Provocarea de travaliu pentru gravidele care vor sa nasca pe legea veche
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Tzepii
Scris: Friday, December 10, 2010 4:03 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/13/2006
Conform unei anchete realizate de HotNews, doctorii sunt pregatiti sa primeasca pe masa de operatie pe oricine vrea sa nasca inainte de 1 ianuarie 2011, daca dosarul este in regula, sarcina decurge normal si data probabila a nasterii este in jur de 11 ianuarie.

Ce parere aveti despre fortarea nasterii premature pentru a beneficia de o indemnizatie mai mare ?
ingerash
Scris: Friday, December 10, 2010 5:19 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Nu este bine deloc..in primul rand pentru copilasiuff Uite asa "vine pe lume"generatia prematurilorrambo
koko2008
Scris: Friday, December 10, 2010 5:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/11/2009
Unde se ajunge din cauza banilor....off nu e bine deloc . Sunt multe femei care nu au cu ce sa si creasca pruncii dar nici chiar asa...Eu am crecut o cu 2 mil pe luna.
delfinasa
Scris: Friday, December 10, 2010 6:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Nu sunt in tema cu toate detaliile noii legi, dar dupa cum e prezentata aici situatia, vor veni multe mame sa nasca provocat daca indeplinesc conditiile medicale si nu vad nimic rau in asta, daca vechea lege le avantajeaza. Bebelusii vor fi bine si nascuti cu 10 zile inainte...ganditi-va ca cezarienele se programeaza si cu o luna-doua inainte, nasterile vaginale se programeaza si ele, motivele sunt variate, inclusiv de ordin financiar.
praslea_cel_voinic
Scris: Friday, December 10, 2010 7:57 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 6/19/2009
Nu ma mai mira nimic...Imi si inchipui ca o sa fie aglomerate maternitatile din Ro de sarbatori...dance
Ely
Scris: Friday, December 10, 2010 11:32 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
Hmmm pai ce sa zic ,sincer , pentru mamele care or sa faca asta , pare ca bebeii sunt facuti sa aduca bani ceea ce nu suna deloc bine.Cand faci un bebe il faci pentru tine nu pentru indemnizatii ,etc.
ingerash
Scris: Friday, December 10, 2010 11:42 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Ely,ai atata dreptatecomputerlove pupici
bereea
Scris: Saturday, December 11, 2010 12:07 AM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Nu mi se pare un lucru normal ceea ce vor sa faca.si nu cred ca acest lucru o sa le garanteze indemnizatia in vigoare, pentru ca sigur o vor schimba iar.
mirela74chris
Scris: Saturday, December 11, 2010 8:40 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 10/17/2009
Doar nu facem copii sa ni-i creasca statul.Insa inteleg perfect dorinta mamelor de a sta cu copii lor 2 ani acasa.Fara bani e cam greu,nu-i asa?Data fiind situatia actuala,e tare greu sa iti duci copilul la cresa,daca nu imposibil.Nu sunt crese ,nu sunt conditii,iar bunicile muncesc pana la 60 de ani.O bona costa si nu sunt multe familii care sa isi permita una.Grea situatie pentru mame si copilasi....uff
Ana
Scris: Saturday, December 11, 2010 10:18 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Cata dreptate ai Ely....doamne unde se poate ajuge pentru cativa bani....fool
Katrina
Scris: Saturday, December 11, 2010 8:07 PM
Nivel

Inregistrat: 3/9/2010
Sunt de aceeasi parere ca si Ely,insa mai am ceva de adaugat,goana dupa spaga a unor medici, daca le pot spune asa.E clar ca poate multe viitoare mame ar naste normal, iar in acest caz spaga lor ar fi putin mai mica.Ceea ce ei incuviinteaza contravine moralei si eticii profesionale,datoria lor fiind aceea de proteja o sarcina si sa incerce sa o aduca cat pot mai aproape de termen pentru ca viata mamei si bebelusului sa nu fie pusa in pericol.Se cunoaste faptul ca sistemul respirator al bebelusului se matureaza in ultima luna de sarcina si fiecare zi e importanta pentru sanatatea lui .Eu nu as risca viata sau sanatatea copilului meu ,in nici un caz.Le inteleg pe mame ca vor sa stea cat mai mult cu bebelusul lor,dar mai intai ar trebui sa se gandeasca ce e mai important,doi ani acasa sau un copil sanatos.Cu putin efort trece repede acel an,dar in cazul unei complicatii,eforturile pentru recuperarea sanatatii copilasilor lor vor costa foarte mult.
shirel
Scris: Saturday, December 11, 2010 9:55 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Doamne chiar la asa ceva nu mi-am inchipuit ca se poate gandi cineva.Nu stiu ce sa zic dar ma lasat cu gust amar va spun sincer!cry
carla
Scris: Saturday, December 11, 2010 10:18 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Nici eu nu m-am gandit la asa ceva,dar nu mi se pare foarte grav atata timp cat nu afecteaza sanatatea bebelusului sau a mamei,la mine amandoua nasterile au fost provocate,una la 37,una la 41 de saptamani.O vara de-a mea a pierdut copilul,in S.U.A in spital dupa ce s-a strangulat cu cordonul ombilical aproape de nastere.Daca i se provoca nasterea sau i se facea cezariana cu o zi,doua mai repede traia.Atata timp cat nu se pune copilul in pericol nu mi se pare anormal sa-ti provoci nasterea cu cateva zile mai repede,daca se poate,ca sa ai posibilitatea sa stai cu copilul acasa doi ani in loc de unul.
Daca as fi in situatia asta,daca as avea DPN-ul pe 1 ianuarie poate as accepta o provocare pe 31dec.Dar daca as avea pe 10 ianuarie,nu mi-a sprovoca nasterea in decembrie.Acum e alegerea fiecareia si cred ca fiecare are sa se gandeasca la momentul potrivit.Poate e si o exagerare la TV
Oricum cu noua lege si cu viitorul nu tocmai roz de la noi din tara, mi-am cam luat gandul de la fetita si nu cred ca mai am timp sa ma razgandescplans Tic-Tac
sousourel
Scris: Saturday, December 11, 2010 10:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Cand nedreptatea si saracia isi dau mana, cand mai vine si lipsa de principii, de educatie, de valori....asta e rezultatul.
mikaela
Scris: Saturday, December 11, 2010 11:32 PM
Nivel

Inregistrat: 8/11/2010
E usor de judecat cand esti in afara situatiei, dar cand esti tu cel in cauza, lucrurile se schimba. Fiecare isi stie situatia cel mai bine si-si ia deciziile in conformitate cu ce crede ca-i mai bine pentru familie...Nu cred ca sunt medici chiar atat de lipsiti de etica incat sa puna in risc viata mamei sau a bebelusului pentru bani...este in joc cariera lor, constiinta etc. Si nu cred ca sunt mame care isi risca viata lor sau a bebelusului mult asteptat pentru bani sau altceva...angel Daca ati citit tot articolul la care face referire Tzepii, ati fi vazut ca medicii au refuzat provocarea nasterii in cazul in care termenul de nastere este devansat cu mai mult de 2 saptamani. Mai mult decat atat, HotNews.ro a contactat sase doctori din Bucuresti, se poate face atata caz si drama din raspunsurile date de doar 6 medici?? Bine-nteles ca face stirea de senzatie, dar asta nu inseamna ca s-a ajuns la o totala debandada in maternitati...

Se pare ca trebuiesc totusi indeplinite cateva conditii in cazul provocarii nasterii: "daca dosarul este in regula, sarcina decurge normal si data probabila a nasterii este in jur de 11 ianuarie ".

Care sunt schimbarile aduse de ordonanta adoptata de Guvern??

"Ordonanta adoptata de Guvern arata ca pentru mamele aflate in plata nu se schimba nimic. Din 2011, sunt doua optiuni: fie un an de indemnizatie cu plafon maxim de 3.400 lei, fie doi ani cu plafon maxim de 1.200 lei. Persoanele care opteaza pentru prima varianta, vor primi un stimulent lunar de 500 de lei pana la implinirea varstei de doi ani, dar aceasta doar in cazul in care se intorc pana intr-un an la munca. Daca au optat pentru aceasta varianta si se intorc mai tarziu de un an la munca, nu vor mai primi stimulentul.

Persoanele care opteaza pentru varianta a doua nu vor primi stimulent de 500 de lei in cazul in care vor dori sa se intoarca la munca mai devreme. Ministrul Muncii, Ioan Botis, a anuntat ca indemnizatiile aflate in plata vor creste pana la plafonul de 75% din media veniturilor. Reamintim ca indemnizatiile (a caror valoare initiala era de 85% din media veniturilor pe ultimul an) au fost diminuate cu 15% in iunie 2010."

Chiar si cu aceste schimbari mamele tot primesc si bani si timp cu bebele acasa, in comparatie cu cele din alte tari...Mi-ar fi placut si mie sa fiu platita pentru ca am vrut sa am un copil...alcool

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.