Recuperarea dupa cezariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
CasandraE
Scris: Monday, April 22, 2013 7:09 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/17/2012
Chiar astazi am citit un articol, din care se pare ca cezariana nu e chiar asa de "safe" cum credeam noi:

Quote:
Frecventa cezarienelor in Romania aproape s-a dublat in ultimii cinci ani. Datele din 2012, arata ca, practic, jumatate din copiii nostri nu se mai nasc astazi pe cale naturala.

In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o frecventa a cezarienelor de 10%, din totalul nasterilor contorizate in Romania, in 2012, 41.2% au fost prin cezariene. La acestea se adauga nasterile din clinicile private (necontorizate de autoritati), unde rata cezarienelor este de 60% din totalul nasterilor.

Exista insa diferente consistent fundamentate prin studii (intre un copil nascut prin cezariana si unul nascut normal): riscul de astm, de 3.23 ori mai mare la cei nascuti prin cezariana, raspunsuri imunitare diferite sau niveluri diferite ale unor hormoni. Ce se poate afirma cu certitudine este ca aceasta diferenta fiziologica intre cei doi bebelusi este influentata coplesitor de felul in care s-au nascut.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14667820-jumatate-din-copiii-romani-nu-mai-nasc-cale-naturala.htm

Foarte tare mi s-a parut si afirmatia presedintele Societatii de Obstetrica-Ginecologie din Romania, profesorul Florin Stamatian:

Quote:
"prin cezariana la cerere democratia atinge o limita care nu mai e admisibila”
Anelise
Scris: Friday, February 20, 2015 7:51 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Fetele, inca o intrebare la voi... DistanceKiss
Mi s-a spus ca pana la 6 saptamani nu am voie relatii sexuale (pe asta o inteleg!) sau baie in cada. Ce anume se poate intampla daca faci o baie in cada...? oare Chiar nu-mi dau seama... scratch
Lilly of the valley
Scris: Friday, February 20, 2015 7:56 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
In general, dupa o operatii este contraindicata baia in cada.
Anelise
Scris: Friday, February 20, 2015 7:58 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Lilly, Cheek Kiss!
kali
Scris: Friday, February 20, 2015 8:29 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Cred ca din cauza lohiilor...NuStiu
ingerash
Scris: Friday, February 20, 2015 4:15 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Doar dusuri si spalat cu un produs pentru bebe pentru a evit vreo iritare a zonei....de evitat baia in cada si mersul la piscina.Eu am purtat in primele saptamani tampon in zona operatiei,pentru o mai buna protectie....recomandare de la moasa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.