Prieteniile
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Deziree
Scris: Monday, March 27, 2006 7:12 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/24/2006
Miroandolina draga, sunt si eu in aceeasi situatie ca si tine. am avut si eu prietene si tot nu m-am lecuit, pana anul trecut cand cea mai buna prietena pe care am ajutat-o enorm de mult m-a dezamagit complet si sincer nu-mi mai trebuie. Asa sunt eu cu suflet de copil poate care nu poate spune NU si care ofera fara sa astepte rasplata. Dar uite cateodata nu e bine. Acum nu mai am incredere in oameni, incerc sa-i cunosc mai bine si nu stiu daca as mai putea sa-mi fac prieteni asa de apropiati. Il am pe sotul meu care imi este si mama si tata si prieten adevarat si cred ca Dumnezeu mi-a umplut viata cu tot ce mi-a lipsit.
TatyKS
Scris: Monday, March 27, 2006 12:32 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Si eu am avut in adolescenta prietene care m-au dezamagit si cu care am incheiat asa zisa prietenie. Dar tot din timpul liceului am 2 prietene f bune cu care tin legatura si acum, si ne suntem aproape cand avem nevoie. Iar acum 6, 4 si respectiv 2 ani mi-am mai facut alte 3 prietene bune, cu care la fel ma inteleg f bine si ne ajutam f mult. Tot secretul e, sa nu ai toate prietenele in aceeasi gasca. Eu imi fac timp sa ma intalnesc cu fiecare in parte , sa tin legatura cu toate, fara sa neglijez vreuna din ele. De fapt toate au prieteni sau soti si ne vedem cu totii, adica sotul meu e si el la randul lui prieten cu sotii sau iubitii lor. Ne intalnim la un loc cu toti prietenii, cand avem vreo aniversare in familie, vara la plaja, gratare.
Si pe mine mai m-au suparat, dar cu lucruri marunte, cum le-am mai suparat si eu, dar nimic grav .
Sunt foarte fericita ca sunt incercuita de prieteni si imi este drag de toti.pupici yes As vrea sa dureze pana la batranetile noastre, aceste prietenii.mos
delfinasa
Scris: Monday, March 27, 2006 5:33 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mihaela, este cineva acolo sus care vede si rasplateste...
mihaela75
Scris: Tuesday, March 28, 2006 7:22 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
ras
Kiki
Scris: Wednesday, March 29, 2006 7:00 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Lumea (din tara) e disperata sa aiba pe cineva din afara (in strainatate)...daca pot ajuta pe omul ala care devine incet incet strain de tara lui, o fac, dar vor taxa cu siguranta. Cumnata mea sta in Italia si avea destui prieteni aici in tara (erau toti dupa bani dar ea nu vedea...soacra-mea ii trimitea lunar bani si ea ii cheltuia cu prietenii)...cand ii spuneam ca sa fie atenta ca sunt dupa bani se supara si nu accepta sa zica nimic nimeni de prietenii ei...Cand a plecat in Italia, nimeni nu a sunat-o macar sa vada ce mai face, sau un mesaj ca e mai ieftin. Iar le-a dat o sansa, cum ca nu ar stii numarul ei. A venit in tara s-a intalnit cu toti a facut cinste, le-a dat numarul ei si iar a plecat...De data asta a inceput sa vada...iarasi nimeni nu a sunat-o, nici un sms, nici un beep (ca se mai poarta)...can a venit in tara, au sunat-o ca au vazut-o pe strada si au intrebat-o daca nu face cinste ca a venit in tara....Eh, si acum s-a prins de tot ca sunt niste interesati...Acum ne roaga sa nu spunem nimanui ca vine in tara ca sa nu tabare lumea pe ea...Nu mai zic ca daca vroiau ceva din afara, asa puteau sa o sune....
mihaela75
Scris: Wednesday, March 29, 2006 7:09 AM
Nivel

Singurul care o sa-mi fie mereu prieten e taica-meu, el vrea doar sa ma stie fericita si la casa mea cu familia mea, ca sa moara si el in pace ( astea din urma sunt vorbele lui, a luat-o razna de totoare).
Anaida
Scris: Wednesday, April 26, 2006 10:13 PM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu ma numar printre cei cu prieteni putini, dar de calitate...m-am fript si eu de cateva ori, pt ca m-am implicat intotdeauna mai mult decat trebuia...n-am tinut cont niciodata ca ofer ai mult decat primesc dar mi s-ar parea normal ca acela pe care l-am ajutat sa-si aduca aminte atunci cand il solicit...asta e o chestie subiectiva, oricum...am avut o prietena foarte buna, mai mare decat mine, casatorita, are si un copil...ne stiam de mult, vorbeam cu ea despre orice, mi-era sprijin si ii eram sprijin cand aveam nevoie una de cealalta pana am aflat ca m-a mintit...n-a fost o minciuna care sa ma afecteze in vreun fel (ori ca-mi spunea adevarul, ori ca mintea, mi-era indiferent), dar m-a durut faptul ca n-a avut incredere in mine...sa va spun si voua...

Acum vreun an a venit la mine sa-i fac casuta pe yahoo, ca avea o cunostinta in Italia si voia sa corespondeze cu ea...i-am facut, cand si-a bagat parola, n-am vrut s-o stiu, dar ea mi-a zis ca nu-i nicio problema, ca n-are nimic de ascuns. In sfarsit, i-am scris cunostintei respective, apoi a zis sa-i scriem un mail la misto profesorului ei de franceza (e studenta la drept) care, cica, se cam dadea la ea...eu, naiva, am crezut-o (nu m-am gandit cum de are adresa lui de mail)...a doua zi, am intrat sa vad daca a primit raspuns ("prietena" mea nu avea net acasa si-mi zisese ca nu e nicio problema daca intru) si...surpriza! amorezul raspunsese..si nu era un raspuns tocmai platonic...atunci mi s-a aprins beculetul...i-am povestit ce i-a scris si ea a negat vehement ca ar fi ceva intre ei...bla-bla...a doua zi am intrat din nou...alta surpiza!...schimbase parola...nu stia draguta de ea ca, atunci cand ii facusem cont, folosisem adresa mea de mail si puteam sa recuperez parola. In mod normal nu m-ar fi interesat ce face, dar pt ca ma mintise am mers pana la capat...am intrat in casuta ei si am gasit la mesaje trimise (care se salvau automat) un mail trimis de ea profesorului, plin de foc si amor...atunci m-am luminat si eu...am simtit o dezamagire crunta...n-am intels nici in ziua de azi de ce m-a mintit, ca oricum n-as fi vb cu nimeni sau de ce m-a mai implicat pe mine, de ce m-a pus sa-i fac casuta cand putea sa se duca la un net sa-i faca cineva acolo...relatiile mele cu ea s-au rupt brusc, dupa putin timp de la intamplarea asta (probabil cand si-a dat seama ca eu am aflat adevarul)...cine-si aminteste de pe celalalt forum povestea pe care am spus-o despre moasa lui Razvan care m-a lasat sa astept in soare, gravida fiind, cand m-am dus sa fac meditatie cu fiu-sau, desi vorbiseram cu o zi inainte ca ma duc la ea...este una si aceeasi persoana...atunci nu am inteles ce s-a intamplat, dar mai tarziu m-am gandit ca povestea cu mail-ul a cauzat ruptura...

...o vreme mi-a parut rau dupa acea relatie, dar cu timpul mi-am dat seama ca...ce-am avut si ce-am pierdut!...daca stau sa ma gandesc bine, nu prea aveam ce invata de la ea, mi-a oferit niste modele de comportament nu tocmai ortodoxe (adulter, minciuna), nu ca eu as fi o sfanta...n-o judec pt ce facea cu viata ei dar am dreptul sa ma supar pt felul in care ma afecteaza pe mine comportamentul ei! asta e...am trecut si peste asta si am aflat ca exista si astfel de oameni...
Kiki
Scris: Wednesday, April 26, 2006 10:17 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Anaida eu am ajuns la o concluzie in ceea ce priveste prieteniile in general. O prietenie adevarata e la bine si la greu, dureaza o viata. Daca o anumita prietenie nu a durat, s-a destramat, atunci inseamna ca nu era o prietenie adevarata, nici macar o legatura care merita mentinuta...
delfinasa
Scris: Saturday, May 6, 2006 2:27 AM
Nivel

Eu am avut tot timpul prietene false si zic asta ca atunci cand am avut nevoie si puteau sa ma ajute (si nu cu bani), n-au facut-o, s-au scuzat si s-au dat la fund...eu faceam pe naiba-n patru sa le ajut, ma certam si cu parintii, cu sotul, le-am dat si bani si nu mi i-au mai inapoiat, lucruri, carti, pana mi-am dat seama ca nu se merita sa te implici atat decat numai pentru tine si familia ta....ultima experienta trista si dezamagitoare am avut-o vara trecuta, cu nasii nostrii de cununie, cu care ne-am inteles perfect ani in sir, pana am aflat noi niste chestii pe care ei ni le tineau ascunse si a intervenit si o invidie care mocnea si care si-a spus cuvantul atunci...de atunci tin la distanta eventualele cunostinte, ne intalnim mai rar, nu stiu multe despre noi si nici pe noi nu ne intereseaza sa stim neaparat despre altii ce fac si care-i viata lor.
fdianamaria
Scris: Saturday, August 26, 2006 1:15 PM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
Si eu am putini prieteni, dar buni. Nici n-am cautat sa am mai multi dar nici altii nu s-au inghesuit sa apara (tocmai pentru ca n-am prea avut timp de pierdut degeaba, neproductiv...adica daca nu pot invata nimic de la un om sau nu am ce sa vorbesc cu el, mi-e imposibil sa mi-l fac prieten). Pana la urma la mine, cel mai importanta e comunicarea, increderea si sinceritatea. Daca pot ajut pe oricine (nu mi-e scris sa fac discriminari de nici un fel...), dar de aici si pana la a ma sacrifica pentru oricine e cale lunga. Poate sunt prea exigenta, dar prefer sa fiu singura sau aproape, decat sa sufar pentru altii. Familia e cea mai importanta si va fi mereu asa. Daca reusesc sa imi mentin 2-3 prieteni/prietene adevarate, de-a lungul timpului, cred ca sunt norocoasa, dar daca nu, nici ghinionista nu-s sic
Totusi, ma intreb, cat de departe poate merge prietenia??? oare
taki
Scris: Monday, July 30, 2007 11:51 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Secretul prieteniei

A fost odata un pui de vulpe si un print.................
"Buna ziua", zise puiul de vulpe. "Buna ziua", raspunse politicos micul print, care se întoarse, dar nu vazu pe nimeni. "Sunt aici, sub mar", zise vocea. "Ce dragalasa!... facu micul print. Cine esti tu?" "Sunt un pui de vulpe", zise puiul de vulpe. "Vino sa te joci cu mine, îi propuse micul print. Sunt atât de necajit...". "Nu pot sa ma joc cu tine, zise puiul de vulpe. Nu sunt îmblânzit". "Ah, iarta-ma, exclama micul print. Ce înseamna sa îmblânzestit?" "E o istorie de mult uitata, zise puiul de vulpe. Înseamna sa stabilesti legaturi..." "Sa stabilesti legaturi?" "Exact, zise puiul de vulpe. Pentru mine nu esti acum decât un baietas, precum o suta de mii de baietasi. Si nu-mi pasa de tine precum nici tie nu-ti pasa de mine. În ochii tai nu sunt decât un pui de vulpe, la fel ca o suta de mii de alti pui de vulpe. Daca însa ma îmblânzesti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi pentru mine unic pe lume precum unic pe lume voi fi si eu pentru tine..." "Încep sa înteleg, zise micul print. Stiu o floare care cred ca m-a îmblânzit...".

Dar puiul de vulpe reveni la ideea lui.

"Stii, duc o viata monotona. Eu vânez gaini, oamenii ma vâneaza pe mine. Gainile seamana între ele, ca si oamenii. Si mi s-a urât de toate. Daca însa ma îmblânzesti, viata mi se va lumina atunci ca o zi însorita. Voi recunoaste sunetul unor pasi ce se vor deosebi de ai tuturora. Pasii altora ma fac sa ma pitesc sub pamânt. Pasii tai ma vor chema afara ca o muzica. Priveste! Vezi holdele acele de grâu? Eu nu manânc pâine. Grâul nu-mi trezeste nici un interes. Holdele nu-mi sugereaza nimic. Tu însa ai niste plete de culoarea aurului. Si ce minunat va fi când ma vei îmblânzi! Holda aurita ma va face sa ma gândesc la tine. Si voi îndragi pâna si fosnetul vântului printre spice...".

Puiul de vulpe tacu, privind staruitor la micul print.

"Te rog, îmblânzeste-ma!", zise el. "Cu draga inima, raspunse micul print, dar nu dispun de timp. Trebuie sa-mi gasesc prieteni si sa cunosc o multime de lucruri". Cunosti numai pe cine îmblânzesti, zise puiul de vulpe. Oamenii nu au timp sa mai si cunoasca ceva. Ei cumpara totul de-a gata de pe la negustori. Cum însa nu exista negustori de prieteni, oamenii nu au prieteni. Daca tii sa ai un prieten, îmblânzeste-ma!" "Si ce trebuie sa fac?", întreba micul print. "Trebuie sa te înarmezi cu rabdare, zise puiul de vulpe. Mai întâi te asezi pe iarba, uite-asa, la o anumita distanta. Eu ma uit la tine din coada ochiului, si tu nu scoti o vorba. Limba seamana discordie. Pe zi ce trece însa te vei da tot mai aproape...".

Si micul print îmblânzi vulpea. Iar când veni timpul sa plece...

"Ah! zise puiul de vulpe. Îmi vine sa plâng". "Tu esti de vina, îi zise micul print. Eu n-am vrut sa-ti casunez nici un rau, tu m-ai rugat sa te îmblânzesc". "Fireste", zise puiul de vulpe. "Dar vei plânge!", zise micul print. "Fireste", zise puiul de vulpe. "Atunci nu te-alegi cu nimic". "Ba da, zise puiul de vulpe, îmi ramâne culoare grâului... Iata secretul meu. Nimic mai mult: nu vezi bine decât cu inima. Esentialul este invizibil pentru ochi". "Esentialul este invizibil pentru ochi", repeta micul print spre a nu uita...

prietenia este frumoasa,ce spui?
ira_tgr
Scris: Monday, July 30, 2007 4:43 PM
Nivel

Inregistrat: 11/2/2007
taki wrote:
"Esentialul este invizibil pentru ochi", repeta micul print spre a nu uita...

...
- Oamenii au uitat acest adevar, zise vulpea. Dar tu nu trebuie sa-l uiti. Devii raspunzator pentru totdeauna fata de ceea ce ai imblanzit. Esti raspunzator fata de floarea ta de trandafir...
- Sunt raspunzator fata de floarea mea de trandafir... repeta micul print, spre a tine minte.
...

mihaela75
Scris: Tuesday, August 28, 2007 2:43 PM
Nivel

Sa va povestesc prin ce patanie trecem noi cu un prieten.Un prieten s-a oferit mai demult sa ne faca un serviciu la care nimeni nu indraznea sa se complice, ceva legat de emigrari.Plata a aramas in aer ca n-ai cum sa platesti cu bani pentru asta , gestul a fost facut din prietenie.Bun. Acum el a aflat ca avem de renovat in basement si a cerut jobul ca termina repede ca a lucrat in constructii etc de fapt el e bucatar.Fetelor...de o luna imi bate cuie in cap nu stiu ce naiba face acolo jos dar nu se vede absolut nici un progres.In momentul asta strica o portiune pe care a facut-o gresit banghead Nu vrea sa foloseasca pistolul de cuie si baga ciocane la fiecare cui cate 10 batai ...in capul si creierii mei.Duminica am stat cu Kaze si am muncit amandoi cot la cot si i-am facut treaba pe o luna, am montat placile de rigips pe toti peretii .Cred ca omul asta are un hobby in a face si a desface ,se joaca sau nu stiu ce naiba e in capul lui.Din cauza lui inca mai stau cu cutiile imprastiate pe hol ca la mutare si am dezordine si balamuc in casa.Ieri, nu exagerez, in 6 ore a facut o cutiuta pentru tabloul electric what ...o puteam face si eu in jumate de ora asa bortzo in noua luni cum sunt.Kaze saracu ...ii vad disperarea pe fata dar nu indrazneste sa-l inlocuiasca .Un meserias ne-ar termina treaba intr-o saptamana si fara zeca ciocane la fiecare cui banghead Pur si simplu pentru gestul lui de atunci nu-l putem scoate din job ,ce a facut el nu ar fi facut nimeni nici platit.Si uite asa stam si inghitim si ne rugam La D-zeu sa termine si el intr-o buna zi treaba in basement.plans plans plans
stele_pe_cer
Scris: Tuesday, August 28, 2007 3:36 PM
Nivel

taki wrote:
Oamenii nu au timp sa mai si cunoasca ceva. Ei cumpara totul de-a gata de pe la negustori. Cum însa nu exista negustori de prieteni, oamenii nu au prieteni.

Foarte trist, dar adevarat.Oamenii nu au prieteni, decat prieteni superficiali.

taki wrote:
Limba seamana discordie.

Dar inlesneste comunicarea.Uneori o mai si complica.

taki wrote:
nu vezi bine decât cu inima.

Dar cu ratiunea vezi si mai bine.

taki wrote:

Atata timp cat poti sa pui suflet si sa nu blamezi, e frumoasa prietenia, intr-adevar.
AdrianaC
Scris: Tuesday, August 28, 2007 6:31 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
mihaela75 wrote:
...: Pur si simplu pentru gestul lui de atunci nu-l putem scoate din job ,ce a facut el nu ar fi facut nimeni nici platit.Si uite asa stam si inghitim si ne rugam La D-zeu sa termine si el intr-o buna zi treaba in basement.plans plans plans

Mihaela, dar nu puteti sa il platiti ca si cum ar fi terminat deja jobul, sa bagati o scuza cum ca nu mai faceti acum ca nu mai poti tu, te deranjeaza zgomotul si il agita pe copil sau o scuza mai plauzibila si apoi sa luati pe altcineva sa termine?

Ati plati putin mai mult, dar in fond el si-ar lua banii, iar voi ati scapa de ciocane zilnice in cap ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.