Puiul meu a racit :(
Subiectul anterior · Subiectul urmator
misha
Scris: Friday, November 24, 2006 4:49 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Desi mai este un topic despre raceala deschis, cum acela este pentru bb pana la 1 an, am zis ca ar fi bine sa deschid un altul in care sa trecem si medicatia primita. In alta ordine de idei, Maria a racit iar, dar de data aceasta s-a lasat cu tuse puternica, nasuc care curge tot timpul si temperatura (acum, nu stiu daca temp e de la raceala sau de la maselute care ne-au facut bucuria de a aparea tocmai acum...).

Am fost la dr si tratamentul consta in:

Zinnat - suspensie orala 125mg/5ml cefuroxima axetil (antibiotic)
Bromhexin 12 BC - solutie expectoranta fara alcool, clorhidrat de bromhexin
Pikovit - multivitamine

...legat de primele 2 medicamente, ce stiti?(altceva in afara de ce scrie pe prospect)...le-ati folosit vreodata?...eu sunt destul de reticenta la medicamente in general, mai ales la cele pe care nu le-am folosit niciodata...
miraa
Scris: Friday, November 24, 2006 5:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/16/2006
multa sanatateangel
sa se faca bine si sa fie din nou voioasapupici
Alina
Scris: Friday, November 24, 2006 6:41 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Misha, draga mea, dar de ce Zinnat?
Nu vreau sa te sperii, dar eu sunt foarte impotriva vitaminelor. Vitaminele pot fi "servite" direct din alimente. Eu copiilor mei nu le-am dat niciodata vitamine (medicament).
Acum e o moda a antibioticelor, orice medic, pentru un simplu rosu in gat, da antibiotic.

Iti doresc multa sanatate.
taki
Scris: Friday, November 24, 2006 7:13 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Maria, insanotosire grabnica!
misha
Scris: Friday, November 24, 2006 7:32 PM
Nivel

Multumesc dragele mele pentru urarile de sanatate! Si puiutii vostri sa fie sanatosi!

Alina, i-a recomandat antibiotic pentru ca situatia nu e prea roz si tuseste cu expectoratii...si situatia asta dureaza cam de trei-patru zile si vad ca a inceput sa faca si febra...in privinta vitaminelor, cred ca le-a dat pentru intarirea organismului tinand cont de faptul ca ia antibiotic...si cum in ultimul timp, din cauza maselutelor, nu mai vrea papa nu prea as avea cum sa compensez...
Vesna
Scris: Friday, November 24, 2006 8:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Multa sanatate, pui mic! Sa-ti treaca cat mai repede! pupici

Personal, habar nu am despre medicamentele de raceala, caci Razvan nu a avut nevoie pana acum de ele! yes
Miri
Scris: Friday, November 24, 2006 8:11 PM
Nivel

Inregistrat: 2/26/2006
Nici noi nu am folosit medicamente, caci nu a fost nevoie, dar ii uram lui Mary multa sanatatepupici
Alina
Scris: Friday, November 24, 2006 8:46 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
misha wrote:
Alina, ...in privinta vitaminelor, cred ca le-a dat pentru intarirea organismului tinand cont de faptul ca ia antibiotic...si cum in ultimul timp, din cauza maselutelor, nu mai vrea papa nu prea as avea cum sa compensez...

Da, ai si tu dreptate, dar ai putea compensa cu sucuri naturale, in special citricele sunt foarte bune. Try them.
Maria & Mario
Scris: Friday, November 24, 2006 9:29 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Maria, sanatate multa pui mic. Asteptam sa te vedem vesela si fara tuse, mucishori. etc.

Noi am racit asta vara si am primit Cexyl antibiotic si nu a mers. S=a inrautatit . de la viroza respiratorie am trecut la bronshiolita acuta . S-a recomandat Augmentin si inca ceva .... pastilutze cortizon ( refuzate , ca le voma. Solutia lor a fost sa ne internam, dar am refuzat ). asa ca nu e de glumit.

Noi de cand a inceput sezonul rece bagam la greu sirop de catina cu miere de albine, diminetaa o lingurita, Zilnik 5 ml de imuno Baby, mananca usturoi in mancare...

Sanatate multa va dorim !
misha
Scris: Saturday, November 25, 2006 8:00 AM
Nivel

Vesna si Miri, ce bine ca puiutii vostri nu au avut probleme de genul acesta pana acum...va dorim ca nici de-acum incolo sa nu avetipupici pupici
Alina, tocmai asta incerc: mar, portocale, macar fructe daca mancare nu..dar nici aici nu stam prea bine caci ia o gurita doua si gatauff
Oana, siropul de catina l-ai luat de la plafar si il amesteci vu miere? Am mai auzit la o dr de faptul ca e foarte buna catina la copii...Oricum, pupici si multa sanatate si voua!pupici

danab
Scris: Saturday, November 25, 2006 8:40 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/13/2006
Maria & mami wrote:
Zilnik 5 ml de imuno Baby

Si eu ii dau 3 ml de Immunobaby si vad ca stam bine. L-am mai recomandat unei mamici deoarece bebele ei racea foarte repede si in ultima luna nu a mai avut nimic, chiar daca a fost rece afara.
Eu cred ca trebuie dat si vitamine in tratamentul cu antibiotice, pentru ca organismul are nevoie de tot sprijinul. Vitaminele nu trebuiesc luate in exces, ca atunci fac mai mult rau decat bine.

Mai este o reteta naturista: miere si lamaie, lasate la macerat macar 2 zile. Se ia cate o lingurita dimineata.

Sanatate Mariuca si sa auzim vesti bune cat mai repede flowers pupici pupici
Kiki
Scris: Saturday, November 25, 2006 12:30 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Multa sanatate, Mariuca!
MNiko
Scris: Saturday, November 25, 2006 2:38 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
misha wrote:

Am fost la dr si tratamentul consta in:

Zinnat - suspensie orala 125mg/5ml cefuroxima axetil (antibiotic)
Bromhexin 12 BC - solutie expectoranta fara alcool, clorhidrat de bromhexin
Pikovit - multivitamine

...legat de primele 2 medicamente, ce stiti?(altceva in afara de ce scrie pe prospect)...le-ati folosit vreodata?...eu sunt destul de reticenta la medicamente in general, mai ales la cele pe care nu le-am folosit niciodata...

Cunosc doar al doilea medicament. Si eu am folosit pentru Cristina la 2 luni si jumatate, pe langa alte cateva medicamente. Asta era pentru tuse. A functionat foarte bine atunci, si a functionat si mai tarziu, pe la 8 luni, cand icepuse sa aiba niste accese de tuse(altceva n-a mai avut, dar pentru siguranta i-am dat si Nurofen, trei zile).
misha
Scris: Saturday, November 25, 2006 8:06 PM
Nivel

Danab, Kiki, Mniko multumesc fetelor pentru raspunsuri si urari!pupici

Se face de acum o saptamana de cand e racita si tot nu e bine dupa atat tratament: paracetamol, antibiotic, nurofen, sirop de tuse etc etc...si maselutele asteabanghead...simt ca clachez, sunt si foarte obosita...offf, as treaca perioada asta mai repede hail uff
MNiko
Scris: Saturday, November 25, 2006 8:09 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
misha wrote:
Danab, Kiki, Mniko multumesc fetelor pentru raspunsuri si urari!pupici

Se face de acum o saptamana de cand e racita si tot nu e bine dupa atat tratament: paracetamol, antibiotic, nurofen, sirop de tuse etc etc...si maselutele asteabanghead...simt ca clachez, sunt si foarte obosita...offf, as treaca perioada asta mai repede hail uff

si paracetamol si nurofen? Cat de des? Eu stiam ca nu prea e indicat.Eventual daca nu scade febra s poate administra un supozitor cu paracetamol dupa 2 ore de la doza de nurofen.
Curaj, mami. Trece. Copilul tb sa te simta calma, ca altfel se panicheaza.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.