|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| PURIFICAREA organismului in numai 7 zile!
1. dimineata pe stomacul gol un pahar mare de apa calduta cu jumatate de lamaie stoarsa in el; 2. inainte de cafea/ ceai consuma un fruct proaspat la alegere: portocala, kiwi, piersica; 3. micul dejun sa fie in cele 7 zile alcatuit dintr-un bol cu cereale integrale peste care sa torni 200ml de lapte degresat caldut; 4. este indicat sa iei pe parcursul acestei cure de purificare a organismului niste antioxidanti (vitamina E, seleniu) pentru a lupta impotriva radicalilor liberi; 5. la pranz supa de legume (cat mai multe legume fierte- inclusiv cartofi, cu putin piper, zeama de lamaie proaspata si inlocuitor de sare); 6. dupa amiaza ca o gustare mancati niste legume fierte, sau o salata de cruditati; 7. dupa 2 ore la de gustare mananca o salata de fructe de sezon; 8. cina va consta intr-un bol mare de supa de legume;
Indicatii:
1. ceai de coada calului (ajuta la eliminarea retentiei de apa); 2. ceai de soc/ crusin (ajuta la combaterea constipatiei); 3. ceai verde (ajuta la imbunatatirea tranzitului intestinal); |

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| taki wrote:PURIFICAREA organismului in numai 7 zile!
Daca ti-ai "incarcat" organismul in ani de zile, nu prea ai cum sa il "purifici" in7 zile, dar il poti "usura" putin.Tot atata timp cat i-a luat pt. a se intoxica, cam tot atat sau mai mult ii ia sa se dezintoxice.
Dar cred ca voi tine si eu "reteta", ca pare usor de preparat si de ...tinut in sine.Nu impune multe restrictii. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| Intr-adevar, reteta e chiar usor de tinut. Si cred ca da si rezultate! LA fel stiu ca o cura de dezintoxicare se poate face cu leurda. Se face salata si se mananca vreo 2 saptamani. E putin amaruie, dar se poate combina cu cartofi fierti si lamaie si e chiar bunicica! |

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/4/2008 Mesaje: 17381
| Ma intereseaza si pe mine, dar nu neaparat o cura pentru 7 zile, ci mai degraba un regim de viata mult mai sanatos. Cred ca o sa-mi fac un program in care sa si notez ce mananc pentru a-mi fi mai usor si pentru o oarecare organizare. Sugestii, ceva? |

Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Liz wrote:Ma intereseaza si pe mine, dar nu neaparat o cura pentru 7 zile, ci mai degraba un regim de viata mult mai sanatos. Cred ca o sa-mi fac un program in care sa si notez ce mananc pentru a-mi fi mai usor si pentru o oarecare organizare.  Sugestii, ceva?
Ma bucur sa aud ca tot mai multe persoane cunoscute vor sa treaca la un regim de viatza sanatos,eu inainte de a ma casatori am avut asa ceva plus ca am fost si 4 ani vegetariana ,dupa casatorie m-am prostit total am un sotz care-i place sa manance de toate si nu tine cont de ce contin unele alimente pe urma stii cum este au venit copii si uite ca nu demult intr-o zi m-am trezit ca mananc ramasitele de chips ale lui fiica mea si ca cantaresc si 76 de kg ,ca am colaci pe burta si ca deabia mai pot urca niste scarii .Ma apropii de o varsta in care gata nu mai pot sa-mi fac de cap cum vreau si sa mananc tot gunoiul pe care mi-l vand alti si poate cu ocazia asta schimb si atitudinea familiei mele de a manca sanatos. Am renuntzat la prajeli,faina alba ,zahar tos,sucuri nici nu mai spun niciodata nu le-am baut si am adaugat in meniul meu cat mai multe legume,fructe ,faina integrala cu care imi fac si propia paine cu toate ca rar mananc paine .Dulciurile si torturile si pentru copii am inceput sa le pregatesc cu faina integrata in loc de ciocolata folosesc un fel de crema de fructe care are aceeasi gust ,beau peste 3 litri de apa pe zi si am inceput sa fac multa miscare fizica si exercitii.Ma simpt excelent ai parca am inceput si o dieta a sufletului,am mai multa rabdare si intelegere cu cei din jur . Liz,tu daca vrei o alimentatie mai sanatoasa trebuie mai intai sa ne povestesti ce fel de alimentatie ai acuma ,ce iti place sa mananci ,mie mi-a fost foarte usor cu anumite alimente fiindca nu le mancam de obicei de exemplu dulciuri eu de obicei nu mananc dar in schimb mancam prosti stiksuri,chipsuri .Deci te astept si succes iubita! |

| Shirel scumpa, nici nu stiu de unde sa incep. Cert e ca s-ar putea sa te sperii. Vorba sotului meu, traiesc cu bule de aer. Lasand gluma la o parte, mi-am facut de cateva zile o analiza si am ajuns la concluzia ca asa nu se mai poate. Normal ca mama ma bate la cap foarte des pe subiectul asta, dar bineinteles ca mi se parea doar cicaleala si atat. Dar gata ... trebuie sa iau atitudine pentru ca nu ma mai simt bine. Ma simt slabita mai mereu, fara pofta de viata, obosesc mult prea repede etc. Sa vedem ... de mancat, mananc cam orice, doar ca o fac rar, nici gand de cele 3 mese pe zi, mai ales ca micul dejun de regula il sar. Doar cafea. De vreo 2 zile imi fac cate un bol de cereale cu lapte inainte de cafeaua de dimineata, pentru ca stomacul meu nu e obisnuit cu mancare deci nu as putea servi nu stiu ce masa copioasa. Sotul meu in schimb, nu sare micul dejun aproape niciodata. Imi tot repeta ca e cea mai importanta masa a zilei. ... Buuuunnn, apa beau extrem de putina. Dulciurile nu le refuz niciodata. Singurul lucru bun, imi plac salatele foarte mult, de orice fel si fructele, dar in cantitati mici. Miscare fac ca asa imi e felul, nu prea stau locului. Sincer, cel mai bine mi-a fost in timpul sarcinii pentru ca luam multe vitamine, mancam fructe, legume si lactate la greu si renuntasem la toate prostiile. |

| Da Liz iubita te inteleg perfect ,drept sa-ti spun nici eu nu mananc ordonat fiindca deci nici la mine nu ai sa vezi ca stau linistita si mananc micul dejun nuuu fiindca nu-mi place sa mananc dimineatza plus ca nici nu prea am timp dar de obicei pe la 11 mananc ceva .Eu mananc cand imi este foame dar mananc sanatos tu trebuie sa mananci mai intai .Deci faci foarte bine ca mananci cereale sper ca nu din aleea cu chimicale si foarte dulci ,incearca ceva integrat care contim multe vitamine ,beau un suc natural facut de tine de portocale ,morcovi care si el contine vitamine si te invioreaza parca iti da aripi si cafea binenteles pe urma. Ce te-as sfatui eu in primul rand sa iei niste vitamine ca sa-ti readuca pofta de mancare in primul rand si binenteles cum ai spus si tu incearca o saptamana sa-ti notezi exact ceea ce mananci si cantitatea ,pe urma vei vedea unde vei mai putea sa introduci cate o gustare ,un sandwinch mic . Mai vreau sa te intreb daca ti-ai facut si analiza de tiroida fiindca s-ar putea sa ai ceva probleme daca nu ai pofta de mancare ,obosita si fara chef toate astea ar fi simptome ca ceva nu este in regula cu glanda . Lizuc,hai ca nu te lasam noi asa uff si daca erai mai aproape te invitam la mine la masa zilnic si sunt sigura ca prindeai pofta de mancare cat si de viatza . |

Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Mai fetelor am si eu o problema.Nu pot sa spun ca nu mananc sanatos(bine,o mai iau si eu pe aratura cateodata cu chipsurile,dar mai rar),dar problema mea este apa.Nu cred ca beau nici juma de litru pe zi si stiu ca ar trebui cel putin 2l.Efectiv ni mi sete.Voi cum faceti? Shirel tu cum reusesti de bei 3l? Nu se poate inlocui cu cafea? Poate asa as reusi si eu. |

| LilianaD wrote:Mai fetelor am si eu o problema.Nu pot sa spun ca nu mananc sanatos(bine,o mai iau si eu pe aratura cateodata cu chipsurile,dar mai rar),dar problema mea este apa.Nu cred ca beau nici juma de litru pe zi si stiu ca ar trebui cel putin 2l.Efectiv ni mi sete.Voi cum faceti? Shirel tu cum reusesti de bei 3l? Nu se poate inlocui cu cafea?  Poate asa as reusi si eu.
Iubita ,la noi pe caldura de aici daca nu bei apa cazi din picioare,sunt de obicei intre 37-48 grade ,corpul transpira si simti ca parca te usuci .Ca sa te obisnuiesti ai trebuii sa-ti pui intr-o sticla de 1 litru apa si pe care sa incerci sa o bei intr-o zi ,incetul cu incetul pana vezi ca ai terminat o sticla ,nu este nevoie sa bei 3 litri deodata ,si la asa ceva am facut antrenament ,eu nu pot sa beau altceva binenteles in afara de cafea deci numai apa si o beau si fortat fiindca nu am incotro daca nu ma doare capul de la caldura . |

Inregistrat: 2/22/2011 Mesaje: 5024
| Am inceput,dar cu o sticla de 0,5L ,cred ca mi-o leg de gat.Nici eu nu beau altceva ,ca nu-mi plac sucurile,inafara de cele naturale,dar si alea mai rar,prefer sa mananc fructul asa,decat sa-l storc.Shirel |

| Liliana, cat te inteleg! Si eu la fel sunt cu apa, dar cum a zis Shirel, imi pun intr-i sticla si incerc sa-mi propun pana seara sa ma ocup de ea. Shirel, esti tare scumpa! Saru'mana! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu beau apa ca o camila -3l lejer pe zi de ma intreb unde incap atatia fie vara fie iarna. La papica e ,,durerea''-mananc haotic,fara un program anume si rezultatul se vede . Iar de sport nici sa nu aud-nu ma pot mobiliza sa fac miscare . |
|
|