Recuperarea dupa cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Maria & Mario
Scris: Wednesday, December 2, 2009 9:24 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Anca , sper ca a trecut si ai scapat de dureri, discomfort, griji ! Trebuie sa te menajezi , sa ai mare grija de tine ! E o operatie majora si nu e de joaca ! Plus ca trebuie sa ai tu grija de minuni .... ! Multa sanatate si te asteptam cu vesti bune ! majoreta
Andi&Mariuca
Scris: Wednesday, December 2, 2009 10:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
multumesc tuturor pentru raspunsuri!pupici pupici pupici

m-am odihnit in noaptea cand am postat prima data si apoi durerea s-a diminuat. cu siguranta a fost de la efort pentru ca eu, viteaza, am facut sambata curat si am ridicat, am carat!banghead acum stiu ca trebuie sa nu mai fac asta si stau cuminte. oricum pare periculos sa fac efort. am zis eu ca mi s-a vindecat dar se pare ca operatia este de alta parere!hainoroc

nu l-am mai sunat pe medic pentru ca prima intrebare ar fi fost : "ati facut efort fizic?" dance si sigur mi-as fi luat o sapuneala buna!alcool
cathy
Scris: Wednesday, December 2, 2009 11:22 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 11/25/2008
si eu am aceeasi durere uneori, tot in partea dreapta mai ales dupa ce fac efort. De carat nu am carat mai nimic dar si vremea a fost foarte urata si cred ca si asta influenteaza iar o operatie facuta iarna se vindeca ceva mai greu decat una facuta vara.
Sper sa te menajezi, Anca, si sa nu mai ai neplaceri.pupici
bulinutza
Scris: Wednesday, February 3, 2010 11:41 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Am si eu o intrebare, pe care o pun aici ca mi se pare oarecum ca tine tot de recuperarea dupa cezariana...

As vrea sa stiu daca as putea sa port o burtiera? Si daca da, de cand? Si de care???

roxinthya
Scris: Wednesday, February 3, 2010 12:04 PM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Am impresia ca au si la farmacie!!computerlove
Anelise
Scris: Wednesday, February 3, 2010 12:13 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Bulinutza, eu am avut la mine in spital un brau de 95 sau 90 parca. Sunt pe anumite dimensiuni. Mi l-au pus imediat dupa operatie si l-am mai purtat ceva vreme si acasa, nu stiu cat sa zic, dar cred ca vreo 2,3 saptamani. Il dadeam jos doar inainte de dus si tot timpul ma lua cu rau ca aveam senzatia ca ma scurg. pale Cu timpul nu l-am mai purtat, mai ales ca era si foarte cald vara. thumright
Maria & Mario
Scris: Wednesday, February 3, 2010 2:15 PM
Nivel

Eu stiu ca da ! Am purtat si eu . Gasesti la farmacie , brau de dupa sarcina , e pe dimensiuni , numai ca noaptea .... eu nu l-am purtat !
kali
Scris: Wednesday, February 3, 2010 2:34 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Si eu am purtat imediat dupa operatie, vreo 3 sapt. La fel ca si Liz, ma simteam mai bine cu el decat fara... altfel aveam impresia ca mi se preumbla organele prin burta.
Ia-ti o marime putin mai mica, sa te stranga... cel putin eu asa am facut de mi-am revenit repede de tot!
De care? De care gasesti si crezi ca e ok. Eu m-am simtit mai bine cu cel luat din piata, de la tarabe, decat cel de la farmacie (asta din urma era prea elastic si, desi marimea xs, nu ma strangea suficient de bine).
bulinutza
Scris: Saturday, February 6, 2010 6:24 PM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Cumparat, "montat", simtit bine....:018:
Lilly of the valley
Scris: Saturday, February 6, 2010 6:44 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
bulinutza wrote:
Cumparat, "montat", simtit bine....:018:

Ma bucur!pupici
Cand se vindeca bine operatia poti sa te incingi cu un cearceaf gros, ca un sort si il strangi cat poti suporta. Iti va scadea si burtica.thumright
marinmagda18
Scris: Wednesday, February 2, 2011 8:12 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Eu m-am refacut relativ repede dupa cezariana chiar daca a 2a m-a dutut mult mai tare dacat prima.
M-am incins cu brau nu imediat ci la 2 zile de la operatie cand am inceput sa merg ceva mai dreapta.
La prima operatie am stat 7 zile in spital caci a facut icter mecanic baiatul,iar la a 2a am stat numai 5 ,aveam baiatul acasa si imi era dor de el asa ca m-am silit sa fac miscare,sa nu zac in pat.

La prima, a 2a seara am refuzat injectia de calmante de frica acului,iar la a2a operatie rugam asistentele sa-mi faca calmante.
La terapie doar ca apoi nu am mai avut dureri asa mari.

Chiar mi-am carat singura bagajele pana la masina nasilor de bucurie ca plec acasa.Si nu erau putine caci eu am plecat cu toata casa dupa mine.

Acasa a fost un pic mai greu cu sculatul din pat pentru alaptat.
Dar in 2 saptamani mergeam drept,conduceam si ridicam baiatul in brate fara probleme.
Dupa prima nastere puteam dormi odata cu baiatul,dupa a 2a nu caci era treaz baiatul si nu puteam sa las nesupravegheat baiatul de 2 ani.
Sotul plecase la servici dupa cele 15 zile de concediu paternal,iar eu m-am descurcat cu o cafea pe zi,am facut fata oboselii.
misha
Scris: Wednesday, May 18, 2011 3:28 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Uite ca am ajuns sa postez si pe aici...

Prima zi a fost groaznic, urmatoarele putin mai bine cel mai probabil din cauza calmantelor dar care imi dadeau alte efecte adverse gen stare de rau, o stare de moleseala. Apoi am renuntat la calmante si durerea a revenit, mai ales in partea stanga deasupra operatiei. Singurul efort facut: sa cobor si sa urc scarile din casa de cateva ori pe zi, plus tinut pe bb in brate la alaptat. Acum am revenit la calmante cu toate ca a revenit si starea de tremurici, dar prefer asa decat durerea.
Alte efecte nedorite ale operatiei sau a medicamentelor pe care le iau, depinde de caz: inca nu mi s-a dezmortit o zona de pe fesa stanga, chiar la sfarsitul coloanei vertebrale,si care ma doare mai ales cand stau prea mult asezata, plus momente sau zile in care ma tine ceva in spate, simt o presiune in piept si respir greu. Dr a spus ca nu e nimic la plamani,asa ca astept sa treaca...
delfinasa
Scris: Wednesday, May 18, 2011 3:59 PM
Nivel

Ai doar cateva zile de la nastere...nici dupa nasterea naturala nu stateai prea stralucit asa repede...o sa iti fie mai greu o perioada putin mai lunga ca este mai grea recuperarea dupa cezariana, dar o sa treaca si o sa te simti iar bine. Calmante o sa trebuiasca sa iei un timp, probabil si niste antibiotice sa previi o eventuala infectie la operatie, dar asa e dupa cezariana. Doar e o operatie. Dureri de low back am avut si eu dupa nastere vaginala si la vremea aia citeam ca multe mamici le-au avut dupa nastere...o sa se duca si alea in cateva luni...cu respiratia nu stiu ce sa-ti zic, poate vreun efect secundar la vreun calmant sa-si faca de capscratch?
Sanatate multa si sa te refaci usor si bine!
misha
Scris: Wednesday, May 18, 2011 5:05 PM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Delfinasa, nu ma doare spatele, doar partea aceea care e amortita. Tu zici ca ar trebui sa iau antibiotic? M-am gandit si eu la asta, dar e ok sa iau asa preventiv? Am amoxicilina in casa, dar parca nu indraznesc desi mi-e frica si de alte complicatii sa nu duca pana la urma tot la antibiotic si cu suferinta mai multa. Multumesc pentru urari!pupici
delfinasa
Scris: Wednesday, May 18, 2011 5:22 PM
Nivel

Nu lua nimic de capul tau sau ca auzi la noi. Ziceam de antibiotic ca stiu ca se da dupa cezariana preventiv. Daca tie nu ti-au dat, atunci doctorii au prezumat ca vei fi ok si fara. Cu antibiotic nu poti sa alaptezi...si fiind la inceput, poti sa pierzi laptele...Trebuie sa ai grija sa nu se infecteze operatia. Banuiesc ca ti-au dat niste indicatii cum s-o ingrijesti.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.