Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 4/30/2008 Mesaje: 172
| Sunt multe mame care lucreaza in acesti 2 ani in care defapt ar trebui sa stea acasa si sa ingrijeasca de copil, dar ele primesc banii ptr indemnizatie si pe deasupra si lucreaza(la negru). Ce se intampla intr-un astfel de caz? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| rodica83 wrote:Sunt multe mame care lucreaza in acesti 2 ani in care defapt ar trebui sa stea acasa si sa ingrijeasca de copil, dar ele primesc banii ptr indemnizatie si pe deasupra si lucreaza(la negru). Ce se intampla intr-un astfel de caz? He , he pe un alt topic chiar am adus vorba despre aceste cazuri si sincer mie nu mi se par corecte .... sa ma explic si de ce... daca te hotarasti sa iti continui serviciul si stai doar in concediul postnatal si apoi iti lasi copilul cu o bona sau cu bunicii este OK fiecare face cum crede dar sa-ti iei concediul de ingrijire al copilului pentru 2 ani si tu sa mergi sa lucrezi in alta parte nu mi se pare corect nici fata de copil nici fata de stat. Oricum acest subiect eu cred ca tine mai mult de moralitatea fiecarei persoane in parte....si de cit de dispusa este acea persoana sa urmeze caile legale.Dar cum suntem in Romania ...prea putina lume este dispusa sa tina cont de legislatie si fiecare cauta cit mai multe portite de incalcare a ei....si cum legile in tara noastra sunt facute pentru a fi incalcate..... Oricum fiecare persoana este libera si are dreptul sa-si aleaga modul de a-si creste copii . Poate daca s-ar intimpla sa fiu nevoita dpv financiar sa-mi gasesc ceva de lucru pe perioada asta as lucra si eu dar asta doar daca nu as avea banii necesari sa-i asigur Cezarei tot ce are nevoie pentru a se dezvolta si a creste. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Eu nu pot sa fac asa ceva,acesti ani sant mai importanti decat toti banii din lume |
|

Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| rodica83 wrote:Sunt multe mame care lucreaza in acesti 2 ani in care defapt ar trebui sa stea acasa si sa ingrijeasca de copil, dar ele primesc banii ptr indemnizatie si pe deasupra si lucreaza(la negru). Ce se intampla intr-un astfel de caz?
Munca la negru inseamna evaziune fiscala pt. angajat si pt. angajator. Daca se poate dovedi ca mamele lucreaza, statul le-ar pune in postura de restituire a indemnzatiei. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| inger7 wrote:Eu nu pot sa fac asa ceva,acesti ani sant mai importanti decat toti banii din lume
Subscriu in totalitate! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| mariuta wrote: Munca la negru inseamna evaziune fiscala pt. angajat si pt. angajator. Daca se poate dovedi ca mamele lucreaza, statul le-ar pune in postura de restituire a indemnzatiei.
Legal asta se poate intampla, cum a spus Mariuta. Daca cineva reclama sau se descopera ca mama (sau tatal) obtine si alte venituri (chiar si o suma infima, sa zicem un venit agricol), se aplica o amenda si se cere restituirea indemnizatiei. Despre munca la negru cu comentez prea mult, ca se practica pe scara larga, nu numai de catre mame aflate in CIC si de obicei este "cerinta" amgajatorului. Din punct de vedere moral... nu cred ca ar trebui sa dicutam. Nimeni nu munceste de dragul de a munci, cu siguranta are nevoie de mai multi bani. Si nu e nici moral nici corect din partea statului sa dea 6 milioane indemnizatie indiferent de veniturile pentru care ai contribuit la asigurarile sociale (ca 2 milioane e alocatia, pe care o incaseaza inclusiv cei care n-au muncit niciodata in viata lor si traiesc/beau din banii copiilor). Asa ca fiecare parinte se descurca cum poate, iar cei carora le pasa de copii, vor face tot ceea ce cred ca e mai bine pentru copiii lor. |
|

Inregistrat: 4/30/2008 Mesaje: 172
| Munca la negru inseamna evaziune fiscala pt. angajat si pt. angajator. Daca se poate dovedi ca mamele lucreaza, statul le-ar pune in postura de restituire a indemnzatiei.
multumesc ptr raspuns si doar restituire a indemnizatiei si atata tot? nu ca n-ar fi ceva, dar ...................totusi ceva amenda sau...........? |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| rodica83 wrote: si doar restituire a indemnizatiei si atata tot? nu ca n-ar fi ceva, dar ...................totusi ceva amenda sau...........?
Se da si o amenda. Te intereseaza exact cat? Vrei sa reclami pe cineva? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu zic ca e treaba fiecaruia ce si cum face. Sa reclami pe cineva mi se pare o mare nedreptate si pana la urma raul se intoarce.
Intr-adevar nu este legal sa le faci pe amandoua deodata dar se intampla. Noi iti dorim sa iei decizia cea mai inteleapta. |
|

| rodica83 wrote:Munca la negru inseamna evaziune fiscala pt. angajat si pt. angajator. Daca se poate dovedi ca mamele lucreaza, statul le-ar pune in postura de restituire a indemnzatiei.
multumesc ptr raspuns si doar restituire a indemnizatiei si atata tot? nu ca n-ar fi ceva, dar ...................totusi ceva amenda sau...........?
nu mi se pare ca ai avea ceva de castigat, nu primesti nimic pt dovada de civism, doar cateva "aprecieri" din partea personaluilui si poate doar ceva in plus pt. capra vecinului, moral nu e sa lucreze, dar sincer ... |
|

Inregistrat: 2/17/2008 Mesaje: 187
| desi acea persoana nu procedeaza corect eu nu as putea sa o reclam; oricum va plati la un moment dat; si la mine pe scara la etajul1( eu stau la 2) in acest apartament de 2 ani de cand stau eu in acest bloc aici sunt permanent 5 persoane iar la intretinere doar 3.............este corect?
nu dar nu as putea sa ma duc la administrator sa ii parasc |
|

| multe nu sunt corecte pe lumea asta |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Miru wrote: Legal asta se poate intampla, cum a spus Mariuta. Daca cineva reclama sau se descopera ca mama (sau tatal) obtine si alte venituri (chiar si o suma infima, sa zicem un venit agricol), se aplica o amenda si se cere restituirea indemnizatiei. Despre munca la negru cu comentez prea mult, ca se practica pe scara larga, nu numai de catre mame aflate in CIC si de obicei este "cerinta" amgajatorului. Din punct de vedere moral... nu cred ca ar trebui sa dicutam. Nimeni nu munceste de dragul de a munci, cu siguranta are nevoie de mai multi bani. Si nu e nici moral nici corect din partea statului sa dea 6 milioane indemnizatie indiferent de veniturile pentru care ai contribuit la asigurarile sociale (ca 2 milioane e alocatia, pe care o incaseaza inclusiv cei care n-au muncit niciodata in viata lor si traiesc/beau din banii copiilor). Asa ca fiecare parinte se descurca cum poate, iar cei carora le pasa de copii, vor face tot ceea ce cred ca e mai bine pentru copiii lor.
N-am inteles, 2 milioane e alocatia? E adevarat ca eu nu mai m-am dus sa ridic alocatia din septembrie 2007, dar pana atunci primeam 250.000 sau 25 ron. Intre timp s-a facut 2 milioane sau e vorba de altceva si n-am fost atenta? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Draga Rodica, se poate munci si de acasa, cand copilul doarme, sau noaptea, te sacrifici si lucrezi. Daca o faci inseamna ca ai nevoie si nu iei nimic din timpul copilului. Ba chiar ii oferi ceva in plus, ca pentru el o faci. Iar cele 6 milioane pe care ti le da statul in schimbul anilor intregi in care ai varsat in sacul contributiilor sociale milioane, daca nu zeci de milioane, sunt un nimic pe langa ce are nevoie un copil. Fiecare face cum considera.
|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| TeosOf wrote:
N-am inteles, 2 milioane e alocatia? E adevarat ca eu nu mai m-am dus sa ridic alocatia din septembrie 2007, dar pana atunci primeam 250.000 sau 25 ron. Intre timp s-a facut 2 milioane sau e vorba de altceva si n-am fost atenta?
2 milioane e alocatia copiilor pana cand implinesc 2 ani. Acum alocatia copiilor peste 2 ani este de 40 ron. |
|
|