Noi incercam sa mancam cat de cat sanatos dar recunosc ca mai sunt si scapari, majoritatea ale sotului meu care are nevoie de chipsuri, sucuri carbogazoase.avem si napolitane, ciocolata, pentru asta mica mai mult.
in rest cumpar paine integrala, folosesc zahar brun si eu, carnea o cumparam de la supermarket dar nu inghetata. e tot timpul proaspata. ouale sunt din alea free range, mazarea e singura pe care o cumpar congelata, ca nu imi place aia la cutie. multe din verdeturi le avem din gradina, patrunjel, marar, oregano, etc. avem si ridichi si radacina de patrunjel si morcov, rosii din alea micute. mai nou am pus si castraveti dar nu am avut inca productie, deci ce nu avem legume fructe le luam tot de la supermarket dar sunt proaspete si nu importate. dar cumpar si crema de branza, pentru sandwich-urile lui sophie. nu mancam pate, nici icre, nu dintr-un motiv anume, dar pur si simplu nu e in dieta. salamuri cumparam doar un fel de parizer pt sophie, si salam danish sau hungarian care e cumva asemanator cu cel de sibiu dar nu asa de gras si sunca, dar nu presata. nu prea mancam carnati decat nemtesti si cand ii cumparam de la o macelarie speciala unde sunt facuti organici, nu la gramada si nici in proportii industriale. folosesc in schimb faina alba, am incercat lapte cu soia dar nu a mers. as vrea sa pot cumpara mai mult organic, dar preturile sunt exorbitante. ne-ar trebui inca un salariu numai pt acestea. incerc insa sa avem legume si fructe multe in dieta si mai putin chestii chemicale, comerciale.
|
koko2008 wrote:Reactii exagerate sunt multe...dar ne cerem scuze...a fost mai greu prima data. Sau chiar daca greseste ea si ne suparam nu dureaza mult, trebuie sa i arat ca mami o iubeste. Ai mei stateau suparati zile intregi si am avut mereu impresia ca nu ma iubesc....
asa a fost si la mine, cu parintii, stateau suparati pe mine cu zilele si eu eram convinsa ca sunt adoptata. nu mi se parea normal sa fie suparati pe mine fara intoarcere.
|
1. Daca nu te opresti, plec si te las aici!
Am folosit fraza asta o data. eram in masina si nu mai stiu de ce, ii atrageam atentia si ei nu i-a convenit si mi-a zis ceva care mi-a facut sangele sa clocoteasca, scoteam si foc pe nari. nu stiu de unde i-a venit ei, de unde a auzit ea, ca nu mi-a zis sau vorbit asa niciodata, dar m-a facut "stupid cow". eu eram la volan. am tras pe stanga, (ca noi suntem pe invers ), am iesit de la locul meu, m-am dus la ea, i-am dat una peste gura care m-a durut pe mine mai mult decat pe ea. m-a rupt in doua. si i-am zis ca daca mai aud ca imi vorbeste asa, o dau jos si o las acolo. nu stiu cat de bine au fost, sau nu. chiar in momentul ala faceam spume, eram atat de nervoasa dar mai mult dezamagita de imi venea sa plang. a plans, si-a cerut scuze. eu am vrut sa vada gravitatea problemei, ca eu in general nu o lovesc deloc si nu vorbesc asa cu ea, nu o pun la colt si am o limita chiar ridicata la care suport anumite chestii, mofturi. sotul de obicei sare repede sa o pedepseasca de la chestii marunte, dar eu nu.
Nu mi-a mai facut niciodata asa ceva si nu mi-a mai vorbit urat, in felul asta. deci cred eu ca am rezolvat-o. i-am spus apoi ca eu tot o iubesc, dar ca am fost foarte dezamagita si a suparat-o tare sa auda asta. nu stiu de unde a auzit ea ca e ok sa vorbeasca asa dar de atunci nu a mai facut-o si asta a fost acum vreun an.
|
sincer, nici nu mi-am pus inca intrebarea asta. pe sophie cred ca am sa o duc eu sau sotul la scoala pana tarziu incolo, deci nu am de ce sa o verific. poate mai tarziu, cand se va face mai mare, o sa aiba un telefon, mai mult de folosit pe acasa sau in vacante si am sa il pun pe cartela, nu abonament ca sa stie sa nu vorbeasca aiurea pe el.
|
Depinde mult de varsta, parerea mea. cand sunt mici, sunt predispusi la microbi mai mult. de ex acum sophie la aproape 5 ani tot am sa o scot afara la joaca, chiar si cu muci la nas. dar pe bebe l-as proteja si l-as ajuta prin asta sa se refaca mai repede.
|
Sophie are pusculita pentru maruntis, si un cont in banca, pt cadourile monetare mari, de care ea nu stie oricum. am zis ca pe aia ii tot strang si ii dau la doua zeci de ani. in cazul maruntisului, suntem deja la pusculita doi si jumatate, dar pana acum nu am cheltuit banii pe nimic. am zis ca am sa ii pun si pe aia tot in banca. nu suntem inca la etapa castigatului banilor. consider ca e prea mica, desi ea ne ajuta mult prin casa si fara nevoia de recompense. mi-au placut taxele Adrianei :))
|
eu am folosit doar sterilizatorul cu aburi, fara solutii chimice. or fi bune, dar eu nu le-as folosi. cand am fost in vacanta o data si am uitat sterilizatorul acasa, ca deja oricum luasem jumate de casa cu mine, am pus biberoanele si sticlele in apa clocotita. a fost ok. sophie nu s-a imbolnavit niciodata cu metodele astea.
|
cred ca rutina zilnica se schimba in functie de schimbarile din viata noastra. plus ne cresc copiii. Sophie a fost tot timpul ceasul meu de dimineata. ea nu se trezeste mai tarziu de 7 niciodata. nici nu trebuie sa imi fac probleme, dar cel mai des la 6 jumatate e in picioare. eu as mai motai.
acum ca a inceput scoala, trebuie sa fim mai organizati. scoala ei e destul de aproape si o duc cu masina. incepe la 9 dar trebuie sa fim acolo cel putin zece minute inainte, pentru ca se aliniaza inainte sa intre in clasa. deci daca se trezeste la sapte ii dau sa manance, toast sau fulgi de ovaz cu lapte sau cereale, si se holbeaza la tele pana termin eu restul de aranjat. eu ii fac pachetel pentru scoala, ca aici stau cam 6 ore la scoala si mananca acolo la pranz. au si cantina, dar e prea mica pt asa ceva. intre timp imi fac si eu o cafea, imi fac toaleta, un dus, ma imbrac. o imbrac pt scoala si pe 9 fara douazeci iesim din casa. trebuie sa tin cont si de trafic chiar daca stam aproape.
daca e zi de lucru, merg la munca pana pe la 2 jumatate apoi merg sa o iau de la scoala. daca stau acasa, incerc sa fac curatenie, sa pregatesc din timp de mancare pentru cina, si pun totul la frigider. daca toate astea sunt rezolvate dinainte, mai intru un pic pe net sau merg la cumparaturi, ce mai am de facut.
dupa scoala, venim acasa, mai iesim un pic intr-unparc pentru copii de vis a vis, se joaca ea, daca nu se joaca in curte si eu mai strang prin casa sau ma relaxez cu ea, desena, ne jucam, facem craft, mancam un fruct. pe la 6 luam cina. uneori sotul nu e acasa la ora aia. apoi ii fac o baita, si se mai uita la desene pana vine tati. apoi se joaca un pic cu el. de pe la 7 jumatate, incheiem cu statul la televizor, ne pregatim de culcare, sophie se imbraca si dezbraca singura acum. se spala pe dinti, ii citesc o carte, ne mai harjonim, se i-a la intrecere cu taica-su in drum spre pat si dupa ce ne linistim somn. la 8 jumate trebuie toate astea terminate si de obicei adoarme destul de repede. apoi eu si sotul avem timp de noi, mai stam de vorba de ale zilei, el se mai uita la un film, eu citesc cate ceva. eu pe la 9 jumate zece inchid ochii de somn. si a doua zi o luam de la capat.
cand va veni bebe 2, va fi... haos :))))
|
am facut risotto cu pui si dovleac. ne-am lins pe degete. cel putin eu :)))
|
Imi pare rau, dar de jurnalul asta nu m-am tinut. la inceput au fost greturile si tra lala, plus ca sa echilibrezi toate schimbarile mele hormonale si cu servicul si cu inca un copil, nu mi-a fost usor. plus ca in sarcina asta mi s-a descoperit ca am diabet gestational si merg la doctor din doua in doua saptamani, imi trag degetele in ace de patru ori pe zi, rutina ma omoara!!!!
de ieri Sophie a inceput scoala. aici se incepe cu un an de gradinita si apoi anii 1-6 dar face parte din scoala primara. deci au fost schimbari.
ne-am mutat la casa, sotul e innebunit cu gradinaritul, parca are un bebe numai al lui. avem multi pomi fructiferi in gradina, un par, doi mango, mandarine si lamai, plus verdeturile, a mai pus si un rand de porumb, o vita de vie mica, deja are treaba omu'.
eu lucrez acum cu program redus, doar 2 zile pe saptamana, cate sase ore. din martie intru in concediu de maternitate. bebe e baietel si se misca la greu. am zis ca am un balon cu apa si un rechin in el care se ia la intrecere cu prietenul lui imaginar. mi-e dor sa dorm pe burtaaa!
puncte pozitive sunt faptul ca nu mi s-au mai umflat picioarele, nu m-am mai ingrasat ca o cisterna ca data trecuta, bine ca sunt si la "dieta" adica nu am voie sa mananc multi carbohidrati si zahar. deci, toate bune si frumoase. mi-e frica de nastere, ca data trecuta stiti ca am avut hemoragie dupa, dar de taiat nu ma tai. am avut si cu mama o disputa pe seama asta ca ea insista sa fac cezariana si eu nu vreau nici in ruptul capului. sunt de principiul "ca la dentist" te doare un pic cat iti scoate maseaua dar dupa e ok. dar in special, ideea de a fi taiata ma oripileaza, sper sa nu fie nevoie.
|
|