|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| am deschis un nou subiect pt ca la noi s-au adunat mai multe acum si nu am vrut sa pun peste tot cate o intrebare deci,de cateva zile karina a racit.nu am fost la dr cu ea(stiu ca rau am facut).febra avea vreo 2 zile,maxim 38(rectal)deci nu mi se pare f mareacum e mai bine,dar azt dimineata cand s-a trezit avea urechea plina cu ceara(??) si avea temperatura 37,5(tot rectal).deci intrebarea mea e,poate fi otita sau de la raceala sa fie ceara aceea?in ureche nu suporta sa ii umblu,deci de fiecare data cand ii apas face figuri,si asa a facut si azi.am apasat-o putin si imediat a marait.
si...de vreo sapt are ceva bubite mici pe piciorus,exact unde e pampersul.astea de la ce or fi?ati patit careva asa ceva?cineva mi-a zis ca s-a iritat de la pampers.ok,am schimbat pampersul, dar tot asa e.pun si o poza sa vedeti cum e.sper ca se vede cat de cat Fluturas attached the following image(s):

|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| 37,5 rectal nu este febra pt ca real inseamna 37,0. nici macar subfebrila nu e Karinuta ta. daca o doare urechea poate fi otita. eu te sfatuiesc sa mergi la medic totusi.
de cate ori sun pediatra pt cate o pb ma intreaba asa:
-face febra? daca da, cat? -mananca normal? -varsa? -plange fara motiv? este mai agitat copilul fara un motiv aparent? -doarme normal? -este vioi? -are ceva pe corp (bube etc.)?
daca oricare dintre variante este "da", atunci ma cheama la ea.
incearca si tu sa iti raspunzi la aceste intrebari si vezi ce e de facut. oricum eu zic ca daca o doare urechea si maraie cand o apesi (si asta se intampla de mai multe ori pe parcursul zilei), mai bine o duci la un medic. daca cumva are otita, sa stii ca astea sunt f pacatoase si pot duce la complicatii.
de regula, otitele sunt insotite de voma, durere locala (cand o apesi, cum zici si tu), de agitatie, lipsa somului (trezirea din somn in urlete sau greutate/refuzul de a adormi pt ca la orizontala durerea se acutizeaza si agita copilul) si stari subfebrile sau febrile dar nu cu temparatura f mare.
cat despre iritatia de pe corp, ce sa iti zic... Andi a facut asa ceva dar in scutec, zona anala si pe fese din cauza scuteceler Pampers cu gel (am mai scris eu aici http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=882&p=11) si am fost la medic pt asta. ne-a recomandat un antifungic si schimbarea marcii de scutece.
eu ma gandesc si iti recomand din nou, ca e mai bine sa o vada dr pt ca poate au legatura intre ele iritatia si aparenta durere de ureche.
multa sanatate si sa ne tii la curent, da? |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| andismon,mersi mult pt sfaturi nu stiam cum se manifesta otita,dar avem ceva simptome.vomeaza si e agitata,mai ales noaptea,dar eu dadeam vina pe raceala.sper sa nu fie otita sau ceva mai rau |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| butterfly wrote:andismon,mersi mult pt sfaturi nu stiam cum se manifesta otita,dar avem ceva simptome.vomeaza si e agitata,mai ales noaptea,dar eu dadeam vina pe raceala.sper sa nu fie otita sau ceva mai rau
du-o atunci la dr negresit. din cate zici, eu cred ca are mari sanse sa fie otita. voma si agitatia nocturna se datoreaza mai ales durerii din ureche care se acutizeaza, asa cum iti spuneam, la orizontala.
fuguta repede de tot la doctor si sa ne spui cum mai e mititica. multa sanatate! |
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Butterfly, daca o supara urechea, e clar ca ceva nu e in regula, doar doctorul poate sa-ti spuna, dupa consultatie. Voma poate fi de la mucozitati si nu e rau daca vomita (asta doar daca are mucozitati si tuseste). Iritatia e de la caldura, las-o mai lejer imbracata, e grasunica si sensibila. Pentru aceste iritatii iti recomand pudra Saprosam si unguentul Nidoflor, acum nu stiu daca le si poti gasi. Sanatate maxima si sa auzim numai de bine. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| e sigur otita, daca e asa sensibila la atingeri in zona urechiusii. iar de iritat in halul asta se irita si fica-mea de la caldura ca era foarte grasa, la 6 luni avea 9, 300 kg. eu ii scosesem pampersul si-i puneam pe timpul zilei scutece de bumbac, asemanatoare cu cele de unica folosinta. in plus o ungeam cu bepanthen din belsug si cum a spus si Alina cu pudra de Sapromed. am sa caut prin casa sa vad cum se numeste exact substanta activa poate gasesti ceva asemanator. nu am folosit altfel de pudra ca nu-i prieste. sanatate micutei tale! |

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Fiindca am gasit un topic aici cu otita vreau sa va intreb si eu ceva?Otita este contagioasa?Eu stiam ca nu,...dar cautand pe net am gasit ca da,... Oare careeste adevarul?De ce va intreb?Pt.ca in grupa am deja 3 cazuri diagnosticate cu otita,...si nu inteleg de ce?Eu nu stau cu geamuri deschise,decat un gemulet mic la baie iar in rest,nu am deschis.O fi pura coincidenta,pt.ca multi tusesc si le curge nasul,sau este contagioasa? ANA,poate tu ma poti lamuri,ca eu nu stiu ce sa zic,.... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| mie dr pediatru mi-a zis ca otita pot face copii si din cauza mucozitatilor |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Eu stiu ca nu e contagioasa! |

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| "Infectia urechii medii (otita medie) este o inflamatie sau infectie a urechii medii. Infectia incepe adesea cand o raceala cauzeaza o umflare si o inchidere a tubului de legatura dintre urechea medie si gat, tub numit trompa "Trompa lui Eustache. Lichidul, care in mod normal curge, in caz de raceala se acumuleaza in urechea medie. Bacteriile si virusurile se dezvolta in urechea medie si cauzeaza infectia urechii. Aceasta conditie se intalneste cel mai des la copiii mici, pentru ca in cazul lor, trompa lui Eustache este mai scurta si se poate bloca mai usor decat la copiii mari sau adulti. Sunt doua tipuri de otita medie: otita medie acuta este o infectie a urechii medii. In cadrul infectiei apare durere (uneori severa). Alteori este prezenta febra - otita medie supurata este acumularea unei secretii in urechea medie, fara infectie. Copilul poate sa nu prezinte simptomatologie de boala, dar secretia poate determina pierderea auzului sau senzatia de "ureche infundata"."
Raceala e contagioasa, si duce la otita, mai ales la copiii mici, care nu sufla nasul corect.
|

Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| Multumesc fetelor de raspunsuri,...am 4 cazuri in grupa pana acum,....bine ca nu este contagioasa |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Dupa o saptamana de antibiotic cand credeam ca totul e ok -ieri Stefi mi-a facut febra 38 si s-a plans de durere de urechi . Toata ziua a fost apatic ,fara chef de nimic .Febra i-a scazut imediat cu Ibalgin ,i-am pus si OTOCALM in urechiuse ,pe sera iar febra tot 38 care la fel de repede i-a scazut ,apoi totul ok,azi vad ca nu mai are nimic ,dar avem programare la dr.sa-l vada . |

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Am fost la dr.Are otita la o urechiusa si rosu in gat iar si iar .Deci iar antibiotic 5zile ,o solutie auriculara,Ibalgin ,Biorinil si multa sanatate . Multumim Bereea! P.s.Am reeditat ca postasem de 2ori . |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| E bine sa-l vada doctorul, ca tare e pacatoasa otita asta.Sanatate, stefan! |
|
|