|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Buna. Am constatat ca avem o problema cu Denisa, fetita noastra de doi ani. I se face rau in masina, am fost duminica plecati la bunicii de la tara, si a vomitat de 4-5 ori, pana a dat afara tot ce mancase. Ce-i drept, i s-a facut mai des rau cat inca eram in oras, si aveam semafoare, frane, viraje, etc, si asta desi sotul conduce lin de poti sa tii un pahar cu apa in balans si nu se varsa. Vroiam sa va intreb daca piticii vostrii au avut problema asta si daca da, cum s-a rezolvat. Pe mine m-a terminat problema asta, noua ne place mult sa calatorim, si avem planuri multe de vacanta, dar nu cred ca rezist sa vad cum i se face rau Denisei. Pana la doi ani nu am avut absolut nici o problema cu asta. Stiu ca pentru adulti exista diferite medicamente, homeopate si nu numai, care sa previna raul de masina. Stiti cumva daca exista ceva ce se poate da si la copii? Si daca nu, ce metoda sa folosesc, sa nu i se faca rau? Multumesc. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| cu baiatul am avut probleme de acest gen. nu am rezolvat cu nici un fel de medicament. antidotul nostru: apa plata, grape-fruit, fara dulciuri si gustarele, pungi si muuuulti km parcursi Sper sa rezolvati problema , e tare frustrant si pentru copil si pentru insotitori |

| Multumesc Mariuta. Sper sa rezolvam si noi intr-un fel. Ma gandesc ca poate daca are tot felul de ocupatii in timpul mersului, si nu se uita pe geam sa vada cum trec toti copacii in viteza, unul cate unul cate unul... ca ma ia ameteala numai cat scriu aici... putem evita sa i se faca rau; de exemplu sa ne uitam pe carticele, sa se joace cu cel mic sau cu jucarele si sa nu se uite pe geam sa ameteasca... Cel mai bine e sa doarma in masina, atunci garantat nu i se face rau. Din fericire, ieri cand ne-am intors, a dormit aproape tot drumul, si a fost bine. |

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Roxie, eu nu cred ca uitatul pe carticele e o rezolvare. Eu daca citesc in masina mi se face rau. Daca ma uit p geam e ok. Incercati pe cat posibil sa mergeti noaptea cu masina (la un drum lung ma refer), caci garantat va dormi. Ziua, poate va dormi, poate nu. Vorbeste cu medicul si poate va ajuta metoclopramid picaturi. |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Kiki wrote:Vorbeste cu medicul si poate va ajuta metoclopramid picaturi.
Cu siguran?a Metoclopramid picaturi îi po?i da. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Nuuuu, nu uitatul pe carticele.Privirea indreptata in jos il face sa dea la rate imediat.Euy am rau de masina, am avut de cand ma stiu, ai mei luau pungi la drum ca nimic nu a adat rezultate, nici lamaia , nici nimic.sunt niste pastile GRAVOL pentru copii picaturi sau pastile de mestecat ca guma,daca nu gasesti da-mi de stire.Daca nu merge nici asa, asta e.Privirea inainte, eventual un DVD montat in fata sa se uite la desene. |

| Multumesc. Intr-adevar, noaptea e mai bine, chiar daca nu doarme, nu i se face rau. Pastilutele astea Gravol se gasesc si la noi? Am cautat acum pe net despre ele, si vad ca e un site din Canada. Am sa imi intreb si pediatra, sa vad poate stie ea daca se aduc si la noi. Si metoclopramid picaturi o sa incerc la prima iesire cu masina. Pana una alta singura metoda la noi a fost somnul. |

| Roxi,ai PM. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu am avut rau de miscare de cand ma stiu, pana sa raman gravida si gandul ca trebuie sa merg cu autobuzul sau masinaimi provoca greata Acum mi-e rau doar daca nu am mancat si merg la drum lung. Chiar citisem un articol pe acest subiect, cica e provocat de perceptia tarzie a imaginilor in miscare. Ca sa se diminueze starea de rau trebuie sa se uite inainte, nu in lateral sau intr-o carticica, e chiar recomandat ca geamul lateral sa fie acoperit cu ceva, o folie.
Uite ca am gasit si articolul AICI |

| asa este, nu are de aface cu ce mananci cat sau cand.nici o legatura cu stomacul. |

| Si eu cand eram mica aveam rau de miscare, in masina, in autobuz, numai in tramvai nu. Si a tinut pana tarziu, si inca mai am uneori, daca cine e la volan conduce smucit. Mie mi se facea rau in special in curbe, si cand accelera mai fortat, la frane bruste nu neaparat. In schimb, cand conduc eu n-am problema asta. Si nici cand conduce sotul. Cat am fost insarcinata, a fost jale. Am fost intr-un circuit prin Grecia, si am inceput bine chiar de la iesirea din Bucuresti, cand am trecut peste niste sine de tramvai. Noroc ca eram aprovizionata cu pungi, si aveam locul chiar langa toaleta autocarului. Se pare ca Denisa seamana cu mine intr-o multime de privinte. Numai alea pe care nu ar fi trebuit sa le mosteneasca.
Mihaela, am primit PM, ti-am trimis si eu. |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| si la noi a aparut problema asta insa numai cand mergem cu masina lui tati, care e pe motorina.In masinuta mea, pe benzina, nu se manifesta.La noi rezolvarea a fost planificarea calatoriilor in programul de somn.Am incercat si cu metoclopramid, picaturi, dar n+am reusit decat o singura data sa i le administrez pt ca sunt foarte rele la gust.Privitul in fata sau in lateral nu cred ca are prea mare legatura, citisem si eu o gramada de articole pe tema asta.In microbus ea sta in fata, si priveste evident doar in fata.Culmea e ca doar in microbus i se face rau.La noi cred ca a disparut la fel de brusc precum aparuse, din fericire n+am mai avut problema asta cred ca din toamna.
multa sanatate |

Inregistrat: 12/19/2008 Mesaje: 886
| Si eu am rau de miscare si mi-e teama sa nu aiba si baietelul meu. Deocamdata nu ii este rau ca are abia un anisor, dar mai tarziu sper sa nu pateasca ca mine... oricum daca i-ar fi rau as avea grija sa oprim masina foarte des ca sa luam aer, sa nu fie cu stomacul gol(ca se accentueaza raul), sa nu se joace cu nimic, si sa fie relaxat. Eu nu am incercat pastile pt rau de miscare, si acum nu mai are rost ca nu mai merg cu masina pe distante mari (doar in oras) pt ca fac sigur atac de panica Prefer trenul , pacat ca avem trenuri asa urate si neingrijite.. |

Inregistrat: 1/12/2008 Mesaje: 1309
| Si eu am rau de masina sper sa nu ma fi mostenit Edy. Pina acum nu i s-a facut rau niciodata |
|

Inregistrat: 10/31/2008 Mesaje: 4262
| Nu stiu cum este sa ai rau de masina pentru ca nu mi-a fost niciodata insa al meu sot desi are carnet de foarte multi ani a ramas cu oarecare probleme de mic cu raul de masina daca nu conduce. Insa mi-a zis ca atunci cand nu este la volanse uita mereu in fata. De mic al meu socru punea prosop sau ziar in geamult de la masina ca alex sa nu fie tentat sa se uite in lateral ci doar in fata si zicea ca asa nu ii mai era rau. Sper sa va ajute acest "secret"
|
|
|