Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Eu as lasa-o daca este vorba de o prietena mai veche si este o petrecere de pijamale cum se spune la noi dar binenteles sa-i cunosc casa si ceilalti invitati.Este exact cum as vrea sa vina la fiica mea cand va avea o petrecere cati mai multi invitati care sa se distreze,nu toti beau si iau droguri! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| idem shirel ....parerea mea copilul tinut in frau ....scapa si face mai rau ....dar nici lasat prea mult acum depinde de educatia fiecaruia si cata incredere i acorzi copilului tau ...si inca ceva daca aveti fete sa vb orice cu ele ...ca sa va fie prietene in primul rand |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu nu ma refeream la o petrecre nevinovata in pijamale, cu aprintii acasa , ci la petrecrile in discoteca sau cluburi, etc.N-as putea dormi stiind-o intr-un astefl de loc. Prin distractie eu nu inteleg ceea ce inteleg tinerii de azi |
|
| bereea wrote:Eu nu ma refeream la o petrecre nevinovata in pijamale, cu aprintii acasa , ci la petrecrile in discoteca sau cluburi, etc.N-as putea dormi stiind-o intr-un astefl de loc. Prin distractie eu nu inteleg ceea ce inteleg tinerii de azi ai dreptate dar in ziua de azi tineri se tin mai greu in frau ...si nu tine neaprat de educatia data acasa |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Petrecere pana la ziua la 15 ani? Categoric NU. Daca eu zic nu , nici tati n o lasa. E prea mult. Nici mare n am stat la petreceri pana la ziua. Nu le vad rostul .Imi pare rau asta e parerea mea. Copiii nu trebuie tinuti cu lesa dar sa fim seriosi . |
|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Pana la ziua nu categoric ,chiar daca am baiat si nu sunt de acor cu dormitul la prieteni . Da sa iasa la suc ,sa se plimbe etc.dar nu plecat noaptea de acasa daca are sub 18 ani. Nu ca nu as avea incredere in copilul meu,dar nu am incredere in copiii altora . Poate sa indeamna sa bea ceva ,sa incerce nu stiu -ce -nebunie,sa plece cu masina etc. Paza buna trece primejdia rea! |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Sunt cazuri si cazuri. Cand aveam vreo 12-13 ani, mergand in vizita la o matusa in delta ne-am imprietenit cu fata unei colege de-a ei. De familie buna, de altfel. Instariti si educati, copila invata bine la scoala. Avea vreo 15 ani. Se indragostise de un baiat mai mare cu cativa ani decat ea si dintr-o familie nu doar saraca, dar si cu 'probleme' ca sa spun asa. Credeti ca a fost de-ajuns interdictia parintilor de a nu iesi sau de a se intalni cu el? A ajuns de a fugit noaptea de-acasa sarind pe geam si altele asemenea ca sa fie cu respectivul. Dezamagire totala pentru parintii care aveau mari sperante de la ea. Si nu din lipsa educatiei s-au intamplat toate acestea. Adolescenta e o varsta problematica si cred ca e destul de greu sa reusesti sa stabilesti o relatie de prietenie cu copilul tau in care sa nu-ti ascunda absolut nimic. Poti cel mult pana la varsta aceea sa ii insufli anumite conceptii si percepte morale, sa fii un picut sever in ceea ce priveste iesirile in oras sau compania anumitor prieteni, dar depinde foarte mult si de copil. Asa cum ati spus si voi, cel mai probabil i-as interzice mai ales daca ar fi vorba de mai mult decat o petrecere in pijamale cand parintii gazdei ar fi acasa si i-as cunoaste cat de cat. Dar cine stie ce-o mai fi la vremea respectiva... |
|
| georgyana wrote:idem shirel ....parerea mea copilul tinut in frau ....scapa si face mai rau ....dar nici lasat prea mult acum depinde de educatia fiecaruia si cata incredere i acorzi copilului tau ...si inca ceva daca aveti fete sa vb orice cu ele ...ca sa va fie prietene in primul rand
Exact ,eu vreau sa fiu si prietena copiilor mei ca sa poata sa aiba incredere in mine si sa-mi poata povesti tot prin ceea ce trec.Eu eram in discoteca nu de la 15 ani ci de la 13 ani si eram un copil bun nu m-am culcat cu nimeni pana dupa 20 de ani pur si simplu imi placea sa ma distrez sa dansez si sa am prietene mai mari fiind ca eu eram foarte matura .Increderea pe care mi-au acordat-o parinti mei vreau sa le-o acord si copiilor mei sa stie cum sa se apere de cei rai din jur deci sa stie sa deosebeasca raul de bine si primejdia de distractie adevarata.Astazi copii nostri sunt mult mai destepti decat eram noi atuncea si inteleg daca binenteles are cine sa-i invetze. Ce era pe timpul nostru era altceva si toti fugeau de acasa noaptea in ascuns ,de ce? fiindca parinti nu le dadeau voie deloc si ei tot acolo erau ,asa ceva eu nu doresc ca copii mei sa faca de aceia eu voi fi alaturi de ei plus ca poate-i conving sa ma scoata si pe mine la o discoteca fiindca sunt sigura ca tare voi vrea sa le arat cum stiu sa dansez ! |
|
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Shirel, nebunatica mai esti. Parca imi si imaginez scena cu tine rugandu-te de copii sa te ia la discoteca! Uite de-asta ne esti tu draga! |
|
|
Sunt sigura ca nu voi avea nici o sansa dar sunt hotarata sa incerc(poate Oshry isi va face pana la urma mila de mine .Si ca sa-ti spun pe cuvant un adevar inca inainte de a avea copii ma gandeam ce misto ar fi candva sa merg cu ai mei la discoteca asa in familie de asta ma si chinui sa ma mentin sa arat cat de cat in forma sa nu le fie rusine cu mine ,cred ca si voi invatza toate dansurile care vor fi pe atuncea ,doamne cine stie ce v-a fi! :018: Dar ca sa ma intorc la subiect aici multi parinti sunt care frecventeaza acelasi cluburi ca si copii lor! |
|
| misha asa este asta si eu am vrut sa spun ...noi ca parinti ne putem impune cu vehementa daca ,copilul ...scapa nu ai ce face ...si sa nu uitam ca am fost si noi la randul nostru adolescente ...na acum depinde de la caz la caz daca unele dintre noi ne-am distrat de mici asta in cazul meu si a lui shirel ....si chiar daca m-am distrat de mica am stiut sa am grija de mine pt ca am si vb orice cu mama mea ...si mi-a dat libertatea in limita bunului simt ...nu am facut-o de ras ...asa ne vom creste si copii ...dar daca alte persoane au crescut altfel la randul lor isi vor creste copii cum au crescut ....asa ca parerile sunt impartite....si acum daca stam cu frica in san ...vai droguri sau alchol ...va zic sigur ca poate invata si in alta parte vicii de genu chiar in scoli daca au colegi de genul ...asa ca oricum la noi cel putin nu sunt drogurile la orice colt .... |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nici nu vreau sa gandesc atat de departe pentru ca nu stiu ce va fi. Vad cum se complica lucrurile pe masura ce cresc copiii si vad cum cateodata imi este mai greu acum sa comunic cu ei decat atunci cand erau mai mici; iar asta nu ca-mi lipseste mie bunavointa sau rabdarea, ci pentru ca ei sunt intr-o continua schimbare si vor sa se impuna si sa domine cu orice pret. Poate ca sunt copii destepti ori cu personalitate mai puternica decat majoritatea ( a nu se intelege obraznici... ca de multe ori se confunda lucrurile ), nu stiu... insa de multe ori sunt depasita de felul in care pun problema si isi cer drepturile. Au secrete, se ascund- ceea ce e bine pentru relatia lor dar asta nu inseamna ca imi convine mie, ca parinte. E clar: noi, ca parinti, nu-i putem dresa dupa bunul nostru plac si nici nu putem anticipa viitorul. Si... Geogyana... gresesti... la noi drogurile sunt la orice colt, din pacate. Sau cel putin la cele frecventate de adolescenti. Pericolul e mai mare decat ne imaginam noi. Eu am experienta scaparii din frau al unui sot intr-o perioada in care aveam impresia ca am lucrurile sub control, asa ca... de copii... ce sa mai spun? Vom trai si vom vedea...
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| georgyana wrote:misha asa este asta si eu am vrut sa spun ...noi ca parinti ne putem impune cu vehementa daca ,copilul ...scapa nu ai ce face ...si sa nu uitam ca am fost si noi la randul nostru adolescente ...na acum depinde de la caz la caz daca unele dintre noi ne-am distrat de mici asta in cazul meu si a lui shirel ....si chiar daca m-am distrat de mica am stiut sa am grija de mine pt ca am si vb orice cu mama mea ...si mi-a dat libertatea in limita bunului simt ...nu am facut-o de ras ...asa ne vom creste si copii ...dar daca alte persoane au crescut altfel la randul lor isi vor creste copii cum au crescut ....asa ca parerile sunt impartite....si acum daca stam cu frica in san ...vai droguri sau alchol ...va zic sigur ca poate invata si in alta parte vicii de genu chiar in scoli daca au colegi de genul ...asa ca oricum la noi cel putin nu sunt drogurile la orice colt .... Cred ca nu esti foarte bine informata.Drogurile sunt la orice colt de starda.Pe unde te uiti,magazine de vise care vand etnobotanice sunt la tot pasul si pastile de ecstasyse gasesc in toate cluburile.
Fetelor,nu sunt absurda,sunt de acord sa ii dai copilului libertate pe masura varstei si discernamantului.Nu mai pun problema ca poate cineva rau intentionat sa ii strecoare o pastilutza in suc cat danseaza si apoi sa nu mai stie nimic.Si nu ar fi vina copilului... Mie imi este groaza sa ma gandesc cum voi sta cand Diana se va face destul de mare sa mearga in disco sau cluburi.Ca exact cum a spus si Oana,nu mi-e frica de copilul meu ,ci de faptul ca altii pot face ceva rau.Oricum pana la varsta majoratului va merge la petreceri acasa la copii,unde sunt supravegheati de adulti. |
|
| kali wrote:Eu nici nu vreau sa gandesc atat de departe pentru ca nu stiu ce va fi. Vad cum se complica lucrurile pe masura ce cresc copiii si vad cum cateodata imi este mai greu acum sa comunic cu ei decat atunci cand erau mai mici; iar asta nu ca-mi lipseste mie bunavointa sau rabdarea, ci pentru ca ei sunt intr-o continua schimbare si vor sa se impuna si sa domine cu orice pret. Poate ca sunt copii destepti ori cu personalitate mai puternica decat majoritatea ( a nu se intelege obraznici... ca de multe ori se confunda lucrurile ), nu stiu... insa de multe ori sunt depasita de felul in care pun problema si isi cer drepturile. Au secrete, se ascund- ceea ce e bine pentru relatia lor dar asta nu inseamna ca imi convine mie, ca parinte. E clar: noi, ca parinti, nu-i putem dresa dupa bunul nostru plac si nici nu putem anticipa viitorul. Si... Geogyana... gresesti... la noi drogurile sunt la orice colt, din pacate. Sau cel putin la cele frecventate de adolescenti. Pericolul e mai mare decat ne imaginam noi. Eu am experienta scaparii din frau al unui sot intr-o perioada in care aveam impresia ca am lucrurile sub control, asa ca... de copii... ce sa mai spun? Vom trai si vom vedea...
cand m-am referit la noi nu m-am gandit la toata romania si doar locul de unde sunt eu ...iar despre desfrau sot sau copii am si zis fiecare cum a trait asa vor invata si copii ...nu avem de unde sti ce va fi maine apoi peste 6 sau 7 ani depinde acum cat de mici sau mari avem copii |
|
| mirela74chris wrote: Cred ca nu esti foarte bine informata.Drogurile sunt la orice colt de starda.Pe unde te uiti,magazine de vise care vand etnobotanice sunt la tot pasul si pastile de ecstasyse gasesc in toate cluburile.
Fetelor,nu sunt absurda,sunt de acord sa ii dai copilului libertate pe masura varstei si discernamantului.Nu mai pun problema ca poate cineva rau intentionat sa ii strecoare o pastilutza in suc cat danseaza si apoi sa nu mai stie nimic.Si nu ar fi vina copilului... Mie imi este groaza sa ma gandesc cum voi sta cand Diana se va face destul de mare sa mearga in disco sau cluburi.Ca exact cum a spus si Oana,nu mi-e frica de copilul meu ,ci de faptul ca altii pot face ceva rau.Oricum pana la varsta majoratului va merge la petreceri acasa la copii,unde sunt supravegheati de adulti.
ei,ei ,ei sunt destul de informata nu traiesc in jungla ...am specificat mai sus la ce m-am referit si daca traiti cu frica in san...unde ajungem sunt constienta cate magazine de vise sunt deschise sau mai stiu eu ce fel de persoane care plaseaza droguri pe unde te miri ...dar nici sa nu exageram ...asta ar insemna ca suntem numai drogati la tot pasul ....stiti vorba aia de ce iti este frica de aia nu scapi ...sau ce iti este scris in frunte iti este pus ... |
|
|