refuzul de a-mi primi concediul medical de sarcina si lauzie
Subiectul anterior · Subiectul urmator
elena14
Scris: Wednesday, March 3, 2010 12:59 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Buna ziua, sper sa imi raspunda cineva.. pt ca sunt intr-o situatie destul de urata si nu stiu cum se poate rezolva fara a se ajunge in instanta... Sunt angajata a unei firme din 2006, in martie 2009 am ramas insarcinata.. am anuntat angajatorul in scris... in noiembrie 2009 am intrat in concediul medical de sarcina si lauzie iar in dec am nascut... Totul a fost ok privitor la concediile medicale pt luna noiembrie, dec si ianuarie...(le-au primit ... mi-am luat salariul)... dar... in luna februarie cand am fost la firma sa-mi las concediul medical nu au vrut sa-l primeasca... Mi-a fost adus la cunostinta ca in urma unui control financiar din firma.. s-au gasit oarece nereguli... acuzandu-ma de complicitate... iar patronul firmei refuza sa imi mai primeasca ,sub cele mai josnice metode, concediul medical. Dupa ce am incercat sa-l las personal la firma unde am fost refuzata... a 2 a zi am incercat sa-l trimit prin fax.. dar nu am avut sanse de reusita, pt ca nu primeau faxul... apoi in data de 26 februarie 2010 am mers la un birou al unui executor judecatoresc... sa-l trimit pe aceasta cale...si.. stupoare.. acolo agentul procedural al biroului executorului judecatoresc... a fost intampinat de un domn care nu este angajat al firmei... comunicandui k la firma nu este nimeni (desi era toata lumea dar patronul le-a interzis sa iasa din birou) si el nu are calitatea necesara pt a primi actele... De la biroul exec. jud. am primit o notificare unde este precizat ca in data respectiva a fost la firma, unde a fost intampinat de numitul domn.. care a refuzat sa primeasaca actele... negasind pe altcineva acolo...
Nu stiu cum sa procedez mai departe... mai am si pe luna aceasta, pe martie 7 zile de concediu medical... cu acestea sfarsinduse cele 126 de zile.. urmand a face dosarul pt indemnizatie... sunt convinsa ca vor proceda la fel si nu vor vrea sa primeasca nici acest medical.. si nici nu imi vor da adeverinta necesara pt dosar si nici nu cred ca imi vor aproba cererea de suspendare a ctr de munca pe per celor 2 ani pt concediu crestere copil.
Cum ar trebui sa procedez si sub ce forma imi pot refuza ei toate acestea...?
Multumesc anticipat!
Irinuca
Scris: Wednesday, March 3, 2010 6:53 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/22/2010
Mesaje: 923
mergi la directia de asistenta sociala si protectia copilului, vorbeste cu un inspector si expunei problema. trimite cererea si prin posta cu confirmare de primire (prioripost dureaza 24h).
mergi la inspectoratul teritorial de munca si fa o sesizare.
pupici
snowdrop
Scris: Wednesday, March 3, 2010 8:50 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/26/2007
Mesaje: 1462
Eu te sfatuiesc sa-ti intocmesti dosarul de indemnizatie! Doar 42 de zile de CM sunt obligatorii dupa nastere!
elena14
Scris: Thursday, March 4, 2010 9:15 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
Va multumesc mult Irinuca si Andru pt sfaturi... astazi am sa merg la directia de asistenta sociala pt a vb si cu un inspector... dupa care cu totul pregatit am sa merg la posta pt a le trimite...sper sa reusesc sa le trimit asa...
Voi reveni cu vesti despre cum s-a rezolvat sau daca s-a rezolvat ceva...
Multi pupici pt voi
Andi&Mariuca
Scris: Friday, March 5, 2010 9:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Mesaje: 5089
la protectia copilului nu are cine si cu ce sa te ajute. sorry

singura institutie unde poti face plangere si care ta va baga in seama este ITM-ul. ei se ocupa de relatiile de munca iar angajatorul tau nu are dreptul sa iti refuze concediul medical decat in situatia in care tu nu l-ai predat pentru calcul la el pana in data de 5 a lunii urmatoare. asta este scris in lege. altfel nu prea are cum sa ti-l refuze cel putin nu pe motive obscure cum reiese din ceea ce ai postat.

e drept si ce spune Andru, ca poti sta numai 42 de zile in postnatal. eu te sfatuiesc, ca sa nu ti-i pui in cap de tot, sa iti depui dosarul de indemnizatie fara tam-tam pentru ca tot la ei te vei intoarce dupa adeverinta care atesta venitul din ultimele 12 luni necesar la stabilirea indemnizatiei si nu vrei sa iti puna bete in roate. daca vor incerca sa faca asta, atunci chiar reclama-i si va avea grija ITM-ul de ei.

succes, sa rezolvi problema.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.