Printre straini....
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ira_tgr
Scris: Saturday, March 4, 2006 5:00 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/2/2007
eu nu prea am fost atasata de ai mei, oricum majoritatea copilariei mele am petrecut-o cu bunici, drept urmare am plecat de acasa cand aveam 15 ani, daca a fost greu? absolut, dar nu cred ca mi-a fost vreodata un dor de asta nebun de casa, logic ca imi este dor de ai mei, mai ales de fratele meu, in rest.... m-am obisnuit cu singuratatea, si nu-mi lipseste atat de mult casa parinteasca, sau alte atribute.....
oricum tin foarte mult la obiceiurile noastre, cel putin o data ep saptamana gatesc mancarea pur traditionala ruseasca, si ascult zilnic muzica ruseasca, care imi incanta sufletul pupici
taki
Scris: Saturday, March 4, 2006 5:28 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
ira_tgr wrote:
eu nu prea am fost atasata de ai mei, oricum majoritatea copilariei mele am petrecut-o cu bunici, drept urmare am plecat de acasa cand aveam 15 ani, daca a fost greu? absolut, dar nu cred ca mi-a fost vreodata un dor de asta nebun de casa, logic ca imi este dor de ai mei, mai ales de fratele meu, in rest.... m-am obisnuit cu singuratatea, si nu-mi lipseste atat de mult casa parinteasca, sau alte atribute.....
oricum tin foarte mult la obiceiurile noastre, cel putin o data ep saptamana gatesc mancarea pur traditionala ruseasca, si ascult zilnic muzica ruseasca, care imi incanta sufletul pupici

Apropo de muzica ruseasca sic , este o melodie veche cred ca se numeste " 1 suta de trandafiri "...tare imi place, o mai ascult aici cand ma duc la karaoke, il pun pe sot sa o cante ( ca el are voce ras ), dar o canta in varianta japoneza.
Melodia asta si Cathiusha ( daca nu am scris bine, imi cer scuze ) ma ung la suflet, chiar daca nu inteleg versurile.
ira_tgr
Scris: Saturday, March 4, 2006 5:34 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2007
taki wrote:

Apropo de muzica ruseasca sic , este o melodie veche cred ca se numeste " 1 suta de trandafiri "...tare imi place, o mai ascult aici cand ma duc la karaoke, il pun pe sot sa o cante ( ca el are voce ras ), dar o canta in varianta japoneza.
Melodia asta si Cathiusha ( daca nu am scris bine, imi cer scuze ) ma ung la suflet, chiar daca nu inteleg versurile.

nu e o suntte trandafiiri ci un milion de trandafiri, daca o gasesc ti-o trimit, si mie imi place mult yes
taki
Scris: Saturday, March 4, 2006 6:15 PM
Nivel

ira_tgr wrote:

nu e o suntte trandafiiri ci un milion de trandafiri, daca o gasesc ti-o trimit, si mie imi place mult yes

Scuze dar chiar nu stiu rusa..."1 milion de trandafiri, eu tie ti daruiesc"...pupici
stele_pe_cer
Scris: Saturday, March 4, 2006 7:55 PM
Nivel
Nivel: Senior

Deci, cu bebe e mai bine, decat fara.....ma refer cand vom pleca...eu sunt si foarte atasta de Matei, ca numai eu l-am crescut, si cred ca daca l-as lasa in tara, mi-as face o mie de griji, nu alta...desi stiu ca mama mea l-ar ingriji aprope tot la fel de bine ca si mine.

Va multumesc pentru sfaturi pupici ....

E cineva care a ajuns in tara straina cu copil mic, pentru a-mi souen cum s-a adaptat micutul la skimbarile majore?
Maria & Mario
Scris: Saturday, March 4, 2006 8:10 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Stele pe cer , nu iti fa atatea griji. Uite, noi am fost cu Maria in Romania cand ea avea 2 luni jumatate si aproape 4 kg. A zburat cu avinul fara absolut nici o problema. In romania era mult mai rece vremea decat aici , chiar la munte a si nins, la fel , nici o problema. In 3 saptamani state acolo au umblat peste tot, munte , parinti , rude , cu ea peste tot. Nu a fost absolut nici o problema. Calatoreste cu masina pe distantze destul de mari de la 2 saptamani. mai mult ii transmiti tu lui stare de neliniste daca tu esti stresata . El atata timp cat te are pe tine , e ok. Stiu ca pentru 5 nopti cinsicutiv am schmbat si casele si nua avut absolut nimik. pupici pupici

Plus ca Matei e mare deja.

Voi discutati si luati o decizie care sa va avantajeze pe voi. Voi stiti cum e cel mai bine pentru bebe si pt voi. Eu personal nu plec absolut nicaieri fara Maria. Sunt copii peste tot , si cresc oriunde ar fi ei. flower
stele_pe_cer
Scris: Saturday, March 4, 2006 8:45 PM
Nivel

Pentru a fi linistita, l-as lua pe Matei, dar imediat ma gandesc daca voi avea timp sid e cautarea unui job pentru mine si sot, si de cresterea copilului, si de instalare si de toate cele ce trebuie facute odata ajunsi in tara straina.Si de toate trebuie sa ma ocup eu, ca eu sunt aplicantul principal.In cazul asta, cateva zile m-as baza pe sot sa stea cu Matei, nu?Sa speram ca vor fi zile, nu saptamani pana ne gasim de lcuru, sau, pana atunci, poate gasim ceva online, si cand aterizam sa mergem la fix...dar, parca ar fi prea frumos.....
mammatilerik
Scris: Tuesday, March 7, 2006 4:21 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Ziua de azi am inceput-o cu stangu.
M-am certat un pic cu sotu - din tampenii ca de obicei...
El este un tip tare in gura...Adica ii place sa bla bla bla...mult.
Eu sunt opusa...Ma poti rani cel mai usor cu doar cateva cuvinte..

Nu va zic ce mi-a zis....ca ma apuca iar plansul....
Adica ce mai....A zis ca daca nu imi convine..sa imi fac bagajul,si sa plec inapoi in tara...dar ca Erik va ramane aici cu el.
Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare.
Cred ca ma intelegeti nu?

Ma rog...acum am depasit momentul...dar cuvintele lui (chiar daca spuse la suparare)...inca ma mai inteapa in inima.plans

Si eu ca sa ma aerisesc...l-am luat pe Erik in masina si am plecat la plimbare.
Nu va zic ca am ajuns in shoppingsenter...si "de suparare" mi-am facut cadou o pereche sandale si o geanta aurii....ras ras

Maria & Mario
Scris: Tuesday, March 7, 2006 5:48 PM
Nivel

mam,sa le porti sanatoase , ca esti o frumusica. Nu te mai uita in " gura lupului " ca e ..... numai gura de el. Si al meu turuie vrute si nevrute , dar incerc cand e ... dus .... sa il ignor ( si el se enerveaza si mai rau ).hohot Zice omul multe la nervi. Se intampla si la altii , doar ca eu saptamanal sunt cea care il amenint ca iau fata si ma duc acasa. Si .... se calmeaza ca stie ca sunt nebuna. ras Asa ca ....linisteste-te. ce o sa faca ? o sa te lase sa te duci acasa si isi ia concediu de materniatte sa creasca el gogoasha ? hohot Nu mai pune la suflet si tu orice fleac. Trebuia sa ii spui : s-o crezi tu ca il las aici. Nici o lege de oriunde nu desparte mama de copil sa stii si tu !!!!!
astept sa scrii sa vad ca esti happi. Vreau si eu sandale si geanta auriiiiiiiii plans
taki
Scris: Tuesday, March 7, 2006 6:15 PM
Nivel

mammatilerik wrote:
Ziua de azi am inceput-o cu stangu.
M-am certat un pic cu sotu - din tampenii ca de obicei...
El este un tip tare in gura...Adica ii place sa bla bla bla...mult.
Eu sunt opusa...Ma poti rani cel mai usor cu doar cateva cuvinte..

Nu va zic ce mi-a zis....ca ma apuca iar plansul....
Adica ce mai....A zis ca daca nu imi convine..sa imi fac bagajul,si sa plec inapoi in tara...dar ca Erik va ramane aici cu el.
Am simtit ca imi fuge pamantul de sub picioare.
Cred ca ma intelegeti nu?

Ma rog...acum am depasit momentul...dar cuvintele lui (chiar daca spuse la suparare)...inca ma mai inteapa in inima.plans

Si eu ca sa ma aerisesc...l-am luat pe Erik in masina si am plecat la plimbare.
Nu va zic ca am ajuns in shoppingsenter...si "de suparare" mi-am facut cadou o pereche sandale si o geanta aurii....ras ras

mammatilerik , toate avem zile mai bune si zile mai proaste...nu numai noi, femeile, dar si barbatii cateodata sunt stresati si trebuie sa-i intelegem.
Noi ne varsam nervii pe ei, dar si ei au acest drept sic .

Asta este viata in familie...cu bune si rele, cu zambete si lacrimi, cu tristeti si bucuri...suntem o familie care imparte aceste etape sau faze in dezvoltarea ei.

Eu cu sotul cand ne certam, ies scantei nu alta, dar pana la urma ne dam seama cat de copii suntem sic si tare dulce-i impacarea sarbatoare .

stele_pe_cer
Scris: Tuesday, March 7, 2006 6:35 PM
Nivel

Maria & mami wrote:
Nici o lege de oriunde nu desparte mama de copil sa stii si tu !!!!!
plans

Stiu k voi fi off-topic, dar stiti cumva daca in tarile musulmane copilul nu este incredintat tatlui dupa implinirea unei varste (parca 5 ani)?Adica daca mama divorteaza sau pleaca din tara musulmana, copilul se incredinteaza tatalui musulman.daca stiti despre ce este vorba, imi puteti spune mai multe? (de curiozitate....)
mihaela75
Scris: Tuesday, March 7, 2006 7:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
In tarile musulmane nu poti divorta, nu ca nu te lasa legea, legea statului iti da voie dar sunt legi nescrise in comunitate care te fac sa-ti piara cheful de divort.De exemplu cel care incepe divortul este ignorat de familie,prieteni, colegi,etc si celalalt, chiar daca e vinovat , e privit ca o victima.Daca vrei sa divortezi trebuie sa pleci din tara ca acolo nu mai ai nici o sansa.Eu cand m-am cununat m-a intrebat imamul ce dota vreau , adica in caz ca el vrea divort tre' sa ma despagubeasca.De obicei in tara de origine dota asta e f. mare( case, aur, bani cu gramada) ca sa-l faca pe sot sa renunte.Aici la noi a fost doar simbolic , am pus la bataie inelul de logodna ras.Si intr-adevar stiu ca in Arabia Saudita mama nu are drept asupra copilului pana la 7 ani.

Mamatilerik, si eu aveam o vorba proasta inainte:"Daca nu-ti convine ,plec acasa".Nu-mi dadeam seama cat de mult il raneam pana nu mi-a spus .Poate trebuie sa-i spui ca vorba aia te-a ranit, poate ca el nici nu-si da seama.Acuma daca vine vorba de plecat acasa zic: " Nu plec nicaieri fara my honey ras"
mammatilerik
Scris: Tuesday, March 7, 2006 8:28 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 2/25/2006
Am o prietena aici care este din Maroc si o sa o intreb pe ea cum este treaba cu divortul la ei.

Cat despre mine....de abia astept sa vina primavara sa port sandalele...ras (glumesc).

Da.Asa e.La suparare omu spune multe.Dar trebuie sa existe totusi o limita a bunului simt si a respectului.Adica daca eu sunt aici pe terenul lui si copilul e nascut aici,eu valorez mai putin....ca si mama....adica vorba aia....tb sa imi iau catrafusele si sa ma car.

Ma rog,...am depasit momentul, dar cuvinetele astea mi-au ramas infipte in inima tare adanc si nu le voi uita usor.Dar lasa ca o sa il taxez eu, nu?ce ziceti fetelor?

Cred ca o sa deschid un topic: "Barbatii, un rau necesar?!"

Va pup si va multumesc mult pentru vorbele de incurajare.Sunteti super.
Va simt ca pe niste "surori virtuale".flowers flowers flowers
Maria & Mario
Scris: Tuesday, March 7, 2006 9:44 PM
Nivel

ieee, zambeste mami lui Erik. Ce bineee. deschide mami, topicul , sa vedem care are o belea mai mare acasa.... hohot
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, March 7, 2006 9:58 PM
Nivel

mihaela75 wrote:
In tarile musulmane nu poti divorta, nu ca nu te lasa legea, legea statului iti da voie dar sunt legi nescrise in comunitate care te fac sa-ti piara cheful de divort.De exemplu cel care incepe divortul este ignorat de familie,prieteni, colegi,etc si celalalt, chiar daca e vinovat , e privit ca o victima.Daca vrei sa divortezi trebuie sa pleci din tara ca acolo nu mai ai nici o sansa.Eu cand m-am cununat m-a intrebat imamul ce dota vreau , adica in caz ca el vrea divort tre' sa ma despagubeasca.De obicei in tara de origine dota asta e f. mare( case, aur, bani cu gramada) ca sa-l faca pe sot sa renunte.Aici la noi a fost doar simbolic , am pus la bataie inelul de logodna ras.Si intr-adevar stiu ca in Arabia Saudita mama nu are drept asupra copilului pana la 7 ani.

OK.IPOTETIC:Ma marit cu un arab.Am si copil cu el, da?Cand ma marit, zici ca imamul ma intreaba de dota,adica in cazul in care vrea EL sa divorteze, eu vreau casa.Dar daca vreau eu sa divortez, ce ii dau, presupunand ca acesta casa e a lui?Se stabileste o dota pentru ficare, separat?

Ma fascineaza tarile arabe si cultura lor, tot asa cum si asiatici ma facineaza in egala masura.

Mihaela75, iti multumesc mult pentru detalii...nici prin gand nu mi-ar fi trecut ca sotul tau e musulman....Sa fiti fericiti si sa nu intampinati niciodata asemenea probleme!

Ca sa nu mai fim off-topic, imi poti raspunde si la intrebarile astea, dar pe privat?
Multumesc mult pupici !
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.