Profil: razvan75
Despre
Utilizator: razvan75
Nivel: Membru
Statistici
A intrat: Saturday, January 30, 2016
Ultima vizita: Wednesday, March 2, 2016 4:35 PM
Numarul de postari: 3
[0.00% din toate postarile / 0.00 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: bona Cristina Caprontoy - feriti-va de ea
Postat: Tuesday, February 2, 2016 3:07 PM
laisha wrote:
Ceea ce nu inteleg e cum s-a ajuns ca aceasta femeie sa stea in preajma fetitei dvs. timp de un an si ? sau ca din lipsa de timp nu v-ati uitat la inregistrari? nu e de a judeca, doar ca nu vad rostu in cazul acesta sa ai webcam sau camere ascunse instalate daca tu nu ai 2 min sa vezi cum isi petrece fiica ta ziua...
Trist ca acum aveti timp sa postati si un link pe youtube cu filmulete editate...numa zic!
CITAT(laisha @ Feb 1 2016, 09:55 AM) *
Ceea ce nu inteleg e cum s-a ajuns ca aceasta femeie sa stea in preajma fetitei dvs. timp de un an si ? sau ca din lipsa de timp nu v-ati uitat la inregistrari? nu e de a judeca, doar ca nu vad rostu in cazul acesta sa ai webcam sau camere ascunse instalate daca tu nu ai 2 min sa vezi cum isi petrece fiica ta ziua...
Trist ca acum aveti timp sa postati si un link pe youtube cu filmulete editate...numa zic!


Stimata doamna,
ca de obicei, oamenii judeca fara a cunoaste deloc situatia, pe de o parte. Este cel mai usor sa te simti o persoana mai buna decat cel ce povesteste, judecandu-l pe acesta.

Pe de alta parte, in comentariul dvs, in mod ironic, este ignorata chestiunea de fond - comportamentul acestei persoane, avertismentul dat si prevenirea repetarii unor astfel de fapte si fata de alt copil, pe de alta parte.

Ca sa va lamuresc oarecum, desi probabil nu va intereseaza:
Aceasta bona a fost monitorizata, insa problemele au aparut doar in ultima perioada.
Ca si in alte situatii, partea majora de vina este acelui care inseala increderea cuiva si nu invers.
Partea noastra de vina ne-am asumat-o si vom plati toata viata cu remuscarile avute legate de greseala pe care am facut-o de avea incredere in cineva care nu a meritat acest lucru.

Cu privire la monitorizare - nu dureaza 2 minute sa urmaresti ce s-a intamplat pe parcursul a 8 ore - un aspect.
In al 2-lea rand, nu pot trai toata viata suspectand si spionand toate persoanele care mi-au castigat increderea.
Este o chestiune de atitudine fata de viata, de a avea incredere in oameni pina la proba contrarie. In termeni tehnici se numeste prezumtia de buna credinta.

Pe de alta parte, repet, am gresit si platim aceasta greseala in modul descris mai sus.

Linkul mi-a facut timp sa il postez pentru ca dvs, copilului dvs, altei persoane, copilului acesteia sa nu i se mai intample ce i s-a intamplat copilului nostru. Scuze, am omis faptul ca dvs fiind o persoana mai buna, sunteti imuna la orice pericol si va rog sa va excludeti dintre destinatarii avertismentului, in privinta dvs acesta fiind fara obiect.

Nu in ultimul rand, doresc tuturor, inclusiv dvs cea care ne judeca sa nu simtiti ce simtim noi acum.
Subiect: bona Cristina Caprontoy - feriti-va de ea
Postat: Saturday, January 30, 2016 9:34 PM
Feriti-va de aceasta bona! Are grave probleme de comportament.
Pe fondul problemelor personale, de fiecare data cind acestea s-au agravat, initial inceput sa tipe si ulterior a agresat-o verbal si oarecum fizic pe fetita noastra ce avea putin peste un an (asta am descoperit acum postfactum), fie pentru ca nu mananca mai repede, pentru ca plange si cine stie ce motive pentru care un copil de un an poate enerva o bona.

Cu toate ca am incercat sa ii explicam ca dorim sa mai colaboram ) insa daca isi revizuieste comportamentul (fara a ii spune explicit ca stim ce se intimpla pentru ca nu doream sa schimbam bona dupa citeva luni), am descoperit ulterior ca aceste lucruri au devenit mai dese si oarecum s-au agravat, totul pe fondul fiecarei crize in situatia familiala a acesteia.

Mentionez ca toate aceste lucruri au fost inregistrate video cu o camera ascunsa, insa din pacate (sau poate mai bine pentru noi ca parinti ca nu am vazut), multe filmari le-am sters fara a le studia, din motive de timp.

Totul a culminat cu un moment in care s-a plans ca fetita noastra de aproape 2 ani o extenueaza psihic, ca este foarte obraznica si ca nu mai face fata, iar sotia mea i-a spus urmatoarea zi (cind i-a si marit salariul cu 200 lei pentru inca 1 ora in plus incepind cu luna urmatoare) ca nu e normal sa te plangi de copilul de care ai grija.

Din acel moment, mai ales ca am inceput sa ii spunem voalat ca fetita noastra se plange ca tipa la ea, nu a mai suportat ideea ca nu poate face exact ce vrea, anume sa tipe, sa abuzeze, totul pe banii parintilor - deh, unele bone vor salariu mare, sa faca ce vor, fara niciun control binenteles.
In fapt aceasta si-a dat seama ca nu poate face ce ii ceream (sa nu mai tipe etc) si a decis ca e oportun sa ne lase balta, in ciuda tuturor angajamentelor solemne de la angajare.
Profitand de absenta mamei (fiind plecata din tara), fiindu-i rusine de aceasta sa ii spuna intentiile sale, a anuntat intr-o vineri in ultimul moment ca vrea sa inceteze colaborarea, insa a a promis ca va mai ramane o anumita perioada pina vom gasi o solutie. Motivele invocate au fost sanatatea de care trebui sa se ingrijeasca. A negat cu vehementa ca vrea sa isi caute un alt angajament.
Simbata, a doua zi, a trimis sms ca nu va mai veni deloc pentru ca are un interviu. Cu alte cuvinte, a mintit de ingheata apele.

Morala noastra ca parinti: am gresit enorm cind am facut compromisuri inca de la primul incident sub aspectul mentionat (pentru ca sub alte aspecte am fost multumiti de prestatia ei), totul pentru un fals confort psihic ca se va corija si/sau ca e mai bine asa pentru copil daca nu schimbam bonele la citeva luni.
Pentru nimic in lume nu repetati greseala noastra.

Dupa 1 an si 1 luna nici macar nu si-a luat ramas bun de la fetita... a plecat intr-o zi de vineri ca ultimul infractor care isi ascunde urmele...singura ei grija era sa nu ii dam, citez - "teapa" daca ar mai veni o perioada astfel cum promisese.

Pe scurt, aceasta este povestea dnei Caprontoy Cristina, care daca am fi expus-o mai pe larg ar fi devenit si mai trista.