|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| georgyana wrote:cand m-am referit la noi nu m-am gandit la toata romania si doar locul de unde sunt eu ...iar despre desfrau sot sau copii am si zis fiecare cum a trait asa vor invata si copii ...nu avem de unde sti ce va fi maine apoi peste 6 sau 7 ani depinde acum cat de mici sau mari avem copii
Nu prea am inteles ce vrei sa spui cu desfraul cu copiii si cu ce invata ei, insa referitor la droguri, daca intr-un oras mai mic decat Constanta drogurile sunt accesibile, atunci nici la voi nu sunt prea greu de procurat, pariu! Imediat ce devii interesat si incepi sa le cauti ti se deschid oportunitati de procurare cum nici nu-ti imaginezi! Ca nu avem noi ochi pentru asta e una... dar sa crezi ca fenomenul nu exista, mi se pare naiv. Nici nu ma gandesc cum va fi peste cativa ani!
Edit: Nu e vorba de trait cu frica in san, insa a fi vigilent si realist mi se pare cea mai buna solutie. Si nu e chiar cum spui tu... omul si-o mai face si cu mana lui. Nu sta totul in destin. |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| georgyana wrote:ei,ei ,ei sunt destul de informata nu traiesc in jungla ...am specificat mai sus la ce m-am referit si daca traiti cu frica in san...unde ajungem sunt constienta cate magazine de vise sunt deschise sau mai stiu eu ce fel de persoane care plaseaza droguri pe unde te miri ...dar nici sa nu exageram ...asta ar insemna ca suntem numai drogati la tot pasul ....stiti vorba aia de ce iti este frica de aia nu scapi ...sau ce iti este scris in frunte iti este pus ... Nu exagerez.Am gasit masina busita in parcare.Si mi-au zis niste vecini ca erau niste pusti iesiti de la magazinul de vise care s-au trantit pe masina. Copilul l-am invatat si am incercat sa ii insuflu principii de viata sanatoase.Si nu stau gandindu-ma doar la rau.Si eu merg pe principuil ca ce iti este scris ,aia se va intampla.Dar mai stiu si c paza buna trece primejdia rea. Dar de obicei ,la varsta adolescentei copii sunt mai degraba influentati de gasca decat de parinti. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| nu stiu dc am fost inteleasa gresit.....ca am scris pe romaneste...acum fiecare ne-am spus parerea ...nu ne judecam uni pe alti in definitiv fiecare isi creste copilul cum stie si cum poate.. sa de-a d-zeu sa ne apere copii de rele si de astfel de vicii |
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| georgyana wrote:nu stiu dc am fost inteleasa gresit.....ca am scris pe romaneste...acum fiecare ne-am spus parerea ...nu ne judecam uni pe alti in definitiv fiecare isi creste copilul cum stie si cum poate..  sa de-a d-zeu sa ne apere copii de rele si de astfel de vicii Nu te-am inteles gresit.Stai linistita.Si nici nu e cu suparare. Doar am subliniat niste lucruri fiecare,asa ca intre prietene.Daca nu vrem sa ne gandim ca se poate intampla si ceva rau,asta nu inseamna ca raul nu exista. Normal ca toti stim zicala cu "cate bordeie,atatea obicee".Dar uneori ,oricum am proceda noi,copii isi doresc sa mai invete si din propriile greseli,asa cum mi-a zis o data fiica-mea.Asa ca niciodata nu stii ce va invata din propriile greseli.Uneori poate fi o greseala pe care ar fi fost mai bine sa invete din experienta altora.
|
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| eu o sa-i las,dupa 16 ani,sa iasa seara dar le dau ore rezonabile de intrat in casa ,12.30-1 e ok,nu pana dimineata ca nu-s si nu-mi doresc sa devina pasari de noapte.binenteles ca trebuie sa stiu unde si cu cine merg,plus ca trebuie sa-mi raspunda la telefon,fara scuze gen "nu l-am auzit de muzica" ca data viitoare nu mai merg. mi-e frica rau de droguri,vad traficanti,drogati,politie civila si arestari zilnic.le arat copiilor drogatii de pe acum,ii desconsider pe cei care au ajuns in halul asta,si-au pierdut familii,prieteni,locuinte,bani,haine,nu au nimic si nu-mi doresc ca ei sa ajunga asa,e realitatea si nu cred ca gresesc ca le atrag atentia asupra ei de la varsta de 5-6 ani.o sa le interzic ca,daca au desfacut o sticla de suc si au mers sa danseze,sa bea din ea dupa ce se intorc la masa,mai bine sa isi cumpere alta ca,vorba Mirelei,nu stii niciodata cine,ce iti pune in ea... |

Inregistrat: 12/9/2009 Mesaje: 4771
| asa e fetelor...noi acum vb in luna si in stele dar numai d-zeu stie ce va fi..de aceea am zis parerile sunt impartite... |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Exact cum a spus si Mela copii trebuie sa primeasca inca de mici o educatie impotriva drogurilor si asta de la parinti fiind ca asta le este baza ca sa nu cada mai tarziu .ei trebuie invatati cum sa inlature unele lucruri in viatza care nu sunt favorabile si asta trebuie sa le invatam noi.Dar mai sunt si copii care vor scapa ca vreti voi sau nu vreti ca le interziceti sa iasa sau nu fiindca multi vor fi curiosi sa incerce asa cum am incercat si noi tigara pe vremea noastra .Inca un lucru important este societatea din care el face parte aceea zisa "gasca "care poate influentza copii nostri la multe lucruri pe care noi nu le vom stii. Ne vom intalni peste cativa ani lasa-ti acuma sa se bucure inca de naivitatea copilariei! |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Am citit cu atentie parerile voastre si vreau sa mai adaug si eu ceva! Intentia mea nu este de a pastra copiii inocenti, asta ii califica pentru a deveni victimele unoara care deja sunt trecuti prin ciur si prin darmon, cum se zice. Este o mare diferenta intre inocenta si virtute. Inocent este cand nu stie ce este un anumit lucru si de aceea nu-l face. Virtuos este cand alege sa nu faca acel lucru. Virtutea se cladeste in timp , este o caracteristica a maturitatii. Fiul meu, de exemplu , este imatur in anumite privinte. Eu stiu ca inca nu rezista influentei grupului din care face parte, de aceea nu-i permit sa petreaca mult timp cu prietenii. Este foarte greu de gestionat timpul unui adolescent, mai cu seama ca eu, ca mama nu am cum sa stiu tot ceea ce face el cand nu e cu noi. Eu ma rezum la o conduita preventiva. O noapte la o petrecere are un anumit potential, iar eu nu vreau sa-mi dau permisiunea la ceva ce nu poate fi controlat. Este o mare diferenta intre a incerca o tigara si a fi fumator, intre a da un pumn la scoala si a fi bataus, intre a lua niste "iarba" si a fi consumator inveterat. Nu imi tin copiii sub clopot de sticla, dar nici nu le dau prematur o libertate care, fie vorba intre noi, tinde sa fie mai mult libertinaj. Avand un baiat atat de maresi stand deseori de vorba cu el despre lumea lui, mi-am format o imagine care , credeti-ma, ma sperie. Drogurile sunt un fenomen de masa intre liceeni, sexul intamplator, o conditie a popularitatii,statul tarziu afara si noptile pierdute, o dovada a libertatii. Parintii ar trebui, in opinia lor, sa fie niste sponsori tacuti si atat. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| aurishta,ai mare dreptate! Eu ma intreb totusi la ce foloseste ca un tanar/o tanara sa petreaca pana in ziua?Pe aici la 16 ani merg la colegiu,unii incep sa lucreze,sa conduca masina...copii nostri au card cu drept de lucru incepand cu varsta de 16 ani.Noi ne dorim un viitor frumos pentru copii nostri...distractia este si in familie(excursii,popasuri,vizitarea altor tari) si intr-e cercul nostru de familii prietene,care pentru noi de 3 ani de zile este o sursa de inspiratie.Copii invata inca din copilarie sa discearna ce este bine sau rau,ceea ce le face rau,emotional. Nu ii tinem inchisi/izolati,doar prevenim anumite situatii in care pot cadea victime;paza buna trece primejdia rea!Ca parintii avem indatorirea de a creste si ocrotii copilasii. |

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| ingerash wrote: Eu ma intreb totusi la ce foloseste ca un tanar/o tanara sa petreaca pana in ziua?
Asta ma gandesc si eu! Nu mi se pare de dorit sa permit expunerea lui la unele tentatii specifice varstei intr-un cadru care le favorizeaza. Asa cum, atunci cand era mic, alegeam cu grija mancarea, jucariile, apoi cand a mai crescut, il invatam sa se fereasca de geamul deschis, de foc, de animale agresive,apoi, cand era scolar, sa evite conflictele, sa nu plece cu straini s.a., mi se pare firesc sa-i limitez si acum accesul la unele situatii cu potential periculos. Va veni si vremea libertatii, curand. Cand va fi pe cont propriu, in casa lui, cu familia lui, eventual, cu munca lui, atunci nu voi mai zice un cuvant, s-a terminat rolul meu educativ. Pana atunci, insa... |

Inregistrat: 6/11/2010 Mesaje: 1295
| de acord cu Aurisha, depinde de noi, parintii, ce le ingaduim, nu trebuie sa fim noi asa de grijulii cu ei si sa ne gandim ca au nevoie de distractie pana la ziua, saracii....inca de mici putem sa le canalizam atentia spre un gen de distractie, spre un grup anume, spre anturajul pe care sa-l cunosc si eu, parintele,fata mea cea mare are 18 ani, baiatul 16 ani...fata nu mi-a plecat la nici un fel de distractie nocturna, n-a vazut asta la noi nici ea nu si-a dorit, in schimb, suntem niste oameni prietenosi, avem o multime de prieteni cu care ne simtim bine la iarba verde, in drumetii sau, pur si simplu ne vizitam si ne simtim bine impreuna, ei asta au vazut la noi, asta le place si lor....pt fata am chemat la o petrecere in pijama ( se fac si in Romania ) fete ale cunoscutilor si s-au simtit super baiatul a plecat sa doarma la casa de la tara a unor vecini pentru ca noi stam la bloc si ei doreau aer curat, gratar, piscina dar numai ei, baietii, nu mai mult de 4-5 ca nici vecinilor nu le convenea mai mult , la el poate a stat mai mult treaz dar a fost ceva nevinovat, s-au simtit bine iar eu am stat linistita pentru ca ii cunosc pe vecini, pe prietenii cu care a iesit... |
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| Sunt si eu de acord cu Aurishta.Nu mi-as lasa fata la 15 ani sa stea pana dimineatza la petreceri.As lasa-o la petreceri in pijama cu fetele cunoscutilor(vecine,prieteni de familie,colege). I-as da voie la discoteca pana la o anumita ora(de ex 24),dar daca as auzi comentarii, i-as preciza ca daca nu vine pana atunci, merg eu/taica-so acolo dupa ea(vorba lui Shirel,sa ne distram impreuna:)))).Cred ca trebuie sa existe limite si la libertatea asta...cred ca nu e bine sa fim nici prea ingaduitori,dar nici neinduplecati. |

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Depinde de petrecere...........daca ar fi acasa la prieteni cunoscuti,supravegheati de un adult,cu care clar as vorbi ca sa confirme acest lucru,da i-as lasa!Si noi am fost la fel si ei trebuie sa incerce ! ....daca ar fi intr-o discoteca (ceea ce nu se intampla la noi pentru ca la intrare iti cere sa prezinti buletinul sa vada daca ai 18 ani)atunci as ezita,eventual as stabili o ora mai citava.
Cat despre frica de tigari,alcool,droguri asta se poate intampla oriunde nu numai la petrecere/discoteca si la scoala,sau pe strada poate fuma,depinde cat de bine judeca fiecare copil,cat de maturizat este si bineinteles si de educatie! |
|

Inregistrat: 8/12/2009 Mesaje: 2207
| Prima petrecere pana la zi... la 14 ani jumate am avut-o la Revelion, bineinteles ca mama stia unde si la cine merg! Iar la discoteca, intradevar cum zice Raly trebuie sa areti buletinul si daca ii convine intri daca nu nu, cel putin acum vreo 3 ani asa era, acuma nu stiu ca nu frecventez discoteci, cel putin nici nu stiu daca mai sunt in oras, mai mult baruri! Iar cu drogurile, alcool si tutun subscriu ce a zis Raly, depinde de educatia si gandirea copilului,pt ca peste tot sunt droguri, la orice colt de strada, dar daca copilul considera ca nu e bine nu face ceea ce fac cei din jur, eu am prieteni care fumeaza, stau langa ei nu ma deranjeaza, dar pe mine nu ma atrage asa ceva! |
|
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| milicutza wrote:Prima petrecere pana la zi... la 14 ani jumate am avut-o la Revelion, bineinteles ca mama stia unde si la cine merg! Iar la discoteca, intradevar cum zice Raly trebuie sa areti buletinul si daca ii convine intri daca nu nu, cel putin acum vreo 3 ani asa era, acuma nu stiu ca nu frecventez discoteci, cel putin nici nu stiu daca mai sunt in oras, mai mult baruri! Iar cu drogurile, alcool si tutun subscriu ce a zis Raly, depinde de educatia si gandirea copilului,pt ca peste tot sunt droguri, la orice colt de strada, dar daca copilul considera ca nu e bine nu face ceea ce fac cei din jur, eu am prieteni care fumeaza, stau langa ei nu ma deranjeaza, dar pe mine nu ma atrage asa ceva! Multumim pt exprimarea parerii tale.Vedem si punctul de vedere al "adolescentului" cu discernamant.Dar treaba e ca nu toti sunt capabili sa "considere" ce e bine si ce e rau si se lasa dusi de val din dorinta de integrare in grup. |
|
|