Nivel: Avansat
Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| Ana wrote:Praslea eu m-am referit in dreptul meu. Si eu m-am referit la mine |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| fetelor de acasa si de pretutindeni va urez un craciun cu sufletul impacat si cu multe vise implinite.......... ..........eu una ma numar printre cele plecate si parca acum de sarbatori e cel mai greu.........Desi nu mai am pe nimeni in tara i.mi e tare dor de casa , de gradina mea de florile mele {inainte de plecare acum 2 ani trandafirii mei vreo 70 inflorisera primul an}acum...i.mi spunea cineva ca mai sunt 2 sau 3 rataciti...ooooooooooofffffffffff ...e dificil totul ,e dificil sa faci alegeri de uriasi cind tu esti doar un biet om |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| praslea_cel_voinic wrote:Si eu m-am referit la mine |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Eu cand citesc ce-a patit Buli la "Ma enerveaza" imi trece toata nostalgia si melancolia. Mi-e dor doar de familie, nu de tiganaeala si restul tacamului.
Pupici si Craciun fericit celor plecati! |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22800
| mikaela wrote:Eu cand citesc ce-a patit Buli la "Ma enerveaza" imi trece toata nostalgia si melancolia. Mi-e dor doar de familie, nu de tiganaeala si restul tacamului.
Pupici si Craciun fericit celor plecati!
Ca bine ai zis! Eu sunt mai "nesimtita" si nu mi-e dor decat de tata.In rest, nu-mi lipseste nimic, chiar nimic sau , poate, imi lipseste Craciunul asa cum era in copilaria mea, acum nu mai este nimic la fel.Deci, mi-e bine unde sunt si nu ma simt deloc intre straini.Mi se pare cel putin ciudat sa alegi sa traiesti in alta tara si sa te plangi incontinuu ca nu te simti bine, ca esti intre starini, etc, etc.Nu-ti place te intorci in tara si gata...ai rezolvat problema.
Craciun fericit! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| bereea wrote:
Mi se pare cel putin ciudat sa alegi sa traiesti in alta tara si sa te plangi incontinuu ca nu te simti bine, ca esti intre starini, etc, etc.Nu-ti place te intorci in tara si gata...ai rezolvat problema.
Craciun fericit!
Bereea, pentru ca eu sunt una dintre cele care "se plang incontinuu"...stiu ca pentru tine acasa inseamna Italia si nu te leaga nimic de Ro , o repeti de milioane de ori peste tot ba mai mult nici de scris romaneste nu mai reusesti nu ca nu ai sti romaneste ci ca refuzi asa pur si simplu sa-ti vorbesti limba si nu o data ai aruncat cu rosii in tara ta .Asa plina de tigani cum e ....depinde daca vrei sa vezi doar tiganii doar pe ei ii vezi,eu aleg sa vad altceva,deci asa plina de bube rele cum e ea in epoca asta ,e tara ta, esti romanca ,ha, iti place cum suna,ROMANCA nu italianca nu poti fi italianca asa cum eu nu pot fi canadianca desi sunt cetatean , si ma zgarie pe matze astia ca tine care tot isi bat joc de unde au plecat .Nu incerca sa ma contrazici ca de ani buni batui pe aici si mereu ma izbesc de postarile tale antiromanesti .Daca nu ai nimic bun de spus de tara ta taci si da din crosete sau baga capu in cartile alea ...si gata, s-a rezolvat problema De Craciun fii mai bun :018:
|
|

| Draga mihaela, nu m-am referit deloc la tine si nici la nimeni in mod special ci doar mi-am exprimat un gand.Imi pare rau ca esti atat de rautacioasa, dupa cum vezi scriu foarte bine romaneste, chiar nu inteleg unde vezi tu ca eu scriu altfel decat romaneste.Imi vorbesc limba mereu, acasa vorbim doar romaneste si nu arunc cu rosii in nimeni si nimic.Dar eu am invatat sa fiu multumita cu ce am, sa fiu multumita ca sunt impreuna cu familia mea si acasa insemana acolo unde suntem impreuna si avem o viata decenta.Daca esti atat de romanca de ce nu te intorci in Romania, si stai intr-o tara pe care doar stii sa o critici?Ti se pare corect? Mie nu!Si pe mine ma zgarie cand vad ca judeci fara sa cunoasti, fara sa stii, dar , ma rog, rautatea e gratuita.Iar daca ti se pare ca sunt antiromaneasca, ocoleste-ma , draga...nu-i nevoie sa arunci cu rosii - ceea ce stii sa faci cel mai bine. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu chiar aseara am fost la o petrecere romaneasca cu ocazia Craciunului la prietenele mele din Israel.Chiar vorbeam ca nu se simpte nici o sarbatoare de iarna la noi fara zapada si atmosfera din Romania.Cu toate ca sarbatoarea de Craciun nu era sarbatoarea mea eram tare incantata in copilaria mea de zapada ,de brad ,de lumini de atmosfera plus de glasurile de colindatori de colegii care veau si la noi in vizita .Deabia astept ca copilasii mei sa creasca mai mari sa-i duc iarna in Romania si sa le explic totul ,ptr ei oricum nu v-a fi asa de impresionant cum a fost la mine dar cine mai stie ? Intre timp stiu ca Hanuka este sarbatoarea lor dar cade in aceeasi luna cand vine si mos Craciun (pe care-l cunosc de la Protv )si primesc cadouri fara nici o legatura ca este sarbatoare religioasa crestina.Cred ca am mai spus-o pe undeva eu nu avut o viatza usoara(nu economica ) in Romania in copilarie dar mereu imi place sa o vizitez ,sa-mi intalnesc prietenii si colegii ,sa mananc ciorba de burta si mereu sunt fericita cand vad cum inainteaza Romania (fiindca din 1992 a facut si ceva progrese)Peste tot sunt probleme si este normal ca si in Romania sunt ,hai poate ceva mai multe dar dupa atatea anii de comunism nici nu se poate astepta la alceva .cand se va schimba cateva generatii va fi si acolo cu mult mai bine ,deja tineretul gandeste altfel .Nu stiu eu mereu voi iubi Romania ,mereu ma voi intoarce cu drag sa o vizitez pacat ca nu am reusit ca ,copii sa vorbeasca romaneste dar macar sotul imi vorbeste si mereu imi va fi dor de atmosfera sarbatoriilor de iarna de acolo cu toate ca nu mi-a mai ramas decat o matusa si un verisor in Suceava inca nu vrea sa ma despart de casutza mea ,o pastrez ca sa stiu ca mereu am unde sa ma intorc cu drag .Asta la mine nu are nici o legatura cu Israelul unde m-a simpt super bine ,Romania mereu va face parte din viatza mea ...mereu ,mereu nu degeaba sunt si pe acest forum sa-mi pastrez cat de cat limba materna ,scrisul asa cum este el stalcit dar si legatura cu poprul roman cu ce este pe acolo si mai ales cu mamici asa de scumpe ca voi. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Shirel,ce frumos Eu ii invat pe copii si romaneste poate merg in vreun an pe la Suceava si Vaslui.La fiecare sarbatoare prepar mancare romaneasca;la povesti ezita in special capra cu trei iezi si scufita rosie,povestile astea ii sperie...
Craciun fericit tuturor oriunde v-ati afla!!! |
|

Inregistrat: 6/19/2009 Mesaje: 2349
| m-am apucat sa scriu si mi-a lesinat laptopul! asa de nervos era si el! Mihaela, Shirel aveti mare dreptate. Cine e roman, e roman oriunde ar fi. Sunt mandra ca m-am nascut in Romania, asa buna-rea cum e dar e tara mea! Si Bereea, nu cred ca s-a plans nimeni de nimic aici decat de dorul de acasa... Pot sa am totul material, pot sa ma totul profesional, dar dorul de casa tot o sa-l duc. Am intalnit oameni si oameni, am intalnit romani de 90 de ani care inca duc dorul de acasa... Oricum, Craciun fericit, ma duc sa traiesc in tara in care plang incontinuu ca nu ma simt bine, ca sunt intre straini, etc, etc  |
|

Inregistrat: 6/8/2010 Mesaje: 2562
| Craciun fericit tuturor celor de aici si de departe ! |
|
| bereea wrote:
Ca bine ai zis! Eu sunt mai "nesimtita" si nu mi-e dor decat de tata.In rest, nu-mi lipseste nimic, chiar nimic sau , poate, imi lipseste Craciunul asa cum era in copilaria mea, acum nu mai este nimic la fel.Deci, mi-e bine unde sunt si nu ma simt deloc intre straini.Mi se pare cel putin ciudat sa alegi sa traiesti in alta tara si sa te plangi incontinuu ca nu te simti bine, ca esti intre starini, etc, etc.Nu-ti place te intorci in tara si gata...ai rezolvat problema.
Craciun fericit!
culmeaa...nu m-as fi gandit vreodata ca pot sa fiu de acord cu ceva ce zici tu.....ahahhahhaha dar tura sta chiar sunt...ahahhaha ai pus punctul pe i fetelor care sunteti plecate de mult timp.....si ati sarit cu guritza mare .De ce nu va duceti maica sa traiti un an in romania(dupa sprezece traiti pe alte meleaguri)apoi mai vb!!!!o sa fiti de acord cu bereea.....dor de tara..dor de una dor de alta...Astea SUNT BASME!!!!!Nu mai confundati vremurile de altadata cu vremurile de acum.Si eu tanjesc dupa copilarie ,dupa bunicuta mea draga care nu mai este dar nu e acelasi lucrul cu ''DORUL''.Nu confundati dorul cu ''pofta'' dupa clipele de acum 20-30 de ani. |
|

| praslea_cel_voinic wrote: m-am apucat sa scriu si mi-a lesinat laptopul! asa de nervos era si el! Mihaela, Shirel aveti mare dreptate. Cine e roman, e roman oriunde ar fi. Sunt mandra ca m-am nascut in Romania, asa buna-rea cum e dar e tara mea! Si Bereea, nu cred ca s-a plans nimeni de nimic aici decat de dorul de acasa... Pot sa am totul material, pot sa ma totul profesional, dar dorul de casa tot o sa-l duc. Am intalnit oameni si oameni, am intalnit romani de 90 de ani care inca duc dorul de acasa... Oricum, Craciun fericit, ma duc sa traiesc in tara in care plang incontinuu ca nu ma simt bine, ca sunt intre straini, etc, etc 
Da, de dorul de casa.Casa este acolo unde traiesti, unde ai familie, unde muncesti...acolo este acasa.Sa te simti tot timpul intre straini, ce viata este acesta? Daca nu stai bine, te intorci acolo unde te simti acasa.Asa anti romanca cum sunt vreau binele tarii mele, ajut cu bani saracii din tara mea(asta n-ar fi trebuit sa o spun dar vreau sa vedeti ca-mi pasa),dar imi place aici unde traiesc si ma fac vinovata de a nu ma simti intre straini.Copilul meu vorbeste, scrie si citeste romaneste.Ai vostri o fac?Ca deh, sunteti atat de patriote!E jalnic sa stai numai sa te plangi.Inteleg pe cele care nu au copii langa ele, e normal, dar cele care au familiile alaturi, au un acoperis deasupra capului si o bucata de paine pe masa mi se pare jalnic sa se tot planga.Daca ar fi adevarat ca le omoara dorul de acsa s-ar fi intors de mult. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| t-mihaela wrote:Daca nu ai nimic bun de spus... taci si da din crosete  ...
Asta-i plagiat!
Ideea e urmatoarea - ma bag si eu -: fiecare percepe diferit instrainarea si cu cat distanta e mai lunga si obiceiurile mai diferite, cu atat dezradacinarea doare mai tare.
E usor pentru fetele din Europa sa fuga pana acasa atunci cand doare sufletul dar mult mai dificil pentru cele din Canada - de ex. Sa mai spunem ca nu te poti muta cu catel, purcel si... sot de alta nationalitate inapoi in Romanica atunci cand ti se nazare? Situatia difera de la caz la caz si de multe ori se fac compromisuri si de dragul copiilor, care sunt adaptati acolo si fericiti in societatea care i-a crescut.
Dezradacinate sunteti indiferent ce spuneti pentru ca, in mod normal, dorul de copilarie si nostalgia vremurilor fara griji nu exista pentru cei ce locuiesc aici... eu nu am simtit-o niciodata. E si mai dureros pentru ca vad ca tanjiti dupa casa parinteasca insa cand ajungeti vreti sa va intoarceti la realitatea voastra deci nu va mai gasiti locul iar - orice ati spune - statutul de emigrant te limiteaza intr-o oarecare masura, in functie de societate - in special in Europa.
Acum, vorbesc din punctul de vedere al unui om care a ales sa nu emigreze, insa nu prea inteleg ideea aia cu situatia materiala, casa si masina pentru ca eu traiesc in Romania si sunt realizata si mi-e foarte ok si copiii mi-s bine merci si ii am pe cei dragi aproape, etc... etc... deci nu-i bau-bau decat daca vreti voi sa fie sau sa va imbatati cu apa rece.
Da' subiectul asta e ca si religia si nu se ajunge la nicio concluzie deci nu are rost sa va certati. Eu va reamintesc ca e Craciunul si e o perioada atat de frumoasa si de... suflet, incat nu este loc de rautati si contraziceri fara rost.
Eu va doresc sa va gasiti linistea oriunde v-ati afla si sa fiti fericite!
|
|
| kali! |
|
|