Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17850
| Mamicile care nu alapteaza si folosesc biberoanele si laptele praf, ce parere au vis-a-vis de sterilizarea biberoanelor cu solutie de sterilizat?
- Solutia de sterilizat va ajuta sa dezinfectati biberoanele, tetinele si alte accesorii rapid, in circa 30 de minute, fara a necesita fierbere. - Dupa dezinfectare articolele nu necesita clatire, solutia nelasand nici un gust pe acestea. - Solutia preparata prin diluarea cu apa (2% concentratie) este valabila 24 de ore, timp in care puteti dezinfecta oricate articole este necesar.
Ati recomanda utilizarea solutiei de sterilizat? Voi ce solutie de sterilizat folositi, care este pretul unei astfel de solutii si cat timp va tine o sticla ? |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/25/2010 Mesaje: 1585
| am folosit-o si eu si am fost multumita , curata foarte bine tetinele , ceea ce nu se intampla prin fierbere, acum nu stiu cat este de indicata dar se folosea in maternitate. |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Nu am folosit niciodata la Stefi solutia de sterilizat cu toate ca stiam de ea . E super in vacante sau cand pleci pe undeva sa nu mai cari sterilizatorul dupa tine .Acum mi-as lua un flacon sa-l am in cazuri de nevoie . M-a derutat putin titlul topicului nu e complet si m-a dus cu gandul la altceva . |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Am folosit si eu solutie de la Chicco pentru suzeta si jucarii. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Mai buna e sterilizarea cu abur(cu sterilizatorul)si solutia aia e chimica,nu stiu cat de benefica copilului... |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| ingerash wrote:Mai buna e sterilizarea cu abur(cu sterilizatorul)si solutia aia e chimica,nu stiu cat de benefica copilului... Sunt si eu de aceeasi parere.Am folosit cu succes sterilizatorul,dura toata operatiunea vreo 6 minute(nu o jumatate de ora).Nu m-a tentat nici o specie de solutie,cu toate ca stiam ca exista.Am tot sterilizat la biberoane pana a inceput pitica sa mearga si deja punea manutzele peste tot,apoi in gura si deci nu mai avea rost sterilizarea. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 2/12/2007 Mesaje: 40
| Am folosit-o si am fost foarte multumita de ea, sterilizam atat biberoanele cat si suzetele, linguritele si batista bebelusului. |
|
 Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/18/2012 Mesaje: 153
| Eu am sterilizat biberoanele la microunde, intrun recipient special, cumparat din farmacie. Se turna putina apa in recipient, introduceam in micro si selectam vreo 7-8 minute micro. Sterilizare se facea prin abur.Mi se pare cea mai buna metoda. Am incercat prin fierbere, dar apa unde locuiesc e foarte dura si biberoanele ieseau albe . |
|

Inregistrat: 3/20/2013 Mesaje: 28
| Nu stiu cat de de actualitate este, dar eu sterilizez biberonul in modul clasic, de pe vremea lu' bunica... Pun apa la fiert, opresc dupa ce clocoteste, pun biberonul si ce mai am de sterilizat, las cateva minute si apoi scot si scurg pe un prosop uscat. Fac asta cam o data la 2 zile, in rest, il spal cu detergent de vase si cu bat de ala special pentru spalat sticle/biberoane si il clatesc f bine. N-am patit sa mi se imbolnaveasca fata...
Este si asta o varianta buna, totusi, chiar daca e invechita? (Inca mai folosesc biberonul, nu vrea sa scape la cel de dimineata si de seara...) |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Eu am sterilizat prin fierbere, chiar daca e apa f dura aici, puneam f f putin otet in apa si nu mai aveam probleme cu depunerile de calcar. Solutia de sterilizat o vad utila doar in concedii.. |
|
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| eu am folosit doar sterilizatorul cu aburi, fara solutii chimice. or fi bune, dar eu nu le-as folosi. cand am fost in vacanta o data si am uitat sterilizatorul acasa, ca deja oricum luasem jumate de casa cu mine, am pus biberoanele si sticlele in apa clocotita. a fost ok. sophie nu s-a imbolnavit niciodata cu metodele astea. |
|

Inregistrat: 1/1/2021 Mesaje: 52
| Eu am folosit un sterilizator si un incalzitor 2 X 1 marca RER capacitatea a 2 biberoane si sunt foarte multumita de el |
|
|