Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Am citit ce ati scris voi si am ajuns la concluzia ca Sarei ii place tot ceea ce nu are voie:iaurt cu fructe(niciodata simplu!), branza topita cu painica sau cu paste(niciodata branza calcica!),cascaval.... |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 1/12/2007 Mesaje: 138
| si eu stiu ca branza topita, margarina si cremele de branza nu sunt sanatoase si nu ar trebui consumate nici de adulti. cu atat mai putin de catre copii. sunt prelucrate tehnologic si contin multe grasimi si E-uri. ca si lactate, in afara de lapte, eu ii dau Clarei iaurt Campina, branzica fagaras de la Monor si branzica calcica facuta in casa. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 12/26/2006 Mesaje: 43
| MNiko, i-am facut si eu branzica in casa cand era mica, acum am zis sa trecem la alte produse.
Am fost la Metro si am cautat ceva branzeturi pentru Lumi, am luat mozzarela de la Milli, i-a placut foarte mult, insa mie mi s-a parut a fi tot un cascaval, mai moale si ceva mai nesarat. Am gasit si urda de vaca de la Solomonescu, nu are consistenta urdei pe care o stiu eu, adica este prezentata in calup, este foarte buna, i-a placut, a papat de dimineata o felie.
Cat despre branza topita, nici eu nu i-am dat decat o data. Pentru ca a fost apreciata, ma gandeam sa i-o fac eu, am gasit o reteta, dar inca nu am incercat:
" Branza topita facuta in casa 500g branza dulce; un pachet unt rama o lingurita bicarbonat branza rasa de oaie pentru a fi sarata Se framanta toate foarte bine si apoi se lasa o ora la crescut.se fierbe pe baie de aburi amestecand continuu. Se lasa sa se racoreasca si se pune in cutii"
Am retineri din cauza bicarbonatului si a "untului rama" care cred ca este de fapt margarina rama. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Am citit ce ati scris voi si am ajuns la concluzia ca Sarei ii place tot ceea ce nu are voie:iaurt cu fructe(niciodata simplu!), branza topita cu painica sau cu paste(niciodata branza calcica!),cascaval....
Si noi tot asa |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ne bucuram ca nu suntem singure! |
|

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Mda se pare ca Karinuta mea o fi facut eruptia pe burtica de la branza topita,nu stiu sigur dar din cate a-ti spus pare sa fie de la branza ca altceva nou nu i-am bagat in alimentatie,acum au palit dar am si intrerupt branza topita. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Miri wrote:Ne bucuram ca nu suntem singure!
Ce sa-i faci ...chiar azi ma gandeam ca iaurtelele astea cu fructe sunt asa de bune...mult prea bune, cum sa i le refuz, cand asa mai profit si eu si mai ling lingurita |
|

Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| MNiko wrote: Asa ceva mai faceam deja de mult timp, dar doctorita ieri imi spusese sa le dau pe amandoua si iaurt si branza. Merci de raspuns Kiki
Iaurtul nu se poate inlocui cu branza sau cu laptele !!!!!
- Secretul (cheia) calciului - 3 produse de lactate pe zi - iarut simplu ( fara fructe, contine cantitatea de bacterii probiotice necesare corpului ca sa-l fereasca de boli si microbi), lapte pasteurizat cel mult 3% grasime si un produs de branza de preferat cu putina grasine - telemea sau cas nesarate cel nult 9% grasime, sau branza degresata.
Iaurturile cu fructe contin zahar si grasimi, nerecomandat zilnic. Branza topita - grasimi si conservanti, nerecomandat !!! Branza mozarela este degresata si fara sare - un pic cam fada (foarte buna la pitza !!! si in sandwich sau salate cu rosii si bazilic proaspat ) nu este ea pe gustul tututror - recomandat Branza cu smantana frecata si degresata 3-9% grasime - recomandat Cascavalul contine F F F F multe grasimi si grasimi trans - nerecomandat !!!!! ( Cititi reteta de cascaval a Laurei, un pachet de RAMA , care contine grasime trans .... chipurile grasimi vegetale !!! Laura pe buna dreptate ai retineri !!!)
Preferabil a nu renunta la latele praf, nu mai stiu ce mai este prin Rom, fatele mele au baut laptele praf ( Materna, Similac ) pana la varsta de 2-3 ani !!! Laptele de vaca nu contine toate vitaminele ca si laptele praf, laptele de vaca nu este recomandat copiilor sub 2 ani....in cazul in care nu doriti sa fie anemici....
 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Cristy, citind mesajul tau mi-am amintit ca am citit ca iaurtul nu trebuie inlocuit si trebuie sa nu lipseasca din alimentatie, este cel mai sanatos dintre lactate! |
|

| Consumati iaurt vara, mai si racoreste, dar si iarna, cand datorita frigului sistemul imunitar este slabit datorita temperaturii mai scazute a corpului.
Sa nu mai vorbim ca iaurtul poate fii un natural purgativ pentru eliminarea toxinelor....
SANATATE
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
|
Noua ni s-a recomandat insistent dupa 1 an trecerea la lapte de vacutzaaaa ! Eu as fi vrut sa merg pe lapte praf inca o perioada din aceleasi .....motive auzite..... ca si tine. Dar a dus lupta de convingere pediatra cu mine, am cedat si ..... ma felicit pentru alegea facuta. Esti tu sigura de afirmatia asta ? Tuturor copiilor , dupa 1 AN li se recomanda introducerea laptelul de Joiana ! Cel putin aici asa e. Poate e diferit acolo .... Maria a luat foarte bine in greutate , deci nici vorba de anemie. Cine mai stie ..... cum e bine. Ca la catevariate se vehiculeaza ..... Oricum, majoritatea copiilor trec pe lapte de vaca dupa 1 anishor, asa ca..... fiecare face ce doreste. |
|

| Tot doctorii pediatrici din Israel mi-au recomandat sa nu dau lapte de vaca copilului sub 2 ani... laptele de vaca contine multi microbi si boli ( cum ar fii aftele si bubele din gura....) Am avut ceva probleme cu fata cea mica datorita acestui lucru, am ajuns si la spital cu ea, pentru ca s-a deshidratat.... nu vrei sa stii ce inseamnsa sa faci infuzie unui copil de 1 1/2 cand este deshidratat ( doar ca sa iti dai seama de gravitatea problemei, cand corpul este deshidratat si vene sunt uscate !!!! au intepat-o de 5 ori in maini si acul tot se indoia, pana la uram i-au introdus infuzia in glezna..... )
Acum cu siguranta puteti alege ce credeti, eu nu zic poate acest lapte de Joiana este tratat intr-un mod deosebit, nu stiu, nu locuiesc de 11 ani in ROM......
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Cristy wrote: Tot doctorii pediatrici din Israel mi-au recomandat sa nu dau lapte de vaca copilului sub 2 ani... laptele de vaca contine multi microbi si boli ( cum ar fii aftele si bubele din gura....) Am avut ceva probleme cu fata cea mica datorita acestui lucru, am ajuns si la spital cu ea, pentru ca s-a deshidratat.... nu vrei sa stii ce inseamnsa sa faci infuzie unui copil de 1 1/2 cand este deshidratat ( doar ca sa iti dai seama de gravitatea problemei, cand corpul este deshidratat si vene sunt uscate !!!! au intepat-o de 5 ori in maini si acul tot se indoia, pana la uram i-au introdus infuzia in glezna..... )
Acum cu siguranta puteti alege ce credeti, eu nu zic poate acest lapte de Joiana este tratat intr-un mod deosebit, nu stiu, nu locuiesc de 11 ani in ROM......
Imi pare rau ca ai avut probleme cu mezina voastra. Poate totusi a fost un caz deosebit, special. Ideea mea era ca nu ar trebui generalizat. Aici asa e..... si nici eu nu vorbesc de Joiana din Romania, cu toate ca si lapticul de Romania ne-a priit la fel de bine ca cel de aici. Si cu anemiile, bolile , microbii ( aftele, bubele de gura ) ..... sunt surprinsa pentru ca nu am mai auzit cazuri de genul asta .....
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Cristy wrote:
Iaurtul nu se poate inlocui cu branza sau cu laptele !!!!!
- Secretul (cheia) calciului - 3 produse de lactate pe zi - iarut simplu ( fara fructe, contine cantitatea de bacterii probiotice necesare corpului ca sa-l fereasca de boli si microbi), lapte pasteurizat cel mult 3% grasime si un produs de branza de preferat cu putina grasine - telemea sau cas nesarate cel nult 9% grasime, sau branza degresata.
De acord ca iaurtul nu se poate inlocui cu branza sau cu laptele, dar ca sa le dai pe toete trei zilnic mi se pare prea mult. Laptele oricum trebuie dat macar dimineata si seara. Ca o gustare mai dai si iaurt. Daca mai pui la o masa branza si supa la pranz, cand mai dai fructe, salate? Mai degraba cred ca se poate da o zi iaurt o zi branza, asa cun dai si o zi carne si o zi ou sau ficat.
Si in Romania se recomanda laptele de vaca dupa un an. Ai de unde lua si lapte praf pentru varste mari, dar ca sa fiu sincera pentru multi e cam scump. Unde mai pui ca sunt mii de cazuri cand copilul primeste lapte de vaca inca de pe la 5 luni(peste aceasta varsta nu se mai da lapte praf de la primarie).
Si in legatura cu bolile si microbii: conteaza si sursa de unde iei laptele. Daca e vorba de un particular cu vaca trebuie sa fie de incredere ca mulge vaca in conditii igienice. Mie Cristina mi-a facut afte de la laptele praf, iar de la cel de vaca nu. |
|

| Nu generalizez, poate ca in Israel este altfel decat in UK...
Nici eu nu am crezut cand asistenta de la ingrijirea copilului m-ai spus sa nu dau lapte de vaca la fata cea mica, am vrut sa economisesc si bani si biberoane, nu sa le lungesc pana la 3 ani cum am facut-o la fata cea mare..... Nu am ascultat-o si am patit-o...
Laptele praf are minerale si vitamine, nu vad ce ar face rau...
Parerea mea este, ca fiecare sa se consulte cu un doctor dietetician in orice tara s-ar afla, sau pediatru depinde de situatie, inainte de a lua o hotarare in privinta alimetatiei unui bebe....
Mi se pare corect si destept, nu?
Cu toate ca ceea ce am scris eu mai sunt sunt recomandari de doctori cu ceva facultati in domeniu...
Apropo, am o amica in Rom ( lucreaza pentru tatal meu de 5 ani, o cunosc destul de bine) , locuieste la tara, si are baiatul foarte anemic. Aceasta amica nu avut piept sa dea baiatului, si nici prea multi bani sa dea pe laptele praf. A inceput sa-i dea baiatului lapte de la vaca din grajdiul ei ( ce-i mai bun decat laptele de la vaca ta, nu ?!?!) incepand de la 6 luni..... Doctorii din rom i-au spus sa termine imediat, baiatul si-a revenit in momentul in care ia intors laptele praf....
Cat despre cand sa-i dai 3 produse lactate, este vorba despre noi toti, copii de la 6 luni si pana la adulti...
Cresterea si formarea copilului este importanta, dar foarte importatnt este intretinerea sanatatii unui copil mai mare, sau adolescent sau matur.
Cat despre bebe, alimemtatia fetelor mele de la 6 luni in sus era cam asa:
- dimineata lapte praf cu aditionale de iaurt sau cereale ( la noi se gaseste lapte pref pentru toate etapele de la 0-6 luni, 6-12 luni, 12-24up luni, iar aditionalele sunt ca un fel de gris pe tot felul de gusturi) - ora 10:00 fructe pasate si iaurt - ora 13:00 supa pasata - legume, carne dupa cum mi s-a recomandat - ora 16:00 fructe, branza, oua, mai chimbam oul cu biscuite - ora 19:00 - 20:00 lapticul de seara cu aditionale de orez sau cereale si la culcare....
PS Nu se gasesc in Israel lapte la particulari...cumparate de la magazin...
|
|
|