Prima papusa a printesei mele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
MNiko
Scris: Tuesday, August 21, 2007 8:49 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Oana, nasol ce se intampla pe acolo.

Prima papusa a Cristinei are cred vreo 20 de ani. De fapt papusa a fost a surorii mele si este inca o papusa rezistenta. Se joaca cu ea la fel cum se joaca cu orice alta jucarie. Tati i-a cumparat mult mai tarziu o papusica mai mica care ii e la fel de draga. Se joaca cand cu una cand cu alta cand cu amandoua odata. Ii place sa le plimbe cu cauciorul si sa le puna pe olita. Cu papusa cea mare uneori mai doarme, dar nu e obligatoriu. Imi imita uneori comportamentul in activitatile ei cu papusa si uneori o incurajez si eu sa faca acest lucru. In felul acesta eu vad cum percepe ea anumite actiuni pe care le desfasor eu si incerc sa corectez acolo unde mi se pare ca nu procedez bine.
Sa va dau un ex ca sa intelegeti ce spun. I-am spus intr-o seara sa culce papusa ca s-o fac sa stea cuminte pe perna in speranta ca va adormi. A luat papusa, a pus-o pe perna, a invelit-o, s-a asezat langa ea si-a pus mainile sub brat si a inceput sa se uite la televizor. M-a uitam mirata ca nu a pupat papusa, nu a leganat-o, nu a tinu-to in brate si apoi am realizat cu stupoare ca de fapt asa faceam si eu cu ea. Ca sa adoarma trebuia in perioada aia sa stau langa ea, dar s-o ignor pana adoarme. Desi era cel mai usor s-o adorm nu mi s-a parut buna metoda atunci cand ea a aplicat-o papusii... parca era prea multa "raceala" in aceasta activitate a noastra. Si am inceput sa schimb pana n-am mai avut acel sentiment si nici Cristina n-a mai culcat papusa asa. Chiar aseara a adormit cu papusa in brate tinand-o ca pe un copil lipita de ea.
Kiki
Scris: Tuesday, August 21, 2007 8:54 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Bravo, Miha. Bine ca ti-ai dat seama la timp. Ce dulce e love
MNiko
Scris: Tuesday, August 21, 2007 8:58 PM

Kiki wrote:
Bravo, Miha. Bine ca ti-ai dat seama la timp. Ce dulce e love

Asa e Kiki. Bine ca mi-am dat seama. De atunci sunt atenta la tot ce face ea cu papusa, ca sa-mi dau seama cum vede ea lucrurile, relatia dintre noi. Acum ma gandesc ca daca ea iubeste papusa, atunci la randul ei se simte iubita si ocrotita.
Kiki
Scris: Tuesday, August 21, 2007 9:07 PM
Nivel

Da, foarte bine ca urmaresti.
Asa poti corecta la timp ce e de corectat!
MNiko
Scris: Tuesday, August 21, 2007 9:08 PM

Kiki wrote:
Da, foarte bine ca urmaresti.
Asa poti corecta la timp ce e de corectat!

Din punctul asat de vedere o consider foarte educativa, dar...pt mineras
Kiki
Scris: Tuesday, August 21, 2007 9:09 PM
Nivel

Mda, bine zici....Daca am avea si noi o masinutza care sa ne zica asa ca papusa Cristinei, ce bine ar fi...plans
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 21, 2007 10:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Maria & mami wrote:

Stele, iti raspund eu , ca Roxanel e in concediu ..... si stiu la ce anume s-a referit ea !

Uk e pe primul loc la mamici tinere si singure. Sunt ceva de speriat. O asa amploare a luat situatia, ca nici statul nu mai stie ce metode sa adopte - impuna pentru stoparea ei. Si nu vorbesc de cazuri izolate ico , colo. Sunt cartiere intregi , e un stil de viata .( parazitar , pentru economia lor ).

Mamici de 12 , 13 ani deja ...... e de ordin lunar, de 15 , 16 ani , la ordinea zilei. ( Au o politica defectuasa dapdv ).

In fine. Si faptul ca aici fetitzele primesc la 3 ani ( spre ex ) , un set complet de bebe cu accesorii ( mancare , lucruri, carutz, patutz, pampers, etc etc ... TOT ce ti-ai putea imagina sa tina de copil , casa ) se poate considera cauza a unui instinct matern prea devreme dezvoltat, care are ca si consecinta o dorinta exagerata a fetitzelor pentru un bebe real . Si uite ca il si toarna , urgent , pe la 14 ani !

Cam asta a vrut Roxanel sa sublinieze .

Multumesc pt o explicatie asa detaliatapupici !Nu mi-as fi imaginat ca niste simple jucarii pot contura destinul de mai tarziu al unui om.Mi se pare bizar cum o papusa poate stimula instinctul matern al unei fetite.Imi amintesc de copilaria mea.Am avut atat de multe jucarii, atat de multe papusi, trusa medicala sa le consult, canute, tot felul de lucuroare, bunica imi croia hainutze pt papusi...Era firesc sa imi placa sa ma joc cu papusile.Si la fel de firesc am evoluat pozitiv, fara a-mi dori cu ardoare un copil al meu.Cand eram mica, imi amintesc ca nu imi placeau copiii.De fapt pana prin facultate nu mi-au placut copiii.Erau frumosi cand zambeau, dar ii consideram frumosi ca pe ceva...artificial, sa zicem.Pledam pe vremea respectiva pt un animal si pt ideea cum ca eu nu imi voi alapta niciodata copilul ca mi se lasa saniibanghead (eram imatura si asta poate justifica multe).Condamnam femeile casnice iar acum as da aproape orice sa pot beneficia de ani de stat acasa si de crescut plozi.

Insa din facultate, avand modele bune de urmat, tretat-treptat am inceput sa imi doresc un copil, o familie a mea.Am insirat atatea lucuri despre mine pt a scoate in evidenta faptul ca m-am jucat ca orice copil cu papusi, nu mi-au placut copiii mult timp, pt ca la timpul potrivit si ajutata de oameni maturi si familisti sa imi doresc si eu, la randul meu, o familie.

Eu cred ca intr-o familie normala cu mama si tata si cu doi parinti preocupati de viitorul copilului, respectivul copil, de fapt fata, nu va putea ajunge o tanara mamica singura din cauza unor papusi.Asra daca nu cumva statul mai si motiveaza pe tanara mamica (parca acum imi amintesc ca una din voi povestea pe la un topic de aceste mult prea tinere mamici carora statul le da casa si multe alte avantaje de care nu imi amintesc acum).Pai...daca nu e nimic de capul meu, daca parintii nu ma inteleg si nu imi ofera confortul emotional de care am nevoie, ma duc pe strada si la primul barbat intalnit caut afectiunea ce imi lipseste.Si, pt ca nu am avut un model de iubire demn de urmat, nimeresc prost si mai si raman cu burta la gura (asta daca nu premeditez nitzel treaba, ca doar saraca fiind, o casa nu mi-ar strica, iar un plod e ca o papusa...poate asa gandesc multe "fetitze-viitoare-mamici").

Este adevarat ca a fi mama la 14-15 ani, si mama singura, nu este un lucru de dorit pt nici un parinte.Dar privind in profunzime, tanara copila nu a ajuns mama insamantata de Sfantul Duhras .Deci, sexualitatea ii era familiara de mult timp.Ori ca parinte daca te ocupi de latura sexuala si de informarea copilului de timpuriu, iarasi pot preintampina multe probleme.O buna comunicare intre parinti si copil este keia unui viitor linistit atat pt copil, cat si pt parinti.
mihaela75
Scris: Wednesday, August 22, 2007 2:21 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Ma, parca nu-mi vine sa cred treaba asta alcool Pai toate ne-am jucat cu papusile si ne-am casatorit la peste 20 de ani.Cred ca e ceva putred in sistem.Poate au facut o greseala in educatie pe plan national , nu stiu cum sa-mi explic.In toate tarile se joaca copiii cu papusi.Mie mi-ar fi asa mila sa o privez de joaca cu papusi pe Daria,cand vad cu ce drag ii da sa pape la bebele ala ...daca toarna plodul la 14 ani va zic cyclops
Kiki
Scris: Wednesday, August 22, 2007 5:53 AM
Nivel

stele_pe_cer wrote:
...

Este adevarat ca a fi mama la 14-15 ani, si mama singura, nu este un lucru de dorit pt nici un parinte.Dar privind in profunzime, tanara copila nu a ajuns mama insamantata de Sfantul Duhras .Deci, sexualitatea ii era familiara de mult timp.Ori ca parinte daca te ocupi de latura sexuala si de informarea copilului de timpuriu, iarasi pot preintampina multe probleme.O buna comunicare intre parinti si copil este keia unui viitor linistit atat pt copil, cat si pt parinti.

Total de acord.
Gresala este altundeva nu in biata joaca cu papusa. uff

Asa cum zici si tu Miha, peste tot se joaca fetitele cu papusile, chiar si in Ro...dar aici am auzit extrem de rar de mamici la varsta de 14-15 ani. Sigur sunt astfel de mamici si la noi, dar nu chiar cartiere intregi cum povestea Oana. what
Maria & Mario
Scris: Wednesday, August 22, 2007 11:59 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Stiu si aveti dreptate. Nu simpla papusa duce la un asa fenomen. La varsta adolescentei , dupa exersatul pe papusi ( mancat, schimbat, jucat ...etc ), hop vine statul sa " ajute " tanara " mamica " . Cu casa , bani, etc.....Si uite cum se leaga ! Asociere usor de facut pentru un tanar copil neexperimentat , nematurizat !

Daca m-am descurcat asa de bine cu un bebe de jucarie , de ce sa nu imi fac eu unul real, ca tot ma ajuta si incurajeaza toata lumea ! Si uite-le la casa lor , cu banutzi in buzunar , cu copilul la biberon ( ca li se lasa sanii ) , ....in fine. Deviez. Ideea era ca ...... se face o conexiune usoara intre bebe de jucarie si bebe real !

Si nu aruncati cu pietre ! Si Maria mea se culca seara cu Verginica hohot , o inveleste, ii da leapte, o plimba cu carutzul, ii face "mai mai ", ii citeste povesti , stau la masa impreuna, o cearta, o incalta si imbraca ....etc . Era doar o afirmatie ( nu a mea ) pe care incercam sa o explicitez ! motivez , justific !

pupici pupici pupici
Lilly of the valley
Scris: Tuesday, January 22, 2008 6:49 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Dupa ce vreme indelungata Leea se juca mai mult cu masini, papusile erau bune numai de rupt mani si picioare, acum au intrat in topul preferintelor.
Cu bebe face nani, ii da sa pape, face baie... ce mai e bebe al ei!
Barbie merge cu ea la plimbare, la gradi, la cumparaturi!
Fetita mamei a crescut, se domnisoreste si uita de jucariile cu rotiyes yes yes
MNiko
Scris: Tuesday, January 22, 2008 10:13 PM

mariuta wrote:
Dupa ce vreme indelungata Leea se juca mai mult cu masini, papusile erau bune numai de rupt mani si picioare, acum au intrat in topul preferintelor.

Leea, "bine ai venit in randul domnisoarelor". Ai facut-o pe mami fericita.
Fluturas
Scris: Tuesday, January 22, 2008 10:57 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
mariuta wrote:

mariuta,cred ca in fiecare casa unde e baiat si pe urma fetita,fetita se joaca cu masinute.asa e si karina.ce se jucau astazi amandoi cu "tatoc"(tractor).avem si papusi,ne mai jucam cu ele,dar preferam rotile
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.