Nivel: Membru
Inregistrat: 12/17/2013 Mesaje: 1
| Buna ziua! Am o fetita de 8 ani si sambata trecuta am fost cu ea la ziua prieteni ei. Am observat ca nu prea a mancat,iar cand a venit tortul nu a vrut deloc,desi torturile sunt mancarea ei preferata.Mi s-a parut ca nici nu era in apele ei.Cauta sa stea ghemuita,nu prea s-a jucat,nu a alergat,radea dar parca nu era rasul ei..Si la un moment dat am luat-o deoparte sa o intreb ce are.Mai intai nu a vrut sa-mi spuna.Parca mai avea putin si o dadea in plans.Am presupus ca e de la cadouri.Sarbatorita a primit o papusa pe care ea si-o dorea foarte mult de ziua ei.Dar eu am preferat sa pastrez papusa aia ca sa i-o aduca Mosu'.In final a venit ea la mine sa-mi spuna ca o doare burtica.I-am facut masaj pe burtica aproape jumatate de ora,timp in care am intrebat-o de ce o doare.Mda e putin ciudat sa intrebi un copil de ce il doare nu stiu ce.Dar o intreb in sensul ca poate a mancat prea mult sau a mancat ceva care nu avea gust bun si poate era stricat.Nici nu stiam ce sa-i dau.Cand am vazut ca nu-i trece am zis fie ce-o fi.I-am bagat un supozitor cu paracetamol sa-i treaca macar durerea si daca aparea din nou mergeam la doctor.Dar nu i-a trecut nici de la Paracetamol..si atunci am inceput eu sa ma gandesc..Copilul meu se spala minutios pe maini,mancarea nu era stricata sau de tip fast food si singura afectiune comuna care mai ramanea pe lista si care da dureri de burtica si cu care m-am confruntat 3 ani este constipatia.Bine ca mama sarbatoritei avea supozitoare cu glicerina si i-am bagat repede unul.Dupa alta jumatate de ora a putut sa respire linistita.Mi-a zis si ca nu a mai facut de luni.Am calculat eu si deci era constipata de 5 zile! Cu problema asta m-am confruntat cand avea 2 ani si un pic,pana pe la 5 jumate.Si a fost chinul de pe lume! 3 ani imi facea numai cu supozitor.Nici nu le mai suporta.A avut febra acum 2 saptamani si urla ca imi prescrisese doctorita supozitor cu paracetamol din 8 in 8 ore. S-a reglat singura si pana sambata trecuta nu mai stiam ce e aia constipatie.De ce a aparut iar problema asta? Si ce minuni au mai aparut prin comert pentru constipatie? |
 Nivel: Membru
Inregistrat: 12/27/2013 Mesaje: 4
| Probabil a mancat ceva care sa o constipe in zilele acelea. Ca sa eviti pe viitor un astfel de episod incearca sa-i dai dimineata pe stomacul gol un suc de fructe facut in casa.Sau macar sa manance un fruct inainte de micul dejun si sa evite bananele, painea prajita, orezul.Daca se mai intampla sa se constipe ar fi bine sa o vada un medic, el stie cel mai bine ce medicamente sa-i prescrie.
Multa sanatate la puiut. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Alimentatia ajuta cel mai bine! Zilnic fructe,legume fresh,supica,ciorba,fructe,legume,de evitat carnea de porc,painea alba mai mult de 3 felii pe zi,de preferat cea cu seminte sau graham,stafidele,prunele uscate,compotul de prune,gutui,mere.Multa sanatate! |