Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| De cateva zile ma confrunt cu un refuz constant la mancare si nu stiu care-i cauza . Ar bea iaurt de baut in prostie (e sugativa, daca-i dau, bea 5-6 iaurturi de 100ml/zi, plus apa si suc) si ar manca fructe (ca alte snacksuri i-am suspendat intre mese) si ar sta nemancata decat sa manance mancare . Cere iaurt si bobo/inghetata (pe care bineinteles ca nu le primeste decat cum le primea si inainte: o data-de 2 ori/sapt), iar cand ii pun piure si carnita sau ciorba ori tocanita nici nu se uita la ele. Am lasat-o sa cam faca foamea si nu i-am mai dat decat 2-3 iaurturi si cateva fructe timp de 2 zile, dar sta nemancata, doar cu iaurturi de baut si apa/sucuri de portocale la bord . Cum s-o fac sa manance din nou normal? Ea manca bine, nu e bolnava, nu vad nimic schimbat si totusi nu-mi dau seama ce o face sa refuze mancarea . Sa nu mai tin in casa inghetata si alte atractii care pana acum nu-i veneau in minte cand era vorba de masa? Poate fi altceva? |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Si noi am patit la fel cand ne-a mai iesit o maselutza. Eu eram plina de nervi ca sta flamanda dar la periaj am vazut ca-i curge un strop de sange. Am pus-o sa deschida gura mare si cand colo mai aveam un musafir in guritza , S-ar putea sa fie de la maselutze. Multa pofta de mancare va dorim. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Delfinasa, exact cu aceeasi problema ma confrunt si eu. Iaurturi cat cuprinde, lapte dimineata, si cam atat. Dulciuri daca ar fi, gramada. Mancare, pas. Niu si niu; numai asta aud. Simt ca innebunesc, mai ales ca il mai intreb: papi asta? Si ca sa scape de mine spune DA. Ma duc si prepar si fac, si, cand vin cu mancarea... NIUUUUUUUU! Nici eu nu stiu care e motivul; am inceput sa-i storc lamaie in suc, ca poate il apuca foamea. Dar refuza sucul acum... |
|
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| 3 saptamani ne-a tinut si pe noi "cura" aceasta de lactate nu manca decat iaurt (3-4/zi), bea mult lapte, apa, suc, mere, pere, prune si kinder (happy hippo si pingui) si rugata si obligata, tot nu vroia altceva.
|
|
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si noua ni s-a intamplat de la canini. Dar numai o saptamana. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 9/16/2007 Mesaje: 408
| Noi trecem periodic prin asemenea faze, fara sa-mi dau seama care e cauza... Cute, exact asa fac si ai mei...Papi asta? Daaaa..Sigur??? Daaaaa....Cand o vede sub nas in farfurie.... si Va dorim multa pofta la puiuti, ca trece si asta, cum trec toate(speram). |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| delfinasa, nu stiu daca te-am ajutat, dar macar ai aflat ca nu esti singura! |
|
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si noi am facut cura de slabire vreo doua saptamani .Cam de ieri a inceput sa manance si acum mananca tot ce prinde si iarba daca i-as da.Cauza a fost o maseluta pe care i-am descoperit-o aseara Nu maasteptam ca eu urmaream caninii nici nu ma gandeam la masele |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| mihaela75 wrote:Si noi am facut cura de slabire vreo doua saptamani .Cam de ieri a inceput sa manance si acum mananca tot ce prinde si iarba daca i-as da.Cauza a fost o maseluta pe care i-am descoperit-o aseara Nu maasteptam ca eu urmaream caninii nici nu ma gandeam la masele de ce sa nu te astepti la masele?karina are 4 masele si nici un canin.chiar si un incisiv lateral ii lipseste
cu darius am trecut si noi prin foamete din cauza caninului vreo 2 luni,dupa care singur a cerut de mancare si acum mai face figuri cateodata ca nu vrea sa manance,dar atunci nu ii dau absolut nimic altceva,iar dupa cateva ore vine si imi cere |
|
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Poate se fie de la masele sau poate este o etapa a lor ( a copiilor) sincera am trecut de 2 ori prin asta cu ambele fete, intre 2 si 4 ani au refuzat sa mai manance normal, orice as fii facut. Cam pe la 4 anisori s-au remediat, Eden manaca orice , Shachar in schimb a fost "selectiva" de bb, dar de o perioada a inceput sa accepte branza si carnea doar de pui si lugmele ( doar castraveti, morvcovi cruzi si adelul gras) La fructe stam mai prost speram sa remediem si asta ( in schimb orez, cartofi, paste, paine cat incape)
Despre sucuri nu bea deloc, decat foarte rar, nu ii plac, de asemenea si ciocolata sta in frigider la discretie, dar fetele s-au obisnuit sa manance puitn in fiecare zi. La snackuri de asemenea cumpar 10buc/saptamana ( mai manaca si mami si tati cateodata) |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| am trecut si noi prin perioade de inapetenta. am trecut peste ... cu mult tact si rabdare. daca inca mai are dieta de bebe e cazul sa o schimbi putin. noi papam acum cu placere tot. la gradi e o adevarata placere masa alaturi de copii. acasa mananca orice alaturi de Andrei, cand e singura mai face si mofturi. sa aveti pofta. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am o alta problema cu Cristina: de mancat mananca ce ii pun in fata cu conditia sa nu vada altceva care i se pare mai interesant. Cu faptul ca mananca mult mai putin ca inainte m-am obisnuit. Poate ca doar atat ii trebuie ca oricum am vazut crestere in greutate. Insa avem probleme cu inghititul si nu pt ca o doare. Pur si simplu la un moment dat incepe sa dune mancare in gura si o mesteca ca pe o guma(nu i-am dat niciodata guma dar m-a mai vazut pe mie- sa fie de aici ). La inceput scuipa cand se satura sa o tina in gura si vrioa sa bea apa sau sa manance altceva. Lua iar mancare si iar o tinea in gura si iar o scupa. Acum am dezvatat-o de ultima parte, mai cu amenintari mai cu vorba buna, dar nu mai scuipa tot ce baga in gura. Insa are momente cand e in stare sa stea cu acelasi dumicat si cate 5-10 min fara sa il inghita. |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Nu stiu daca am mai spus pe undeva dar Leea e in stare sa manance un ou in 2 ceasuri, carnea de vita sau pieptul de pui de tara il mesteca mult si bine ... de ma satur stand langa ea sa manance. Noi insa am renuntat la mancarea pasata la blender mult dupa varsta de 2 ani. La cat ii face placere fica-mii sa mestece nici nu ma mira. La gradi insa devoreaza tot in timp normal. |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Hop si noi cu lipsa de apetit. E si raceala, e si o maseluta si mai sunt si mofturi. Capraru zice sa nu insistam, adica la copilasii peste 2 ani, sa le oferim doar atat cat accepta, dar nu un alt substitut. Deci pana la masa urmatoare, nu gustari, dulciuri, etc. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| sousourel wrote:Hop si noi cu lipsa de apetit. E si raceala, e si o maseluta si mai sunt si mofturi. Capraru zice sa nu insistam, adica la copilasii peste 2 ani, sa le oferim doar atat cat accepta, dar nu un alt substitut. Deci pana la masa urmatoare, nu gustari, dulciuri, etc. Eu asa incerc sa fac. Daca mananca din portia obisnuit sa zicem cam trei sferturi atunci ii dau si un desert. Daca nu, atunci nimic pana la masa urmatoare. |
|
|