Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In ultimul timp a ajuns prin marile magazine de a face promotii la diferite lucruri. Daca la unele produse (imbracaminte, detergenti, cosmetice...) asta ne bucura, alta e problema la cele alimentare.
Eu am ajuns sa-mi pun urmatoarea intrebare : Oare producatorul chiar "ii da mana" sa faca o asa ieftinire, sau de fapt in spatele acelei promotii se ascunde altceva(in special marfa care iese din termenul de garantie, sau care nu a fost pastrata in conditiile optime).
Mie mi s-a intamplat cu unele produse (care de obicei le cumparam-adica mai luasem de la producatorii respectivi) sa ajung acasa si sa le arunc.De obicei eu imi fac cumparaturile seara cand ma intorc de la serviciu, si mai cumpar uneori carne care s-o gatesc a doua zi dimineata. Bine-nteles ca nu mai pun carnea repectiva in congelator ci doar in frigider. Mi s-a intamplat totusi sa arunc pachetele repective pt ca in mai putin de 12 ore(desi sunt in termenul de garantie) sa prinda miros urat sau sa se coloreze spre verde. Nu mai spun ca imediat trebuie sa spal si frigiderul pt ca altfel risc ca si alte alimente sa se strice sau sa prinda mirosul respectiv.
In aceste conditii, oare nu e o mare pacaleala faptul ca produsele sunt la promotie? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Intr-adevar produsele alimentare sunt scoase la promotie atunci cand sunt aproape de expirarea termenului de garantie sau mai un pic si putrezesc. Rareori producatorii scot promotii la alimete si asta in cazul unor mari campanii de promovare a produsului. Mi s-a intamplat si mie de multe ori, mai ales cu carnea tocata. De atunci m-am lecuit si nu mai cumpar deloc carne tocata. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu nu cumpar carne la promotzii pentru ca nu vad cu ochi buni lucrul acesta. Nici alte alimente gen mezeluri, conserve sau alte cele. Cumpar numai cand e vorba de imbracaminte, produse de curatenie, jucarele. Dar alimente, |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Aici promotiile se la alimente se fac cand se introduce un aliment nou, pentru a atrage cumparatorii. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Roxanel wrote:Aici promotiile se la alimente se fac cand se introduce un aliment nou, pentru a atrage cumparatorii.
corect asta vroiam sa spun si eu , ca noi mai facem promotii la aparitia unui produs nou , ca orice consumator sa isi poata permite (macar sa il guste prima data ) ... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| si eu sunt f circumspecta la asa ceva si in general la cam tot ce e f ieftin. ma refer aici la mancare. nu dau nume de branduri insa exista pe piata noastra unele f ieftine care sunt si proaste. a nu se intelege ca fac aici apologia lui "cel mai scump, cel mai bun" insa am vazut din experienta ca ce e ieftin (la mancare in special) e si mai prost sau, cel putin, mai "dubios" ca mod de fabricare, calitatea continutului etc.
eu ma tot gandesc ca decat sa dau mai putin pe ceva de mancare si apoi sa ma imbolnavesc si sa platatesc medicamentele mai bine dau mai mult si iau ceva sigur.
|
|
| Nici eu nu ma scumpesc la mancare dar sa va dau un exemplu: marca X produsul Y, pe care eu il caumpar de obicei. Saptamana trecuta in magazin sa zicem ca a fost de 7,5 ron/kg si nu a fost la promotie. Saptamana asta, acelasi produs este la promotie cu 7,1 sau 6.9ron/kg. Diferenta nu e mare si eu care cumpar de obicei acest produs si stiu ca e bun il iau si de data asta. Numai ca acasa ajung sa il arunc. Ma intreb daca nu cumva nu producatorul e cel care a ieftinit ci magazinul ca sa scape mai repede de produs pt ca nu l-a depozitat corespunzator. E bine stiut ca romanul(si cred ca omul in general) cand vede "PROMOTIE" se repede fara sa se mai gandeasca daca e sau nu promotie. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| MNiko wrote:...Ma intreb daca nu cumva nu producatorul e cel care a ieftinit ci magazinul ca sa scape mai repede de produs pt ca nu l-a depozitat corespunzator. E bine stiut ca romanul(si cred ca omul in general) cand vede "PROMOTIE" se repede fara sa se mai gandeasca daca e sau nu promotie.
Producatorul nu ieftineste decat daca se ieftineste materia prima, ceea ce la noi in Ro e putin probabil. in general preturile cresc, nu scad. Magazinul e cel care face promotie ca a platit respectivul produs si ca sa nu piarda toti banii aruncandu-l il ieftineste macar sa se aleaga cu ceva. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Roxanel wrote:Aici promotiile se la alimente se fac cand se introduce un aliment nou, pentru a atrage cumparatorii. si aici la fel se face la fel.iti da sa si gusti ,sa vezi ce gust are! |
|
| Rody wrote: si aici la fel se face la fel.iti da sa si gusti ,sa vezi ce gust are!
Si aici mai trimit producatorii reprezentanti prin magazine care iti dau sa gusti din produsele lor. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 231
| lucram inainte intr-un hipermarket in alimentatie publica si promotii se faceau la produsele care se vindeau cel mai putin,nu neaparat k le treceau termenul(aproape de expirare),ci k erau putin mai scumpe si romanul nu indraznea sa cumpere k i se parea scump sau la produsele noi pe piata tot asa in promotie cu degustare ...si mie m-i s-a intamplat sa cump carne tocata 'ieri 'si doar bagata in frigider'maine 'era 'parfumata' |
|
|