Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Azi am fost la Dr sa o vada pe Kari si dupa cate i-am explicat ce simptome: 6 scaune pe zi cu mucus si nedigerate, ne-a zis ca s-ar putea sa aiba un microb, si ne-e dat sa luam: Sumetrolim 5 ml la 12 ore Debridat 5 ml la 8 ore Smecta 1 pliculet / zi dizolvat in 40 ml ceai de menta Maine mergem sa ducem la laborator, proba de analize 2 cu urina , 2 cu scaune , si dupa ce luam rezultatul, ne da alt tratament daca e nevoie, dar pana atunci sa iau ce mi-a prescris + regim: fara fructe crude , doar mare coapte , banane oparite, orez fiert , supa de morcovi, etc. Aaa si o sa cer sa ii faca si exudatul... Speram sa fie totul bine ca mititica a slabit in jur de 400 de grame si nu e in regula
Voi ce fel de mancare le-ati dat de regim ,, ca acum nu prea mai vrea sa manance...morcovi fierti cu orez . Cand am mai avut probleme cu ea la 8 luni, aproape similare o pacaleam cu mancarea de regim, dar acum nu mai stiu ce sa-i dau |
|

Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14389
| Multa sanatate micutei tale. Cand a avut Alexia diaree, mi-a sfatuit Alina sa-i dau orez cu mere la cuptor. Iese foarte bun si l-a papat destul de bine.
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Pune glucoza in orice mancare de regim, iti va manca sigur, chiar si in supa de morcovi. Oana are dreptate, marul cu orez la cuptor e delicios. Uite, s-a mai discutat aici de Remedii Multa sanatate. |
|

| Multumesc Kali, Alina Alina , si cum fac merele cu orez la cuptor? E o reteta anume? Eu acum am bagat 2 mere la cuptor si am fiert oreaz separat |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Taty, daca i-ai dat Sumetrolin inainte de aduce proble, eu stiu ca degeaba le duci.Probele trebuie duse inainte de a-i administra copilul orice lat emdicament, pt.a nu influenta rezultatul analizelor.
Insanatosire grabnica ! |
|

| taty wrote:Voi ce fel de mancare le-ati dat de regim ,, ca acum nu prea mai vrea sa manance...morcovi fierti cu orez  . Cand am mai avut probleme cu ea la 8 luni, aproape similare o pacaleam cu mancarea de regim, dar acum nu mai stiu ce sa-i dau
NU FRUCTE NU LACTATE NU lapte obisnuit, ci lapte delactozat, noi am folosit timp de 7 zile Humana Hn, pe care l-a acceptat foarte bine. Morcovi, orez, branzica, fara smanatana, fara iaurt, fara banana. Smecta Electrolyt Mucilagiu de orez, apa de orez pusa in loc de apa la prepararea biberonului+3-4 masuri de cereale de orez. Carne cu morcovi Carne cu orez Hidratare suficienta, ca prin diaree se poate deshidrata copilul (de aceea se recomada un remineralizant- noi am folosit Electrolyt Humana).
Daca nu are vreun microb, in maxim 10 zile ar trebui sa fie pusa pe picioare.Greutatea pierduta o va recupera de indata ce organismul se va simti mai bine!
Pupicutzi ! |
|

| Mersi mult Stele ! Pai kklici am luat deja de aseara si de dimineata, am fost inspirata, plus ca pana la ora asta nu i-am dat decat debridat, incep cu Sumetrolim de la 10 seara ca e la 12 ore. Daca i-am dat Debridat ii mai iau alta proba? Ca imi trebuie 2., si nu l-as mai pastra si pe ala de aseara . |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Kari, multa sanatate! |
|

| Ar fi fost bine sa nu-i fi dat nimic-nimic.Cred ca cel mai bine este sa suni la laborator (nu medicul de familie) si sa le intebi pe fetele de acolo daca e ok daca i-ai dat deja cutare si cutare.Le explici repejor la tel ce i-ai dat si pt.ce i-ai dat, cat si probele pe care trebuie sa le duci si pt.ce le duci.Sigur ele te vor indruma mult mai bine.
Sanatate multa si...cacalici de beton ! |
|

| Taki multumim la fel.
Stele, multumesc de info... |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Sanatate multa Karina !!! Fa-te repejor bine si papa multa mancarica ca sa pui pe tine 2*cat ai dat jos , ca l-am vazut pe Mosul pe la tine pe langa geam si daca te gaseste bolnavioara ....s-ar putea sa nu fiu ff bucuros !!! Asa ca papa repede ce iti da mamica , ca sa te faci repede bine !!
si sanatate multa !! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Karinuta, sanatate multa!
|
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Sanatate multa, Karinuta scumpa. Sa te faci repede bine. Sa dea Dumnezeu sa nu fie vorba de niciun fel de microb, taty. Ai reusit pana la urma sa ii dai sa pape ceva de "regim" astazi? |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| taty wrote:Alina , si cum fac merele cu orez la cuptor? E o reteta anume? Eu acum am bagat 2 mere la cuptor si am fiert oreaz separat  [/b]
Fierbi putin orez, apoi razi doua sau mai multe mere, zahar o lingura sau glucoza, o linguita de unt si le pupi la cuptor. |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| am citit chiar zilele trecute pe un alt forum (ca, na, mai umbla omu' si aiurea! ) despre o astfel de problema si iti reproduc un mesaj al unei mamici care se confrunta cu o asemenea problema (sper ca am voie... nu dau nume si alte detalii, poate te ajuta numai problema descrisa):
".trebuie sa te sperii doar daca scaunul miroase urat.......a medicament ......atunci este vb de un virus.eu am patit la fel si i-am dat doar smecta si lapte de regim.........si am ajuns cu el la spital.avea un virus.......rotavirus......si am inteles ca e o epidemie acum."
santate piticutei si sa luati in considerare si aceasta posibilitate. desi sper sa nu aveti nimic.
|
|
|