Reflexoterapia
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Sunday, December 30, 2007 2:49 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Reflexoterapia

Este componenta reflexologiei care se ocupã cu tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind sensibile (dureroase) sau cu articulatiile interfalangiene, într-o ordine care tine seama de ecoul biologic al fiecãrui Reflexoterapiaorgan reprezentat si fãrã obiecte intermediare (betisoare, baghete).
In timpul executãrii masajului, punctele reflexe trebuiesc controlate în permanentã pentru a nu se traumatiza zonele învecinate si a evalua deblocarea cristalelor, deoarece defectiunile organelor se manifestã si sub forma aglomerãrilor în punctele refelxe corespunzãtoare a cristalelor (acidul uric, sãruri, alte impuritãti).

Prin masaj se faciliteazã circulatia sanguinã si transportul toxinelor spre organele de eliminare sau detoxifiere. Perturbarea circulatiei în zonele reflexe face ca suferinta organului corespunzãtor sã avanseze. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul a mai multor sedinte, implicã fisurarea cristalelor de toxine, a depunerilor pe care circulatia sanguinã le va trimite spre organele de eliminare, îmbunãtãtind starea de sãnãtate. Buna circulatie sanguinã este vitalã pentru fiecare organ sau zonã din organism, deoarece transportã material nutritiv, hormoni, anticorpi, oxigen, deseuri metabolice si alte substante neidentificate încã.

Masajul talpiiCu cat circulatia sanguinã este mai anevoioasã, cu atat mai greu va surveni vindecarea. Miile de metri de material tubular prin care circulã sangele (artere, vene, capilare) în corpul nostru, se mentin în activitate prin vasoconstrictie si vasodilatatie, functionarea lor depinzand de activitatea muscularã. O circulatie bunã se mentine prin activitãti musculare adecvate pentru fiecare zonã din corp, care se reflectã prin activitãti fizice, gimnasticã, sport.

Dacã activitatea muschilor slãbeste, tesuturile se fibrozeazã, circulatia sanguinã în acea zonã devine greoaie, articulatiile de la maini, picioare si coloanã devin rigide, dureroase, exercitand presiuni asupra unor terminatii nervoase sau vasculare. In consecintã, activitatea nervilor si cea sanguinã este stanjenitã, fluxul sanguin perturbandu-se datoritã produselor toxice care se acumuleazã în organele afectate si în punctele lor reflexe.

Si reversul este, din pãcate, valabil. Dacã circulatia sanguinã este deficitarã într-un anumit segment din corp sau într-un organ, functia acelui segment, respectiv organ, este perturbatã, ajungandu-se (dacã situatia nu se remediazã) la distrugerea structurilor proprii. Toate acestea conduc cu timpul la anchiloze, dureri, boli organice, intoxicarea organismului, slãbirea puterii de apãrare împotriva bolilor. Picioarele se resimt devenind reci si chiar dureroase. Dacã nu se acordã atentia cuvenitã acestor stãri în faza incipientã, se vor descoperi ulterior tulburãri la distantã în corp, în organele de legãturã.

Avantajele reflexoterapiei

Poate fi aplicatã la toate categoriile de varstã, profilactic si pentru afectiuni acute sau cronice. Marele avantaj constã în completa lipsã de toxicitate, în Avantajele reflexoterapieiconditiile în care civilizatia noastrã traverseazã o epocã foarte poluantã, inclusiv pe plan medicamentos.
Prin reflexoterapie nu se trateazã simptomatologia bolilor, ci cauzele lor. Reluarea normalã a circulatiei sangelui în organul sau zona afectatã este un mare castig, deoarece sangele transportã substantele de asimilatie, dezasimilatie si apãrare.
O bunã circulatie sanguinã conduce la accelerarea reconstituirii normale a tesuturilor si organelor lezate de boalã, în plus atrage reechilibrarea bioenergeticã în zona afectatã.

Oricine stie cã în jurul apelor repezi se formeazã curenti care scad în intensitate sau dispar în raport cu reducerea cantitãtii si vitezei de scurgere a apei. La fel campul bioenergetic se perturbã în zonele cu circulatie sanguinã deficitarã si se reface odatã cu redresarea circulatiei, acesta fiind un argument care sustine ideea cã reflexologia constituie o punte de legãturã între medicina clasicã si cea orientalã.
Alt avantaj al reflexoterapiei este verificarea stãrii de sãnãtate a unui individ într-un timp foarte scurt. De obicei la aceastã metodã recurg bolnavii care nu au obtinut vindecarea afectiunilor prin remedii medicamentoase, sau cei care doresc sã fie sãnãtosi folosind cãi netoxice. Unii o folosesc în paralel cu tratamentul medicamentos, în special cel bazat pe antibiotice, atunci cand situatia o impune.

sursa
Lilly of the valley
Scris: Sunday, December 30, 2007 2:51 PM
Nivel

Mosul a fost generos si mi-a adus un abonament la reflexoterapieyes yes yes
taki
Scris: Sunday, December 30, 2007 3:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
mariuta wrote:

Relaxeaza-te si pentru mine! Asta da cadou de la Mos! santa firstprize
ira_tgr
Scris: Sunday, December 30, 2007 3:22 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
mariuta wrote:

ce mos inspirat firstprize
kali
Scris: Sunday, December 30, 2007 5:55 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Sa-ti fie de folos, insa... pregateste-te psihic pentru ca este foarte dureros, mai ales in punctele corespunzatoare zonelor cu probleme.
Lilly of the valley
Scris: Sunday, December 30, 2007 6:05 PM
Nivel

kali wrote:
Sa-ti fie de folos, insa... pregateste-te psihic pentru ca este foarte dureros, mai ales in punctele corespunzatoare zonelor cu probleme.

deja am trecut printr-o sedintachitara
chiar am simtit o senzatie tare ciudata in centrul talpii, nu stiu exact carui punct corespunde, insa sper sa dea rezultate
kali
Scris: Sunday, December 30, 2007 6:10 PM
Nivel

Intreaba si tu... nu stiu ce sa zic. Pentru mine era foarte dureros, aproape insuportabil (presupun ca difera si metodele sau stilul de lucru) si, cu toata ambitia mea nu am reusit sa fac numarul de sedinte propus. Cu timpul te mai obisnuiesti, dar ajunsese sa nu-mi mai faca placere sa merg, asa ca am renuntat.
Asta( impreuna cu masajul anticelulitic ) e unul dintre lucrurile pe care nu le mai fac in viatza mea!
Lilly of the valley
Scris: Sunday, December 30, 2007 6:29 PM
Nivel

kali wrote:
Intreaba si tu... nu stiu ce sa zic. Pentru mine era foarte dureros, aproape insuportabil (presupun ca difera si metodele sau stilul de lucru) si, cu toata ambitia mea nu am reusit sa fac numarul de sedinte propus. Cu timpul te mai obisnuiesti, dar ajunsese sa nu-mi mai faca placere sa merg, asa ca am renuntat.
Asta( impreuna cu masajul anticelulitic ) e unul dintre lucrurile pe care nu le mai fac in viatza mea!

vai de mine!uff nu ma speria te rog, am 15 sedinte de facutmaseluta
kali
Scris: Sunday, December 30, 2007 6:55 PM
Nivel

mariuta wrote:

vai de mine!uff nu ma speria te rog, am 15 sedinte de facutmaseluta

Ei, daca deja ai fost la o sedinta si nu te-a chinuit prea tare, nu cred sa se intample pe viitor.
Oricum e benefic pentru organism... daca iti face si placere... e super ok.
Astept impresii la sfarsitul sedintelorflowers
fdianamaria
Scris: Tuesday, January 1, 2008 8:36 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Eu sunt curioasa de mamici care au facut mai multe sedinte si ce rezultate au avut.
Uite ce am gasit la wikipedia:

super !!!
Cristy
Scris: Tuesday, January 1, 2008 8:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Am o matusa (cea din Israel) care este reflexologa mi-a facut cateva sedinte care m-au plictisit ingrozitor, tot masaj de craniu (cap) imi place cel mai mult......maseluta
fdianamaria
Scris: Tuesday, January 1, 2008 9:16 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Am mai gasit ceva:

Si eu am facut cateva sedinte dar inafara de durere in unele zone...nono
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, January 15, 2008 8:35 PM
Nivel

In punctele corespunzatoare rinichilor, coloanei si intestinului gros am dureri apasatoare, parca venele sunt putin mai pronuntate, asemeni varicelor (am fost avertizata asupra acestor posibilitati). Partea pozitiva e ca am scapat de insomnie.
Cateodata as renunta, dar la cat de insistent l-am rugat pe Mos ...maseluta
katy_lumika
Scris: Tuesday, January 15, 2008 8:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Felicitari tie si mosului, si eu am facut acum vreo 3 ani si tare bine mi-a prins. Poate imi fac din nou curajuff
Lilly of the valley
Scris: Sunday, February 10, 2008 7:35 PM
Nivel

fdianamaria wrote:
Eu sunt curioasa de mamici care au facut mai multe sedinte si ce rezultate au avut.
...

au mai ramas 5 sedinte, cred ca renuntmaseluta venele la picioare sunt atat de pronuntate, parca as avea varice!
beneficii: :102:
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.