Recoltarea celulelor Stem din cordonul ombilical
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Friday, August 21, 2009 2:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
monique wrote:
Eu cu siguranta as fi recoltat daca apareau ceva probleme cu Teodora pe parcursul sarcinii. Insa, multumim Bunului Dumnezeu ca toate au iesti bine, am renuntat la idee. Nu e din cauza banilor, dar cand am intrebat la CMU pe dl dr despre asta, a zis ca oricum medicina evolueaza... si mi.a taiat tot elanul. Adica, desi sunt folosite deja celulele astea stem, exemplele nu mi se par relevante. Vreau si eu studii, vreau lucruri concrete facute la noi in tara... poate vreau prea mult!
Pupici!

ei uite, la fel am zis si eu: daca explicatiile lor m-ar fi convins si daca as fi avut macar sentimentul ca ei sunt siguri pe ce spun, as fi acceptat fara sa clipesc. oricum 1500 euro este o suma foarte mare, sa ne revenim! chiar si pentru cineva cu bani este o suma importanta. ori ei nu m-au convins ca totul va functiona bine. plus ca, luand-o la intrebari mai detaliate si mai de "finete" pe dra care incerca sa ma convinga, mi-am dat seama ca nu iti ofera nu stiu ce garantii ca totul va fi ca la carte la recoltare, depozitare, testare, stocare etc. si tu totusi platesti o caruta da bani in timpul asta.

pe de alta parte, dilema ramane...daca, Doamne fereste, ajungi in situatia sa ai nevoie de celule stem si puteai face ceva? no, asta ma face sa ma tot gandesc inca la optiunea de a recolta.
monique
Scris: Friday, August 21, 2009 4:15 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Daca ar fi probleme, Doamne fereste, ma pun si mai fac un copil, si uite-asa in 9 luni am celulele stem de care am nevoie! Ca la donare sau cumparare sigur dureaza mult mai mult! NU?!? Ca exista o oarece compatibilitate intre membrii familiei.
In afara de asta, nu-mi pun problema ca n-as ramane insarcinata repede, ca pana acum de 2 ori am incercat si de 2 ori s-a prins cu ochisori !!!sic
izadenisa
Scris: Friday, December 4, 2009 8:54 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna, Am si eu o intrebare legata de recoltarea de celule stem. Imi puteti recomanda vreo banca de recoltare celule stem cu tarife accesibile ? Din ce am aflat eu tarifele sunt in jur de 3000-4000 lei. Am auzit ca cei de la Biogenis au preturi mici in perioada asta, de sarbatori; undeva la 2900 lei. Asta am gasit eu aici. Dar as vrea sa am de ales din cat mai multe optiuni inainte sa iau decizia....Ma poate ajuta cineva cu info?
PrincessLilou
Scris: Thursday, May 27, 2010 2:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 11/4/2009
la noi costa cam 200 de dolari pe an pentru 18 ani plus niste cheltuieli de colectare. mie nu mi se pare mult, chiar si pentru cercetare. e adevarat ca si medicina va avansa in timp...de aia eu inca sunt 50-50 si nu stiu ce sa fac.
oana_nicole
Scris: Friday, June 4, 2010 3:29 PM
Nivel

Din cate tot citesc, preturile au ajuns acum la vreo 3.000 RON plus pret de stocare, 150-200 RON/an. Ma gandesc sa apelez la cei de la Cluj, care stocheaza celulele in Romania. Daca aveti informatii mai noi sau sfaturi, va rog. pupici Miru, citeam ca tu ai recoltat celule stem. Vreau si eu mai multe detalii. Multumesc.
mommy
Scris: Wednesday, June 9, 2010 11:43 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Felicitari, draga mea Oana, acum am aflat si eu de sarcina ta! yes computerlove hearts O sa te sun sa iti spun de celulele stem, mi-e foarte lene sa scriu acum...sorry1
dari
Scris: Thursday, June 10, 2010 12:50 AM
Nivel

Inregistrat: 12/27/2009
oana_nicole wrote:
Din cate tot citesc, preturile au ajuns acum la vreo 3.000 RON plus pret de stocare, 150-200 RON/an. Ma gandesc sa apelez la cei de la Cluj, care stocheaza celulele in Romania. Daca aveti informatii mai noi sau sfaturi, va rog. pupici Miru, citeam ca tu ai recoltat celule stem. Vreau si eu mai multe detalii. Multumesc.

Oana eu am nascut prin cezariana anul trecut in luna august si am dorit sa recoltez celule stem fiind si a 2-a sarcina iar de a 3-a nici nu se mai pune problema din motive medicale.Sa revin la subiectras Am nascut la o clinica privata avand o sarcina cu risc crescut si cei de acolo m-au sfatuit sa apelez la cei din Cluj(sunt mai OK decat cei din Bucuresti).Am luat legatura telefonic cu ei si ne-au trimis kitul si contractul in dublu exemplar prin curier rapid.Noi am cerut sa ne trimita coletul rapid deoarece eram in luna luna a 6-a de sarcina si bebe dadea semne ca vrea sa vinaplans plans plans dar cu greu am mai amanat momentul pana la 36 saptanani.Cand mi-a facut cezariana atunci au desfacut coletul(este specificat ca tu nu ai voie sa il desigilezi)si tot clinica a trimis coletul la Cluj.Sotul meu a trebuit sa ii anunte telefonic ca s-a efectuat recoltarea.Dupa 2-3 saptamani ne-a venit si rezultatul criogenarii sangelui ombilical,fiind validyes Fac o paranteza si iti spun ca 2 cunostinte au nascut una in maternitatea din Arad cealalta in Timisoara si recoltarea a fost contaminata bacterianpale Numai dupa aceea ne-au trimis factura 3200 lei si taxa anuala 120 lei(daca nu ma insel,trebuie sa caut chitanta)pupici
oana_nicole
Scris: Wednesday, June 23, 2010 9:43 AM
Nivel

Miru, multumesc mult de felicitari. Abia astept sa vorbesc cu tine.

dari, de mare ajutor informatiile tale. Si eu tot catre cei din Cluj inclin, pentru ca toate costurile se achita numai dupa ce se confirma valabiltatea recoltarii. La majoritatea celorlalte firme am citit ca se achita sume in avans si, indiferent de rezultat, costul analizelor (cam jumatate din valoare) se achita oricum. Trebuie sa ma hotarasc oricum cat de curand, ca sa inchei un contract cu ei. Inca o data, multumesc mult.pupici
MariaElena
Scris: Tuesday, September 7, 2010 12:22 PM

Buna mamici. Am citit cu interes discutiile despre prelevarea celulelor stem. Si eu sunt in cautarea unei banci bune si sigure. Insa nu sunt foarte hotarata cu cine sa colaborez. Din cate am citi pe site-urile bancilor si discutiile aferente, cele mai mari si sigure in momentul de fata sunt coord blood, stem-health unirea si biogenis, cred. Voi ce parere aveti, ati colaborat cu cineva pana acum?
va puppupici
MariaElena
Scris: Monday, September 13, 2010 10:14 AM

Cred ca ne vedem la Baby Expo saptamana aceasta..http://blog.stem-healthunirea.ro/2010/09/10/stem-health-unirea-va-asteapta-la-baby-expo/
veniti? yes
Anelise
Scris: Saturday, September 10, 2011 1:22 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
je_ramy wrote:
Buna tuturor! eu sunt graviduta cu DPN 06.01.2012 si ma gandesc sa fac recoltare de celule stem pentru bebelusul nostru.
M-am tot informat, exista mai multe firme care se ocupa de recoltare, transport, prelucrare si stocare de celule stem, dintre acestea am gasit: Cord Blood Center, Regina Maria, Biogenis, Stem SUre, Stem Cells bank, Cryo-Save, Lifeline, Future Health Biobank, Freezelife. Am solicitat mai multe informatii de la fiecare in parte si contracte ca sa le pot studia in voie. Primele 3 enumerate au contracte de colaborare cu maternitatile private si vad asta ca o bila alba. Intre ele preturile variaza usor.
M-am gandit la Cord Blood deoarece ofera un cec in alb in valoare de 185.000 euro in eventualitatea in care este necesar un transplant in strainatate si au o campanie in desfasurare prin care poti ajunge sa recoltezi gratuit, ei m-au invitat sa vizitez laboratorul din Bucuresti, par ok. Cum recoltarea nu este tocmai ieftina si mai putin accesibila tuturor buzunarelor, mai ales ca se cheltuie destul de mult cu nasterea si tot ceea ce trebuie sa-i asiguram micutului.
Astept parerile voastre, daca ati colaborat sau va ganditi la o colaborare cu acestia!
Multa sanatate tuturor!
je_ramy
Scris: Saturday, September 10, 2011 1:43 PM

thankyou Multumesc frumos, am tot cautat subiectul, dar nu l-am gasit :) iloveyou wav
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.