Programul Casa Verde
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Thursday, October 7, 2010 10:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
Programul Casa Verde

Începând cu data de 1 iulie 2010, Programul privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire, denumit popular Programul "Casa Verde" va fi operational, iar persoanele fizice îsi pot depune dosarele de finantare nerambursabila la agentiile judetene de mediu din localitatile unde domiciliaza.
Bugetul alocat Programului pentru anul 2010 este de 110 milioane lei, fiind distribuit la nivelul fiecarui judet, în functie de numarul de locuitori al acestuia si poate fi consultat în anexa comunicatului de presa.
Scopul acestui Program este îmbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru încalzire si obtinerea de apa calda menajera.
Prin finantarea nerambursabila din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire, se încurajeaza utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabila, nepoluante.
Programul, care se adreseaza exclusiv persoanelor fizice, consta în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în functie de tipul instalatiei, astfel:
# pâna la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare;
# pâna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura;
# pâna la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.
# În cadrul acestui Program, poate aplica solicitantul care îndeplineste urmatoarele conditii: este persoana fizica care îsi are domiciliul pe teritoriul României;
# este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementeaza proiectul; imobilul trebuie sa nu faca obiectul unui litigiu în curs de solutionare la instantele judecatoresti, vreunei revendicari potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauza de utilitate publica;
# nu are obligatii restante la bugetul de stat, bugete locale, conform legislatiei nationale în vigoare;
# în activitatea desfasurata anterior începerii proiectului nu a încalcat dispozitiile legale privind protectia mediului si nu sponsorizeaza activitati cu efect negativ asupra mediului.
Persoanele fizice, interesate sa aplice în cadrul Programului, pot consulta ghidul de finantare, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 409/18.06.2010 si disponibil pe pagina web a Administratiei Fondului pentru Mediu (http://www.afm.ro/program_casa_verde.php).
Singurele informatii oficiale privind modul de derulare a acestui Program sunt cele transmise în mass-media sub forma de comunicate de presa din partea Ministerului Mediului si Padurilor si Administratiei Fondului pentru Mediu, precum si cele publicate pe paginile web www.mmediu.ro si www.afm.ro.

Sursa
zaza_
Scris: Thursday, October 7, 2010 8:38 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/25/2008
Mesaje: 2187
Super informare! Multumim Lilly! Aviz fetelor care isi construiesc case, sunt niste bani pe care ii puteti recupera.
raly
Scris: Friday, October 8, 2010 7:16 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Interesant Lacrimioara,multumim de info!Bine de stiut!coeur
delfinasa
Scris: Friday, October 8, 2010 5:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Si la noi exista programe din astea "green" pentru casa cu deduceri mari la taxe pentru cheltuielile facute pentru achizitionarea de produse ecologice majore. Barbata-miu ma batea la cap sa ne schimbam sistemul cu unul geothermal -care-i foarte eficient, dar si extrem de scump- pentru ca statul ne ofera anul asta un ajutor de 30% din costul lui. Mai sunt si alte programe pentru ferestre mai speciale, usi, acoperisuri mai deosebite care sa micsoreze mult pierderile de caldura/racire din casa, panouri solare si altele, dar noi avem deja casa facuta, sistemul e nout, functional si destul de eficient, ferestrele n-au 10 ani si sunt in stare excelenta si nu e nevoie sa schimbam nimic acum. Cand va fi cazul, ne vom gandi la sistemele astea noi si vom incerca sa beneficiem de ce ofera statul la momentul ala daca si buzunarele ne vor permite o cheltuiala mai mare -ca sunt mult mai scumpe decat cele normale-.
carla
Scris: Friday, October 8, 2010 6:10 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Urmatoarea casa!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.