Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| Ma abtin sa mai spun ceva pt ca subiectul se transforma in altceva! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Maria, sunt sigura ca undeva in sufletul vostru va simtiti vinovati, dar nu intotdeauna parintele este vinovat desi toata lumea il blameaza intr-un fel sau altul, ai avut destul curaj sa-ti scrii problema aici, public, expunandu-te la tot felul de pareri Sunt sigura ca nu dormiti noptile gandidu-va cum sa o ajutati, cum s-o faceti sa va asculte, sunt sigura ca ati incercat si cu frumosul si cu tipatul si cu restrictii, dar fiecare isi are drumul sau si caracterul sau, toti parintii incearca sa-l netezeasca dar uneori nu iese... Poate este un copil usor influentabil, se pare ca datorita anturajului a luat droguri si nu din cauza voastra. Drogurile se gasesc oriunde, indiferent de marimea unui oras sau de tara, iar anturajul te corupe indiferent de cat de mult iti respecti sau nu parintii, exista momente de slabiciune sau de bravism in fata prietenilor... Poti deveni dependent fara ca macar sa stii ca esti drogat, la 11 ani cu siguranta cineva i le-a procurat, nu a avut ea relatiile si banii sa si le cumpere singura, mai ales pentru perioada de inceput. Bine ca s-a rezolvat problema asta...e posibil sa fumeze pentru a inlocui inconstient drogurile, unele persoane sunt mai predispuse spre dependenta decat altele. Copiii din ziua de azi au o mentalitate mai precoce si mai libertina decat a parintilor, religia este buna pentru calmarea sufleteasca a voastra dar daca ea nu are inclinatii religioase nu cred ca se va schimba, chiar daca intelege anumite notiuni si reguli de viata si din societate asta nu inseamna ca le si va accepta sau le va aplica. Sunt sigura ca si in sufletelul ei se simte vinovata in unele momente, dar teribilismul e mai presus si cauta sa-si expuna autoritatea, incearca sa va arate ca poate fi tratata ca un adult, in modul ei de gandire crede ca se poate descurca singura, ca e tare si mare, ca prietenii o inteleg mai bine decat parintii care devin plictisitori imbatranind... Relatia (desi acest cuvant are multe intelesuri) cu un barbat de 35 de ani poate fi platonica, poate exista prietenie intre adolescent si adult, fara a exista nimic sexual sau murdar ...nu toata lumea are o sotie geloasa acasa, nu toti barbatii sunt perversi sau urmaresc sex si nu toate adolescentele sunt pitzipoance care vor sa desparta familii, deci teoretic e posibil, practic insa treaba e destul de relativa, depinde foarte mult de el dar si de ea. Se pare ca nu i-a facut nimic deocamdata din moment ce ea continua sa-l vada, sau poate doar nimic din ce nu i-ar placea si ei sau din ce ea nu ar accepta... Insa daca isi incepe activitatea sexuala crezi ca ti-ar spune sau cel putin ar sti sa se protejeze de ceva nedorit? Tipul nu e casatorit din cate inteleg, deci ar putea merge la disco, la biliard, la o cafea, la o tigara, ar putea fi la curent cu trendurile muzicale si una peste alta, ar avea si s-ar gasi subiecte comune. In fine, cred ca intr-un fel sau altul ar trebui sa te documentezi in privinta lui, ce face, unde lucreaza, in ce ape se scalda, prieteni comuni etc., fa-ti lectiile cu stirea sau fara stirea fetei pentru orice eventualitate si daca se poate poti sa-l si contactezi, ia-ti sotul cu tine si du-te si vorbeste cu el, de la adult la adult dar clar si concis sa stie ca nu e loc de joaca, noi ca parinti intelegem la ce riscuri este expusa, e posibil ca el sa fie pedofil, proxenet, etc etc. As cauta niste ziare sau articole pe internet despre fete inselate de prieteni si duse la prostitutie sau situatii din astea similare ei si le-as lasa in asa fel incat sa le gaseasca si sa le citeasca singura, va intelege si accepta mai bine cand crede ca e ideea ei....Pe ea incearca s-o distragi, sa-i ocupi timpul cu altceva, sa fie departe de Nea Caisa poate asa i se mai domoleste si ei sufletul si poate intalneste pe cineva apropiat de varsta, iar el isi pierde interesul in ea... Cand incepe scoala poate situatia se va schimba, dar trebuie sa stie ca-i esti alaturi si c-o iubesti indiferent de ce s-ar intampla pentru ca in cazul in care are nevoie de ajutor sa apeleze la voi si nu la straini care ar putea profita de pe urma lipsei de sustinere din partea voastra. Trebuie sa discutati, sa comunicati ca de la adult la adult, sa-i expui toate fetele situatiei, s-o asculti atunci cand vorbeste fara a o critica sau a interveni chiar daca nu esti de acord cu ce spune ea si ea la randul ei te va asculta, ia-ti notite mental si atunci cand e randul tau adu-le in discutie din punctul tau de vedere, puteti face reguli la inceputul converatiei de care sa tineti cont pe parcurs in asa fel incat discutia sa nu degenereze in cearta si atinge-i coarda sensibila a sufletului dar fara a o santaja sentimental... Sper sa auzim vesti bune de la tine si poate puteti profita de putin timp impreuna ca mama si fiica, o drumetie sau o plimbare sau chiar o cafea intr-un loc acceptat de amandoua... Urmeaza-ti instinctul si inima, tu o cunosti cel mai bine si ignora barfele si criticile celorlati... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| hm...nu barbatul respectiv nu este casatorit, si din ce am inteles este intradevar "pe trend" asculta rock, metal, fumeaza, etc...cat despre el nu stiu nici mai mult nici mai putin decat ca il cheama "adi"...nu stiu nume e familie, adresa, numar de telefon, ocupatie, nimic... in ultimele zile cred ca a stat departe de el, pentru ca a tot fost la catarat, la munte.Insa nu o pot controla peste tot, imi este cam imposibil sa o am mereu sub stricta supraveghere.
iar eu nu am timp sa ies cu ea...si nici nu cred ca ii face placere sa fie vazuta cu mine in locuri publice. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| mariaz wrote:.Ei ii place foarte mult sa mearga pe munte cu cortul, ii plac drumetiile, insa eu si cu sotul meu nu suntem niste firi sportive.
mariaz wrote: iar eu nu am timp sa ies cu ea...si nici nu cred ca ii face placere sa fie vazuta cu mine in locuri publice.
nu am vrut sa intervin,dar acum pur si simplu nu ma pot abtine....nu ai timp???e imposibil asa ceva,un lucru de neiertat ca o mama,un parinte sa nu isi faca timp pentru copii.da,stiu,ai mei sunt mici inca....poate ar trebui sa tac ca nu stiu ce ma asteapta,dar doare mult si pentru copil... nici mie nu imi place fotbalul,dar merg in parc si ma joc cu cu mingea cu copii,ca lor le place.... apropie-te de ea,fa tu primul pas si o recuperezi.... |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| No comment! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| mariaz wrote:hm...nu barbatul respectiv nu este casatorit, si din ce am inteles este intradevar "pe trend" asculta rock, metal, fumeaza, etc...cat despre el nu stiu nici mai mult nici mai putin decat ca il cheama "adi"...nu stiu nume e familie, adresa, numar de telefon, ocupatie, nimic... in ultimele zile cred ca a stat departe de el, pentru ca a tot fost la catarat, la munte.Insa nu o pot controla peste tot, imi este cam imposibil sa o am mereu sub stricta supraveghere.
iar eu nu am timp sa ies cu ea...si nici nu cred ca ii face placere sa fie vazuta cu mine in locuri publice.
Cu mentalitatea asta a ta,fiica ta sufera si din aceasta cauza cauta printr-e straini sa compenseze lipsa atentiei,iubirii din partea voastra a parintilor... si in naivitatea ei este o prada usoara pentru pedofilul ala ....veti nevoie de un psiholog de urgenta!Asta pana nu e prea tarziu,fereasca Dumnezeu de un viol sau mai rau sa fie vanduta.... |
|

Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| mariaz wrote:hm...nu barbatul respectiv nu este casatorit, si din ce am inteles este intradevar "pe trend" asculta rock, metal, fumeaza, etc...cat despre el nu stiu nici mai mult nici mai putin decat ca il cheama "adi"...nu stiu nume e familie, adresa, numar de telefon, ocupatie, nimic... in ultimele zile cred ca a stat departe de el, pentru ca a tot fost la catarat, la munte.Insa nu o pot controla peste tot, imi este cam imposibil sa o am mereu sub stricta supraveghere.
iar eu nu am timp sa ies cu ea...si nici nu cred ca ii face placere sa fie vazuta cu mine in locuri publice. Esti sigura ca nu este casatorit ?De unde stii acest aspect , cand asa cum spui nu stii nici macar cum il cheama sau alte detalii despre el. Asa cum au mai spus si fetele cred ca incurcati un picut gravitatea problemelor.Consider ca cea mai mare si mai grava este relatia cu acest barbat, chiar si necasatorit, dar totusi are 34-35 de ani iar fata voastra doar 14. Cum poti sa spui ca nu ai timp sa-l petreci cu fata ta.Mai ales cand stii ca are probleme.Asa cum spunea si Fluturas trebuie sa ne facem timp pentru ei si activitatile lor chiar daca noua nu ne plac -la fel si eu Mihnea se duce la Karate , nici mie nu-mi place , dar il insotesc mai mereu la fel si in parc .Prioritatea ta numarul unu este copilul si apoi restul.Incearca sa te apropii de ea, sa discutati , sa va gasiti macar ceva care sa va placa la amandoua .De exemplu iesiti la cumparaturi impreuna , nu cred ca te-ar refuza , si apoi la o inghetata sau la un film si tot asa.Seara de exemplu puteti sa iesiti in toti trei la o terasa. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Incredibil...ma duc la tricotat Fiecare face ce branza vrea cu copii lor |
|

Inregistrat: 6/26/2007 Mesaje: 6054
| t-mihaela wrote:Incredibil...ma duc la tricotat  Fiecare face ce branza vrea cu copii lor Cine m-o fi pus sa intru aici? Mi-am stricat un pic cheful pe ziua de azi... De vina sunt eu ca mi-am pierdut croseta, altfel, faceam ca Mihaela!!!
Fii-mea ieri calarea o masinuta a lui Flavio si are 12 ani... La noi, PANA ACUM, cam ce zic eu e lege...mai vedem pe viitor, dar cred ca nu se va ajunge niciodata la lucruri asa de grave...Si eu am fumat la 15 ani si la 18 m-am lasat, si eu am fost rebela, si chiar imi pare rau ca mama nu m-a controlat mai mult. Eu o sa fiu cu un pas in urma ei... N-am intrat sa vb de mine si de fii-mea, eu chiar nu stiu ce sfaturi sa dau in cazul asta. Mi se pare foarte grav. |
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Hai sa zic si eu cateva cuvinte, mai cu seama ca sunt in "problema", avand un baiat de 17 ani. Abordarea adolescentului este o problema foarte complexa si diferita de la familie la familie, de la individ la individ. La aceasta varsta, copiii nu mai vor compania parintilor, oricat de apropiati ar fi fost pana atunci. Se simt chiar rusinati daca apar undeva cu mama sau tata. De aceea cred ca este imposibil ca Mariaz sa aiba succes daca ar vrea, de pilda, sa mearga cu fiica ei pe munte. Noi am acordat o mare atentie relatiei de prietenie cu copiii si totul a mers struna pana pe la 14 ani, sa zic. Apoi, odata cu intrarea la liceu, fiul nostru si-a facut propriul cerc de prieteni , diferit de vederile noastre (normal!), asculta altfel de muzica, duce altfel de discutii, are altfel de distractii. Toate acestea le vad ca firesti, caci fac parte din procesul de desprindere de familie, ca sa zic asa. Insa participarea noastra la viata lui este privita cu neplacere, chiar cu o ostilitate frumos ambalata. Fiul nostru nu ne sfideaza, nu ridica tonul, nu spune "nu vreau", dar toate acestea sunt un rod al muncii sustinute de 14 ani si al atitudinii ferme de dupa aceea. El a asimilat supunerea fata de autoritatea noastra si asta este, deocamdat, colacul de salvare. Am vazut , insa, la sedintele de la scoala, multi, prea multi parinti deceptionati, neajutorati, debusolati, la fel cum e Mariaz acum. Sper ca Domnul sa ne ajute sa facem fatza in continuare situatiei si sa putem fi sprijinul intelept de care el are nevoie, chiar si atunci cand trebuie sa interzicem ceva. Ne mai asteapta inca patru copii diferiti de el pe care va trebui sa-i trecem puntea catre viata de adult. Cazul in discutie este unul grav, se pare ca sunt rupte firele de dragoste si incredere cu care s-ar putea ajunge la sufletul acelei fete si eu cred ca ele au fost rupte, pe nesimtite, cu mult timp in urma. Poate o terta persoana, de incredere, din anturajul familiei, sa poata gasi o cale. Nu-mi pot imagina cum as proceda eu, sper sa nu ajung in asa o situatie. |
|
| intradevar se simte rusinata de fiecare data cand mergem undeva impreuna.Singura persoana apropiata de ea ar fi un prieten de familie, de o varsta cu noi, ba chiar putin mai mare.Cu el merge la munte, la catarat si peste tot, insa stiu ca este foarte epropiat de ea si chiar daca ea i-ar zice ceva ce noi nu stim, el nu ne-ar spune.
|
|

Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Chiar daca nu va spune, poate fi un factor de echilibru, daca este de buna-credinta. Discretia este esentiala in astfel de situatii. |
|
| nu stiu ce sa mai fac....acum a inceput sa planga...nu vrea sa imi spuna de ce. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Maria, poate ca ai un serviciu cate te solicita, poate nu vrea sa mearga nicaieri cu voi, dar formati un grup de prieteni si faceti-va timp pentru ea...Sper din tot sufletul sa nu fie nimic grav, poate iti va spune cand va fi pregatita... |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/23/2011 Mesaje: 101
| De ce nu incerci o abordare cu "nenea" maturu'? Inteleg curentul asta emo, dar la varsta lui, emo much strica...celorlalti mai tineri, ca el nu are decat sa ramana un ratat.
|
|
|