problema cu diminuarea unei rochii crosetate
Subiectul anterior · Subiectul urmator
loredanah
Scris: Saturday, July 26, 2014 3:37 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 7/26/2014
Buna ziua. Am o problema cu un model si nu pot deloc sa avansez.... As vrea parerea dv...
Am sa incerc sa explic altfel desi nu sunt prea familiarizata cu termenii romanesti(am invatat direct in fr). Iau un exemplu de 29 ochiuri si incep modelul:

1 rand =3ochiuri,1piciorus mare,3och,5 picioruse mici,3och,3p mari,3och,5pmici,3och,2p mari

2 rand=3och,1p mare,3p.mari(in cele 3och din rd precedent),3och,3p mici,3och,,3p mari,1ochi(deasupra 3p mari din rd prec),3p mari,3och,3p mici,,3och,3p mari,2p mari

3 rand=3och,1p mare,3och,3p mari,3och,1p mare(deasupra celor 3p mici prec),3och,3p mari,3och,1p mare(deasupra 1ochi rd prec),3och,3p mari,3och,1 p mare,3och,3p mari,3oc,2p mari

4 rand=1oc,2p mici,3oc,3p mari,1och(deasupra p mare rd prec),3p mari,3och,3p mici(deasupra3och+1p mare+3och rd prec),3och3p mari,1och,3p mari,3och,2 p mici

sau in fr:
1rg=3ml,1br,*3ml,1ms dans l’arceau,3ms,1ms dans l’arceau suivant,3ml,3br sous la ml du rg precedent* repeter*...* et terminer par 2br au lieu de 3

2rg=3ml,1br,*3br dans l’arceau,3ml,1ms dans l’arceau,1ms sur la bride et 1ms dans l’arc suivant,3ml,3br dans l,arc,1ml* ,repeter*..* et terminer par 2br

3rg=3ml,1br,*3ml,3br dans l’arc,3ml,1br sous la ml,3ml,3br dans l’arc,3ml,1br sur la ms centrale,repeter*...* et terminer par 1br

4rg=1ml,2ms,*3ml,3br dans l’arc,1ml,3br dans l’arc suivant,3ml,3ms*,repeter*..*
Multumesc frumos celor care vor fi sensibile la problema mea,mai ales ca nu pot continua din cauza asta. O zi frumoasa va doresc!
loredanah
Scris: Saturday, July 26, 2014 3:39 PM
Nivel

loredanah attached the following image(s):
img_1669.jpgimg_1668.jpgimg_1670.jpg

egenia
Scris: Saturday, July 26, 2014 8:23 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 4/21/2008
Loredanah, pentru a lucra fara "dureri de cap", poti sa faci o continuare a schemei.
Pe foi A4. . . cu atentie . . . Este bine ca atunci când lucrezi dupa schema noua sa te ghidezi cu rigla. Atunci când faci o pauza, sa-ti notezi rândul la care ai ramas.
Ti-am facut eu începutul si sper sa te ajute. Spor la lucru!

img
loredanah
Scris: Saturday, July 26, 2014 9:28 PM
Nivel

Multumesc foarte mult Egenia,am sa incerc sa fac in felul asta ....
Un week-end placut iti doresc...
inca o intrebare: dupa scaderi,cand nu mai ramane T sau X la capete si vine randul ochiurilor...cum termin randurile? Fac un T sau un X in loc de ochi °? Multumesc inca o data!
egenia
Scris: Saturday, July 26, 2014 10:04 PM
Nivel

Cu placere!
Marginea trebuie sa iasa cat mai uniform. De obicei se merge pe varianta piciorus scurt sau piciorus mare si se scade al doilea ochi. In timpul lucrului, daca ti se pare ca ceva nu este in ordine, modifici schema. Eu lucrez pe etape. Fac cateva rânduri si daca sunt multumita, continui.
Întotdeauna verific ceea ce-am facut pana in acel moment: dimensiunea lucrului si calitatea obiectului.
O seara placuta!
loredanah
Scris: Saturday, July 26, 2014 11:00 PM
Nivel

Sper sa reusesc modelul... In orice caz m-a ajutat sa « aud » parerea cuiva mai experimentat in domeniu.
O seara frumoasa va doresc ... Pe curand...
loredanah
Scris: Thursday, July 31, 2014 12:31 AM
Nivel

Din nou va deranjez Egenia...
Mi-am dat seama ca e putin incalcita pt mine scaderea asta,adica nu e o catastrofa ce am facut pana acum dar nu sunt multumita... Cel mai bine am inteles pana acum din diagrame si practica dar de data asta nu e suficient si ma tortureaza(ça dovada e ora la care va scriu). Fiindca uneori 2 oo suprapun un singur x si atunci taiatul simbolurilor e perturbat(ça si mine) si inaintand in scaderi ma trezesc cu TT langa XXX sau invers XXX langa TTT si se face o ingramadeala ,nu mai e modelul aerat...etc
E mult daca va cer o diagrama (+ celé 2ochiuri de legatura pe care nu le-am pus...déci trebuie sa desfac tot 10 cm)cu stiloul (cum am facut eu ) cu scaderile fiindca ma incurc? Asa sunt sigura ca odata rochia terminata ...am inteles si tehnica diminuarii intr-un model aerat! Sper ca pana la cresterea ochiurilor am inteles sistemul fiindca daca nu...e bai!
Astept raspunsul dv cu sufletul la gura...
egenia
Scris: Friday, August 1, 2014 8:20 AM
Nivel

Cu cea mai mare placere pot continua schema inceputa. Pentru mine este distractiv.
As dori sa stiu daca acele douasprezece rânduri se asaza bine.

Mai departe:
img
loredanah
Scris: Friday, February 20, 2015 11:48 AM
Nivel

Buna ziua .
Vroiam sa postez o poza cu rochia terminata dar nu mai imi aduc aminte cum trebuie sa fac pt a introduce imaginea ...
In plus cand am incercat de mai multe ori imi spune ca fisierul e prea mare Cray
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.