Raporturi optime greutate - inaltime
Subiectul anterior · Subiectul urmator
monique
Scris: Monday, March 6, 2006 12:04 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/15/2006
Multi aleg fitness-ul pentru a scapa de kilogramle in plus. Alegerea lor este cat se poate de corecta. Nimic mai sanatos decat sa slabesti facand miscare. Pentru a va putea da seama unde va situati, trebuie sa cunoasteti raportul optim dintre greutate si inaltime. Atunci cand introduceti in organism mai multe calorii decat aedeti, veti castiga in greutate. Pentru a pierde kilograme, trebuie sa eliminati mai mult decat asimilati. Logic,nu? Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului (arderea caloriilor) nu doar pe durata efectuarii lor, ci si un timp dupa aceea. Va mai spunem ca pentru a pierde 1 kg trebuie sa ardeti circa 7700 de calorii. Cifrele nu trebuie sa va sperie. Un exercitiu regulat de circa 15-20 minute pe zi va duce in cateva luni la rezultate vizibile. In plus, cantarul nu este cel mai sigur etalon al starii organismului. Puteti avea aceeasi greutate arzand grasimi si marind masa muusculara. Este stiut faptul ca regimurile de slabire au ca efect scaderea masei musculare, spre deosebire de fitness, care va ajuta sa va mariti masa musculara in detrimentul tesutului adipos. Asa ca, daca dupa cateva luni de fitness sunteti dezamagiti de cantar, uitati-va in oglinda si zambetul va va reveni cu siguranta.

Raporturile optime greutate-inaltime
FEMEI
Inaltime(cm) ** Greutate(kg)
148** 42
150** 43
153** 44
155** 45
160** 48
163** 49.5
165** 50.5
168** 52
170** 53
173** 55.5
175** 57
177** 58.5
180** 60
183** 62
185** 63
taki
Scris: Monday, March 6, 2006 3:23 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Nu intram in categorie nici cand nu eram insarcinata uff , dar acum??? plans
Kiki
Scris: Monday, March 6, 2006 7:09 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Vai de capul meu, pai cum ajung io la 50 kg. Cred ca nici prin liposuctie puker
Miri
Scris: Monday, March 6, 2006 9:21 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Aolea!La 1,68 cit am eu sa ajung la 52 kg.?plans Pai atit aveam la 20 de ani si asta se intimpla in secolul trecuthohot
mama_Sonyei
Scris: Monday, March 6, 2006 9:51 AM
Nivel

Inregistrat: 2/24/2006
Pai bine mai ce inseamna asta: "173** 55.5"??? Eu in clasa a 8-a am terminat scoala si la examenul general am fost masurata si cantarita si aveam 1.73 si 61kg. Cum vreti voi sa ajung la 55.5??? Daca as ajunge la 65 lumea m-ar intreba daca sunt bolnava... Pe la 68 kg arat si eu omeneste, sa zic ca m-as stradui din rasputeri sa ajung la 65, dar nu stiu cum sa reusesc sa ma maentin acolo cand acum ma lupt sa ma mentin la 70-72 sic . De 55.5 ar zice mama ca ma subnutresc uff
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 6, 2006 1:15 PM
Nivel
Nivel: Senior

monique wrote:

Raporturile optime greutate-inaltime
FEMEI
Inaltime(cm) ** Greutate(kg)
148** 42
150** 43
153** 44
155** 45
160** 48
163** 49.5
165** 50.5
168** 52
170** 53
173** 55.5
175** 57
177** 58.5
180** 60
183** 62
185** 63

Eu ma incadrez perfect in aceste "marimi":am fix 50 kg si 1.65.Dar cred ca conteaza fosrte mult si masa musculara pe care o ai, cat de bine facuta este , cata celulita ai, cata apa in organism, cata grasimie ai de ars...

Exiat cantare speciale unde iti masoara atat masa musculara, cat si cata grasime ar trebui arsa.Eu cant am facut o astfel de cantarire, am observat ca cu masa musculara stau mai mult decat bine, iar cu grasimile sunt pe "-", ceea ce intr-adevar stiam, ca nu prea am garsime.
Si totusi am apleta la electrostimulare pentru ca nu eram multumita de musculatura ramasa dupa nastere, si pot spune ca acum, la terminarea paketului, ma simt super ok, musculatura e mult mai bine definita, dar nu am slabit nici macar 1 kg.Dar sunt multumita de rezultat, caco eu tonifiere am vrut.
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 6, 2006 1:18 PM
Nivel

mama_Sonyei wrote:
Pai bine mai ce inseamna asta: "173** 55.5"??? Eu in clasa a 8-a am terminat scoala si la examenul general am fost masurata si cantarita si aveam 1.73 si 61kg. Cum vreti voi sa ajung la 55.5??? Daca as ajunge la 65 lumea m-ar intreba daca sunt bolnava... Pe la 68 kg arat si eu omeneste, sa zic ca m-as stradui din rasputeri sa ajung la 65, dar nu stiu cum sa reusesc sa ma maentin acolo cand acum ma lupt sa ma mentin la 70-72 sic . De 55.5 ar zice mama ca ma subnutresc uff

mama soniei, nu te ingrijora, ca aceasta masuratoare nu e relevanta...trbuie luat in calcul si varsta persoanei, sexul (adica F/M), stilul de viata, sedentar, activ, semi....deci, sunt mai multi factori care contribuie la determinarea greutatii ideale.

Eu ma incadrez in acest tabel, dar intr-unul facut cu rigurozitate eu sunt sub medie (cum spui tu subnutrita).....deci, tu ai fi undeva la o greutate buna....

Caut un motor de calcul al greutatii corporale si il postez daca mai dau de el.
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 6, 2006 1:27 PM
Nivel

http://www.svr.ro/nutritie/bmi.php

http://www.sensiblu.com/index.asp?page=bmi

http://www.planetafitness.go.ro/teste/test-bmi.htm

http://www.sanatate.org/slabire/index.php

hohot hohot hohot uitati ce imi spun mie astia:

Greutatea ta ideala,

Exista mai multe formule de calcul al greutatii ideale. In cazul tau, , am folosit o formula care se bazeaza pe valoarea ideala a indicelui de masa corporala.
Greutatea ideala pentru 59.9 kg.
Greutatea actuala 51.0 kg.
Exces ponderal nu e cazul

Intrucat nu ai kg. in plus, , programul nostru de slabire nu este indicat in cazul tau.

Simte-te liber sa explorezi celelalte sectiuni alte site-ului nostru!

Dar tot nu am gasit ce voiam eu,adica calcului greutaii ideale in fucntie de mai multe caracteristici....mai incerc...
monique
Scris: Monday, March 6, 2006 1:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Whau... mi-a mai venit si mie inima la loc... eu stiu ca mai am de dat jos, dar parca nici cum imi reiesea mie... M-ai mai linistit!!! Acum imi spune ca mai am de dat jos doar 800g... ei, n-o fi chiar asa, dar parca suna mai bine!!!oare
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 6, 2006 2:03 PM
Nivel

monique wrote:
M-ai mai linistit!!! Acum imi spune ca mai am de dat jos doar 800g... ei, n-o fi chiar asa, dar parca suna mai bine!!!oare

Hai mah, ca 800 de grame e o nimica toata...nici nu se vede....si daca ami si alaptezi, o sa mai dai ceva-ceva jos...

Succespupici
Maria & Mario
Scris: Monday, March 6, 2006 2:17 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Dupa ce am vizionat primul grafic , nici nu m-am mai obosit sa citesc restul . Imi pare rau , nu ma incadrez, dar iti pot spune 100 % ca nu sunt general valabile masuratorile alea. Nu stiu de pe ce site de modele le-ai luat tu oare Dar ....
Exemplu concret. Aici in toate farmaciile ai cantar electric in care iti treci inaltimea ( eu am 1.64 ), media de varsta ( copil , adult , batran ) , configuratia osoasa ( eu sunt talie S ) si iti tipareste greutatea inregistrata cat si greutatea ideala. Deci pentru 1.64 m inaltime la mine greutatea ideala pt tanara si cu talie S e 57 kg. , in nici un caz 50. hohot

hohot

PS: am revenit. Ca ma socasem putin cu primele masuratori. Aici in graficele de la nutri... sensi ... cica as avea greutatea normala 59. Deci ... difera destul de mult de la masuratoare la masuratoare.
TatyKS
Scris: Monday, March 6, 2006 2:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
[quote=stele_pe_cer]http://www.svr.ro/nutritie/bmi.php

Am intrat si eu pe acele site-uri si mi-am calculat greutatea ideala si ...chiar si acum ma incadrez la greutate normala. In graficul pe care l-ai postat eram pe aproape inainte sa raman insarcinata 1.69cm si 55 kg.
Acum stau cam nasol, dar am timp sa slabesc pana in vara cand vine vremea de costumas de baie. ras
Kiki
Scris: Monday, March 6, 2006 2:29 PM
Nivel

Mi-am bagat si eu nasul pe site-urile alea. Unii cica sunt normala, altii ca-s obeza...oare oare oare
stele_pe_cer
Scris: Monday, March 6, 2006 2:35 PM
Nivel

Feteloooor, important e sa ne simtim noi bine in pielea noastra, nu sa fim conform graficelor, ca sotiorii nostri nu s-a insurat cu grafice, ci cu femei normale, cu forme mai mult sau mai putin plinutze...manekine nu vom fi nicodata si in acelasi timp mamici perfecte si sotii-amante de nota 10!Trebuie sa urmam o cale de mijloc, sa fim o companie palcuta pentru sotii nostri, sa ne crestem cu drag si responsabilitate bebeii, si nu in ultimul rand sa ne acceptam asa cum suntem, sau macar sa retusam unele lucruri in limitele normalului, nu sa cadem in extreme, ca X e mai slab si adat jos "TZ" kile in nush cate spatamani.

Fiecare dintre noi e unica, fiecare are un metabolism propriu si un mod de alimentaie personal.

Va tzuc pupici ....mai bine nu mai postam linkurile alea....imi dati voie sa le sterg?
Kiki
Scris: Monday, March 6, 2006 2:48 PM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
Feteloooor, important e sa ne simtim noi bine in pielea noastra, nu sa fim conform graficelor, ca sotiorii nostri nu s-a insurat cu grafice, ci cu femei normale, cu forme mai mult sau mai putin plinutze...manekine nu vom fi nicodata si in acelasi timp mamici perfecte si sotii-amante de nota 10!Trebuie sa urmam o cale de mijloc, sa fim o companie palcuta pentru sotii nostri, sa ne crestem cu drag si responsabilitate bebeii, si nu in ultimul rand sa ne acceptam asa cum suntem, sau macar sa retusam unele lucruri in limitele normalului, nu sa cadem in extreme, ca X e mai slab si adat jos "TZ" kile in nush cate spatamani.

Fiecare dintre noi e unica, fiecare are un metabolism propriu si un mod de alimentaie personal.

Va tzuc pupici ....mai bine nu mai postam linkurile alea....imi dati voie sa le sterg?

Please...am vazut ca le-ai sters...auzi obeza? what la 67 de kg...nervi
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.