Refluxul gastro-esofagian (RGE) la bebei
Subiectul anterior · Subiectul urmator
daria010808
Scris: Friday, October 17, 2008 5:27 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
buna tuturor. vroiam sa va scriu despre ce probleme am eu cu fetita mea de doua luni jumate si poate mai aflu niste raspunsuri. ea are un stomacel sensibil. medicul a spus ca are un RGE. ca si simptome generale avem voma dupa fiecare masa (in jeturi, nu regurgitare) si un suierat in respiratia ei in timp ce mananca. in aceste conditii se ingoasa alimentatia, se tine bebelusul in pozitie ridicata in timpul mesei si dupa masa, se inclina patutul in care doarme... eu nu am avut piept destul inca de cand am nascut si i-am bagat supliment, de la Topfer cu care a mers bine maxim o saptamana, doar scotea surplusul de lapte. dupa o saptamana a inceput sa vomite in jeturi. vazand ca nu ii este bine i-am schimbat lapte cu Novalac antireflux. A mers bine si cu asta vreo 3-4 saptamani pana a inceput sa verse foarte foarte rau, dadea tot afara. Motivul de ingrijorare cel mai mare a fost faptul ca a scazut in greutate. Atunci am mers la medic si ne-a recomandat sa-i schimbam iar laptele. Se pare ca a facut o intoleranta la proteina din lapte de vaca, lactoza si fructoza. I-am cumparat (tot la recomandarea medicului) lapte praf de la Milupa, Pregomin, care este antialergenic si nu contine nici unul dintre componentele la care a facut intoleranta. A mers bine si cu laptele asta 3 zile pana cand a inceput iar sa verse si a facut un scaun foarte moale, apa aproape, si verzui gri. Medicul a spus sa ii bag atunci faina de orez. Asa am facut si acum s-a constipat. De varsat varsa in continuare dar nu mai da in jeturi asa rau. Am uitat sa spun ca ii dam si Ranetidina (bineinteles tot la sfatul mediclui). A luat in greutate, putin, dar mai bine decat deloc, insa o doare burtica rau si nu poate iesi nici nu termometrul.
Vroiam sa sctu daca mai stie cineva ceva despre laptele asta Pregomin si daca stiti cat de recomandata este faina de orez pentru un bebe de doua luni jumate.
Multumesc anticipat pentru rabdare si pentru sfaturi/idei/pareri.

O zi buna!
lifeinhim
Scris: Friday, October 17, 2008 11:02 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/19/2008
Daria imi pare rau sa aud ca treceti prin asa ceva. Am sa incerc maine sa-mi fac timp sa-ti scriu mai multe despre BRGE. Acum asa rapid pot sa-ti spun ca exista lapte praf antiregurgitare de la Novalac - AR si de la Humana tot AR parca se numeste. Odata ajuns in stomacel el se ingroasa rapid si astfel este redusa frecventa refluxului.
georgiana_ist
Scris: Friday, August 27, 2010 1:32 PM

Fetita mea are 3 luni si a fost diagnosticata cu RGE. Ii dau Humana AR, nu vomita deloc, insa medicul care i-a facut ecografia mi-a zis sa mai astept cu tratamentul si rezultatul a fost o esofagita urata. A stat 2 zile pe perfuzii si nici acum nu mananca prea bine, nu prea ia in greutate si nu stiu ce sa fac. Acum ii dau Motilium, Debridat si Losec. Aveti vreun sfat?
alexandrabogdan
Scris: Friday, August 27, 2010 9:20 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/17/2008
vai saracii copilasi!!! va doresc putere sa treceti peste si sa se faca ei bine!
roxanaccg
Scris: Friday, October 1, 2010 7:46 AM

Buna ziua tuturor. Am trecut si noi printr-o astfel de problema si datorita lui Dumnezeu am rezolvat-o. Baiatul meu are 1an. S-a nascut cu 3,750kg si de dolofan ce era avea gusa si i-au facut teste de tiroida sa vada daca nu sufera de ceva. Va spun asta pt ca acum are 9,300kg e un snurulet sui pt ca masoara si 76cm si fiecare gram conteaza pentru noi. La nastere a fost diagnosticat cu suflu sistolic, care de fapt s-a dovedit a fi un sant intraventricular al inimi. In urma unor controale stricte s-a dovedit ca pana la 6 luni Dumnezeu i-a inchis santul complet fara sa mai fie nevoie ca la 9 luni sa fie operat pe cord sa se repare chirurgical (in astfel de cazuri asa se procedeaza ca altfel sansele de viata sunt mai mici). Pe langa toate astea pe la 2 luni copilul meu a inceput sa refuze alimentatia. Mi s-a intamplat o data sa fiu prea obosita si sa uit sa ma trezesc si el sa nu ceara san cam 10 ore. Apoi treptat nu a mai vrut sa manance si la un moment dat nu mai tragea deloc la san, dormea pur si simplu mereu. Am trecut la biberon scotand laptele meu cu pompa ca sa-l urmaresc efectiv ce face. Asa a fost alarmant sa constat ca merge din ce in ce mai rau. Nici cand am diversificat mancarea nu s-a imbunatatit starea si ajunsese sa nu mai i-a in greutate. Toata perioada asta a fost urmarita de diversi medici, dar fara prea multe sfaturi bune. Intr-un final am ajuns la Grigore Alexandrescu unde o dr bine pregatita mi-a spus ca are reflux gastric. Mi-a explicat ca trebuie tinut ridicat dupa ce papa, ca patul trebuie si el inclinat, ca mancarea sa fie din ce in ce mai vascoasa si pe langa toate aste sa-i dau si tratament cu ranitidina, metoclopramid, sanzime toate dozate in functie de greutatea lui. Lucrurile s-au inbunatatit dat dupa 2 luni dimineata se trezea cu ochii foarte unflati si pielea lui era din ce in ce mai galbena, parca avea picioruse de ceara. Pe ansamblu pot spune ca noaptea nu mai plange asa mult si statea parea sa se indrepte. Inca nu manca bine dar tot dr ne spusese sa-i dam portii mici cam de 80-100ml/masa la intervale mai scurte, insa el abea peste 4 ore era dispus sa vrea sa mai deschida gurita si in nici un caz la 1-2 ore. Recitind prospectul de la ranitidina toate aceste aspecte apareau acolo ca motiv clar de intreruperea rapida a medicamentatiei, ne mai punand faptul ca nu se administreaza copiilor sub 10 ani. La urmatorul control dr mi-a recomandat sa stau linistita si sa-i mai dau 6luni. Nu contest pregatirea dansei, ma bucur ca am intalnit-o si mi-a spus care e problema, dar am considerat ca se poate si altfel. Am cautat un dr homeopat si din luna august ne tratam la el cu produsele firmei Boiron si cu ceva de la plafat. Dupa 2 luni de tratament nu i se mai unfla ochisorii, e rozaliu, nu mai plange deloc (decat dupa jucarii ras ) si in plus mananca ca un lup. Are zile in care mananca 6 mese a cate 200ml, de ma sperie si masa nu dureaza mai mult de 8-10min. Sta efectiv cu manutele pe castronel si cu gurita deschisa. E o mare binecuvantate avand in vedere cate am patimit. Dr homeopat se numeste Cadar Sorin. Mai am un baiat de 3ani cu intoleranta la lactoza si tot acest medic ne trateaza si suntem pe drumul cel bun si cu el.
Sfatul meu este sa fiti precaute, sa nu luati totul ca litera de lege, pentru ca sunt si ei oameni si poate mai gresesc sau pur si simplu nu stiu anumite lucruri, dar intotdeauna exista o alternativa. Multa sanatate va doresc.
alinutza1981
Scris: Saturday, November 20, 2010 9:24 AM

Draga roxanaccg, imi poti da mai multe detalii despre acest medic homeopat? Unde il pot gasi? Fetita mea are aproape 6 luni, in jur de 7 kgcry si este suspecta de reflux gastroesofagian. Ea nu a varsat niciodata insa, asa cum spui si tu refuza biberonul si mananca foate putin si greu. Vreau sa incep diversificarea si efectiv refuza sa deschida gurita. La biberon o mai fortez dar la lingutrita refuz sa fac asta....in timp mi-e frica sa nu refuze mancarea cu totul. Medicul pediatru ne-a recomandat tratament cu Nexium...am facut vreo 2 luni....dar fara rezultate stralucite! Nu stiu daca nu are pofta de mancare sau e deja inapetenta sau tot refluxul e de vina! Eu sunt disperata de-a dreptul, iar toata lumea imi spune ca eu am o problema...ca e doar un copil mai mofturos........dar eu stau toata ziua cu Denisa si stiu prin ce chinuri trecem! Te rog daca citesti aceste randuri, da-mi un semn! Pupici si sa fie sanatosi bibicii!!!
lumydee87
Scris: Friday, January 20, 2012 9:10 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/20/2012
As dorii si eu informatii despre acest tratament. Draga roxanacg, daca vrei trimite mi simie un mail cu mai multe informatii pe adresa lumydee87@yahoo.com. Ne ai fi de mare ajutor. Multumesc.
Julica
Scris: Thursday, July 18, 2013 8:17 PM
Nivel

Inregistrat: 7/18/2013
Buna,

Poti te rog sa iei legatura cu mine pe adresa juliiia19@yahoo.com Trecem si noi printr-o situatie similara si suntem disperati!!! Daca poti sa ne ajuti cu niste sfaturi ti-as fi foarte recunoscatoare!!!

D-zeu sa te binecuvanteze!
nicoll1980
Scris: Friday, April 25, 2014 2:26 AM
Nivel

Inregistrat: 4/25/2014
Buna, nu stiu dak mai intri aici, dar sunt disperata si am nevoie de niste sfaturi si de recomandarea unui medic bun. Am o fetita in varsta de 9 luni care a fost diagnosticata la spitalul Grigore A.cu boala de reflux la varsta de 2 luni. De atunci suntem pe tratament cu nexium, dar tot vomita in jet si mult cantitativ, diversificarea nu pot da o fac cum tb pt k la recomandarea medicului care a ramas acelasi din spital, nu ii pot inlocui o masa de lapte cu una de supa, iar fructele i la dau doar intre mese. Dak ai putea sa ma ajuti ti-as ramane profund recunoscatoare, iti multumesc anticipat si iti las adresa mea de e-mail: preetyblondy@yahoo.com
RamonaL
Scris: Tuesday, May 13, 2014 10:04 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2014
buna...sunt si eu o mamica disperata cu acceasi situatie cu ce am citit pe aici...reflux de la 1luna de viata a bb,intoleranta la proteina din lapte,nu papam decat 30ml si ii vomitam oricum,nu luam in greutate...suntem pe molitium si ranitidina si humana de soia dar nu ne bine.La ce medici v.ati tratat sau ...ne puteti scrie mai multe informatii unde sa mergem cu bebei...mentinez ca sunt din resita dar nu conteaza unde,merg. Adresa mail malaichristian@yahoo.com sau nr tel 0740045470(va sun eu inapoi). Va rog din suflet sa ma sunati sa stiu ce sa fac si eu....multumesc!
RamonaL
Scris: Tuesday, May 13, 2014 10:24 AM
Nivel

Inregistrat: 5/13/2014
nicoll1980 wrote:
Buna, nu stiu dak mai intri aici, dar sunt disperata si am nevoie de niste sfaturi si de recomandarea unui medic bun. Am o fetita in varsta de 9 luni care a fost diagnosticata la spitalul Grigore A.cu boala de reflux la varsta de 2 luni. De atunci suntem pe tratament cu nexium, dar tot vomita in jet si mult cantitativ, diversificarea nu pot da o fac cum tb pt k la recomandarea medicului care a ramas acelasi din spital, nu ii pot inlocui o masa de lapte cu una de supa, iar fructele i la dau doar intre mese. Dak ai putea sa ma ajuti ti-as ramane profund recunoscatoare, iti multumesc anticipat si iti las adresa mea de e-mail: preetyblondy@yahoo.com

Draga mea ai aflat ceva? Te rog din suflet sa ma anunti si pe mine cand stii ceva. Am lasat nr de tel intr.o postare aici mai sus....multumesc!
danielavasile
Scris: Sunday, July 20, 2014 2:51 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2014
buna! am vazut mesajele voastre si m-am gandit sa va spun si povestea fetitei mele.Fetita mea a fost diagnosticata la 4 luni cu boala de reflux la spitalul Grigore Alexandrescu dupa 3 saptamani in care am stat internate si dupa foarte multe analize si investigatii pentru ca de fiecare data ii ieseau transaminazele foarte mari si nu se stia de ce si nici acum nu stiu din ce cauza erau atunci mari pentru ca dupa o luna de tratament cu Liv 52 au iesit bine si singura boala care s-a descoperit a fost cea de reflux gastroesofagian. De la nastere imi varsa laptele si plangea foarte mult, dar abia la 4 luni am descoperit ce are. ca tratament pentru reflux am avut ranitidina o luna de zile si apoi am intrerupt si iar a inceput sa verse. am inceput din nou cu ranitidina; dar nu a mai avut efect si la recomandarea medicului am facut rost din strainatate de motilium sirop si dupa ceteva zile de la inceperea tratamentului nu a mai varsat deloc. acum are 9luni, nu imi mai varsa decat daca uit sa-i dau siropul, este slabuta pentru ca nu a mai recuperat kg pe care le-a pierdut in primele trei luni, dar sa fie ea sanatoasa
danielavasile
Scris: Sunday, July 20, 2014 2:58 PM
Nivel

Inregistrat: 7/20/2014
am uitat sa precizez ca i-am dat lapte NAN AR (inca ii dau) si de la 4 luni am inceput si diversificarea pentru ca ea nu avea scaun decat daca ii puneam supozitor si dupa ce am inceput diversificarea s-a reglat cu scaunele.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.