Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Am vazut ieri in parc o mamica impreuna cu fetita ei, amandoua pe role. Fetita cred ca nu avea mai mult de 3 ani, avea casca pe cap si genunchiere si cotiere si mergea destul de bine.
Voi va ganditi sa ii invatati sa mearga pe role ? De la ce varsta ?
Si Alice are role, dar e munca multa pana o sa invete sa mearga. Nici nu reuseste sa stea pe loc pe ele deocamdata, daramite sa mai si mearga |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Eu am mers pe role de la 4 ani, din alea cu 4 roti doua si doua, cum se gaseau pe vremea aceea, si pana in ziua de azi, alaturi de schi, mersul pe role este sportul meu preferat. Abia astept sa il invat si pe John, dar inca nu stiu cand. El a mers in picioare foarte devreme, si deja alerga si cobora si urca scaricand alti copii de varsta lui inca nu mergeau singuri,asa ca cred ca va fi gata si de role mai devreme, poate chiar in vara asta.Am sa ii iau din acelea care nu se invartesc repede, din alea maiproaste,de mi mult efort faci, ca rotile abia se misca, cu alea nu cred ca o sa fie in prea mare pericol sa cada si sa se loveasca rau. Si normal, va purta si el casaca, cotiere si genunchere. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Si eu am pus-o pe Diana pe role tot pe la 4 ani jumate.A durat vreo doua luni pana sa prinda tehnica.Apoi zbura pe ele. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17854
| Pai atunci sa mai insist si eu cu Alice ! Partea proasta e ca nici eu nu o pot tine (din cauza operatiei mele si a kg ei, vreo 21 la numar) si nici Buni (din cauza kg ei si ale lui Alice, Buni 41, Alice 21 ).
Numai cand iesim in weekend cu tati putem sa o luam si pe ea pe role ca sa o tina tati, dar se plictiseste si oboseste repede (Alice, nu tati) si renunta. Noi i-am luat (de fapt soacra mea i-a luat) niste adidasi-role. Cand nu vrei sa mergi pe role, scoti rolele si devin adidasi, cand vrei sa mergi, montezi rotitele si devin role. Sunt tot cu 4 rotite per buc picior |
|

| Da, sa stii ca oboseste repede...Si eu cand plecam cu rolele ii luam si sandalele in geanta.Ne opream pe banci si faceam schimbul ,cand role cand sandale, ajungeam acasa seara.Eu mai aveam noroc cu fetele mai maricele din bloc ca o ajutau si eu mai aruncam cate o privire de la balcon. Daca nu are copii cu care sa se joace e mai greu numai cu tati ( doar daca-si pune si tati role |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Noi aveam in plan sa ne cumparam role in vara sta, atat eu cat si Eugen.Daca sarcina va decurge bine, ne vom lua adio d ela role pana la anul, dar cu siguranta vom cumpara.
Eu am avut role si in copilarie, cum spune si Delia, cu 4 roti, si cu ghetaa si fara gheata, am avut si patine si ma patinat din clasa I pana prin faculta.In skimb sotul nu a apatinat niciodata si la aprox 2 metri nu stiu cum e sa cazi, dar cu siguranta va invata el ...
Eu imi doresc ca orice sport as vrea sa practice copiii mei, sa il pot practica eu mai intai:mersul cu role, cu patine, tenis, turism montan, tiroliana, alpinism, inot, toate astea as vrea sa le practice copiii mei, si in noi,ca si parinti, sa gaseasca niste exemple. |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Catinca merge la patinoar de la 3 ani si jumatate si merge bine acum; zilele trecute a primit si role (cadou de ziua ei); se descurca si cu role; la patinoar am mers impreuna cu ea si eu si tati, dar cu role nu vom merge caci nu avem deocamdata.Trebuie sa mai achizitionam accesoriile. oricum ii place.
P.S. Atasez o poza cu Caytinca la patinoar. Alina attached the following image(s):

|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Adriana, eu cred (dar nu sunt sigura ca asa e cel mai bine) ca ar trebui sa ii iei niste role ale caror roti nu se invart prea bine, adica daca sta in picioare fara sa se miste sa nu alunece, sa nu isi piarda echilibrul. Mie mi se pare mai usor sa inveti miscarea asa, cand te simti in siguranta, ca indiferent cat de mult avant iti iei, nu vei cadea. La primele mele patine, daca imi luam avant cariva pasi buni, mergeam cativa metri numai. Si mi-a fost usor dupa ceva timp sa trec la cele mai performante patine fara gheta, adica cele cu curele din piele maro cum avea tot poporul, dar cu rotile galbene, care erau mai rapide decat cele cu rotile albastre sau rosii. Cred ca daca rotile se invart foarte usor (cum prefera cei care deja stiu sa patineze) e mai greu sa inveti, prinzi mai greu curaj.
Stele pe cer, ce e aia tiroliana? (off topic, scuze). |
|

| freedelia wrote:
Stele pe cer, ce e aia tiroliana? (off topic, scuze).
Tiroliana - coborire spectacol pe o coarda intinsa intre doi copaci sau doua stanci, coborare pe pereti verticali cu fata spre vale si coboratorul la spate. stele_pe_cer attached the following image(s):

|
|

| Eu atat lui Matei, cat si pentru noi, nu vreau sa cumpar role cu roti proaste, ca un produs prost nu poate sa iti ofere un rezultat bun.E ca si la patine: daca optezi pentru niste patine nu atat proaste (ca nu poate decat materialul sa fie prost si sa nu tina glezna cum trebuie), cat daca nu au lama bine, dar absolut perfect ascutita, nu aluneci, si atunci, mic fiind, nu inveti sa executi miscarile amplu.Nu ai avant, iar cazatura e mult mai bruta...e ca si cand alergi si brusc te impiedici.Daca rolele au rotitele bune calitativ (desi se pot cumpara role ieftine, proaste calitativ si se pot skimba rotitele ...se pot pune separat unele bune, silentioase si alunecoase), si mersul se deprinde mult mai usor si corest.Importante sunt si kingile claparului (daca rolele sunt tip clapar).Daca rolele sunt tip gheata cu siret, siretul trebuie foarte bine strans, ca piciorul sa nu joace inauntru.Eu am invatat inca de la 6 ani sa imi strang atat de tare patinele, ca nici un joc de glezna nu puteam face, ceea ce este foarte bine, pentru a evita atat luxatiile, cat si pentru a deprinde mersul corect.
Pe mine personal ma zgarie pe creier rolele de proasta calitatea si, desi nu ma dau banii afara din casa, as prefera unele silentioase, decat sa imi aud plodul cum zgarie astfaltul langa mine. |
|

| Uite ca eu nu m-am gandit la role mai intepenite ca luam asa.Mai ales pt. niste picioruse de 4 ani sunt mai sigure.Cred ca ideea e buna, mai intai cu roti de plastic si apoi de silicon.Bagam la cap pt. Daria |
|

| Kiar astazi m-am intalnit in parc cu o prietena cu prikindelul ei de 6 ani si nepotelul de 5.Primul are role super perfromante, luate de la un magazin de profil din Stefan cel Mare, rotile sunt din silicon, sunt reglabile pe 4 numere, se pot face si patine prin atasare de lama, gheata e stil clapar.Au costat 2.900.000, ceea ce nu mi se pare foarte mult, avand in vedere ca sunt reglabile.
Al doilea pusti (nepotul) avea role tot reglabile, tot silicon, dar luate din Cora....nu mai tin minte pretul pe care mi l-a spus, ca deja imi perdusem mintile gandindu-ma la cele 2 in 1 (role+ patine).
Mamica a spus ca sub nici o forma sa nu optez pentru role mai ieftinute, din plastic, pentru ca se va vedea in timp calitatea roleler, in sensul ca cele mai bune calitativ ii vor influenta mersul pozitiv, pe cand daca va trece de la cele proaste la cele bune, se va adapta ceva mai greu, din cauza "elanului" pe care si-l va lua cu cele din silicon (nu stiu daca am explicat eu cum trebuie de ce nu ar trebui inceput cu role mai proaste).
La noi...cale lunga pana acolo...poate doar pentru noi sa vedem ce vom lua, desi tot cele 2 in 1 (role+ patine) ma incanta de mama-focului!Unde mai pui ca aratau si super bine... |
|

| S-ar putea sa afecteze Am vazut copii pe role de plastic, aveau corpul mult aplecat inainte si se chinuiau de parca trageau de sapa.E posibil sa afecteze si coloana.Eu n-am vazut-o pe Diana sa se aplece asa de mult inainte( decat in faza de inceput cand invata ) si cand aluneca avea coloana dreapta.Pe role de plastic nu poti sta drept ca trebuie sa-ti faci mereu elan ,pentru o alunecare de o secunda iti trebuie doua minute de elan si stai mai mult cocosat decat drept |
|
 Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Iat-o pe Catinca mergand cu rolele, sper sa mearga filmuletul.

Nu merge prea bine, sper sa intelegeti ceva. |
|

| mihaela75 wrote:S-ar putea sa afecteze  Am vazut copii pe role de plastic, aveau corpul mult aplecat inainte si se chinuiau de parca trageau de sapa.E posibil sa afecteze si coloana.Eu n-am vazut-o pe Diana sa se aplece asa de mult inainte( decat in faza de inceput cand invata ) si cand aluneca avea coloana dreapta.
Pt.incepatori, se recomanda sa mergi cu bazinul usor aplecat in fata, cam ca la ski.Odata deprins ekilibrul, poti merge drept ca bradul, exceptie fac rollerii pasionati de viteza.Ei adopta stilul hokeistilor:bazinul cat mai mult in fata, picioarele foarte mult departate, pasii mici si desi (nu prelungi si rari ca la artistic), viteza mare, role speciale pt.viteza.
mihaela75 wrote:Pe role de plastic nu poti sta drept ca trebuie sa-ti faci mereu elan ,pentru o alunecare de o secunda iti trebuie doua minute de elan si stai mai mult cocosat decat drept
Hmmm..nu e kiar asa...daca ai roti din plastic, pe langa zgomotul facut, aluneca prost indiferent daca iti iei avant sau nu, in sensul ca o viteza buna nu poti prinde cu roti de plastic.Acum vorbesc din proprie experienta, caci neavand rolele mele la mine, am imprumutat intr-o zi in parc pe cele ale pritenei mele, si pot spune ca e diferenta ca de la cer la pamant.Rotile de silicon aluneca infinit mai bine, mai usor, prinzi viteza mult mai repede (incepatorii trebuie sa mearga prudent la inceput)...Eu una cred ca am fazut o investitie buna, akizitionand niste role mai scumpe, dar bune calitativ.Sau se mai poate opta pt.role ieftine si proaste, dar alegand ulerior sina de roti de la o firma de renume, dar iesi cam tot pe acolo.... |
|
|