|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Am cautat un topic despre asa ceva dar nu am gasit. Nu stiu ce produse ar fi "safe" pt un bebe de 5-6 luni, ca nu-mi vine sa-l dau cu nimic pe pielicica lui fina si sensibila, plus ca ei isi baga manutele si unori piciorusele in gurita.. deci cum ii protejam de tantari??
Anul asta, ca niciodata, sunt ff multi tantari.. nu s-a mai stropit in Iasi de cel putin 2 ani pt tantari, si se simte.. In plus, vrem sa plecam la mare, unde iar vor fi tantari cu nemiluita. Mai aveam 1 patch anti-tantari si i-am lipit pe carut sa-i mai alunge (desi nu stiu sigur nici ala cat de non-toxic e, dar parca asa tineam minte ca-i imbibat cu ceva uleiuri volatile din plante) dar dureaza efectul maxim 1 luna si la noi nu se gasesc de cumparat. Voi ce solutii aveti impotriva tantarilor (la bebei asa mici)? |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Buli, metoda ar fi uleiurile esentiale picurate pe haine .Ulei de lavanda,vanilie cimbru, astea puternic mirositoare .Insa nu stiu daca tantarii de Iasi se sperie de asa ceva ai nostri tantari de padure cu siguranta nu se sperie ca am incercat ,ne-au mancat de vii si au beut si uleiul Eram la padure si vecina noastra chinezoaica tot asa ca nu vrea sa puna nimic pe pielica bebelului si da-i cu uleiuri insa tantarii sunt agrsesivi mai ales seara vin in haita ca lupii ...a ajuns bietul bebe sa faca baie in crema antitantari numai sa scape de ei. Sau daca sta in carut ,ma gandesc ,pune-i agatate de carut saculeti parfumati cu vanilie . |
| E o idee, o sa testez.. Miha, dar la voi nu se gasesc bratari sau patch-uri din astea de se lipesc pe haine? Mira-m-as sa nu fie.. |

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22795
| Eu am auzit ca frunzele de nuc indeparteaza tantarii, dar nu am incercat niciodata pentru ca aici cu greu poti gasi un nuc.Alessandrei ii punea o bratara anti-tantar la piciorus si asa a scapat primii doi ani nepiscata. |

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Eu folosesc pentru bebelina mea un spray de la Chicco "Zanza-No". Merge de la +0 luni. Il folosim cam de trei saptamani. Acum ca este vara, si iesim afara la plimbarica e oribil. E umpic cam scump (dupa parerea mea), dar se merita  O sticluta de 100 ml este 40 de lei. |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Buli sunt de toate.Uleiurile sunt oidee eco de bebelusi dar la noi nu functioneaza.Eu cand ies seara plec cu artileria grea :spray ultra puternic si ne dam si pe limba |
| M-a luminat o prietena, cica sunt si la noi bratari din alea trebuie sa intreb prin farmacii (recunosc, eu am cautat doar in supermarket). Sunt nontoxice, dar ca sa nu provoace alergii e mai bine sa le pui peste hainuta, nu direct pe piele. |

| Acele bratari au miros de citronella, adica lamaie , deci nu cred ca provoaca alergie. |
| bereea wrote:Acele bratari au miros de citronella, adica lamaie , deci nu cred ca provoaca alergie.
Da, stiu, la fel erau si plasturii mei (posibil sa mai am unul, trebuie sa iau casa la intors sa-l gasesc) si bratarile contin ulei de lamaie si levantica. Acum mai depinde si de bebe, cat e el de sensibil.. teoretic si uleiurile astea puternic mirositoare pot provoca alergii, nu f urate - doar local, acolo unde vin in contact cu pielea.. dar nu-i musai. La fel si cremele/ sprayurile pot provoca alergii si e mai nasol ca alea le intinzi pe toata pielea (evident, orice mamica isteata testeaza intai crema pe o suprafata mica)... De asta preferam plasturii, ca lipesc unul pe carut si mi-am luat de-o grija. Dar ma multumesc si cu o bratarica, numai sa gasesc. |

| Nu-i obligatoriu sa-i pui bratara pe mana, eu o puneam si langa Ale, mai ales noaptea. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| t-mihaela wrote:Buli sunt de toate.Uleiurile sunt oidee eco de bebelusi dar la noi nu functioneaza.Eu cand ies seara plec cu artileria grea :spray ultra puternic si ne dam si pe limba
eu m-am lamurit cu produsele eco pt tantari...numai bani aruncati in vant(o gramada) si rezultate 0....mai macelarita era de tantari cand o dam cu gel eco ,noroc ca am crescut si am dat atac la produsele care merg de la 2 ani in sus |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/3/2008 Mesaje: 1467
| Nu am testat, ca la noi nu prea sunt, dar cineva care sta la tara spunea ca se dau cu otet pe partea expusa si nu sunt intepati. Cred ca merita incercat. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/13/2006 Mesaje: 1653
| bratari am incercat si noi, lui Alex i-am pus-o la picior si nu am avut probleme, la mare erau in toate farmaciile si costau 16 lei, erau reutilizabile ( durata de viata 240 ore)asa ca dupa folosire o pui inapoi in punguta si nu se evapora mirosul. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Buli la noi la farma sunt 11 lei,sunt tare ok,testate de noi din plin chiar in Delta,in patria tantarilor!Si da au miros de levantica si lamaie,au miros f puternic,si dureaza 240 de ore! |
|
|