Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Dintre siropelele indicate pentru raceala la bebelusi, voi ce folositi sau in care aveti mai multa incredere?Care ar fi cel mai recomandat?...Supozitoarele de paracetamol sunt mai bune decat siropelele care contin paracetamol?...
|
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Pai depinde si de varsta. Noi pana la 6 luni dam doar Calpol. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu am folosit doar Paracetamol si Nurofen... De regula,dupa vaccin si din cauza dintilor,de raceala inca ne-a ferit Dumnezeu, asa ca o sa tinem minte sa votam aici cind va fi cazul! |
|

| Miri wrote:Eu am folosit doar Paracetamol si Nurofen... De regula,dupa vaccin si din cauza dintilor,de raceala inca ne-a ferit Dumnezeu, asa ca o sa tinem minte sa votam aici cind va fi cazul!
...da,miri...dar eu ma refeream si asa in general, pe care dintre cele de mai sus le aveti in casa si in care aveti incredere? |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| A! Atunci raspundem:am fost multumite de Paracetamol,de cite ori am apelat la el, ca si de Nurofen,desi nu l-am folosit decit in vreo 5 seri la rind, cind avea dureri mari si era agitata! Astea le am si acum ,in casa, pentru situatii de urgenta! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| In Nurofen. Am folosit si Calpol dar nu am fost asa incantata de el. Paracetamol sau Panadol nu am folosit (si nici nu ne dorim). |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Calpol , cel mai bun chiar si acum , la un an si ceva pentru eruptiile de dintzuci, pentru raceala, nasuc infundat , pentru stari febrile, pentru linistea tuturor. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| misha wrote:Dintre siropelele indicate pentru raceala la bebelusi, voi ce folositi sau in care aveti mai multa incredere?Care ar fi cel mai recomandat?...Supozitoarele de paracetamol sunt mai bune decat siropelele care contin paracetamol?...
Eu am mare incredere in Nurofen, asta daca il tolereaza copilul. La Alice si Andrei nu am avut probleme, de fapt lui Andrei nici nu i-am dat pana acum decat 1 supozitor cu paracetamol - eferalgan supozitor de 80mg, dupa un vaccin. In rest nu i-am dat niciun medicament ca nu a fost cazul.
Oricum, din ce stiu eu, Nurofenul este mai bun decat supozitorul cu paracetamol, pentru ca contine si Ibuprofen. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Multumim de pont Adriana... o sa tin minte despre Nurofen! |
|

| AdrianaC wrote:
Eu am mare incredere in Nurofen, asta daca il tolereaza copilul. La Alice si Andrei nu am avut probleme, de fapt lui Andrei nici nu i-am dat pana acum decat 1 supozitor cu paracetamol - eferalgan supozitor de 80mg, dupa un vaccin. In rest nu i-am dat niciun medicament ca nu a fost cazul.
Oricum, din ce stiu eu, Nurofenul este mai bun decat supozitorul cu paracetamol, pentru ca contine si Ibuprofen.
...Adriana, acesta este unul dintre aspectele pe cere vreau sa mi le lamuresc, caci am auzit ba ca nurofenul nu este bun pentru copii ca nu stiu ce efecte are, ba ca supozitoarele de paracetamol ar afecta colonul sau chiar intestinul copilului, etc. ...eu am in casa (si am folosit pana acum) pe ambele si Mariuca nu a parut sa aiba vreo problema, dar eu stiu? Tocmai de aceea vroiam si parerea voastra...
...multumesc mamicilor care mi-au raspuns! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Misha, eu am intrebat 2 medici pediatri ce recomanda, si recomandarea a fost de Nurofen. Este mai bun.
Acum depinde si ce are copilul. Daca are o febra usoara, atunci poti sa ii pui supozitor cu paracetamol, 125mg, daca bebe e mai micut, sau chiar supozitor cu Eferalgan, 80mg.
Daca febra este foarte mare, peste 38, si nu cedeaza la nimic, abia atunci se administreaza Novocalmin 300mg (fie 1/2 supozitor, daca bebe e mai mic, fie 1 supozitor intreg daca bebe e mai mare).
Eu de obicei daca Alice face febra ii dau intai Nurofen, daca nu ii cedeaza si nu au trecut inca 8 ore, ii intercalez cu supozitor cu Paracetamol, daca in continuare nu ii cedeaza, trec la supozitor cu Novocalmin.
Calpolul, cel putin la Alice nu prea are efect si nici eferalganul. |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nu stiu ce recomanda medicii, eu stiu ce le merge copiilor mei: Panadol-ul. |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Alina wrote:Nu stiu ce recomanda medicii, eu stiu ce le merge copiilor mei: Panadol-ul.
Noi tot Panadol Baby folosim, daca e nevoie. I-am dat cate 1 ml dupa vaccin, si zilele astea de 2 ori cate 1 ml pentru ca ii curge usor nasucul. |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Care din cele de mai sus care contine acetaminofen? Aici in mare voga este Tylenol si vad ca substanta de baza e acetaminofen.Noi avem asa ceva acasa? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| mihaela75 wrote:Care din cele de mai sus care contine acetaminofen?  Aici in mare voga este Tylenol si vad ca substanta de baza e acetaminofen.Noi avem asa ceva acasa?
Panadolul, Paracetamolul, Tylenol au ca substanta activa paracetamolum |
|
|