Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Dyella am deschis topic cu problema ta...
Dyella wrote:Buna tuturor Mi-am retras copilul de la medicul de familie, iar la momentul retragerii a refuzat sa imi ofere o copie a fisei medicale si a rezultatelor de la analizele efectuate pe parcursul celor 2 ani si jumatate. Ce as putea face pentru a primi o copie cui sa ma adresez? Doresc sa precizez ca a zis ca-i cabinet particular si face ce vrea asa ca nu mi le da. Multumesc anticipat pentru raspuns.
|
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Foarte interesant. Nu am mai auzit asa ceva, dar Romania e tara tuturor posibilitatilor, asa ca... Cu siguranta lucrurile nu pot ramane asa, cred ca ar trebui sa mergi la Casa de Asigurari de Sanatate si sa reclami "patania" ta. Succes!!!!!!!!!! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Sau le iei cu fortza.Cand mergi la un control de rutina smulgi foaia din mana asistentei si ii mai dai si una in bot fara martori daca comenteaza.Este mai urat, necivilizat dar si daca reclami, ramai cu reclamatia in mana si cu multe drumuri facute degeaba.Plus cu o raguseala de pomina!
Si cu ocazia asta iti gasesti un alt medic mai de Doamne-ajuta!Sau dai spaga asistentei sa lucrezi mana in mana cu ea, faci copii dupa acte si apoi te muti la un alt medic.Stiu ca ideile mele nu sunt tocmai ortodoxe, dar ...rezolva problema !
|
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Nu-i rea nici varianta asta, . |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 7/24/2006 Mesaje: 88
| In cazul asta, trebuie facute copii dupa toate analizele pe care le duci la medic, sa le ai si tu acasa, adica eu. Chiar sapt trecuta mi-am facut analize si le-am scanat, sa le am si eu poate imi mai trebuiesc si la alt medic.
Va pupic, multa sanatate |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Noul medic de fam. trebuie sa-i ceara fisa medicala. Daca refuza sa o trimita, poti merge la casa de asigurari si sa reclami.
"Doresc sa precizez ca a zis ca-i cabinet particular si face ce vrea asa ca nu mi le da." Chiar daca spatiul(cabinetul) este propietatea ei, ti-a asigurat serviciile platite de stat(in calitate de medic de familie) si nu in regim particular. Este obligata sa trimita noului med. de fam.(dupa solicitarea acestuia) fisa medicala. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dyella, in mod normal doctorul nu are voie sa-ti dea tie fisa medicala. Daca te hotarasti sa te muti la un alt medic traseul e urmatorul: 1. Mai intai gasesti medicul la care vrei sa te muti; 2. Obtii acceptul scris al noului doctor ca te primeste ca si pacienta a lui incepand cu o anumita data(e un formular pe care trebuie sa scrie ambii doctori) 3. Cu acceptul respectiv te duci la vechiul doctor, il completeaza si acesta si abia apoi se face transferul fisei medicale.
Pt a transfera fisa medicala de la un doctor la altul sunt 2 cai: a)o trimite prin posta vechiul cabinet la celalat cabinet b)ti-o inmaneaza personal ca sa o predai tu noului doctor.
In ambele cazuri trebuie sa ramana o copie dupa fisa medicala si la cabinetul la care ai fost pana atunci. Mie mi s-a dat personal fisa sa-i fac si copie, am lasat buletinul acolo cat am facut copia.
In ceea ce priveste analizele, sfatul Elidei e bun. Si eu duc la doctor numai copii dupa rezultate, originalele le pastrez, iar daca este neaparat nevoie sa las originalele undeva(de ex la cresa) atunci imi fac si mie copii. |
|

Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mihaela are dreptate.Dupa ce medicul nou pe care il gasesti iti da acordul ca te accepta printre pacienti, medicul pe care l-ai avut este obligat sa-ti transfere fisa la medicul pentru care ai optat tu! Mult succes si sa ne spui daca ti-ai rezolvat problema. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Medicul meu de familie isi trece in calculator rezultatele analizelor, dupa care imi inmaneaza originalele, iar celalat medic la care am fost, ptr ca nu avea calculator, nota rezultatele in fisa, apoi imi dadea originalele mie. La endocrinologie unde merg din 2002, este cabinet particular si isi fac singuri copie(sunt dotati cu xerox), pe care o ataseaza la fisa si la fel: originalele mi le inmaneaza...... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| face abuz... |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Jhonny wrote:face abuz...
mie mi se pare ca ai intrat aici cu 2 scopuri precise:
1. sa faci reclama la cele doua site-uri 2. sa denigrezi medicii din romania
succes! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| Jhonny wrote:face abuz...
care-i scopul postarilor tale? eu nu inteleg prea multe, pt ca nu transmiti niciun fel de mesaj cu ele. ori iti faci publicitate in vreun site de la semnatura, ori site-urilor in sine (in regulamentul forumului reclama e interzisa), eventul iti place sa te stii cu postari la intamplare. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 1/28/2009 Mesaje: 55
| Nici pe mine nu ma mai mira nimic.Si eu mi-am schimbat medicul de familie de 2 ani de zile si tot asa mi-a facut.Motivul plecari de la ea a fost ca a refuzat sa imi dea o trimitere pentru un control la coloana la un alt doctor si colac peste pupaza ma spus si mamei mele ca am fost la ea sa cer trimiterea.Si cand am plecat definitiv de la ea a facut tot posibilu sa ma faca sa raman la ea in continuare.Am cerut negatie si mia dat tot ce am avut la ea.Absolut tot.Si ai mei vor sa plece de la ea dar inca nu au gasit medic de familie.Ia cerut mamaei mele de mai multe ori bani pe fata sa ii dea reteta si sa ii faca un control de rutina.
|
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Vai,se poate asa ceva?Ce rusine |
|
|