Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17814
| Daca iti doresti un copil, trebuie sa incepi inca dinainte de a ramane insarcinata sa ai grija de tine si "sa pregatesti" terenul. Iata cateva recomandari, vis-a-vis de ceea ce ar trebui sa incepi sa faci: 1. daca esti fumatoare, lasa-te de fumat 2. daca obisnuiesti sa mai iesi in oras si sa consumi alcool, ar fi bine sa treci pe bauturi fara alcool 3. daca iei medicamente, trebuie sa vorbesti cu un medic si sa vezi cum afecteaza aceste medicamente o posibila sarcina si daca nu pot fi inlocuite cu altceva 4. trebuie sa iti faci un set complet de analize, asa vei putea depista din timp daca este nevoie de vreo interventie speciala pentru a ramane insarcinata 5. daca nu ai avut rubeola in copilarie ar trebui sa te vaccinezi cu cateva luni inainte sa ramai insarcinata 6. daca ai diabet, trebuie sa iti controlezi cu mare atentie glicemia 7. trebuie sa te consulti cu un medic si sa vezi ce iti recomanda sa iei inainte de a ramane insarcinata (eu am luat de ex acid folic) 8. incepe sa ai grija la dieta; in cursul sarcinii ar trebui sa iei intre 9 - 14 kg, asa ca daca ai deja cateva kg in plus, poate ar fi bine sa scapi de ele inainte de a ramane insarcinata
Daca mai aveti si alte recomandari, va rog sa le treceti aici pentru viitoarele mamici.
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/1/2017 Mesaje: 1155
| O singura recomandare am: sa nu (te) compari burta/experienta /durerea /foamea/NIMIC cu ale unei alte gravide. Risti sa te panichezi cu gandul ca e ceva in neregula cu sarcina ta pentru ca ceva e altfel decat la gravida de vizavi. |