Probleme cu colegii
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, May 10, 2012 3:15 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Ce faceti daca dupa toate incercarile totusi copilul vostru nu reuseste sa se integreze in colectivul clasei, nu reuseste sa isi faca prieteni si se simte mereu stingher, mai ales in pauze?
bereea
Scris: Thursday, May 10, 2012 8:42 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
La noi nu e cazul, nu stiu ce sa spun.
kali
Scris: Tuesday, November 27, 2012 5:13 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
AdrianaC wrote:
Ce faceti daca dupa toate incercarile totusi copilul vostru nu reuseste sa se integreze in colectivul clasei, nu reuseste sa isi faca prieteni si se simte mereu stingher, mai ales in pauze?

Atunci probabil ca problema e a copilului - ori are probleme de socializare/relationare, ori... altceva. In mod normal mi se pare putin probabil sa nu-si faca nici macar un prieten.
shirel
Scris: Tuesday, November 27, 2012 6:46 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eden nu este tipul de copil care este prietenoasa cu toti copii este foarte selectiva cand isi alege prieteni apropiati dar nu este un copil care nu are deloc prieteni.Copii o iubesc foarte mult totii in general si baieti si fete fiind un copil care-i ajuta mult pe cei din jur nu stiu este foarte apreciata in clasa ei.In pauze la inceput nu prea iesea nici ea fiind are mai mereu nevoie de ceva timp de acomodare vorbesc de o zi ,doua ,trei.Avea motivul ei bine intemeiat cand a fost intrebata de ce nu iese in pauza in curte si a spus ca este foarte mare aglomeratie si multa galagie sic ras .Astazi iese in pauza fara probleme ,joaca sotron sic ras se da pe topogane si face parte din galagia si agitarea care este acolo.

Cu Oshry voi avea probleme sunt sigura fiind este mult mai rece are doi prieteni si atat .De obicei adora sa se joace singur ...dar sper ca pana la scoala mai are doi in care sa invetze sa fie mai sociabil.In schimb este foarte activ si participa la activitati cu copii fara probleme.

Vreau sa precizez ca clasa lui Eden au program foarte special exact ptr copii care sunt mai retrasi .Au activitati dupa ore (45 de minute )in grupuri mici de 4-5 elevi si care mereu sunt schimbati deci ca sa nu aiba incotro si sa trebuiasca sa comunice unul cu celalalt.imi place si apreciez mult aceasta ideea.Mai avem intalnirile obligatorii anuale in care fiecare elev invita acasa 6 colegi pe ccare-i alege invatatoarea tot ptr a avea ocazia de a se cunoaste si comunica unul cu celalalt .Asa se ajunge ca pana la urma toti se cunosc si devin prieteni unul cu altii.
t-mihaela
Scris: Tuesday, November 27, 2012 7:59 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/20/2008
L-as duce la psiholog, as suspecta ceva in neregula mai ales daca se trage din gene vorbarete si sociabile cum suntem noi.oare
Nicoleta C
Scris: Tuesday, November 27, 2012 10:27 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 2/9/2011
[quote=t-mihaela]Poate ca acel copil este mai inteligent decat media clasei si isi da seama de asta.Si din aceasta cauza ii trateaza cam de sus,crede ca restul nu merita atentia lui.Poate are dreptate,dar totusi din intreaga clasa macar cu 1-2sa se inteleaga sau macar un vecin sau ruda ceva.Sa macar in familie sa comunice bine.
kali
Scris: Wednesday, November 28, 2012 9:12 AM
Nivel

Problemele de relationare ale copilului sunt evidente cu multa inainte de varsta scolii. Prin urmare se presupune ca parintii au actionat deja si ca nu e o surpriza pentru nimeni reactia lui...

Shirel, parca vorbesti despre Alexia mea... pupa mama capricoarnele mature si responsabile!

Nicoleta, nici situatia expusa de tine nu e una fireasca iar copilul respectiv cu atat mai mult are nevoie de suport psihologic. O buba, ceva, exista, pentru ca un copil de 6-7 ani nu ajunge singur la concluzia ca e mai destept decat tot poporu' muritor si clar nu e o atitudine normala. Ce sa spun... cunosc personal 2 copii exceptional de inteligenti ( adica sunt uimitori, pe bune! ), care se detaseaza clar de restul clasei si care au o atitudine de genul celei expuse de tine, cu tot cu problemele de relationare si de comportament insa au, totusi, note de autism, problema asumata de toti cei din jur.
t-mihaela
Scris: Wednesday, November 28, 2012 3:29 PM
Nivel

Inregistrat: 6/20/2008
Nicoleta C wrote:
[quote=t-mihaela]Poate ca acel copil este mai inteligent decat media clasei si isi da seama de asta.Si din aceasta cauza ii trateaza cam de sus,crede ca restul nu merita atentia lui.Poate are dreptate,.

Eu ma intreb ce mama grijulie i-a insuflat copilului ideea ca el e printul in pai si restul e prostime...hmmm parca am dat peste cateva persoane asa la viata mea.Copilul nu se izoleaza nicioadata pe motiv ca e mai destept ca altii el nu merge atat de departe ,natura copilului e sa caute asocierea cu altii sa fie in grup de asta eliminare lui din grup pe diverse motve poate fi o tragedie .Plus un copil care face asta nu e inteligent si nici destept ci frustrat si nu-i ajuta la nimic in viata atitudinea asta .
mikaela
Scris: Wednesday, November 28, 2012 4:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
E posibil sa fie doar un copil timid, care necesita mai mult timp pt a cunoaste si a se obisnui cu mediul si ceilalti din jur. Daca nu a avut probleme de socializare inainte, nu are nevoie decat de mai multa incredere in el. Poate sa-si ocupe timpul in pauze cu ceva placut lui, care sa-l relaxeze, trebuie lucrat la castigarea increderii in sine si in ceilalti si mai ales nu trebuie criticat sau atacat. La fel de bine, e posibil sa fie o lipsa de compatibilitate intre el si ceilalti, nu musai ca unul e mai destept si arogant si nu se preteaza la a se juca cu ceilalti. Daca cineva e mai sensibil si prefera sa picteze in pauze decat sa sara si sa urle pe holuri sau sa bata mingea ca majoritatea, ceilalti il vad diferit, il catalogheaza si-l trateaza ca atare, facandu-i viata si mai urata iar el simtindu-se si mai stingher.
Fluturas
Scris: Wednesday, November 28, 2012 10:58 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
eu am avut probleme cu karina.3 ani de zile cat a fost in scoala,nicicum nu putea sa se acomodeze cu copiii din jurul ei.nu avea prietene,imi zicea de fete ca nu le place.in parc statea pe langa mine si cand o trimiteam la joaca imi zicea ca nu are cu cine sa se joace.eu trebuia sa o trimit la x sa se joace.in schimb anul acesta,am schimbat orasul,am schimbat scoala,am schimbat colegii...karina e super incantata...se intelege cu fetele,se joaca mult,se cauta una pe alta....parca nu o recunosc

cu darius nu am avut niciodata astfel de probleme...lukas e inca mic,pana acum il vad prietenos

si acum vorbind despre mine,ii dau dreptate la mikaela,pentru ca ,din cauza timiditatii,nici eu nu puteam sa ma acomodez in colectivitate
sousourel
Scris: Sunday, September 21, 2014 10:50 AM
Nivel

Inregistrat: 2/18/2006
Avem si noi problemele noaste. Insa, difera de la un mediu la altul. Asa ca nu pot pune cu siguranta, punctul pe i. Cred ca avem o problema de atitudine si de mediuuff Si probabil ca si eu am o contributieoare La 9 ani, si fiind in clasa a III-a, problema e cronica, sau spre cronicizare. Cel putin pana cand vom putea schimba mediul (rural spre urban). Am nevoie de niste idei practiceoare
kali
Scris: Sunday, September 21, 2014 12:25 PM
Nivel

Practic, nu-ti putem da idei atata timp cat nu stim concret care e problema.
Daca exista posibilitatea, muta-l. Presupun ca daca ati ajuns pana aici si e din ce in ce mai rau, pe viitor lucrurile nu se vor indrepta... dimpotriva.
shirel
Scris: Sunday, September 21, 2014 8:45 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
sousourel wrote:
Avem si noi problemele noaste. Insa, difera de la un mediu la altul. Asa ca nu pot pune cu siguranta, punctul pe i. Cred ca avem o problema de atitudine si de mediuuff Si probabil ca si eu am o contributieoare La 9 ani, si fiind in clasa a III-a, problema e cronica, sau spre cronicizare. Cel putin pana cand vom putea schimba mediul (rural spre urban). Am nevoie de niste idei practiceoare

Incearca sa dai o mica petrecere sa spunem ptr baieti sau invite-i la un film plus pizza sa vizioneze impreuna.De multe ori noi suntem astia care trebuie sa ajutam copilul sa fie mai prietenos sau sa-si iasa din timiditatea lui.Trebuie cumva sa-l aducem in centrul atentiei clasei sau a unui grup si pe urma toti il vor cauta si va avea asa multi prieteni comuni.
bulibuli
Scris: Monday, September 22, 2014 9:38 AM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Treaba cu inteligenta, superioritatea si aroganta.. eu zic ca e invatata. Eu cred ca nevoia sociala a copilului, in mod natural, primeaza asupra celei de afirmare (spre deosebire de adult) si un copil destept (peste medie, zic) va prefera sa faca pe prostul si sa se maimutareasca din cand in cand, sau chiar sa faca mici obraznicii, numai sa se integreze, sa fie acceptat in colectiv. Timiditatea e deja alta problema si e greu de "lucrat" cu ea.. de multe ori nu este depasita nici la batranete, cred ca face parte din firea omului..
kali
Scris: Monday, September 22, 2014 10:40 AM
Nivel

bulibuli wrote:
Treaba cu inteligenta, superioritatea si aroganta.. eu zic ca e invatata. Eu cred ca nevoia sociala a copilului, in mod natural, primeaza asupra celei de afirmare (spre deosebire de adult) si un copil destept (peste medie, zic) va prefera sa faca pe prostul si sa se maimutareasca din cand in cand, sau chiar sa faca mici obraznicii, numai sa se integreze, sa fie acceptat in colectiv. ...

Te contrazic si asta numai din experienta.

Eric e un astfel de copil de foarte mic. E scris in adn-ul lui; nimeni nu l-a facut sa creada ca e buricul pamantului.

Se contrazice cu tine pana la extrem chiar daca e evident ca nu are dreptate, are un raspuns pentru toate - de multe ori inventat - niciodata nu recunoaste cand greseste sau ca nu stie. Da, se maimutareste si epateaza ca sa atraga atentia.

In mica lor lume baietii au alta notiune a ceea ce inseamna sa fii cool iar el crede ca prin asta isi castiga admiratori - are pe unii pe care i-a pacalit... pe altii, nu -, insa asa cum spui tu ca timiditatea sta in firea omului, asa sustin si eu ca aroganta sau superioritatea tine tot de personalitate.

Copiii sunt tot atat de diferiti ca si adultii si - am mai spus-o - nu intotdeauna primesti un copil croit pe tiparul tau. Uneori sunt atat de... altfel... incat pot fi o provocare si necesita tactici si strategii de abordare pe care nu ai fi crezut ca le-ai putea avea. Unii copii se cresc usor si se lasa modelati/influientati rapid iar asta nu e neaparat meritul parintilor... in schimb sunt si cazuri in care educarea si cresterea lor sunt o provocare si nu e neaparat vina parintilor ca nu le reuseste 100%.

Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.