Produsele lactate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:16 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Care e cantitatea de produse lactate pe care ar trebuie un copil de 1-2 ani sa o manance zilnic?

Eu stiam ca ar trebui sa consume 500ml lapte pe zi, iar daca copilul nu bea atat atunci sa se suplimenteze cu derivate din lapte.

Cristina mea bea cam 500-600ml lapte pe zi (dimineata+seara), iar la 16-17 mananca un iaurt de 100-200g in functie de cay de mult a mancat la pranz. Pe langa acestea in unele zile ii mai dau branza (cu mamaliga si smantana sau cu piure de cartofi) sau unt la micul dejun sau cereale cu lapte. Eu zic ca acopar necesarul zilnic de lactate.

Totusi ieri, doctorita noastra ne-a spus ca ar trebui sa manance zilnic si un triunghi de branza topita sau aceeasi cantitate de telemea sau branzica de casa sau cascaval. Asta in conditiile in care tocmai ii spusesem cate lactate mananca Cristina zilnic. Nu e cam mult si laptele si iaurtul si branza? Pt ca nu mai are cand sa mai manance si fructe si legume si carne sau ou
Kiki
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:21 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Mami, poti inlocui iaurtelul cu branzica topita sau telemea. Alternezi si tu ca sa manance cat mai variat. Sau ii dai jumatate de iaurtel si un triunghi sau putina branza topita si telemea cu mamaligutza.
MNiko
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:37 AM

Kiki wrote:
Mami, poti inlocui iaurtelul cu branzica topita sau telemea. Alternezi si tu ca sa manance cat mai variat. Sau ii dai jumatate de iaurtel si un triunghi sau putina branza topita si telemea cu mamaligutza.

Asa ceva mai faceam deja de mult timp, dar doctorita ieri imi spusese sa le dau pe amandoua si iaurt si branza. Merci de raspuns Kiki
Kiki
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:45 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

MNiko wrote:

...doctorita ieri imi spusese sa le dau pe amandoua si iaurt si branza. ...

Pai ar insemna sa ii dai numai lactate...cand ciorba, cand fructe, cand legume, cand ou, daca ii dai atatea lactate?

Eu zic sa faci cum crezi tu mai bine. Eu nu l-as indopa pe Dav numai cu lactate si nu i-as face 10 mese pe zi ca sa aiba timp sa manance tot e zice doctora fetitei tale.nono
MNiko
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:51 AM

Kiki wrote:

Pai ar insemna sa ii dai numai lactate...cand ciorba, cand fructe, cand legume, cand ou, daca ii dai atatea lactate?

Eu zic sa faci cum crezi tu mai bine. Eu nu l-as indopa pe Dav numai cu lactate si nu i-as face 10 mese pe zi ca sa aiba timp sa manance tot e zice doctora fetitei tale.nono

Pai la asta ma gandeam si eu. N-o prea inteleg pe doctorita noastra. Mersesem la ea ca iar avem probleme cu constipatia si ea ne spune sa mancam branza cand se stie ca si asta strange la burtica. Asta e si motivul pentru care eu cam evit acum sa-i dau Cristinei branzica. De cascaval nu mai vorbesc.
Maria & Mario
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:51 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Asa de mult ?? banghead

Maria mea nu mananca nici un fel de branzica de ceva timp, iaurtel , foarte rar ( poate unul pe saptamana ). Laptic nu mai bea de vreo doua saptamani decat ...120 ml maxim / 24h, asa ca..... banghead E carnivora fata mea. Si mai nou papa si ciorbitza toata ! angel
MNiko
Scris: Tuesday, January 9, 2007 11:54 AM

Si Cristina e cornivora, dar mi-a mancat bine si supe si ciorbe. Iaurtul si asta il mananca bine, iar de lapte.. daca o vedeti cum face cand intarzii sa-i dau sticla...te cearta pe limba ei si incepe sa te traga de haine.
laura75
Scris: Thursday, January 11, 2007 2:10 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 12/26/2006
Daca ar fi dupa Lumi, numai iaurt, branza si cascaval ar manca!
Cascaval ii dau mai rar, iar branza numai din ce tip Fagras sau Branzica de casa la cutie ras
Nu am de unde sa ii dau branza facuta chiar in casa, dar as vrea sa ii dau cas sau branza topita, am mai intrebat, voi de care le dati puiutilor vostri? Eu pe aici nu am vazut inmagazine decat telemea sau feta, care oricum sunt foarte sarate. Mozzarela e buna?
Alina
Scris: Thursday, January 11, 2007 2:34 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mihaela, ce ti-a recomandat doctorul e cam mult, parerea mea. De exemplu, pediatrul copiilor mei nici nu vrea sa auda de branza topita, eu personal sunt de acord cu ea, dar branza de vaca ce are? De ce e musai sa luam branza topita? Eu zic sa o lasi cu lapte dimineata si seara. Sau daca dimineata bea lapte, seara da-i iaurt. Eu asa ii dau lui Tudor, in asa fel incat sa fie cam 500 ml. Asta nu se intampla zilnic la mine, el e mare si mai mananca si peste zi iaurt, Actimel, etc.

laura75 wrote:
voi de care le dati puiutilor vostri? Eu pe aici nu am vazut inmagazine decat telemea sau feta, care oricum sunt foarte sarate. Mozzarela e buna?

Telemeaua o poti pune la desarat, adica in apa, dupa ce o scoti nu ma ie atat de sarata. Mozzarela nu am incercat.
Andi&Mariuca
Scris: Thursday, January 11, 2007 2:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

eu nu i-am dat lui Andrei niciodata branza topita. i-am dat Almette si am incercat sa ii dau odata cascaval (era cam pe 8-9 luni) si mi l-a scuipat tot!

se poate da branza topita? cascaval? de care? banuiesc ca nu afumat... si branza telemea se poate da fara probleme? totusi eu cred ca e mult prea sarata chiar daca se tine in apa la desarat...oare
kali
Scris: Thursday, January 11, 2007 3:00 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Alexia papa cu placere telemeaua (desarata cum zicea Alina-oricum nu-i dau mult)si Almette; cascaval si branza topita, nunu
danab
Scris: Thursday, January 11, 2007 3:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Miruna papa bine branza de vaci de la Milli (in pachetel ca untul). Cascavalul nu-i place, il scuipa, iar branza topita - depinde de chef.
MNiko
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:28 PM

Alina, o sa raman cu lapte si dimineata si seara, si iaurt la 17, ca ea le mananca bine asa. Am observat ca i-ar mai trebui ceva solid pe langa laptele de seara (desi mananca 250 ml), dar nu prea stiu ce as putea sa-i dau. Intr-o perioada manca laptele imbogatit cu cereale, dar acum nu mai vrea.

Andismom noua doctorita ne-a zis branza topita de la hochland (sper ca scriu bine). Eu i-am dat de la Delaco pana acum si n-a avut nimic, dar ii dau rar. Prefer unt pe paine prajita decat branza topita.

Laura poti sa-i faci tu branza in casa. Personal eu nu i-am facut niciodata desi asa mi s-a recomandat cand era mica. Eu am gasit la Carrefour si telemea dulce sau foarte putin sarata. Doamnele de acolo te lasa sa gusti daca le ceri.
mommy
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:56 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Eu inca il alaptez pe Mihaita dimineata si seara si nu prea stiu cat suge. Seara ii mai dau 120 ml lapte cu cereale cu lingurita, singurul mod in care imi accepta alt fel de lapte. Mai mananca in cursul zilei cel putin 150 ml iaurt simplu (care ii place la nebunie) si cel putin 150 g branzica de vaci, de casa sau Fagaras (de la Milli sau Covalact). Sper sa fie suficient. Ii mai dau ocazional cascaval, dar numai pentru ca il rontaie singur si vreau sa invete sa mestece bine si sa manance si singur. Altfel eu sunt cam impotriva cascavalului, a branzei topite, Almette si alte branzeturi de acest gen care mi se par cam artificiale si nesanatoase. Telemea nu i-am dat pana acum. Iaurt ii dau numai simplu, cat mai natural, fara fructe sau alte adaosuri.
sousourel
Scris: Thursday, January 11, 2007 8:39 PM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Cam pe acolo papam si noi lactate, iar cand (rar) nu papa iaurtul seara, ii dau branza topita sau inlocuiesc cerealele de dimineata cu unul-doua triunghiuri de branza topita/ cascaval. As zice totusi precautie in suplimentarea consumului de lactate stiind ca se poate impiedica asimilarea fierului.

Succes in mentinerea unei diete echilibrate!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.