Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Sfaturi si trucuri pentru refacerea cat mai rapida dupa operatia de cezariana Perioada de recuperarea dupa cezariana difera de la persoana la persoana si este influentata mai ales de varsta proaspetei mamici. Recuperarea dupa cezariana are in vedere doua aspecte : recuperarea fizica si alimentatia.
Recuperarea fizica dupa dupa operatia de nastere prin cezariana
In primele zile dupa cezariana, principala provocare din punct de vedere fizic este metabolizarea si eliminarea anestezicului folosit la operatie. Anestezicul afecteaza in principal sistemul nervos, astfel incat pana la eliminarea lui lauza are ameteli puternice, greturi si vomitaturi si incepe sa simta dureri. Deoarece eliminarea anestezicului se face pe cale renala este indicat sa se consume cantitati mari de lichide pentru a ajuta rinichii.
Miscarea insa, reprezinta partea cea mai importanta a recuperarii fizice dupa operatia de cezariana. Cu cat este inceputa mai devreme, cu atat mai scurta va fi perioada de recuperare. Daca nu exista complicatii sau recomandari specifice din partea medicului, este indicat sa va dati jos din pat chiar din a 2-a zi dupa operatie. Dupa ce va externati si ajungeti acasa incercati sa nu neglijati aspectul recuperarii fizice si sa efectuati zilnic exercitiile recomandate de medic.
Alimentatia dupa operatia de nastere prin cezariana
Alimentatia in perioada imedat urmatoare operatiei de cezariana trebuie sa urmareasca doua aspecte : furnizarea de vitamine si minerale necesare organismului pentru vindecarea ranii precum si asigurarea necesarului pentru functiile hormonale necesare alaptarii. Se recomanda evitarea mancarurilor grele. Incercati sa consumati cat mai multe fructe si legume in stare proaspata, supe si carne de pui sau peste la gratar, si cat mai multe lichide pentru a ajuta sistemul renal. Preferati mesele mici si dese celor bogate. Dupa fiecare masa luati o perioada de repaus.
Editare Ulteriaoara:
Articole utile : Cum se desfasoata operatia de cezariana Mituri false despre cezariana De ce nu iti doresti o cezariana Anestezia epidurala Corpul tau dupa nastere Legarea trompelor uterine |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Groaznica si lunga. M-am dat jos din pat abia a doua zi, 2 saptamani am mers cocosata de ziceai ca am 100 de ani. Dureri de burta, dureri de spate, pozitii incomode de alaptat, regim deoarece riscam sa ma balonez daca mancam orice si apoi era vai de mine... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La mine a mers mai repede recuperarea decat la alte fete cu cezariana, dar tot incet si greu in comparatie cu nasterea normala. Cand m-am dat jos din pat a fost cumplit, apoi in aternitate abia ma taram pana la copil, in sus si in jos pe scari. Am iesit din casa la o scurta si foarte lenta plimbare in a 8-a zi dupa ce am nascut si am mers la aerobica inainte de doua luni. |
|
| Cezariana a durat mai bine de o ora, iar ziua respectiva mi-e cumva estompata in memorie. Dar a II a zi eram in picioare, nu fara efort... cu o dorinta fantastica sa-mi vad puiul. Am fost la el, am stat de vorba, m-am intors in pat si am ramas acolo pana a III a zi cand am prelungit statul in picioare si am adaugat o plimbare pana la un geam ca era foarte cald in maternitate. In a VII a zi eram deja innebunita de spital si doream cu orice pret sa plec acasa! ... Nu simt nimic acum la trei luni de la operatie in zona taieturii... deasupra taieturii , vreo 5-6 cm totul e amortit - de parca am o anestezie locala... si am si un pic de burtica... in rest pot face orice si daca nu ma uit sa vad ce se mai intampla acolo, nici nu mai stiu ca am fost operata. |
|
| Da, starea ia de amorteala deasuora taieturii era foarte nasoala. Trece, dar nu complet, insa dupa un timp, zona de morteala se va reduce doar la taietura propriu-zisa. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Operatia in sine a fost ok,dar recuperarea-mai ales prima saptamina-groaznica.Am reusit sa ma dau jos din pat abia dupa 24 ore ca sa merg la bebe,si atunci a venit asistenta sa-mi faca somniferul!M-a speriat si dr.mea ca bebe nu vrea sa pape lapte praf,ci doar ceiut,asa ca a doua zi,chiar daca simteam ca ma imprastii in zeci de bucati,am fost la bebe! Nici o durere nu se compara cu bucuria de a-ti tine bebele in brate! |
|
| MIe nici macar nu mi l-au dat pe bebe decat dupa 48 de ore, asa se facea la spitalul ala. Mi l-au adus sa il vad, ca aveam "pile", dar nu l-au lasat mai mult de 5 minute. Asa ca la datul jos din pat, nu am avut nici macar bucuria de a-l tine pe bebe. Ma miscam prin camera acolo la reanimare si vedeam alte mamici tot asa vai de steaua lor ca si mine si mai rau ma deprimam. Bine ca de data asta, chiar daca o sa fie nevoie de cezariana, macar stiu ca il voi vedea pe bebe imediat si il voi avea langa mine imediat. |
|
| mai, fetelor, ia lamuriti-ma si pe mine. E posibil sa ma doara acum operatia? La 4 luni dupa ce am nascut... de catevazile simt in partea dreapta, exact sub dunga de la cezariana niste dureri care parca ma ard, nu stiu cum sa descriu senzatia... Pe voi va mai doare? are legatura cu vremea? se intampla ceva? |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Kiki,vreau sa-ti spun ca pe mine inca ma mai doare cicatricea de la cezariana si in mod deosebit cind se schimba vremea!Si a fost cam capricioasa in ultimul timp,asa ca nu mi-e prea bine...Acum ce sa zic,daca durerea nu e permanenta,mai are perioade in care si cedeaza ,zic ca e totul ok,dar daca e continua,atunci nu stiu daca e doar o durere postoperatorie.Daca nu cedeaza,avind in vedere ca a debutat de ceva timp,poate ar fi bine sa faci un control chiar si numai pentru linistea ta! |
|
| miri_haluca wrote:Kiki,vreau sa-ti spun ca pe mine inca ma mai doare cicatricea de la cezariana si in mod deosebit cind se schimba vremea!Si a fost cam capricioasa in ultimul timp,asa ca nu mi-e prea bine...Acum ce sa zic,daca durerea nu e permanenta,mai are perioade in care si cedeaza ,zic ca e totul ok,dar daca e continua,atunci nu stiu daca e doar o durere postoperatorie.Daca nu cedeaza,avind in vedere ca a debutat de ceva timp,poate ar fi bine sa faci un control chiar si numai pentru linistea ta! Cum ai zis si tu. Nu tine tot timpul, cateva secunde, nu mai mult si nu toata ziua, asa de cateva ori pe zi... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Ma bag si eu ca musca...Desi nu am nascut cu cezariana,poate are efect linistitor sa va spun ca si pe mine ma mai doare uneori (destul de rar, pentru scurte perioade de timp) cicatricea de la epiziotomie, ca niste intepaturi. Probabil e ceva asemanator... |
|
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Kiki , sa stii ca si eu mai am dureri , mai ales cand e vremea naspa , iar la mine au trecut 2 ani si 2 luni de la operatie , si inca mai simt un pic amotita o parte din operatie ... |
|
| georgy_adinutza wrote:Kiki , sa stii ca si eu mai am dureri , mai ales cand e vremea naspa , iar la mine au trecut 2 ani si 2 luni de la operatie , si inca mai simt un pic amotita o parte din operatie ... Adevarul este ca vremea e sub orice critica si mai rau nu se inalzeste pana vineri. De cand au inceput ploile astea parca ma doare...mai astept sa vina vremea faina si daca tot asa e, fugutza la doctor. |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17840
| Pe mine de aseara a inceput sa ma cam doara operatia.
Oare ce poate fi dupa atata timp? O fi de la domnul Andrei care acum are vreo 10.150 kg?
Am sunat azi medicul meu, dar se pare ca pe toata luna octombrie are full, si am vorbit si la telefon si abia pe luni, marti, poate sa ma vada la spital.
Ea spune ca precis e de la vreme, ca nu are ce sa mai fie altceva dupa atata timp. |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Adriana,poate e cum spune dr de la vreme...e posibil si din cauza lui Andrei, caci eu de exemplu nu mai pot de spate din cauza Mariei.Imi vine sa plang cand ma gandesc ca trebuie sa o iau in brate, fie si numai prin casa...Multa sanatate! |
|
|