Protectia solara la bebelusi - Creme de protectie solara
Subiectul anterior · Subiectul urmator
felicia
Scris: Wednesday, May 24, 2006 8:32 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/13/2006
taki, May 2006 wrote:
Bebelusii si copii la varste fragede au pielea mai subtire si mai delicata decat a adultilor. Din acest motiv riscul ca ei sa se arda de la soare este mult mai mare comparativ cu a unui adult cu o piele similara la culoare. Nu exista statistici care sa indice sau sa compare cat de repede poate suferi pielea unui copil arsuri fata de pielea unui adult similara dpdv al culorii. Insa pentru a preveni arsuri dureroase, dar si riscul de aparitie a cancerului de piele, iata cateva reguli care trebuie respectate in protejarea copiilor:

- nu ii lasati sa se joace in soare cand este cald; copiii (dar si parintii) trebuie sa stea doar la umbra intre 11am-3pm;
- folositi creme cu factor de protectie > 15, sau creme de soare special destinate copiilor;
- copiii trebuie sa poarte in permanenta cand sunt expusi la soare palarii. Desi marea majoritate a lor vor prefera sepcile gen baseball insistati pe o palarie care sa ii protejeze atat ceafa, cat si urechile. Aceste zone sunt foarte sensibile si se pot arde cu usurinta.
- nu uitati sa protejati si ochii copiilor, nu doar pielea. Ochelarii de soare fantezi, pentru copii, care se pot cumpara in general de pe langa plaja pot face de cele mai multe ori mai mult rau decat bine. Cumparati intotdeauna doar ochelari de soare de calitate, si verificati sa aiba pe eticheta specificata protectia UV.

- o alta grija pe care trebuie sa o aiba un parinte este la materialul hainelor copilului. Diferite tipuri de material ofera diferit grad de protectie impotriva soarelui. Cel mai bun material pentru haine, cand se are in vedere o plimbare prelungita prin soare este bumbacul, in special cel destinat tricourilor. In Marea Britanie producatori de haine pentru copii sunt obligati sa inscriptioneze pe eticheta gradul de protectie conferit.

Si nu uitati, protectia impotriva soarelui este vitala pentru oricine!

vreau sa iau o crema de protectie solara sunny ptr Ilincutza si nu stiu ce FP trebuie. Voi ce folositi?
cute_babies_of_mine
Scris: Wednesday, May 24, 2006 9:33 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Eu am auzit la tv un doctor dermatolog care spunea ca indiferent ce scrie pe cutie, nu exista crema cu SPF mai mare de 35. Eu folosesc pentru Tudor care e depigmentat total si care are mari probleme la soare Laptele de protectie pentru copii de la Avene, SPF 40. E foarte bun, dar costa ap;roape 600.000 lei. Ideea ar fi sa cauti o crema cu filtru si pentru UVB si pentru UVA.
Laura&Alfonso
Scris: Wednesday, May 24, 2006 11:19 AM
Nivel
Nivel: Avansat

noi folosim crema Capital soleil de Vichy de protectie total 50+(UVA si UVB) pt copii pt fata si corp....e pediatrica si e foarte buna m-a costat set de doua cremede de 100 ml fiecare (era in oferta) 19 euro ... eu iti recomant sa ii cumperi o crema solara pediatrica de protectie total...
stele_pe_cer
Scris: Wednesday, May 24, 2006 11:46 AM
Nivel
Nivel: Senior

In afara de cea de la Avene, care costa o palarie d bani, mai exista alte game de cremutze pentru protectie solara pt copii?Matei are tenul inkis, ca si tati, dar eu as vrea oricum sa ii protezej pielicica, ca razele solare arocum sunt cancerigene.

Oare daca optez pentru un produs romanesc, gen Elmiplant sau oricum, un ulei usor, din morcov si cateva uleiuri esentiale o fi bine?NU vreau nici protectie maxima, ca am vauzt ca Matei se inegreste direct.La mien ar fi o adevarata tragedie:cu toate cremele din lume, nu pot capata si eu o culoare difetita de cea a branzei si, daca am curajul sa insist la soare, atunci ma fac precum racul fiert.
Vesna
Scris: Wednesday, May 24, 2006 12:16 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
Razvan s-a bronzat pe picioruse, ca l-am scos in pantaloni scurti...imediat l-a prins soarele...Si pt ca se inrosise un pic, cand am ajuns acasa, i-am dat cu o crema post-expunere la soare pe care o aveam in casa, de la Avon-stiu ca nu cea mai buna, dar lui i-a priit, caci a doua zi era deja innegrit pe picioare. Acum, il dau cu crema si inainte de a iesi afara.
mihaela75
Scris: Wednesday, May 24, 2006 1:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
felicia wrote:
vreau sa iau o crema de protectie solara sunny ptr Ilincutza si nu stiu ce FP trebuie. Voi ce folositi?

Trebuie sa-i iei crema de copii.Astea implicit au fp mare.Aici vad ca lotiunile de copii au fp intre 30 si 50.Deci ideea e sa fie mai mare de 30.
mihaela75
Scris: Wednesday, May 24, 2006 2:17 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:
Eu am auzit la tv un doctor dermatolog care spunea ca indiferent ce scrie pe cutie, nu exista crema cu SPF mai mare de 35. .

Parerea lui...dar nu e adevarat, cea mai mare protectie "inventata" este 60 si functioneaza.

mihaela75 attached the following image(s):
coolibar_1897_3925107.jpg

g_nicoleta2000
Scris: Wednesday, May 24, 2006 2:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Noi folosim de asta iarna crema de la Genera baby cu spf 30. O dau aproape tot timpul cand iesim afara si ma bucur ca nu am parlit copilul pana acum. Alex este blondutza dar s-a bronzat in cafenie pentru ca in fiecare zi ne bate soarele pe la livada.
Stiu ca la tv o cucoana medic dermatolog spunea ca factorul de protectie al cremei este activ doar 6 luni de la deschiderea tubului de crema si ca dupa aceea chiar daca crema este in termenul de garantie ea nu mai este eficienta.
delfinasa
Scris: Wednesday, May 24, 2006 4:42 PM
Nivel

Ne dam si noi cu crema de protectie Baby Blanket cu factor 50...am cumparat un set cu lotiune de corp+ lotiune spray pentru fata cu 10$...sa vedem ce treaba face vara asta, abia am folosit-o de cateva ori.
sousourel
Scris: Wednesday, May 24, 2006 6:45 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Sa ma lumineze si pe mine cineva, rog!
Daca eu nu folosesc si nici nu prea am folosit, decat in mod exceptional crema de protectie, nici nu mi-a trecut prin cap sa-i iau lui Victor. O fi obligatoriu? Eu nu ma ard! Tata-so are piele alba, dar pigment bun, se arde foarte greu si rar. BB are pielea alba dar odata scos in soare mainile si fata i s-au innegrit instantaneu, aproape. In asemenea situatie si tinand cont ca nu-l tin in soare intre orele 12-16, trebuie crema?
mihaela75
Scris: Wednesday, May 24, 2006 7:39 PM
Nivel

Eu stiu asa: UV sunt de doua feluri( A si B).UVA sunt de suprafata si inrosesc pielea imediat, UVB nu inrosesc pielea dar ataca tesuturile in profunzime.Adica cum o iei si cum o dai tot trebuie sa te protejezi.Mai ales ca cu stratul de ozon care aproape ca nu mai exista, e usor sa te lipesti de un cancer de piele.Eu zic sa pui crema indiferent daca suporta sau nu soarele.uff
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, May 25, 2006 7:39 AM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
In afara de cea de la Avene, care costa o palarie d bani, mai exista alte game de cremutze pentru protectie solara pt copii?Matei are tenul inkis, ca si tati, dar eu as vrea oricum sa ii protezej pielicica, ca razele solare arocum sunt cancerigene.

Oare daca optez pentru un produs romanesc, gen Elmiplant sau oricum, un ulei usor, din morcov si cateva uleiuri esentiale o fi bine?NU vreau nici protectie maxima, ca am vauzt ca Matei se inegreste direct.La mien ar fi o adevarata tragedie:cu toate cremele din lume, nu pot capata si eu o culoare difetita de cea a branzei si, daca am curajul sa insist la soare, atunci ma fac precum racul fiert.

Si Nivea are crema de protectie pentru copii, Stelute! Eu i-as fi cumparat Nivea lui Tudor, dar la Sensiblu Piatra Neamt nu aveau decat crema cu SPF 20, iar eu voiam una de cel putin 40 (pe atunci nu aflasem kestia cu 35), asa ca aproape am fost fortata sa-i iau de la Avene, ca era singura cu SPF mare. Am zis ca nu mai aman, penru ca Tudor era in perioada in care era plin de bubite! In acelasi timp, eu sunt de parere ca si produsele romanesti de Asla Vital, Planta Vorel, Elmiplant sunt foarte bune! Dar avand in vedere problemele lui Matei, intreaba-ti totusi medicul... Adika nu poate papa fructe si legume rosii, dar e ok sa-i dai crema cu betacaroten?oare Nu stiu...
stele_pe_cer
Scris: Thursday, May 25, 2006 12:06 PM
Nivel

cute_baby_of_mine wrote:

Dar avand in vedere problemele lui Matei, intreaba-ti totusi medicul... Adika nu poate papa fructe si legume rosii, dar e ok sa-i dai crema cu betacaroten?oare Nu stiu...

Se pare ca nu are voie decat creme pe baza de apa si lanolina, fara parfum.
Elia
Scris: Saturday, May 27, 2006 2:14 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Dar cum procedati propriu-zis la aplicarea cremei? Eu tin minte ca John era un chin sa il dau cu crema si apoi sa il imbrac, pe fata nu mai spun, cu toate ca aveam un baton ca un strugurel mai mare doar pt fata, era foarte greu. Voi aplicati crema inainte sau dupa ce imbracati copiii? SI la mare (adica la nisip) a folosit cineva? CA la noi e fost cumplit la mare, imediat ce il dadeam cu crema se trentea pe nisip si se lipea nisipul de el din cap si pana in picioare.
cute_babies_of_mine
Scris: Saturday, May 27, 2006 9:33 AM
Nivel

Pe corp il dau inainte de a-l imbraca - corp insemnand maini, picioare, ceafa, gat si decolteu. Apoi il imbrac, iar la urma ramane fata. E mai dificil, ca nu sta cuminte, da cu mana pe fata, asa ca trebuie sa ii dau o jucarie care sa ii ocupe mainile. Despre mare... nu stiu! Si nici nu cred ca voi afla prea curand avand in vedere problemele lui...plans
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.