Pulovere tricotate pentru barbati
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Brindusa
Scris: Thursday, January 14, 2010 9:12 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Buna! Sunt nou venita, dar va urmaresc de foarte multa vreme. Cu ceva ani in urma, am tricotat, dar in ultima vreme...si am cam uitat. Si, mi-am dat seama ca lucrul de mana e cel mai valoros. Asa ca...acum as dori sa fac un pulover barbatesc. Daca ma poate ajuta cineva cu modelul de mai jos, as fi foarte recunoscatoare

http://picasaweb.google.es/tanilu576/npImtD#5373275979624305218, foto 31 si 32

multumesc anticipat
Ana
Scris: Thursday, January 14, 2010 9:52 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Frumoase modelele trebuie sa specifici care si fetelor sigur te vor ajuta!!!
bine ai venit la noi!grup
Romanita
Scris: Thursday, January 14, 2010 9:57 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 4/6/2008
Brindusa, am sa încerc sa te ajut, pe parcursul zilei.
Brindusa
Scris: Thursday, January 14, 2010 10:05 AM

Multumesc mult pentru ajutorul atat de promt. Intr-adevar, modelele sunt foarte frumoase. Acum incerc sa-mi intru iar in mana, cu un pulover pentru dragostea mea mare. Pentru dragostea mica, adica pentru fetita mea urmeaza. Si am gasit, tot pe acest forum, niste rochii tricotate...o splendoare. Pe care vreau sa le incerc.
Ana
Scris: Thursday, January 14, 2010 10:48 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Brindusa wrote:
Multumesc mult pentru ajutorul atat de promt. Intr-adevar, modelele sunt foarte frumoase. Acum incerc sa-mi intru iar in mana, cu un pulover pentru dragostea mea mare. Pentru dragostea mica, adica pentru fetita mea urmeaza. Si am gasit, tot pe acest forum, niste rochii tricotate...o splendoare. Pe care vreau sa le incerc.

Mult succes si sa pui poze cu ceea ce vei lucra sa vedem si noi!!!computerlove
Brindusa
Scris: Thursday, January 14, 2010 11:56 AM

Categoric!
Trebuie sa ma laud si eu...nu?ras
Romanita
Scris: Thursday, January 14, 2010 2:52 PM
Nivel

Brindusa, pentru tine puloverul gri, traducere

PULOVER GRI
Marimea: 50/52 (54/56)
Aveti nevoie de: 650 (700) gr. fire de culoarea gri 51% bumbac, 49% acril 145m/50 gr. Andrele nr.3,5 si circulare nr.3.
Primul model: rândurile pe fata si pe dos se tricoteaza cu ochiuri pe fata. În rîndurile circulare, câte 1 rând pe dos si apoi pe fata.
Modelul doi: Numar de ochiuri pare 28+27(9)+2 de pe margini, ce nu se ea în calcul la model (La începutul rândului primul ochi se trece, iar ultimul ochi se tricoteaza pe dos).A se tricota dupa schema A, în care sunt aratate numai rîndurile pe fata, rîndurile pe dos se va tricota dupa desen (cele pe fata- pe fata, cele pe dos – pe dos), ochiurile pe fata încrucisate (se va apuca firul prin peretele din fata a ochiului) în rîndurile de pe fata, pe dos se va tricota - dos încrucisat (se va apuca firul prin peretele din spate a ochiului). A începe cu 1 ochi si ultimele 27(4) ochiuri dupa schema A. A repeta raportul, finalizînd cu primele 5 ochiuri ale schemei A si 1 ochi –marginea (ce se va lucra pe dos la fiecare sfîrsit de rînd). La începutul si sfîrsitul rîndului 29 ochiul pe fata încrucisat se va lucra – pe fata obisnuit. A repete de 15 ori rândurile 1-8, conform schemei A, apoi 1 data – rândurile 9 – 42. Dupa explicatie urmeaza: a repeta din nou 1 data rîndurile 5-8, apoi de 8 ori - rîndurile 1-8 si 1 data rândurile 9 – 42. Cred ca e o gresala. Dupa foto se vede clar, ca pîna la sfîrsit urmeaza numai ochiuri pe fata în rîndurile atât pe fata, cât si pe dos.
23 de ochiuri, 30 de rînduri=10×10 cm. Modelul cu gâta
22 de ochiu, 40 de rânduri =10×10 cm. Modelul cu ochiuri pe fata
Spatele: A lua 141 (151) ochiuri si a tricota 1 rând pe dos. În continuare a tricota dupa schema A, conform explicatiilor modelului doi. Peste 51,5 cm =155 rânduri de la 1 rînd a tricota ochiuri pe fata în continuare pâna atinge lungimea de 72cm =237 rânduri. A închide 33 (35) ochiuri din mijloc în regiunea gâtului. Pentru rotungire a închide din partea de înauntru în fiecare al 2-lea rând 1×3 (4) ochiuri si 1×2 ochiuri. Peste 74 de cm=245 rânduri- a închide 49(52) ochiuri ramase din fiecare parte.
Dinaintele se tricoteaza la fel ca si spatele, cu deosebirea ca pentru regiunea gâtului se închid 17 (19 )ochiuri din mijloc, peste 66cm=213 rânduri lucrate. Pentru rotungire în fiecare al 2 rând se închid 1×4 (5) ochiuri, 2×2 ochiuri, 1×1 ochi, apoi în fiecare al 4-lea rând de 4×1.

Daca nu intelegi ceva scrie. Minecele le voi traduce mai tirziu.
semnele conventionale:
Patratel gol - ochi dos
Patratel cu un betisor vertical - ochi fata
Patratel cu un triunghi - ochi pe fata incrucisat
urmatoul semn - a lasa 3 ochiuri pe andrica ajutatoare in spate, 1 pe fata, apoi ochiurile de pe andrica ajutatoate.
urmatorul semn - a lasa 3 ochiuri pe andrica ajutatoare in fata, 1 pe fata, apoi ochiurile de pe andrica ajutatoate.
ultimul semn - 7 pe fata, incrucisate spre stinga;4 ochiuri se lasa pe andrica ajutatoare in fata, urmeaza 3 ochiuri pe fata si ochiurile de pe andrica ajutatoare.

Romanita attached the following image(s):
brindusa.jpgbrindusa1.1.jpg

Brindusa
Scris: Thursday, January 14, 2010 3:11 PM

Multumesc mult de tot Romanita! imi este de foarte mare ajutor!pupici
Brindusa
Scris: Thursday, January 14, 2010 7:34 PM

Romanita...help! Am inteles ceva, doar ca am o problema. Partea de sus a puloverului e ok, am inteles, la partea de jos, am probleme. Intre serpisori, cum ii spun eu, sau torsade, ce model este mai exact? Cum sunt ochiurile? Si...ce inseamna ochi incrucisat, pe fata sau pe spate? Am tricotat eu mai demult, dar cred ca nu cu ochi incrucisat, sau poate ca da, dar nu stiam ca poarta aceasta denumire.
Multumesc mult de tot!
Si va doresc o seara buna in continuare!
Romanita
Scris: Friday, January 15, 2010 12:37 PM
Nivel

Buna, Brindusa
Între serpisori, cum îi spun tu, (eu le numesc gîte, englezii arane) sunt 1 ochi pe dos (cum le zic eu)patratelul gol si 1 ochi pe fata încrucisat.Acus o sa atasez o poza si o sa-ti fie mai clar. Prima fotografie este pe faţă încrucişată iar a doua pe dos încrucişată. Acesta este modelul doi din descriere.

Romanita attached the following image(s):
pe dos incrucisata.jpg

Brindusa
Scris: Friday, January 15, 2010 12:47 PM

Multumesc mult de tot Romanita! Sper sa-mi iasa!Intr-adevar n-am facut ochi incrucisat niciodata
Romanita
Scris: Friday, January 15, 2010 1:19 PM
Nivel

Neaparat o sa-ti iasa Brindusa, spor mare la lucru.Mai tirziu voi traduce si minecele. Si mie mi-a placut acest model. Cred ca voi incepe si eu sa lucrez la el.
Romanita
Scris: Tuesday, January 19, 2010 11:37 AM
Nivel

Continuare pentru Brindusa
Mânecele : A lua 57 (63) ochiuri si a tricota 1 rând cu ochiuri pe spate. În continuare a tricota dupa schema A, conform explicatiilor modelului doi în felul urmator: 1 ochi pe margine, a repeta o singura data ultimele 13 (16)ochiuri din raport; o data raportul si a finaliza cu primele 14(17) ochiuri, 1 ochi pe margine.Peste 34 cm (103) rânduri tricotate de la început a continua lucrul cu modelul 1(ochiuri pe fata), totodata a adauga din ambele parti odata la 4 rânduri si o data la 6 rânduri câte 1 ochi =125(131) ochiuri. A include ochiurile adaugate în modelul respectiv dupa desen. Peste 52 cm = 175 rânduri a închide toate ochiurile.
A coase partile între ele. În regiunea gâtului pe andrele circulare a lua 94 (102) ochiuri si tricota cu rânduri circulare 2,5 cmociuri pe fata. Apoi toate ochiurile se închid. A coase mînecele.
Asta e tot. Spor la munca Brândusa
Brindusa
Scris: Tuesday, January 19, 2010 11:39 AM

Multumesc mult Romanita! Am inceput deja. Sper sa iasa bine!
dariaoana
Scris: Thursday, January 28, 2010 9:06 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 12/4/2008
asta e puloverul facut pentru sotul meu-cadou de craciun-
au intarziat filmarile
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.