Probleme de legislatie.
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Miri
Scris: Friday, March 10, 2006 1:36 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Eu am o problema de legislatie,poate ma ajutati.
Daca o persoana este accidentata usor de o masina, pe teritoriul altui stat,pe teritoriul tarii noastre poate intreprinde vreun demers juridic pentru a obtine ceva?
Mentionez ca nu exista declaratii, nici un proces verbal de la locul faptei,nu a intervenit politia,nu au fost decit consecinte minore(zgirieturi)si o spitalizare de scurta durata pentru investigatii suplimentare.
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 1:37 PM
Nivel

Si fiindca toate ati fost mai mult decit dragute si pentru ca va simt aproape,ma simt datoare cu un raspuns:noi ne aflam in situatia de mai sus!banghead

Accidentul a avut loc in Germania,anul trecut ,in mai.
La plecarea de pe loc,in marsarier,sotul meu a dat peste o persoana care se afla in spatele masinii(ce facea acolo,numai Dumnezeu stie,pentru ca toti ceilalti erau pe cimp).A oprit masina,a dus accidentatul la spital,5 zile spitalizare,s-au despartit in conditii amiabile,avind in vedere ca persoana respectiva a recunoscut ca era vinovata,motivind ca nu stia de ce se afla acolo(?????)........
Acum am primit citatie la politie,tocmai in judetul Sibiu.
De ce?
Habar nu avem!
Ceva idei aveti?
Inca o data,multumesc mult pentru suportul moral pe care mi l-ati oferit!pupici pupici pupici
georgy_adinutza
Scris: Thursday, July 6, 2006 1:55 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
Miri wrote:
Si fiindca toate ati fost mai mult decit dragute si pentru ca va simt aproape,ma simt datoare cu un raspuns:noi ne aflam in situatia de mai sus!banghead

Accidentul a avut loc in Germania,anul trecut ,in mai.
La plecarea de pe loc,in marsarier,sotul meu a dat peste o persoana care se afla in spatele masinii(ce facea acolo,numai Dumnezeu stie,pentru ca toti ceilalti erau pe cimp).A oprit masina,a dus accidentatul la spital,5 zile spitalizare,s-au despartit in conditii amiabile,avind in vedere ca persoana respectiva a recunoscut ca era vinovata,motivind ca nu stia de ce se afla acolo(?????)........
Acum am primit citatie la politie,tocmai in judetul Sibiu.
De ce?
Habar nu avem!

Ceva idei aveti?
Inca o data,multumesc mult pentru suportul moral pe care mi l-ati oferit!pupici pupici pupici

miri , imi pare foarte rau ptr ceea ce vi sa intamplat si ptr faptul ca trebuie sa treceti prin asa ceva banghead banghead banghead

nu iti pot spune nimik , deoarece consider ca fiecare tara are legile ei . Dar daca ai primit citatie de la Politia din Sibiu , s-ar putea ca persoana respectiva sa fie din Sibiu si eventual dupa legile noastre , banuiesc ca o sa va dea o amenda probabil si cum e politia noastra ,.....o sa va spuna sa incercati sa va intelegeti cu persoana respectiva ....
banghead banghead banghead
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:09 PM
Nivel

Multumesc de raspuns,Georgy!Probabil ca pentru un "aranjament "suntem chemati la cuca macaii!
Da ,persoana este cetatean roman!
Kiki
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:30 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu nu am cine stie ce cunostinte in domeniu, dar ma intreb: de ce mama naibii a asteptat un an de zile ca sa va dea in judecata? In chestiile astea nu se aplica ceva de genul cum e cu operatiile medicale? Adica in ceea ce priveste o operatie ai dreptul legal sa o contesti in 6 luni, dupa 6 luni, la revedere. Nu s-o aplica si in situatia asta ceva asemanator?

Miri, nu ati mers la un avocat sa intrebati?
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:33 PM
Nivel

Kiki wrote:
Eu nu am cine stie ce cunostinte in domeniu, dar ma intreb: de ce mama naibii a asteptat un an de zile ca sa va dea in judecata? In chestiile astea nu se aplica ceva de genul cum e cu operatiile medicale? Adica in ceea ce priveste o operatie ai dreptul legal sa o contesti in 6 luni, dupa 6 luni, la revedere. Nu s-o aplica si in situatia asta ceva asemanator?

Miri, nu ati mers la un avocat sa intrebati?

Exact asta ne intrebam si noi,de ce a asteptat un an de zile?oare
Kiki,nu doar ca am mers la un avocat,dar am si angajat unul,care luni se va duce impreuna cu sotul meu, la Politie.

Pai de aia eram asa de disperata cind am vazut citatia,ca nu stiam incotro sa o apuc,dar acum lucrurile incep sa se mai aseze.
Oricum,primul pas l-am facut, prin angajarea avocatului.Eu zic ca e si cel mai important!
lori16ro
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:35 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
eu zic inainte de a te duce sa te documentezi f bine ( de la un politist, avocat) ca sa nu mearga la intimidare, si banuiesc ca plingerile astea se depun intr-un anumit timp nu cind iti aduci aminte mai ales ca nu a patit nimic. grav .........
( stau si ma gindesc sa nu trebuiasca platita spitalizarea)
mult succes,
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:38 PM
Nivel

lori16ro wrote:

( stau si ma gindesc sa nu trebuiasca platita spitalizarea)
mult succes,

Lori,spitalizarea a fost suportata de catre patronii la care lucra sotul meu,nu se pune problema sa plateasca nimic!nu
Kiki
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:39 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Miri wrote:

Exact asta ne intrebam si noi,de ce a asteptat un an de zile?oare
Kiki,nu doar ca am mers la un avocat,dar am si angajat unul,care luni se va duce impreuna cu sotul meu, la Politie.

Pai de aia eram asa de disperata cind am vazut citatia,ca nu stiam incotro sa o apuc,dar acum lucrurile incep sa se mai aseze.
Oricum,primul pas l-am facut, prin angajarea avocatului.Eu zic ca e si cel mai important!

Asa este Miri, sa iei un avocat e foarte bine (doar pe partea financiara, cam rau). Sa dea Domnu' sa gaseasca solutia cea mai buna ca sa scapati de necaz. Ma gandesc ca nenea ala are ceva nevoie de bani si s-a gandit sa-i faca pe seama accidentului de anul trecut. Rusine!
cute_babies_of_mine
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:43 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Miri, cu avocatu-n dinti si Dumnezeu in suflet, mergeti inainte! Nu vad ce ar putea cere nenea ala, mai ales dupa un an! Cu spitalizarea platita, recunoscand ca e ok... Poate e mai mare sperietura, Miri! Poate nu e mare lucru... Cel putin asa sper!
Sa ne tii la curent!
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:53 PM
Nivel

Hai sa va spun ca ....nenea e ,de fapt,o tanti!
Care a fost foarte mutumita de cum a fost tratata in spital,a recunoscut ca nu ar fi avut niciodata bani sa-si faca atitea investigatii cite i-au facut aia,a stat apoi si la cumnata mea acasa,nu a avut niciun fel de pretentii!Atunci!nu
Dar acum...

Kiki,la ora actuala chiar ca nu mai conteaza cit costa avocatul,avind in vedere ca ne-a mai linistit!
Lenus,acum ,dupa ce v-am implicat in problema mea,cum sa nu va tin la curent?Doar ca noutati voi avea abia luni seara!uff
Alina
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:54 PM
Nivel

Inregistrat: 3/27/2006
cute_baby_of_mine wrote:
Miri, cu avocatu-n dinti si Dumnezeu in suflet, mergeti inainte! Nu vad ce ar putea cere nenea ala, mai ales dupa un an! Cu spitalizarea platita, recunoscand ca e ok... Poate e mai mare sperietura, Miri! Poate nu e mare lucru... Cel putin asa sper!
Sa ne tii la curent!

Sunt total de acord cu ce a scris Elena.
Miri, capul sus, nu poate fi nimic grav, il voi intreba si pe sotul meu care e absolvent de Drept (Administratie Publica, de fapt, dar a avut o gramada de cursuri de legislatie).
Te pup si nu te lasa.
codruta
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:56 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Miri, mie mi se pare cam absurda situatiauff Nu stiu ce-i trebuie omului dupa un an de zile dar nu cred ca are sanse sa obtina ceva, cu atat mai mult cu cat aveti deja un avocat. Cred ca incearca sa va intimideze sau, cum au zis si fetele sa scoate ceva bani.in afara de nervii pe care i-ai consumat deja nu cred ca merita sa te mai stresezi cu problema asta. bucura-te de sara si da-l in colo de nesimtitsic
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:57 PM
Nivel

Alina,iti multumesc pentru incurajari.
Nu ma las eu cu una cu doua,doar dupa primul impact ,cind am vazut citatia,am crezut ca ma prabusesc...
Acum ne-am revenit si daca e razboi...pai sa luptam!ras
Miri
Scris: Thursday, July 6, 2006 2:59 PM
Nivel

Codruta,probabil ca bani vrea sa obtina,dar sa vedem si pe ca baza ii cere!
Ca doar nu am descoperit o comoara,de anul trecut si pina acum,pe care sa o impartim!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.