Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 2/17/2012 Mesaje: 205
| Chiar astazi am citit un articol, din care se pare ca cezariana nu e chiar asa de "safe" cum credeam noi:
Quote:Frecventa cezarienelor in Romania aproape s-a dublat in ultimii cinci ani. Datele din 2012, arata ca, practic, jumatate din copiii nostri nu se mai nasc astazi pe cale naturala.
In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o frecventa a cezarienelor de 10%, din totalul nasterilor contorizate in Romania, in 2012, 41.2% au fost prin cezariene. La acestea se adauga nasterile din clinicile private (necontorizate de autoritati), unde rata cezarienelor este de 60% din totalul nasterilor.
Exista insa diferente consistent fundamentate prin studii (intre un copil nascut prin cezariana si unul nascut normal): riscul de astm, de 3.23 ori mai mare la cei nascuti prin cezariana, raspunsuri imunitare diferite sau niveluri diferite ale unor hormoni. Ce se poate afirma cu certitudine este ca aceasta diferenta fiziologica intre cei doi bebelusi este influentata coplesitor de felul in care s-au nascut.
Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14667820-jumatate-din-copiii-romani-nu-mai-nasc-cale-naturala.htm
Foarte tare mi s-a parut si afirmatia presedintele Societatii de Obstetrica-Ginecologie din Romania, profesorul Florin Stamatian:
Quote:"prin cezariana la cerere democratia atinge o limita care nu mai e admisibila” |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Fetele, inca o intrebare la voi... Mi s-a spus ca pana la 6 saptamani nu am voie relatii sexuale (pe asta o inteleg!) sau baie in cada. Ce anume se poate intampla daca faci o baie in cada...? Chiar nu-mi dau seama... |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Lilly, ! |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Doar dusuri si spalat cu un produs pentru bebe pentru a evit vreo iritare a zonei....de evitat baia in cada si mersul la piscina.Eu am purtat in primele saptamani tampon in zona operatiei,pentru o mai buna protectie....recomandare de la moasa. |