Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/30/2012 Mesaje: 101
| eu ii multumesc lui Dumnezeu ca am putut naste natural. e o senzatie minunata atunci cand il simti cum iese si cand ti-l pune pe tine imediat ce-l scoate si tocmai de aceea vreau sa incurajez cat mai mulre mamici sa nasca natural. nu fiti comode fetelor! credeti-ma ca merita o zi din viata voastra. acele momente nu va vor mai fi aduse inapoi. si spun asta pt ca sora mea nu putut sa nasca natural deoarece bebe nu era intr-o pozitie favorabila si avea si cordonul incolacit in jurul gatului iar dupa cezariana sa refacut foarte greu. tin minte ca avea dureri groaznice( am locuit la ea o saptamana deoarece sotului ei nu ia permis seful sa ma ramana acasa si la trimis in cursa). imi amintesc ca plangea de durere , ametea , varsa<abia se putea ridica sa mearga la toaleta. copilul il dadeam eu la pat sa-l alapteze. saraca se straduia sa se miste ca sa se poata recupera mai greu dar tot ce putea face era sa mearga la toaleta si pana la geam la 3-4 ore. imi era atat de mila de ea.... asa ca sfatuies viitoarele mamici care planiesc o cezariana sa se gandeasca de doua ori inainte. intradevar nasterea naturala e dureroasa dar ganditiva ca te chinui cateva ore dar dupa ceza riana te chinui zile sau chiar saprtamani. si in plus nimic nu se poate compara cu ceea ce simti cand il tii la piept la cateva secunde lala nastere sau cand simti ca iese din tine. sper ca sfaturile mele sa va fie de folos si nu uitati ca momentele acelea nu se mai intorc asa ca mai mai ganditiva o data inainte de decizia finala va puuuuup dulce pe toate |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| oanamaria,multumesc
dyenutza67,am nascut natural de 2 ori,a 3 a oara bebe era in pozitie pelviana si lichid amniotic redus.Recuperarea e intr-adevar greoaie dar m-am descurcat singura. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| dyenutza67 wrote: tin minte ca avea dureri groaznice( am locuit la ea o saptamana deoarece sotului ei nu ia permis seful sa ma ramana acasa si la trimis in cursa). imi amintesc ca plangea de durere , ametea , varsa<abia se putea ridica sa mearga la toaleta. copilul il dadeam eu la pat sa-l alapteze. saraca se straduia sa se miste ca sa se poata recupera mai greu dar tot ce putea face era sa mearga la toaleta si pana la geam la 3-4 ore.
Hai, mai, nici asa! Eu nu am auzit pe nimeni sa se fi chinuit in halul asta si am prietene - slava Domnului destule - ce au nascut prin cezariana si au fost toate bine-merci dupa si s-au descurcat si singure cu bebe. |
|
| ingerash ma bucur mult ca te-ai descurcat si ca n-ai avut probleme. iti doresc sanatate tie si copilasilor tai |
|
| kali eu am povestit aici ce am vazut la soara mea si ce imi spunea ea. na. ce sa zic e foaerte bine daca prirtenele tale nu au avut probleme si nu sau chinuit, nici nu trebuie. poate sora mea a fost mai sensibila. oricum recuperarea depeinde de fiacare organism. am uitat sa precizez ca ea a avut taietura verticala care tin minte ca si la ceva timp dupa nastere o incomoda daca nu statea dreapta sau daca statea jos ( mai exact cand nu era burta dreapta si ieseau in evidenta starturile de sunculita) |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/16/2011 Mesaje: 5
| kali wrote:Hai, mai, nici asa! Eu nu am auzit pe nimeni sa se fi chinuit in halul asta si am prietene - slava Domnului destule - ce au nascut prin cezariana si au fost toate bine-merci dupa si s-au descurcat si singure cu bebe. Intradevar e greu de crezut dar si eu am patit la fel am avut o durere de coloana de nu puteam sa-mi tin capul, cand trebuia sa merg la baie imi tinea mama capul in palme ca madurea coloana de la prima vertebra pana pe umeri inclusiv, copilul a supt la sanul meu 1 saptamana dar tinut de mama la pieptul meu ca nu puteam face o miscare de gat nici chiar de ochi...in schimb operatia nu ma durut asa de mult la inceput pe cat ma doare acum dupa aproape 5 luni de la nastere, si fata care a stat cu mn in salon s-a confruntat cu aceeleasi dureri de gat, si ne durea gatul inca din spital...in schimb o alta prietena a mea nu a avut acesi pb cu gatul dar cu operatia era groaznic...daca e sa dau un citat dupa cum spune ea " imi dadeam aer cu portia" |
|
| poate ai miscat capul in timpul operatiei (daca nu ai avut generala) sau poate e de la anestezie. oricum eu sper ca toate mamicile si toti bebicii sa fie sanatosi indiferent de nastere |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| dureri de cap, coloana, ameteli, greata (provocata tot de ameteli) sunt de la rahianestezie: ori s-a folosit un ac mai gros, ori ai miscat capul inainte sa se dezmorteasca picioarele, ori nu te-ai hidratat suficient.... una sau mai multe din variante... |
|
| Eu am avut doar manacarimi de piele,imi venea sa rup pielea de pe mine,cica de la anestezie este o reactie...si uneori simt durere in coloana in locul unde mi-a pus epidurala |
|
| bulibuli wrote:dureri de cap, coloana, ameteli, greata (provocata tot de ameteli) sunt de la rahianestezie: ori s-a folosit un ac mai gros, ori ai miscat capul inainte sa se dezmorteasca picioarele, ori nu te-ai hidratat suficient.... una sau mai multe din variante... nu stiu ce sa zic de hidratat m-am hidratat slava Domnului... acum de anestezie ce sa zic ca nici macar nu mi-a fost facut de un anestezist ci de medicul ginecolog care m-a operat si m-au intepat de vreo 3 ori pana m-a nimerit, mi-e picioarele mi sau dezmortit dupa amiaza tarziu( m-au operat la 12:30) si am miscat si capul in timpul operatiei...in fine acu a trecut totul, s-a uitat...noi sa fim sanatosi acum... |
|
| ingerash wrote:Eu am avut doar manacarimi de piele,imi venea sa rup pielea de pe mine,cica de la anestezie este o reactie...si uneori simt durere in coloana in locul unde mi-a pus epidurala u stii ca si eu am avut mancarimi de piele pe piept si pe maini in special si mi se uscase pielea si parca facusem si excoliatii, si tot am mai intrebat si pe prietena si pe altele dar ele nu au patit asa, dar nici prin gand nu mi-a trecut ca e de la anestezie... |
|
| sunt fel si fel de efecte adverse care se manifesta diferit de la persoana la persoana . depinde de organismul fiecaruia. |
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| asta cu mancarimea nu prea are de ce sa fie de la rahi, poate o reactie alergica - de la antibiotic sau altceva ce ti-au pus in perfuzie mai degraba...
cat despre miscatul capului.. trebuia sa-ti fi spus cineva ca nu ai voie ca o sa ai dureri de cap dupa... |
|
| bulibuli wrote:asta cu mancarimea nu prea are de ce sa fie de la rahi, poate o reactie alergica - de la antibiotic sau altceva ce ti-au pus in perfuzie mai degraba...
cat despre miscatul capului.. trebuia sa-ti fi spus cineva ca nu ai voie ca o sa ai dureri de cap dupa...
Mi sa facut instructajul inainte de cezariana..."narcotics delivered through an epidural can cause itchiness, particularly in your face,neck,chest"... |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Imi pare rau pentru fetele care au avut de suferit. Eu sunt pro nastere naturala, dar nu a fost sa fie. L-am batut la cap pe doctor pana in ultima clipa k vreau naturala k daca e bebe bine de ce sa nu nasc natural. In fine am facut cezariana si nu regret pt k ma simt bine. In afara de cateva momente neplacute in rest nimik. La noi in spital nu se mai practica anestezia in coloana, de aia imi era cel mai frica si o asistenta s-a amuzat copios pe seama mea. In rest fetita am vazut-o la 3 ore de la operatie si la 20 ore am primit-o in grija , in salon mama si copilul, un avantaj spun eu. In rest pe la 18 ore de la trezirea din anestezie am inceput sa fac miscare, aveam o infirmiera care venea periodic in salon si ne ajuta , am inceput cu ridicatul in fund, apoi la marginea patului, apoi jos si tot asa pana seara faceam deja ture pe hol aprx 2 pe ora. Miscare postoperatorie e esentiala. Amuzant a fost cand infirmierele dragele de ele au venit dis de dimineata sa imi schimbe asternuturile k de venea domn doctor la vizita si erau certate, si vin ele intra val vartej in salon, sa schimbe asternuturile sa imi dea camasa curata , degeaba eu nu k nici nu m- am ridicat din pat k nu pot k ma doare , nici una nici doua ma ridic din pat in doi timpi si trei miscari, bineinteles k ma ia cu ameteala , ma tin de pat, nu lesin dar le fac o balta de sange de toata frumusetea. S-au speriat bine de tot, m-au schimbat si au plecat care incotro. Au fost mustruluite dar totul s- a sfarsit cu bine. Asa k e foarte importanta si perioada de refacere cel putin primele 24 de ore, dupa parerea mea in ele consta viitoarea vindecare. |
|
|