PSORIAZIS
Subiectul anterior · Subiectul urmator
madanuta
Scris: Thursday, May 6, 2010 10:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
Am ajuns in sfarsit la medic. Ce sa zic...ma cam asteptam, dar acolo era sa plang. Se pare ca e un inceput de psoriazis. Sunt inca sub observatie. Cea mai nefericita coincidenta, mie mi s-a intamplat.pale O boala care nu se ia, uite ca o are sotul meu si dupa 14 ani de cand suntem casatoriti o fac si eu... Intr-adevar, am trecut prin niste probleme de familie care nu ma implica direct, dar care m-au afectat foarte mult. Ma implic prea mult emotional.

Nu stiu daca stiti dar psoriazisul se mosteneste, nu obligatoriu, dar mostenitorii sunt predispusi la boala. Am intrebat ce sa fac pentru a preveni la Cristina debutul acestei boli. Hmmm...sa nu o stresez, sa nu o fortez sa invete, sa nu suporte socuri.

Mi-a mai spus ca persoanele care sunt optimiste si isi schimba atitudinea se vindeca mult mai repede decat cele stresate.

Fetelor, aveti grija de voi, mai puneti supararile intr-un loc...Mai bine sa creasca "locul" unde le puneti decat sa va afecteze in alte parti.

Starea mea e destul de buna! Am sa stau de vorba cu mine sa vad ce am de zis in legatura cu atitudinea mea fata de unele evenimente si o sa va spun ce a zis Mada. Sper sa vada altfel lucrurile de acum inainte! Sa stiti ca n-am innebunit!hohot hohot hohot
pupici pupici pupici pupici pupici
Anelise
Scris: Thursday, May 6, 2010 11:36 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/4/2008
Madanuta, imi pare rau! In acelasi timp insa, am observat starea ta de spirit ceea ce ma bucura! angel Iti doresc multa, foarte multa sanatate si sigur va fi totul bine! pupici pupici pupici
miriam
Scris: Thursday, May 6, 2010 11:54 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 5/17/2009
madanuta, multa sanatate iti doresc !
"...ajunge zilei necazul ei...", contextul il citesti tupupici
madanuta
Scris: Friday, May 7, 2010 8:05 AM
Nivel

Liz, Miriam computerlove
Sunt constiincioasa, am inceput sa dau cu unguent. Medicul a zis ca e in faza de debut si o tratam mai intai ca o dermatita simpla, asa ca, daca sunt cuminte in continuare, lucruile vor fi bine. topai topai topai O sa ma interesez si ce ceaiuri sunt indicate si o sa beau si ceaiuri.

pupici pupici pupici pupici pupici
bulinutza
Scris: Friday, May 7, 2010 8:54 AM
Nivel

Inregistrat: 10/14/2007
Mada, imi pare rau sa aud ca s-a confirmat psoriazisul tau. dar atitudinea conteaza asa ca ma bcuur ca "voi doua" veti avea o discutie...Trebuie sa lamuriti unele lucruri...sic

Eu am incercat multe produse naturiste....eu fug cat pot de cortizon.

La mine au functionat produsele de la aloe vera, cred ca ti-am mai spus...dar sunt foarte scumpe.

Va fi bine, ai sa vezi...computerlove
miriam
Scris: Friday, May 7, 2010 9:28 AM
Nivel

Inregistrat: 5/17/2009
bulinutza wrote:

La mine au functionat produsele de la aloe vera, cred ca ti-am mai spus...dar sunt foarte scumpe.

scumpe dar merita!
madanuta
Scris: Friday, May 7, 2010 10:03 AM
Nivel

Bulinutza, si eu vreau sa stau departe de cortizon, vreau sa incerc si eu tot ce se poate naturist. Am sa ma interesez si de produsele de la aloe vera.pupici pupici pupici
roxinthya
Scris: Friday, May 7, 2010 10:07 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Fetelor eu am o colega care a tinut un regim alimentar foarte strict si aproape ca s-a vindecat.
Daca vreti o s-o intreb
madanuta
Scris: Friday, May 7, 2010 10:09 AM
Nivel

ellielle wrote:
Buna fetelor. Ca multe persoane ma confrunt cu aceasta problema psoriazisul. La mine este o forma destul de grava ce a afectat o mare parte a corpului. As fi curioasa ce ati incercat pentru a combate aceasta boala. Si un mic sfat as avea fiti optimiste si impacate cu voi. Eu de 5 ani ma lupt si nici macar o data nu mi`a fost rusine sa ies pe strada, sa`mi arat bratele sau fata cu toate ca este acoperita de psoriazis. Nu poate sa va afecteze viata daca sunteti tari.

Ellielle, eu sunt la inceput si sper sa raman aici. Cat despre optimism si impacare, mia-mpromis si mie si cuiva de Sus ca asa o sa fiu.

"O inima vesela este un bun leac, dar un duh mâhnit usuca oasele." Proverbe 17.22Ca sa fiu la subiectul nostru, as zice ca usuca si pielea.pupici pupici pupici Sigur nu se supara Autorul ca am adaugat!floare2
madanuta
Scris: Friday, May 7, 2010 10:10 AM
Nivel

roxinthya wrote:
Fetelor eu am o colega care a tinut un regim alimentar foarte strict si aproape ca s-a vindecat.
Daca vreti o s-o intreb

Vrem, cum sa nu... Eu oricum mananc destul de sanatos, zic eu. Sunt ovo-lacto-vegetariana, dar daca mai trebuie corectat ceva, nu ma dau inapoi.
Lilly of the valley
Scris: Friday, May 7, 2010 10:27 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
madanuta wrote:

Vrem, cum sa nu... Eu oricum mananc destul de sanatos, zic eu. Sunt ovo-lacto-vegetariana, dar daca mai trebuie corectat ceva, nu ma dau inapoi.

imi pare rau ca treci si tu prin astauff

regimul de viata sanatos, lipsit de stres, e foarte important pt. ameliorare/vindecare. e bine ca ai un regim general ovo - lacto - vegetarian.newclap newclap newclap

insa in psoriazis lactatele, citricele si ouale dauneaza. explicatia exacta nu mi-o mai amintesc.
destul de important e sa lasi pielea sa "respire", sa nu o acoperi cu imbracaminte chiar daca locul e inestetic. sa porti imbracaminte numai din fibre naturale.

cea mai urata forma de psoriazis e cel genital, credeti-ma pe cuvantplans
roxinthya
Scris: Friday, May 7, 2010 10:28 AM
Nivel

1. In fiecare dimineata se bea ceai hepatic nr.2 preparat in felul urmator: infuzie timp de 20 secunde si baut caldut, dupa care trebuie sa stai intins o jumatate de ora pe partea dreapta.
2. nu se bea decat apa plata si 2,5 litri de ceai/zi

revin
TeosOf
Scris: Friday, May 7, 2010 11:31 AM
Nivel

Inregistrat: 3/4/2008
Madanuta, multa sanatate iti doresc.computerlove
Incearca si tarate, sunt un panaceu, chiar daca majoritatea nu crede. O lingurita intr-un pahar cu apa, dimineata pe stomacul gol.
Si starea ta sa fie cat mai pozitiva, mai imparte din probleme/treburi si altora.pupici
madanuta
Scris: Friday, May 7, 2010 11:43 AM
Nivel

Va multumesc pentru sfaturi! Promit sa am grija de mine si sa ma rasfat!computerlove

Lilly, mai mult decat o imbratisare n-am ce sa-ti ofer!computerlove
roxinthya
Scris: Friday, May 7, 2010 12:40 PM
Nivel

Hai ca revin cu completari:
1. In fiecare dimineata se bea ceai hepatic nr.2 preparat in felul urmator: infuzie timp de 20 secunde si baut caldut, dupa care trebuie sa stai intins o jumatate de ora pe partea dreapta.
2. nu se bea decat apa plata si 2,5 litri de ceai/zi (ceai din amestec de plante - trebuie intrebat la plafar)
3. legume - numai radacinoase
4. iaurt sau lapte batut - fara lapte dulce
5. oua doar in preparate (gen chec facut in casa)
6.fructe doar mere, prune sau banane (ultimele max 2/saptamana)
7. unt - nu in exces
8. miere
9. cartofi - nu in exces
10. paste
11. orez
12. branza telemea
13. ulei de masline (maron)
14 carne doar o data pe saptamana: peste oceanic, vita batrana sau pasare de casa tot batrana
15. fara tigari
16. gel pe baza de uree se aplica pe rani si se acopera cu o punga de plastic

Dupa o dieta de 2 luni pe care a tinut-o colega mea i-au disparut aproape complet si pe urma usor usor a inceput sa manance mai diversificat.
Petele ii mai reapar daca e stresata dar ii trec foarte repede desi nu mai tine dieta

Va pup si multa sanatate si vointa celor care vor sa tina aceasta dieta!angel
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.