Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2389
|
Da |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 9/15/2016 Mesaje: 3
| hosy wrote:
In primul rand felicitari pentru topic. Super, imi place! stiu ca e postare mai veche.M-am tot gandit si eu al aceasta problema si nu prea sunt de acord cu rezolvarea. avand in vedere ca funiile sunt neregulate, deci focul nu arde constant, nu am certitudinea ca se intalnesc la mijloc, cele doua focuri. Ca arde in juma de ora, da, dar nu se intalnesc la mijloc, deci, degeaba aprindem a doua funie la capete si la mijloc, ca nu vor arde in 15 minute, si nici macar in acelasi timp. adica se vor consuma in doi timpi diferiti. ar fi valabila rezolvarea daca funiile ar arde constant si atunci ar fi mai simplu.prima o ardem la ambele capete, si a doua o impartim in patru si ardem un sfert, sau jumate la ambele capetem Ce zici? Mi-a parut bine! (Bogdan Hosu)
DOmnul Bogdan Hosu are perfecta dreptate. Raspunsul la problema este urmatorul: Dam foc la trei capete deodata. Dupa ce sfoara ce la sfoara, care are ambele capete aprinse, se intalnesc flacarile timpul este de jumatate de ora. Dar si din cea de-a doua a ars jumatate de ora, moment in care dam foc si la celalalt capat al ei. Cand se intalnesc flacarile la cea de-a doua sfoara a trecut un sfert de ora care impreuna cu jumatatea de ora fac trei sferturi de ora. |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 9/15/2016 Mesaje: 3
| roxinthya wrote:
puterile lui 2?
Regula este orice sir crescator. |