Recuperarea dupa cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
kali
Scris: Wednesday, May 18, 2011 5:54 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Eu nu am trecut prin asa ceva... imi pare rau ca ti-e atat de greu...
Calmante am luat numai in prima zi, apoi a fost ok. M-a durut spatele intr-un anumit punct dupa rahi- cateva zile si gata, insa mai mult ca o jena.
Antibiotic nu se da preventiv. Eu am primit abia dupa ce mi-a iesit la lama un strepto-stafilo-ceva, iar in al doilea caz pentru infectie urinara. Mai rau mi-a fost de la asta decat de la operatie...
Insa chiar daca primesti, poti alapta fara probleme pentru ca sunt cateva agreate.
Recuperare usoara!

misha
Scris: Wednesday, May 18, 2011 6:09 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Delfinasa, tocmai ca nu mi-au spus/dat nimic decat ca daca e ceva in neregula sa merg la dr. Am mai cautat eu info pe net, am mai intrebat in stanga si dreapta. Ieri am luat bandajul, iar astazi am indraznit sa ma spal cu apa calduta peste operatie si am dat cu betadina. Deocamdata arata bine la exterior. Mie mi-e frica de ce-i in interior mai mult. Antibiotic am luat cand am nascut-o pe Maria, si chiar unul puternic si n-am oprit alaptarea nici n-am pierdut laptele, slava Domnului. Cred ca depinde de la caz la caz.

Kali, as vrea eu sa faca ei aici atatea analize. Din pacate ei nu prea iti fac nici in timpul sarcinii. Am auzit de cazuri in care mamele au avut mare noroc ca li s-a dat antibiotic in timpul travaliului caci aveau apa rupta de prea mult timp sau au nascut prin cezariana si ei abia apoi au descoperit ca ele aveau streptococ B sau nu stiu ce alte minunatii, si astfel bebelusii au scapat nevatamati. Ca altfel...
Ange blanc
Scris: Wednesday, May 18, 2011 7:33 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
Misha, ma bucur ca esti acasa si ca o sa ne scrii din cand in cand. Am avut marea sansa sa-mi petrec o parte din viata printre cezariene. Acum nu mai lucrez in maternitate, dar mi-au ramas la fel de dragi toate mamicile.
Antibioticul nu se da profilactic. Antibiotic se da ca tratament in anumite afectiuni, conform antibiogramei. Ti-as sugera sa nu iei nimic de capul tau, sau "dupa ureche", ca faci mai mult rau decat bine, cu atat mai mult daca alaptezi. Abia astept sa ne spui doar de bine.
Iti doresc multa sanatate si tie si puiutului scump. computerlove
misha
Scris: Wednesday, May 18, 2011 11:14 PM
Nivel

Irinuta, multumesc mult!computerlove

Maine am programare la medic caci au aparut niste dureri nu tocmai ok si in jurul operatiei si cand urinez, in zona vezicii. Sper sa fie totul bine pana la urma...
Ange blanc
Scris: Thursday, May 19, 2011 4:28 PM
Nivel

Inregistrat: 4/11/2010
misha wrote:
Irinuta, multumesc mult!computerlove

Maine am programare la medic caci au aparut niste dureri nu tocmai ok si in jurul operatiei si cand urinez, in zona vezicii. Sper sa fie totul bine pana la urma...

ASteptam noutati. Ai grija de voi. computerlove
misha
Scris: Thursday, May 19, 2011 5:40 PM
Nivel

Irinuta, din pacate am dat peste o dr care nu stiu cum a ajuns sa ocupe acel loc sau cum a terminat facultatea. A trebuit sa dea cateva telefoane ca sa-mi raspunda la niste intrebari cat se poate de simple. Am reusit sa fac alta programare pentru luni la alt dr. Sper intre timp sa nu evolueze nimic ingrijorator in jurul operatiei. A trimis urina la laborator, dar alt sfat nu mi-a dat. Regret enorm ca nu mi-am urmat instinctul si nu m-am luptat atunci cand trebuia sa urmez facultatea de medicina. E prea tarziu pentru regrete insa...
oanamaria
Scris: Thursday, May 19, 2011 6:59 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Misha vezi ca este posibil sa inceapa sa-ti supureze operatia ,sa curga un lichid sa nu te sperii ca e ceva normal ,sa te stergi cu betadina sau rivanol.Eu nu am udat operatia pana nu mi-a scos firele ,doar am sters-o cu Betadina usor ca sa se prinda bine .
Acum nu stiu ce fire ai tu din alea din ata sau cele care se absorb?Eu am avut ate si am mers sa mi le scoata la un timp.
Eu la 1luna de la operatie urcam caruciorul cu bebe in el 2 etaje ca nu avea cine sa ma ajute.
misha
Scris: Thursday, May 19, 2011 7:06 PM
Nivel

Oana, din cate imi aduc aminte (stiu ca suna hilar, dar au avut loc atatea evenimente intr-un timp atat de scurt) mi-au spus ca sunt absorbabile si asa si pare sa fie caci am doar la capetele operatiei cate un firicel ce ar trebui sa cada singur. Sau cel putin asa am inteles. Mi s-a recomandat ca in cazul in care nu cad sa merg la spital sa le scoata ei, dar nu mai stiu cate zile trebuie sa astept. Luni am programare si la dr si la moasa, asa ca daca nu cad pana atunci voi intreba.

Cat despre lichid, ba m-as speria foarte tare caci stiu ca asta ar indica o posibila infectie pe care nu mi-o pot permite in momentul de fata caci ieri mi-au spus ca in urma testelor de dupa cezariana a rezultat ca sunt purtatoare de stafilococ auriu rezistent la meticilina (asta inseamna ca sunt foarte putine antibiotice ramase care pot actiona si sunt si foarte puternice). Dupa cum vezi dau dintr-una in alta, ma rog la Dumnezeu sa fie totul bine pana la urma.
oanamaria
Scris: Thursday, May 19, 2011 7:14 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Misha eu nu ma referam la puroi ci la un lichid transparent -mai supureaza asa si mie mi-a stat inima cand am vazut picaturi la mine ,dar ma atentionase doctorita sa nu intru in panica ca e normal.
Imi pare rau ca ai stafilococul asta periculos,dar sigur se rezolva numai ca iti afecteza alaptatul daca vei lua antibiotic.
Incerca sa te linistesti si sa fi lucida cand pui intrebari sau noteaza-ti ce vrei sa intrebi si ce raspuns primesti.Eu uitam tot-tot si e normal la lauze si mi-am facut o agenda .Ma soca faptul ca uitam !plans
ingerash
Scris: Thursday, May 19, 2011 9:59 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Misha,of uite cum de nu poti sa stai linistita!Asa e sistemul asta in uk,atatea analize,verificari si restricti la medicamente.
Multa sanatate draga mea pupici computerlove
broscutza.mea
Scris: Friday, May 20, 2011 2:10 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna! Eu am fost o mamica cu cezariana norocoasa...e adevarat ca am fost operata doar cu epidurala...m-am dat jos din pat inca din prima zi, mi-am alaptat puiul la o ora dupa nastere, iar a doua zi, la recomandarea sefei de sectie am facut dus...acum bebe are 8 luni iar eu nu am nici o durere. Va doresc ca toate lucrurile bune sa se adune in jurul vostru si sa va bucurati de ingerasii vostri.
babydelicios
Scris: Tuesday, June 14, 2011 3:41 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 6/13/2011
IO ce sa va zic.....m-am operat vineri la 10.40 sambata am frecat scarile la patru etaje....luni m-am externat si am plecat la kaufland..pe tocuri......mie mi-a fost frica tare..dar de recuperat..in trei zile....eram fresh si sprintena..fara dureri fara nic.....m-au durut intestinele si vezica si pe mine din cauza ca se refacea tranzitul intestinal.....dar a doua zi dupa operatie am facut.....stiti voi ce din proprie initiativa repede.....ce mai a fost ok....dar nu mai vreau....mi-a ajuns...eu am stat in spital doar cand am nascut...si nu mai vreau
misha
Scris: Tuesday, June 14, 2011 7:48 PM
Nivel

Ingeras, multumesc!computerlove

Broscutza si babydelicios, ma bucur ca totul a decurs bine si ca nu ati avut probleme dupa. Bine ati venit pe forum!pupici

La mine sunt usoaaaare, dar usoare imbunatatiri in ceea ce priveste tranzitul intestinal si vezica. Voi vedea la examenul de 6 saptamani ce-mi vor spune. Sunt curioasa totusi cand se vor opri lohiile caci a trecut 1 luna si vad ca nici gand de asa ceva, ba uneori sunt de un rosu intens si chiar cantitative.

ingerash
Scris: Tuesday, June 14, 2011 7:54 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Misha,ar fi trebuit sa dispara mai repede,avand in vedere ca ai avut cezariana.Suna moasa si intreab-opupici
kali
Scris: Tuesday, June 14, 2011 8:11 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
ingerash wrote:
Misha,ar fi trebuit sa dispara mai repede,avand in vedere ca ai avut cezariana.Suna moasa si intreab-opupici

Pai nu neaparat... la controlul de 6 saptamani inca le mai aveam. Au gasit o miscatoare la lama ( a se citi streptococ ori stafilococ ), am luat trat. cu antibiotic si abia dupa inca vreo 2 sapt. am scapat de tot.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.