PSORIAZIS
Subiectul anterior · Subiectul urmator
bulinutza
Scris: Friday, January 25, 2008 1:07 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Eram curioasa daca exista vreo mamica care are psoriazis si cum s-a manifestat in sarcina...
Eu am psoriazis capilar si nu ma deranjeaza in mod special, doar uneori cand sunt foarte stresata, dar dr mea dermatolog mi-a spus ca orice stres, incluziv o sarcina, poate agrava un pic simptomatologia...
taki
Scris: Friday, January 25, 2008 8:12 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Eu sunt suspecta de psoriazis (suspecta dupa spusele medicului) pale . La mine s-a declansat pe baza de stres/nervi. Deocamdata sunt inca in faza de supraveghere sa vedem daca se mai accentueaza. Nu am manacrimi, nimic iesit din comun.

De cand am aflat, sunt cu moralul la pamant...pale
Lilly of the valley
Scris: Friday, January 25, 2008 8:16 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
taki wrote:
Eu sunt suspecta de psoriazis (suspecta dupa spusele medicului) pale . La mine s-a declansat pe baza de stres/nervi. Deocamdata sunt inca in faza de supraveghere sa vedem daca se mai accentueaza. Nu am manacrimi, nimic iesit din comun.

De cand am aflat, sunt cu moralul la pamant...pale

Psoriazisul se face numai pe fond nervos. L-am avut si eu, dar a disparut miraculos dupa prima nastere. E un cosmar, nici nu vreau sa-mi aduc aminte. Eram nevoita vara sa port o esarfa pentru ca aveam gatul plin de pete.pale
taki
Scris: Friday, January 25, 2008 8:18 PM
Nivel

mariuta wrote:

Eram nevoita vara sa port o esarfa pentru ca aveam gatul plin de pete.pale

plans eu am pe umar o pata si pe san alta...maseluta banghead ...si 4 din unghiile mele au luat-o razna, se desprind tot pe sistem nervos.

Adevarul eu par calma, dar in interior ard in flacari!plans
Lilly of the valley
Scris: Friday, January 25, 2008 8:31 PM
Nivel

ar trebui sa-ti reconsideri si regimul alimentar, de fapt tot stilul de viata.
pe cat e posibil sa elimini stresul.
mie imi spusese medicul ca de fapt nu se trateaza ci se amelioreaza si ca ar fi si ereditar.pale
sanatate multa!pupici
katy_lumika
Scris: Friday, January 25, 2008 8:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Site-uri pt detalii:
www.psoriasis.ro
http://www.prnewswire.com/cgi-bin/stories.pl?ACCT=109&STORY=/www/story/09-25-2007/0004669516&EDATE=
http://www.medindia.net/News/View_news_main.asp?t=ph&x=27425
Nu mai stiu daca pe unul din site-urile afisate scria despre o descoperire din state care ar putea stopa psoriasis-ul. Daca tin bine minte era vorba despre un tratament ce consta in 12 injectii, injectii care de fapt tin in frau ADN-ul pt ca medicii umblau nitel la ADN pt anumite modificari ale adn-ului pacientilor. O sedinta cu tot cu injectie costa undeva la 1000 $ iar sedintele erau in numar de 12 parca.
Stiu ca doar in ADN-ul mamei se afla o radacina care duce la aparitia bolii, se transmite la fat, dar depinde de caracterul fiecaruia daca se declanseaza sau nu. Se poate ca la mama sa nu se declanseze iar la fat da. O medicatie ce da roade este Daivobetul, dar la aceasta boala numai doctorul iti poate da reteta, pentru ca multe medicamente au in compozitia lor anumite substante care pot afecta alte parti ale pacientului. Nu mai tin minte insa acest medicament contine ceva substanta iar daca este folosit pe lunga durata poate provoca obezitate.
Cum zicea si Mariuta trebuie sa tii un regim alimentar drastic...pe care eu il gasesc destul de frustrantbanghead
Taki, imi pare rau sa aud asemenea vesticry si sotul meu are si e tare frustrant pentru el desi zice ca nu-i pasa. Daca ai nevoie de un medic bun poti apela oricand, la fel si celelalte mamicipupici
taki
Scris: Friday, January 25, 2008 10:17 PM
Nivel

katy_lumika wrote:

Taki, imi pare rau sa aud asemenea vesticry si sotul meu are si e tare frustrant pentru el desi zice ca nu-i pasa. Daca ai nevoie de un medic bun poti apela oricand, la fel si celelalte mamicipupici

Asta este.rambo

Multam' pentru pontul cu dr. O sa te anunt dk e ceva, dar mai intai sa termin cu examenele astea ca sa am timp.angel
bulinutza
Scris: Monday, January 28, 2008 9:57 AM
Nivel

Eu am psoriazis de 13 ani, de cand eram doar un copil, deci nu stiu exact ce l-a declansat. NIMENI din familia mea nu a avut asa ceva vreodata. Singura mea consolare este ca, dintre toate formele, cea capilara pe care o am eu, imi da cele mai putine batai de cap fiindca nu se vede direct. Dar intr-adevar cand sunt stresata, daca am un examen sau orice alt motiv de stress, creste in dimensiune si este foarte pruriginos.
Regimul alimentar impus de doctori este criminalbanghead... daca ar fi sa-l respect n-as putea manca decat legume si fructe. cry
In fine...m-am obisnuit intr-o oarecare masura cu ideea...
mariuta, ce interesant ca a disparut dupa nastere...in timpul sarcinii ai folosit vreo medicatie? bebe e ok, nu?
Taki, sanatate multa, si sa speram ca stagneaza...

Lilly of the valley
Scris: Monday, January 28, 2008 10:30 AM
Nivel

in timpul sarcinii nu am folosit nici un fel de medicatie, de altfel nici inainte nu foloseam, organismul meu a fost indopat cu prea multi cortizoni si din cauza unui astm bronsicuff
taki
Scris: Monday, January 28, 2008 11:22 AM
Nivel

bulinutza wrote:

Taki, sanatate multa, si sa speram ca stagneaza...

Multumesc. Nici la mine in familie nu a fost/este nimeni cu psoriazis. Peste 2 saptamani ma duc la dr sa ma vada din nou.

O intrebare?

Se poate declansa si la unghii?scratch oare
bulinutza
Scris: Monday, January 28, 2008 12:03 PM
Nivel

da, taki, din pacate da...
Intra daca vrei la situl pe care ni l-a dat katy: psoriazis.ro si cauta forme particulare....si ai sa gasesti info despre psoriazisul unghialplans
taki
Scris: Monday, January 28, 2008 12:05 PM
Nivel

bulinutza wrote:
da, taki, din pacate da...
Intra daca vrei la situl pe care ni l-a dat katy: psoriazis.ro si cauta forme particulare....si ai sa gasesti info despre psoriazisul unghialplans

Vai, nu vreau sa intru pentru ca de 2-3 saptamani de cand am aflat sunt cu moralul la pamant si daca mai aflu ceva mi-e ca clachez.plans
taki
Scris: Monday, January 28, 2008 12:18 PM
Nivel

OK, m-am uitat. Onicoliza, sau desprinderea unghiei de la nivelul patului unghial. Poze, ceva unde gasesc.?
taki
Scris: Monday, January 28, 2008 2:17 PM
Nivel

Pana una,alta, asa arata unghiile mele:

kali
Scris: Monday, January 28, 2008 3:15 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Nu arata prea binepale
Nu stiu prea multe despre asta, dar sper sa se amelioreze.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.