Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| O problema pentru copiii de clasa I :
Doua femei locuiesc la etajul 8 al aceluias bloc. Dimineata ele iau liftul de la etajul 8 si coboara pana la parter, dupa care pleaca la servici. Seara, cand se intorc de la serviciu (nu in acelasi timp), una dintre ele ia liftul de la parter pana la etajul 8, iar cealalta ia liftul de la parter pana la etajul 5 si urca celelalte 3 etaje pe joc. De ce? |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22796
| E MICA DE INALTIME, NU AJUNGE LA BUTONUL CU NR. 8 |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 2387
| bereea wrote:E MICA DE INALTIME, NU AJUNGE LA BUTONUL CU NR. 8 Corect. |
|

| Ma simt usurata...am avut emotii |
|

| Propun o "problema " amuzanta, sa ne mai destindem:
Ce/cine cantareste dimineata 400 kg, la amiaza 200 kg , iar seara abia 1kg?
|
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/1/2011 Mesaje: 805
| Boul, porcul si puiul, adica sotul...... scoala boule sa mergi la servici, ia si mananca porcule , hai in pat puiule. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| |
|

| iasmina_ioana wrote:Boul, porcul si puiul, adica sotul...... scoala boule sa mergi la servici, ia si mananca porcule , hai in pat puiule.
|
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/12/2013 Mesaje: 8
| bereea wrote:Irinutza, nu este acesta raspunsul.Il pun eu, dar , te rog, sa pui tu urmatoarea problema, ok?
Raspunsul:daca la prima sfoara dam foc la ambele capete , sfoara ar trebui sa arda in 30 de minute, pentru ca focul se intalneste la mijloc. la a doua funie dam foc la capete , dar si la mijloc, astefl ca arde in 15 minute. Deci, 30 + 15 =45
In primul rand felicitari pentru topic. Super, imi place! stiu ca e postare mai veche.M-am tot gandit si eu al aceasta problema si nu prea sunt de acord cu rezolvarea. avand in vedere ca funiile sunt neregulate, deci focul nu arde constant, nu am certitudinea ca se intalnesc la mijloc, cele doua focuri. Ca arde in juma de ora, da, dar nu se intalnesc la mijloc, deci, degeaba aprindem a doua funie la capete si la mijloc, ca nu vor arde in 15 minute, si nici macar in acelasi timp. adica se vor consuma in doi timpi diferiti. ar fi valabila rezolvarea daca funiile ar arde constant si atunci ar fi mai simplu.prima o ardem la ambele capete, si a doua o impartim in patru si ardem un sfert, sau jumate la ambele capetem Ce zici? Mi-a parut bine! (Bogdan Hosu) |
|

| bereea wrote:Maria, nu este si parerea mea, consider corect raspunsul dat de Mamiemi
cinderella, a facut doar presupuneri, nu a dat un raspuns exact
Raspunsul ar fi urmatorul (daca imi permiteti). Primul s-a gandit asa: "Daca scoteam o bila alba, iar al treilea nu a stiut ce bila a scos, atunci al doilea stia sigur ca a scos o neagra. Dar nu a stiut.Deci am scos o bila neagra" asta cred ca ar fi destul de exact. Adevarul e ca m-am ajutat de raspunsurile voastre. deci, nu am rezolvat-o singur. (Bogdan Hosu) - problema cu trei bile negre si doua albe, postare mai veche |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Bogdan, cati ani ai? |
|

| Ange blanc wrote:Bogdan, cati ani ai?
25 |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| Multi inainte. |
|

| multumesc, la fel! |
|

| Cinderella wrote:Intr-un oras exista un orologiu cu gong care bate la ora fixa.Intre bataile ceasului e acelasi interval. De exemplu,la ora cinci ceasul bate de cinci ori, intr-un interval de 5 secunde. In cate secunde bate ceasul la ora 9?
explicati-mi si mie, cum bate orologiul la 5 de 5 ori in 5 secunde si la 9 in 10 secunde ?! (ar fi bine sa si explicati raspunsurile, ca poate unii, cum ar fi EU, sunt mai grei de cap, sau...o fi ora tarzie la care urmaresc forumul?) eu as zice ca la 5 bate in 4 secunde iar la 9 in 8. |
|
|