Recomandari pentru parinti...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
miha76
Scris: Friday, May 16, 2008 1:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/16/2007
Mesaje: 1610
RECOMANDARI PENTRU PARINTI ÎN RELATIA
CU COPILUL


*Explica-i cu rabdare copilului despre asteptarile ridicate pe care trebuie sa le aiba în legatura cu scoala .Fa-l sa înteleaga ca scoala reprezinta prima prioritate pentru el.
*Dedicati-i minim 15 min. pe zi în care sa vorbiti despre scoala ,despre cum se simte,despre ce-i place si ce nu ,despre nevoile lui,etc.În orice caz aceste minute sa le petreceti facând ceva placut împreuna.
*Aratati-i copilului ca va intereseaza ce face la scoala.Atunci când se întoarce de la scoala si-l veti întreba ,,Cum a fost azi la scoala?,,,cel mai probabil ,la fel ca în fiecare zi, va va oferi un raspuns de tipul ,,Bine...,,Iar daca pentru dumneavoastra aceasta întrebare este una automata ,de ce raspunsul copilului nu ar fi la fel? Asa ca ,daca va veti dori un alt raspuns...începeti cu o alta întrebare .Mai trebuie sa stim ca si momentul si tonul vocii sunt la fel de importante.
*Oferiti copilului un loc linistit unde sa poata învata .Asigurati-i conditii minime pentru învatat:amenajati-i un spatiu personal si implicati-l în amenajarea lui.
*Ajutati-va copilul la teme .Asta nu înseamna sa i le faceti dumneavoastra ,ci sa fiti acolo pentru a-i raspunde la întrebari,sa-i oferiti exemple.
*Atunci când nu agreati metodele de predare sau deciziile vreunui profesor ,asigurati-va ca nu va exprimati nemultumirea în termeni duri, în prezenta copilului.Sunt multe exemple când copilul adopta aceeasi atitudine fata de respectivul profesor ,iar acest lucru poate perpetua o situatie dificila ,nicidecum nu o rezolva .Este mai eficient sa sa abordati cu tact profesorul respectiv.
*Încurajati-va copilul sa participe la activitatile scolare si extrascolare inedite: concursuri,spectacole, cercuri, si sa colaboreze cu ceilalti copii/adulti atât la scoala,acasa sau în comunitate.
*Stabiliti regulile de comportament în casa, explicati-le copiilor, asigurati-va ca ei le-au înteles si, mai ales, negociati-le cu ei.Limitati-i accesul la televizor si discutati ceea ce a vazut si a înteles.Acelasi lucru este necesar si cu accesul la alte jocuri video sau computer
*Încurajati orice efort al copilului ,laudati-l si gasiti motive pentru care sa-i oferiti feedbakc pozitiv.Nu-l faceti sa se simta vinovat. Când greseste sau nu poate rezolva un tip de problema ,îi puteti explica cu rabdare si dragoste care sunt piedicile si ajutati-l sa gaseasca solutii .Nu rezolvati dumneavoastra problemele în locul lui.
*Aratati-va interesul pentru orice se întâmpla cu copilul. Dezvoltati-va o relatie de încredere, grija si dragoste cu copilul.
*Tineti legatura cu profesorii copilului. Daca aveti de întrebat ceva sau aveti sugestii,solicitati o întâlnire în care sa vorbiti deschis .Este înca o cale prin care copilul stie ca este important pentru dumneavoastra. În plus ,atitudinea dumneavoastra fata de scoala va fi imitat de copil.


RECOMANDARI PENTRU PARINTI ÎN RELATIA
CU PROFESORII


*Prezentati-va profesorilor. Aflati modul cum doresc acestia sa fie contactati (direct,telefon,anuntati dinainte)si discutati despre cum percep activitatea copilului dumneavoastra în clasa.
*Vorbiti cu profesorii despre progresul copilului la diferite materii si întrebati cum îl puteti ajuta acasa.
*interesati-va de eforturile scolii:
-care sunt prioritatile stabilite pentru sprijinirea procesului de învatare în acest an scolar?
-si-a propus echipa manageriala derularea unor campanii de prevenire a abandonuluzi scolar, a violentei, a consumului de tutun/alcool/droguri?
-cum este implicata scoala în dezvoltarea unui angajament cu comunitatea +
-are scoala o oferta pentru educatia adultilor?Scolile pot organiza cursuri de scurta durata pentru parinti sau pentru alti adulti din comunitate(limbi straine, computere, consilierea carierei)
*Organizati sesiuni ,întâlniri cu invitati. Comitetele de parinti sunt încurajate sa identifice experti în cadrul comunitatii care sa vina si sa le vorbeasca parintilor si profesorilor pe diverse subiecte de interes pentru aceste grupuri tinta.
*Implicati-va.Considerati voluntariatul pentru scoala necesar pentru implementarea unui program de dezvoltare a parteneriatului dintre scoala si parintii elevilor.
* Organizati împreuna cu alti parinti evenimante si programe ( de exemplu ,pentru valorizarea diferitelor culturi existente în scoala sau pentru implicarea ambilor parinti în educatia copiilor sau pentru promovarea unui stil de viata sanatos).
*Initiati discutia ,daca scoala nu are nici o intentie de a dezvolta programe de implicare a parintilor.
*Participati la lectoratele cu parintii sau la toate întâlnirile care se organizeaza.
*Sprijiniti si încurajati activitatile scolare si extrascolare.
*Pastrati o strânsa legatura cu scoala si cu profesorii.
*Acordati încredere activitatilor scolare si profesorilor.
*Pastrati o buna colaborare cu scoala, cereti ajutor persoanelor autorizate din scoala atunci când e necesar ,comunicati cu profesorii pentru o buna educatie a elevului.

CrVlad
Scris: Tuesday, July 12, 2016 1:43 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
O alta recomandare este sa va inscrieti copii la cursuri de educatie alimentara pentru ca nici nu avem idee cat de benefice pot fi astfel de cursuri pentru dezvoltarea unui copil. Este un punct de pornire pentru un stil de viata sanatos. Costa in jur de 500 lei/saptamana cu program prelungit si mese incluse si mi se pare o idee buna. Plus ca pot plati suplimentar si pentru transport ca sa nu mai fie nevoie sa merg eu sa copilul duc sau sa-l iau. Ma gandeam sa-mi inscriu baietelul. Voua cum vi se par astfel de cursuri?
aurishta
Scris: Tuesday, July 12, 2016 4:09 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2011
Mesaje: 5536
Educatia alimentara porneste din bucataria familiei! Daca o conduita alimentara corecta nu exista acasa, degeaba ne ducem copiii la cursuri!
t-mihaela
Scris: Tuesday, July 12, 2016 6:38 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
Mesaje: 5142
Eu as inscrie parintii la educatie alimentara ,nu copii.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.