Prima papusa a printesei mele
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, August 17, 2006 10:33 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
In jurul varstei de 2 ani, fiecare copil incepe sa fie interesat sa exploreze cat mai mult si sa imite cat mai mult.

La aceasta varsta, fiecare fetita ar trebui sa primeasca o papusa "adevarata", nu ceva de plus, ci ceva cat mai aproape de realitate, trebuie sa aiba ochi, nas, gura, urechi, par, maini, picioare, bine ar fi sa aiba si un patut, un carucior, hainute de schimb, biberoane si tot tacamul, pentru ca de la aceasta varsta fetita va incepe sa isi imite mama si va considera papusa respectiva ca fiind bebelusul ei. Ii va da sa manance, o va schimba, o va plimba, o va culca, va rade la ea sau o va certa, exact cum va veti comporta voi cu copilul, la fel se va comporta si el cu papusa.

Papusa ar trebui sa fie relativ usoara, cu dimensiuni adaptate la cele ale fetitei voastre (nu ii luati un papusoi mai mare decat ea ras ).

Ar trebui sa aiba neaparat par lung, ca sa o poata pieptana si sa ii faca apoi codite, ochii sa se miste in cap, sa stea in fund si in picioare, sa aiba articulatii flexibile, iar daca mai si vorbeste, deja ati castigat-o pe printesa voastra ras .

Daca vreti ca fetita voastra sa se ataseze de papusa respectiva, atunci ar fi bine sa investiti intr-o papusa rezistenta, pentru ca mai apoi sa nu aveti surprize si parte de lacrimi de crocodil.

Ati cumparat deja papusele fetitelor?

Eu i-am luat lui Alice prima papusa pe la 2 ani si o are si acum, dar nu s-a jucat prea mult cu ea, a fost mai incantata de carti, jocuri educative si care stimuleaza gandirea, cuburi si masinute oare

Acum a primit o papusa Barbie si e asa de incantata de ea, mai ales ca are si fetita lui Barbie, Kelly, si o multime de accesorii, hainute de schimb, posetute si alte cele.

Poate de acum inainte o sa se joace si ea cu papusi yes
georgy_adinutza
Scris: Thursday, August 17, 2006 10:58 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/2/2006
si eu i-am luat Adinutzei papusi , insa ea se pare ca este interesata de masini , de biciclete , de carucioare de papusi ......si altele , numai papusa nu plans plans plans
Roxanel
Scris: Thursday, August 17, 2006 11:49 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Eu nu prea sunt de acord cu papusile. Le dezvolta instinctul matern prea devreme. Prefer jucariile educative, cele de logica. Inevitabil o sa-i iau si o papusa cand o sa fie vremea dar voi pune accent pe jucariile logice si educative.

Poate ideile mele sunt influentate de faptul ca aici fetitele de 11-14 ani cauta sa aiba si ele o "papushica" vie cu care sa se joace.oare
Alina
Scris: Thursday, August 17, 2006 3:38 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Catinca nu a fost niciodata fan papusi, ea la 2 ani si jumatate facea puzzle-uri, colora (in legea ei), modela cu plastelina, asculta povesti, urmarea desena animate, avea si papusi, bineinteles, dar nu se juca grozav de mult cu ele. Acum la 5 ani si patru luni, lucrurile s-au schimbat. Are cred vreo 10, 11 papusi Barbie, cu accesorii cu tot, cu care se mai joaca din cand in cand (Tudor nu trebuie sa aiba acces la ea in camera atunci), ma copie grozav, pentru ca vrea cu atata ardoare un anumit lucru, iar atunci cand il are, se plictiseste foarte repede, deci vrea o anumita papusa, o cumpar, se joaca cat se joaca cu ea si gata.
@ndreea
Scris: Thursday, March 29, 2007 2:10 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/3/2007
Si la ROBERTA papusile au de suferituff
img
delfinasa
Scris: Thursday, March 29, 2007 5:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Cand vad poze cu bebitele voastre jucandu-se cu papusile ma intristez putin pt ca fii-mea nu se joaca cu ele...are 3 papusi si in afara ca le dezbraca si le lasa asa prin casa, nu se joaca cu ele...i-am luat ieri un carut pentru papusi, nu va spun ca dupa cateva minute de fericire ca se joaca cu papusile, a inceput sa plimbe bilele de la piscina si o masinuta si apoi s-a urcat in el s-o plimb hohot...sper sa o atraga si pe ea mai mult papusile, eu aveam o colectie impresionanta, maica-mea chiar vrea sa mi-o trimita aici, dar cine sa se joace cu ele banghead?
danab
Scris: Thursday, March 29, 2007 6:22 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Miruna se joaca cu papusile, cu toate jucariile - de fapt. Le pupa, le face nani-nani, le plimba prin casa, mai putin cu carutul de papusi, pe care ii place sa-l vada gol. Are o papusa care face mama, tata rade si plange si-i place mult, asa ca si pe asta si pe toate celelalte papusi le striga ma-ma
g_nicoleta2000
Scris: Friday, June 22, 2007 2:42 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Alex nu s-a legat afectiv de nici o papusa pana acum. Se joaca cu ele destul de putin si mai ales daca sunt papusi care nu fac si ele ceva nici nu se uita la ele. Ii place papusa de la Cute dar o incanta faptul ca papusa canta si se leagana, papusile imobile care le are nu le misca de unde sunt.
Apoi nici eu nu o incurajez in a deveni foarte atasata de o papusa anume, nu m-as descurca cu Alex daca ar adormi doar cu o papusica anume ca ea doarme in asa de multe locuri incat ar fi ca si cu olitza, 5 bucati la fel ne-ar trebui.
mihaela75
Scris: Friday, June 22, 2007 8:37 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Daria nu le are cu papusile, ea se joaca cu sculele de la masina si cu tot ce inseamna cabluri prize, suruburi chitara Sa vedem mai tarziu poate o prinde drag de ele ca acum e si cam mica.Diana a fost fan papusi si este si acum .Cand era mica le demonta de avea colectie de maini capuri picioare apoi a inceput sa se prinda la ce folosesc papusile si cerea patut si haine pentru ele .Acum ,mare, mi-a cerut un bebelus ,a vazut nu stiu in ce reclama la tv bottle I l-am trimis de Craciun si cica nici acum nu s-a plictisit de el tot" il creste" sic Imi place sa vad fetitele jucandu-se cu papusi si mie mi-au placut,iti da incredere in tine ca esti in stare sa " ai grija de cineva" , te face sa te simti responsabila esti mamica in lumea papusilor ,e frumos.Mai tarziu fetitele iau papusile drept surori, le imbraca la moda, le trimite la discoteca, Diana are colectie de haine si mobile ,iese afara cu patura si mai aduna vreo cateva fete, acolo se joaca nu se misca pana seara.hohot Cred ca dupa doi ani sau doi ani jumate incep fetitele cu adevarat sa prinda drag de papusi si sa se joace cu ele, pe la trei ani deja imagineaza scene si fac un teatru de ramai gura casca.Ce n-as da sa fiu si eu copil sa am ce au copiii in ziua de azi!yes
Lilly of the valley
Scris: Saturday, June 23, 2007 2:24 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Leea nici acum nu se joaca cu papusi. E mai incantata de jucariile cu roti sau aripi. De ... big brother doar nu s-o juca cu papusi.ras
Papusile sunt doar interesante doar pt demontat.
delfinasa
Scris: Tuesday, August 21, 2007 5:35 PM
Nivel

Incet-incet incepe si fii-mea sa se joace cu papusi yes...are un baietel Andrei ras de la buni din Buc. care canta si e "fratiorul" ei ras, il plimba cu carutul, ii da papa, tea, apa, il schimba de pampers si-l piaptana...de ziua ei a primit 2 papusi: un bebe vorbitor cu trusa serioasa de bebe (hainute de schimb, barbitza, bibe cu lapte, sippy cup, baby powder, suzi, diaper bag) de care s-a indragostit imediat cum ne-am jucat prima data cu el...si o papusica Belle cu care-si bea ceaiul si e taaare incantata ca bea si papusica cand bea si ea, ca cere sugar, sa-i amestece ceaiul, canta...pe-asta i-o dau doar in prezenta mea ca are tendinta s-o si smotoceasca si e un bibelou de papusa, foarte frumoasa, eleganta si inteligenta sic.
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 21, 2007 6:05 PM
Nivel

Roxanel wrote:
Le dezvolta instinctul matern prea devreme.

Si este rau uff ?

Eu cred ca daca e sa dezvoltam ceva la copiii nostri, in primii 3 ani de viata se dezvolta intr-un procent majoritar (ma rog, asa spun psihologii).

Eu i-am cumparat lui Matei o papusa, in ciuda faptului ca este baiat, si nu gasesc nici ca e prea mic, nici ca e nepotrivit cu sexul lui, dimpotriva, consider ca a fost o decizie cum nu se poate mai buna.Pt ca:
-ii dezvolta capacitatea de a distinge trasaturi diferite de cele umane, dar in acelasi timp oarecum asemanatoare
-a invatat partile corpului si altfel decat de la mine sau tati
-ii spune noapte-buna, buna-dimineata, hai sa te plimb cu masina,
-observa hainele (sort-de are eu nu port, nasturi, kiloti, botosei, pantofi, sosete, cozi impletite, despletite)
-ii da sa manane cateodata (Matei e pasionat, ca si tati, de bucatariesic )

Acum, nu va imaginati ca ne jucam cu papusa toata ziua.Avem un moment seara si unul dimineata cand ii acordam Anei (papusa) putina atentie educativa.In ultimul timp nu ii mai acorda Anei atentie ca la inceput, dar o pupa de noapte-buna.

Despre akizitionarea unei papusi kiar si pt baietei am citit intr-o carte, cum ca acest lucru nu poate fi decat stimulant si educativ.

Matei in continuare prefera jocurile baietesti, cum este firesc.E lesinat dupa masini, camioane, construieste parcari sau service-uri pt masinile lui dar...Ana, alaturi de ursii lui ii completeaza caracterul si nevoia de cunoastere.
mihaela75
Scris: Tuesday, August 21, 2007 6:35 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Si Darica mea a inceput sa se joace cu papusa yes O fi auzind ca o fac de ras pe-aici cu sculele sic Are un bebe il pune pe perna sa faca nai-nai , ii da papa cu lingurita,il leagana ,il cauta de scutec ras Of ,am si eu fata mare!
Maria & Mario
Scris: Tuesday, August 21, 2007 7:05 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

stele_pe_cer wrote:

Si este rau uff ?

Stele, iti raspund eu , ca Roxanel e in concediu ..... si stiu la ce anume s-a referit ea !

Uk e pe primul loc la mamici tinere si singure. Sunt ceva de speriat. O asa amploare a luat situatia, ca nici statul nu mai stie ce metode sa adopte - impuna pentru stoparea ei. Si nu vorbesc de cazuri izolate ico , colo. Sunt cartiere intregi , e un stil de viata .( parazitar , pentru economia lor ).

Mamici de 12 , 13 ani deja ...... e de ordin lunar, de 15 , 16 ani , la ordinea zilei. ( Au o politica defectuasa dapdv ).

In fine. Si faptul ca aici fetitzele primesc la 3 ani ( spre ex ) , un set complet de bebe cu accesorii ( mancare , lucruri, carutz, patutz, pampers, etc etc ... TOT ce ti-ai putea imagina sa tina de copil , casa ) se poate considera cauza a unui instinct matern prea devreme dezvoltat, care are ca si consecinta o dorinta exagerata a fetitzelor pentru un bebe real . Si uite ca il si toarna , urgent , pe la 14 ani !

Cam asta a vrut Roxanel sa sublinieze .

Lilly of the valley
Scris: Tuesday, August 21, 2007 8:25 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Cam urata situatia din acest pdv in UK.

Leea nu prea agreaza papusile. Doar cand impinge la carut, ca doar e jucarie cu roti sau la nani cere papusa, doar pentru a trage de timp.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.