Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Ma bate un gand sa-l inscriu pe Andrei la un after-school din toamna. Merge binisor cu scoala, dar poate mai mult si de cand am inceput serviciul temele le face la repezeala, doar asa ca sa fie facute. In plus ar avea nevoie si de cateva ore de meditatie la limba romana pentru ca va da examen la sfarsitul clase a IV a pentru a intra la un colegiu cu traditie in Iasi. Am studiat oferta de pe piata insa nu am cunoscut pe nimeni sa aiba copilul inscris la un astfel de program. Ce ati auzit de ele? Respecta in general programa scolara? Lucreaza individual cu copii? Spuneti-mi va rog, tot ce stiti despre ... |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/25/2006 Mesaje: 995
| eu am cunoscut dar nu in mod direct ( adica sa duc fetele, oricum daca as fi avut aceasta posibilitate financiara le as fi dus ca sa nu stea atit de mult singure acasa pina veneam de la serviciu ) verisoara mea are baiatul si citeva cunostinte deci ar trebui in primul rind copilul sa poata rezista de la 8 la 5 fara sa doarma la prinz ( acum fie vorba intre noi si pentru un adult e greu sa stea atit)presupunind ca aceasta problema e rezolvata am vazut ca au o perioada de joc in aer liber si apoi diverse programe si teme se respecta programa mai ales ca de obicei ramin cu invatatoarele lor in unele locuri in schimb am vazut ca dupa ore au sah sau lecturi este f important sa nu uiti sa verifici din cind in cind si tu copilul la teme si in cazul in care nu l duci sa fii sigura ca nu e " persecutat"
|
|

| lori16ro wrote:... deci ar trebui in primul rind copilul sa poata rezista de la 8 la 5 fara sa doarma la prinz ( acum fie vorba intre noi si pentru un adult e greu sa stea atit)presupunind ca aceasta problema e rezolvata am vazut ca au o perioada de joc in aer liber si apoi diverse programe si teme se respecta programa mai ales ca de obicei ramin cu invatatoarele lor in unele locuri in schimb am vazut ca dupa ore au sah sau lecturi ... eu in cl a IV am dus 2 luni fetita la o testare/pregatire cu o alta invatatoare si consider ca orele au fost de folos avind in vedere ca fetita a fost intr -o clasa f slaba unde in toti anii s-a facut doar manualul (ce i drept f bine ) dar asa cum stii pentru testare la unele licee nu e deloc suficient
dar se accepta si copii din alte scoli numai pt programul after, deci e bine ca se respecta programa ... ma interesa sa nu faca lectiile haotic. l-am dus si eu la sfarsitul clasei a III a la o testare la o invatatoare, asa ca sa stim si noi cum stam, sa vedem daca are rost sa-l tocam pt Negruzzi, se pare ca lui ii place mediul concurential, numai cu inv. nu e stimulant, poate ca nu i-a placut nici pers.
multumesc pt info! |
|

| succes , in Iasi sunt destul de multe: Negruzzi, Eminescu, O Bancila, V Alecsandri, Funny English, sc Alecu Russo din Nicolina, Euroed, nu sunt f sigura : cred ca si FEG, si din toamna deschide si Scoala ce apartine de Universitate, Asa ca ai de unde alege |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Nici eu nu cunosc chiar direct, dar am predat odata intr-o scoala in care era prevazut si program prelungit la ciclul primar. O invatatoare se ocupa cu asta, dar avea inscrisi si copii care nu erau la clasa ei. Stiu ca ei aveau program de somn imediat dupa pranz si apoi se ocupau de lectii. N-am auzit insa nimic de cele de care zicea Lori, insa m-ar interesa si pe mine cand va fi cazul. |
|

| lori16ro wrote:succes , in Iasi sunt destul de multe: Negruzzi, Eminescu, O Bancila, V Alecsandri, Funny English, sc Alecu Russo din Nicolina, Euroed, nu sunt f sigura : cred ca si FEG, si din toamna deschide si Scoala ce apartine de Universitate, Asa ca ai de unde alege
Nu stiam ca Negruzzi si-a deschis program de after Stiam de Scoala Carol I (care e pepiniera pt gimnaziul de la Negruzzi), interesant, am sa ma verific, noi vrem sa ne pastram scoala pana la sf. clasei a IV a, suntem multumiti de inv, copilasii sunt mai dificili, deh ... copii lasati de capul lor cu cheia legata de gat. |
|

| am renuntat la idee avand in vedere ca tati sta acasa 2 zile din 3. e mai bine sa te ocupi tu personal de copil. suntem suficient de bine pregatiti incat sa ajutam copilul la lectii. e nevoie doar de vointa din partea lui si de rabdare din partea noastra. mult succes tuturor in noul an scolar! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Dar in Bucuresti nimeni nu stie scoli cu program "after-school"? |
|
| stele_pe_cer wrote:Dar in Bucuresti nimeni nu stie scoli cu program "after-school"? Exista o scoala cu program after school in strada Viorele, zona Tineretului, insa din cate am inteles nu mananca in incinta scolii, ci se duc la nu stiu ce restaurnt din apropiere, asa ca mi-am retras dosarul de acolo si am optat pentru program normal la Cervantes. Azi am aflat de la o mamica de o "scoala" condusa de sotii Filipescu, profesori de istorie, respectiv muzica, se numeste "Philip" si este in zona Cotroceni. Am fost sa vad, mi-a placut, tot personalul bine pregatit, insa spatiul cam mic, la o clasa a I a de ex aveau doar o fereastra, insa o fereastra cum sunt cele de la dormitoarele din blocuri, din doua parti. Eu inca sunt in dubii, cantaresc avantajele si dezavantajele ce le ofera astfel de scoli. Am vorbit azi cu sotul si m-a intrebat cum ma simt sa stiu ca Luana face temele cu altcineva si nu cu mine, m-a durut pana in varful degetelor si m-am intristat, insa ma gandesc si la partea financiara, ca daca nu muncim amandoi nu vom face fata, sunt foarte multe cheltuieli pe care un salariu si nici chiar doua nu le acopera asa ca e musai sa incep si eu afacerea desi ma va solicita mult timp. Ma gandeam sa nu ma inteleaga totusi Luana gresit daca o las asa de mult la scoala si sa creada ca o abandonez, sa nu sufere, pe de alta parte imi spun ca va fi alaturi de cativa colegi din clasa, va face temele alaturi de ei, va fi o oarecare concurenta. Cand ma decid, de fapt trebuie pana maine sa ma decid, va spun cum e |
|

| Eu mi-as dori foarte mult ca atunci cand Matei va implini varsta scolara (care din cate am auzit este obligatorie la 6 ani) sa pot sta cumva acasa sa lucrez acasa sau, ma rog, sa pot sa il iau eu de la scoala, sa ii dau sa manace, sa doarma putin si apoi lectiile sa le faca cu mine.Subliniez aspectul temelor facute cu parintii, pt ca kiar si prin aceasta activitate noi, parintii, avem ocazia de a petrece un timp de calitate cu copiii nostri.Si daca voi lucra la momentul respectiv, tot mi-as dori ca lectiile sa le faca cu mine.Numai ca pt joaca ne-ar mai ramane timp cam putin iar pt noi, parintii, mai deloc, ceea ce nu ar fi deloc bine.
Stiu ca mai este vreme lunga pana atunci, dar ma gandesc de pe acum la ce voi face peste 4 ani, pt ca timpul trece repede si o recalificare imi va lua ceva timp.
Nu-mi vine sa cred cat de mult te poate skimba un copil, cat de mult te poate inrobi, dar si ce placere produce o astfel de robie !
Katy, aproape de casa ta (de Cobalcescu) este o scoala generala (1-8 cred - nu stiu daca are si liceu) care are si program "after-school".Stiu sigur pt ca o fosta colega avea acum cateva luni ambii copii acolo.Dupa scoala, copiii manaca ceva si fac lectii, apoi se joaca pana la ora 17 sau 18 (nu stiu exact ora).Scoala este langa Hotel Ibis, cumva inspre piata Matache.Poate iti este de folos, avand in vedere ca voi stati aproape de zona asta. |
|
| Recent s-a deschis un after school in copou- aki club-.Mie mi se pare ok. in plus pregatesc copiii in mod special pt examenele de la sf clasei a-IV-a cu un cadru didactic care are rezultate bune. |
|
| Nu am mai inscris-o pe Luana la program after school pentru ca mi s-a parut ca-si petrece prea mult timp departe de mine, cum adica sa-mi las papusa de dimineata pana seara acolo? Eu stau acasa si nu vreau sa pierd clipele astea de inceput de scoala, vreau sa facem temele impreuna, vreau sa-mi ceara mie sfatul cand are vreo nelamurire, oricat de bine i-ar explica cadrele parca tot mai bine o fac eu. Iar invatatoarea ei e super, si cred ca e de ajuns ce le preda la scoala incat sa nu vina tufa. Rezultatele incep sa se vada, e cuminte, e receptiva, face ceea ce i se cere, intreaba cand nu stie, asta relatez din spusele ei , deci am o scolarita model Iar cand deschid afacerea o sa am timp de ea in continuare pentru ca biroul si studioul e in aceeasi cladire, noi stam la unu iar munca va fi depusa la parter asa ca pot da o fuga sus sa-i verific temele |
|

| Felicitari, Luana, ce bucurie pe mami, ce mandrie se citeste in spusele ei ! |
|

| din punctul meu de vedere aceste programe sunt pentru parintii foarte ocupati ( si cu bani, ca tarifele nu sunt delocde neglijat), care nu au cum sa vina acasa sa aduca copilul de la scoala, sa -l ajute la teme , sa se joace etc
dar sunt necesare ca sunt destul de multi in situatia asta
|
|
| stele_pe_cer wrote:Felicitari, Luana, ce bucurie pe mami, ce mandrie se citeste in spusele ei  ! Multumim, Stelutze |
|
|